Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Vicente Del Bosque


Recommended Posts

                                         

Vicente del Bosque

 

http://www.vootar.com/imgs/elementos/1223940192_Vicente%20del%20Bosque

 

 

Vicente del Bosque je rodjen 23.12.1950 godine u Spaniji. On je spanski fudbalski trener i bivsi fudbaler. U svojoj igrackoj karijeri nastupio je 18 puta za Spansku reprezentaciju i postigao je jedan gol. U Madridu je igrao 11 godina i odigrao je 312 utakmica i postigao 14 golova. Osvojio je pet titula prvaka i cetiri trofeja nacionalnog kupa. Igrao je na poziciji zadnjeg veznog. Jedino veliko takmicenje u reprezentaciji Spanije mu je bilo Evropsko prvenstvo 1980.

Mozemo slobodno da kazemo da je njegova trenerska karijera bila znatno uspesnija. Najvece uspehe je ostvario vodeci Real Madrid (1999-2003) osvojivsi 2 titule Lige Sampion, dve domace lige, spanski i UEFA Super kup i Interkontinentalni kup). U sezoni 2004/2005 vodio je Besiktas, ali nije uspeo da ostvari neke znacajnije rezultate. U junu 2008 godine preuzeo je reprezentaciju Spanije od Luisa Aragonesa i uspeo je da osvoji prvo mestu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo bez ijednog izgubljenog boda. Od njega se ocekuje da Spaniju odvede na vrh sveta sto cemu, nadam se, uspeti, ako vec nije uspelo nasima  :)

 

Profil

 

Vicente del Bosque je odlican takticar, trener sa velikim iskustvom koji zna kako se osvajaju trofeji. Njegove ekipe su kako fizicki tako i psihicki uvek spremne.

 

TI

 

Njegova filozofija igre se gradi na cvrstoj i stabilnoj odbrani, na velikom posedu lopte, igra se oprezno i bez previse srljanja ka napred. Napadi su spori, igra se od noge do noge i sa velikom kreativnoscu na sredini terena. Moglibi smo slobodno da kazemo da je ovakva filozofija igre vrlo slicna i Barseloninoj.

 

Formacija

 

Vicente del Bosque igra u formaciji 4-5-1 ili 4-1-4-1. Da pocnemo od golmana. Na golu je naravno neprikosnoveni Iker Casillas koji je i kapiten ove reprezentacije. U odbrani se nalaze Pique i Puyol. Pique, kao i u Barseloni, igra nesto vise napred u odnosu na Puyola, on vuce loptu napred, dodaje je igracem prvog do sebe ili salje duge lopte ka napadacima, dok bi Puyolu mogli da stavimo ulogu Cover, koji ispravlja greske saigraca u odbrani. Na levoj bekovskoj poziciji nalazi se Capdevila, a na desnoj Ramos. Oni su ofanzivni i vrlo cesto se nalaze u zavrsnici akcije. Takodje, oni dosta pomazu veznom redu i faulima na protivnickoj polovini terena sprecavaju kontra-napade protivnika. E sada, dolazimo do najveceg problema u Spanskoj reprezentaciji. Sigurno se pitate koji je to problem? Problem je u tome sto se nezna ko da igra u sredini terena  :). Steta sto nemogu osmorica u sredini terena, tako bi svi bili zadovoljni  :D. Naravno da se salim, Spanija po meni ima najbolji vezni red na svetu i zato mnogi ljudi svrstavaju pulene Vicente-a del Bosque-ta u favorite za osvajanje Svetskog prvenstva. Cela sredina terena Spanske reprezentacije je kljuc uspeha i ne bih mogao da izdvojim ni jednog pojedinca posto su to svi sjajni igraci, tehnicki fantasticno potkovani, sa neverovatnim osecajem za dodavanjem u prazan prostor i velemajstorskim sposobnostima za cuvanje lopte. Sama cinjenica da Fabregas ne igra u prvih jedanaest vam govori o kvalitetu Spanske reprezentacije, a pogotovo na sredini terena. I na kraju dolazimo kod napadaca. A sta tek reci o njima, o Torres-u i Vilji koji su brzi, tehnicki potkovani, fantasticni dribleri, pa i kad daju gol glavom im nije nista strano.

 

Po meni, Vicente del Bosque je jedan od najboljih trenera danasnjice, koji je za sada jedini uspeo da sklopi sve zvezde u jedan tim (Vodio je "Galaktikose" i sa njima osvojio dve Lige Sampiona) i da sve podredi kolektivu, pa nema razloga da to isto neuspe i u Spanskoj reprezentaciji.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |