Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Less vine more footie..


archangel32
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/3P/kC/z0qD9mT/uvod.jpg

 

Girondins de Bordeaux je francuski klub koji se trenutno takmiči u najvećoj diviziji francuskog nogometa poznatiju pod nazivom Ligue 1. Zadnju titulu prvaka su odnijeli u sezoni 2008./2009.

 

Klub je osnovan davne 1881. godine kao multi-sportski klub. Nogomet je uključen tek 1910. godine. Osvojili su 6 naslova prvaka Francuske a zadnja titula je "pala" 2009. godine. Također su osvojili 4 Coupe de France titule, tri Coupe de la Ligue titule i tri Trophee des champions titule. Važi napomenuti da je Bordeaux klub sa najviše nastupa u finalima Coupe de la Ligue, 6 puta u 16 finala kupa. Svoje utakmice igraju na stadionu Stade Chaban-Delmas koji ima kapacite od 34,462 sjedišta. Naziv je dobio po bivšem gradonačelniku Bordeauxa, Jacques Chaban-Delmasa. Nekadašnji naziv stadiona je bio Park Lescure. Klub je trenutno u pregovorima o izgradnji novog stadiona na koji bi trebali preći 2015. godine, kapaciteta 42,000 sjedišta.

 

Ovo je ukratko historija kluba jer trenutno nisam s vremenom da se bavim opširnijim reportom a i malo sam se zeznuo prilikom pravljenja topica pa sam umjesto Preview kliknuo Post, oprostite na grešci haha..

 

U sljedećem reportu ćete vidjeti više o samom klubu, mojim ambicijama kao novom menadžeru kluba i totalnoj rekonstrukciji kluba.

 

LIJEP POZDRAV DO SLJEDEĆEG ČITANJA!

Edited by archangel32
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Zanimljiv izbor kluba odavno nisam cuo nista o njima sto se tice fudbala, tako da se prati.

 

Hvala na praćenju Bole!

Meni su jedan od dražih francuskih klubova od te sezone kad su osvojili ligu, era Gourcuffa, Chamakha, Gouffrana, Cavenaghija, nadolazeće zvijezde Saiveta.. Najviše me je to potaklo da ih vratim na tu stazu osvajanja.. :)

 

Odličan odabir kluba, puno mi se svidja, i jedva cekam novi update :)

 

Hvala Lorde! Sutra u toku dana će biti update. ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Zanimljiv izbor kluba :D

Sretno ;)

 

Hvala Cris, nadam se da ćeš pratiti!

 

Henri SAivet, sta onaj iz FM 08? :D Sjecam se da je ubijao kod mene :D

 

E baš taj Henri Saivet, samo je iz FM-a u FM lošiji haha

Sretno

 

Hvala Dedina! Nadam se da ćeš pratiti. :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/1h/No/4Js0WwBj/bordeauxphotoscape.jpg

 

Ja rekao napisati report sutradan i evo me tek nakon 6 dana. Duboko se izvinjavam zbog toga, imao sam malih obaveza pa nisam igrao FM skoro nikako ali ono što sam rekao da vam donosim u ovom reportu, donijeo sam. Još jednom, oprostite.

 

 

Odmah prvog dana kad sam preuzeo klub pogledao sam kakvi su mi treneri, ponajviše zbog napredovanja mlađih igrača u seniorima pa i onih u nižim rangovima. Nisam vam uslikao ss-ove ali jesam imena pa si sami provjerite.

:P (zaboravio poslikati a mrsko mi ulaziti u igru ponovo)

 

http://www.dodaj.rs/f/j/E4/2PqzBt3O/1/treneri.png

 

Transfere sam obavio, po mom skromnom mišljenju, sasvim solidno. Svi su na free nakon što mi je uprava dala veliku nulu što se tiče para za transfere a 36 funti po sedmici za plaće nisu ni za seljačke klubove kamo li za ime Bordeaux-a. Ali sam onda sazvao board meeting, j*bao im milu mamicu da mi dadnu koji novčić i dali su oko 3 milje pa sam sve to sriktao u plaće i uveo par igrača. Kako god okrenem nije loše odrađeno.

 

Anthony Reveillere - solidan RB, sad imam Mariana i njega na toj poziciji s tim da se i Faubert može nekad ubacit ako dođe do kakvih, ne daj Bože, ozljeda.

 

Giuseppe Biava - 36-godišnji CB koji je doveden da bude backup i tutor mlađima.

 

Houssine Kharja - 30-godišnji Marokanac koji pokriva sav centar terena, sigurno jedan od najjačih u ekipi ako ne i najjači. Očekujem mnogo od njega ove sezone.

 

Alejandro Arribas - mladi Španjolac, najjači CB u ekipi, glavni stub odbrane.

 

http://www.dodaj.rs/f/m/ev/4nDzqJhS/prijateljske.png

 

Što se tiče prijateljskih utakmica i više sam nego zadovoljan. Jesmo kiksali protiv Lokomotive iz Moskve, ja pojma nemam šta se desilo u toj utakmici. Jednostavno šta su god ljudi udarili po golu završilo je u golu. Onda je tu utakmica protiv talijanskog velikana Juventusa, nakon što nam je Llorente zabio krasan pogodak vratili smo se u utakmicu fenomenalno sa dva gola iz ubačaja. Dominirali smo utakmicom pa smo imali posjed lopte 59% u svoju korist.

 

Tri taktike koje sam napravio za ovaj tim su:

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3Z/O5/2IVZfPRp/taktika1.png

 

Primarna taktika

 

i dvije zamjenske:

 

http://www.dodaj.rs/f/3U/lz/2hmdhFcj/taktika2.png

 

http://www.dodaj.rs/f/U/Gz/3HFP9XxW/1/taktika3.png

 

To bi bio kratki report za sad. Sljedeći dolazi pred januarski prelazni rok.

 

Čuvajte mi se prijatelji do sljedećeg čitanja!

Edited by archangel32
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Wooo načekao sam se :D

Solidne pojačanja kad se nema para. Dobri za back up, i moza i nkei lider u Kharji.

Pripreme solidne, svaka čast na pobjedi protiv Juventusa. A za Lokomutivo,s ta reči oblje sada, na priprema nego u prvenstvu :D

 

Ajd mlao jos prije stavi SS ekipe, 2-3 najboljih igrača, financijsko stanje da znamo an čemu si :D

Sta očekivaš od lige ove godine?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lijepo, lijepo. Iskoristio si sve što si mogao, doveo dobra pojačanja, a sada te čeka težak posao u ligi pored PSGa i Monaca, ali i Lyona i Marseilla koji su sigurno kvalitetom jači od tebe, ali razuvjeri nas i pokupi bodove. Sretno thumbup

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wooo načekao sam se

Solidne pojačanja kad se nema para. Dobri za back up, i moza i nkei lider u Kharji.

Pripreme solidne, svaka čast na pobjedi protiv Juventusa. A za Lokomutivo,s ta reči oblje sada, na priprema nego u prvenstvu

 

Ajd mlao jos prije stavi SS ekipe, 2-3 najboljih igrača, financijsko stanje da znamo an čemu si

Sta očekivaš od lige ove godine?

Još jednom, izvini na čekanju.. Stvarno sam bio u stisci sa vremenom pa nisam stigao.

 

Bit će ss ekipe i igrača dok uđem u igru a financijsko stanje odmah mogu reći da nije veselo, 40 i kusur hiljada sam u minusu s plaćama s tim da mi je balans oko milion funti, budem uslikao ss kad uđem u igru. A od lige ne očekujem mnogo, MP je 7 mjesto, ja mislim da možemo do 5-og ako ne i 4-og.

 

Hvala što pratiš!

Lijepo, lijepo. Iskoristio si sve što si mogao, doveo dobra pojačanja, a sada te čeka težak posao u ligi pored PSGa i Monaca, ali i Lyona i Marseilla koji su sigurno kvalitetom jači od tebe, ali razuvjeri nas i pokupi bodove. Sretno

Iskoristio i više nego što sam mogao, plaće su u minusu. :D

Potrudit ću se da ih pokupim, ti ćeš prvi biti obaviješten. :P

Hvala!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |