Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Noviteti i poboljšanja u FM15


Madridista
 Share

Recommended Posts

 

Donosimo vam sve ili barem većinu noviteta i poboljšanja koja ćemo gledati u serijalu Football Manager 2015. Da odmah napomenemo, na našoj facebook stranici je album od 100 fotografija iz FM15, a za sve koji nisu, neka pogledaju dokumentarni film o FM-u pod nazivom "An Alternative Reality"

 

Redizajniran izgled

Izgled Football Managera je u potpunosti redizajniran i dodana je nova podesiva bočna traka (sidebar). Sada se neki od "skrivenih" dijelova mogu vrlo lako pronaći uz par klikova.

 

Nećete zaboraviti obećanja

U FM15 možete vrlo lako vidjeti sva obećanja koja ste dali vašim igračima, upravi ili drugim trenerima. Sada se nećete moći izvlačiti da ste zaboravili nekom novom klincu dati priliku u prvoj momčadi.

 

Trenerski stil

Kada počinjete novu igru moći ćete izabrati kakav stil trenera ćete biti. Imate mogućnost biti tracksuit manager koji će raditi i na treninzima ili ćete biti distant tactical manager i držati se podalje od treninga. Također ćete moći birati svoje mentalne i trenerske ocjene koje imaju i ostali treneri i ostalo osoblje.

 

Najveće promjene na ME od FM2009

Match engine u FM15 će vidjeti najznačajnije promjene još od serijala FM09, a ovoga puta korištene su neke nove tehnologije kako bi kretanje igrača bilo što realnije. Također je poboljšan izgled stadiona i vremenskih neprilika.

 

Deranje pored linije

FM15 donosi i takozvano deranje pored linije. Moći ćete svojim igračima davati savjete i bodriti ih tijekom utakmice i naravno grditi ako nisu baš dobro odigrali. Također će imati mogućnost za davati instrukcije individualcima.

 

Nove zadane taktike i poboljšane taktike za AI trenere

Sada ćete imati veliki broj zadanih taktika te sigurno nećete ostati bez istih, a AI treneri će pomnije birati s kojim taktikama će igrati protiv vaše momčadi. AI treneri će sada bolje birati role igračima i postavljati im bolje instrukcije što igru čini još realnijom.

 

Četiri nove igračke role

U FM15 moći ćete koristiti četiri nove role (Roaming playmaker, Raumdeuter, Inverted wingback i Wide playmaker). Nećemo sada puno o samim rolama već će uskoro biti odrađene u tutorijalu.

 

Novi Player preffered moves

Imamo mogućnost davanja novih PPM-ova našim igračima, a neke od novih su 'penalty box player' što bi igraču zadalo da više stoji u protivničkom 16-ercu negoli da dolazi duboko po loptu. Za golmane tu je recimo 'likes to throw the ball long to start counter attacks' što je pogodno za one koji igraju na kontra-napade. I novi PPM-ovi će biti odrađeni u tutorijalu.

 

Poboljšanje skauting mreže

Skauting je uvelike poboljšan te će sada biti lakše tražiti igrače za pojedine pozicije i slično. Jedan od primjera je da možete tražiti recimo zamjenu za trenutnog napadača u klubu ukoliko isti odlazi i želite si osigurati zamjenu. Također ćete moći svojim skautima zadati da neke igrače prate po tri mjeseca kako bi bili maksimalno spremni za sljedeće prijelazne rokove. Tu su još neki dijelovi dodani u izvještaje koje će vam skauti dostavljati kako bi što lakše pronašli pravog igrača za vaš klub.

 

Poboljšan Fog of War

Naime, ovo je nova opcija koju imate kada počinjete igru te vam omogućuje da igračima koji nisu skautirani i ne poznajete ih, ocjene budu skrivene, ali... Kada skautirate neke igrače, otkrit će vam se pojedine ocjene i pisati će recimo 12-16 te ga morate ponovno skautirati sa boljim skautom kako bi otkriki točno koje su mu ocjene za neke od atributa. Jedna od opcija koja igru čini još realnijom...

 

Bolje komunikacije sa igračima

Razni načini za komunikaciju sa igračima su sada poboljšani. Moći ćete pitati igrača da izađe pred medija ili da sam potraži klub ukoliko imate problema sa prodajom istog. Također ćete imati mogućnost pričanja sa grupom igrača koji imaju isti problem tako da će riješavanje istih biti lakše. Igrači će također moći biti jedan protiv drugoga ili zajedno pa recimo neki igrač može stati u obranu svog trenera protiv nekih problematičnih igrača.

 

Poboljšana komunikacija sa medijima

U FM15 će biti dvije vrste novinara, oni iz tabloida (žuta štampa) i oni iz ozbiljnih novina. Novinari iz tabloida će tražiti neke izjave za nove "bum" naslove dok će ovi iz ozbiljinih novina više tražiti neke taktičke analize i slično. Nešto novo u FM-u su intervjui u tunelu ili na treningu pa ćete tako moći u bilo koje doba dana biti upitani nešto.

 

Poboljšanje u polju financija

Financije su poboljšane tako da ćete sada moći bolje izraditi plan te ćete lakše pratiti novce koji izlaze i ulaze u klub ili je li pratite svoje ciljeve dobrim putem. Lakše će biti planirati za sljedeće prijelazne rokove s obzirom da će budžet za transfere i plaće biti dodijeljeni ranije.

 

Promjene u treninzima

Moći ćete zadati igračima da treniraju neke od mentaliteta, a ne samo zadane role i slično. Treneri će sada imati posebne osobnosti i stilove treniranja tako da će svaki biti na svoj način unikat. Uz to, ako izaberete da krećete kao tracksuit manager, moći ćete sami trenirati igrače odnosno postaviti sebe na neki od treninga (attacking, defending, mental...)

 

Twitch TV

Football Manager 2015 će sada biti povezan sa Twitch TV-om tako da će biti još lakše dijeliti slike i videa iz igre te ćete imati mogućnost live streaminga.

 

Preko 600,000 igrača i osoblja

FM15 će imati najveću bazu igrača ikada koja će se sastojati od više od 600,000 igrača i osoblja.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |