Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Avantura na zapadu...


Posljednji Boem
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/SG9IVVc.png

 

 

Official announcement: Slaven Bilić leave J.K.Besiktas

 

 

 

 

______________________________________

 

 

 

 

http://i.imgur.com/Nvnjx9B.jpg

 

 

Prvi donosimo riječi Slavena Bilića !

 

 

http://i.imgur.com/8SnxbHG.jpg

 

 

Slobodna Dalmacija je prva ekskluzivno objavila da je Slaven Bilić napustio klupu Turskog velikana Bešiktaša, a nedugo nakon toga i sama službena stranica kluba je to potvrdila! Odmah smo kontaktirali Slavena koji je u velikoj gužvi jer zovi prijatelji, bivši suigrači, klubovi koji ga žele, ali u toj velikog gužvi izdvojio je dovoljno vremena za naš list i podjelio sa nama svoje razloge odlaska.

 

Slaven Bilić je najveći uspjeh napravio plasmanom u četvrfinale Europskog prvesntva kad su ga doslovno sekunde djelile od plasmana u veliko polufinale. Nakon toga je preuzeo Moskovski Lokomotiv gdje se nije najbolje snašao te je otpušen, a novi aganžman je sljedio u Turskom velikanu Bešiktašu kojeg je napustio nakon odrađene jedne jedine sezone.

 

- Slavene što se dogodilo, koji su razlozi odlaska?

 

Iskreno da vam kažem procjenio sam da sam dovoljno sazrio i da sam dovoljno naučio da se odvažim na preuzimanje kluba iz jedne od liga Petice. Mislim svaka čast Turskoj i Rusiji, čine ogromna ulaganja i jako napreduju, ali ipak je to razina niže u odnosu na pet najjačih liga.

 

- To je bila isključivo vaša odluka?

 

Apslutno i jedino moja odluka! Klub me je želio zadržati jer su bili zadovoljni sa mojim radom i uspjehom u prvoj sezoni, čak su me i nagovarali, ali sam "prelomio" i nije bilo povratka natrag. Zapad je ono što želim i za što sam spreman.

 

- Dakle u obzir dolaze samo lige petice? Engleska je prioritet?

 

Da, da, mislim da su Nizozemska, Portugalska i slične lige na razini ovih istočnih tako da odlazak tamo ne bi imao smisla, želim veću razinu. Neću kriti da bi najviše želio na otok jer sam tamo proveo dobar dio igračke karijere, poznajem zemlju i jezik, to je najjača i najkvalitetnija liga današnjice i najviše mi paše taj stil igre. Ipak otvoren sam i za druge opcije.

 

- Možete li nam otkriti buduću destinaciju?

 

Još nisam odlučio, ali imam puno ponuda. Vrlo brzo ću odlučiti i vi ćete biti prvi kojima ću javiti.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/BYtYPDo.jpg

 

 

 

 

"Poker aseva" zainteresiran za Bilića !

 

 

 

 

http://i.imgur.com/6vPxo3L.pnghttp://i.imgur.com/VSFuVc3.jpg

 

http://i.imgur.com/11g8xHq.pnghttp://i.imgur.com/YaU0TNt.jpg

 

 

 

 

Slaven Bilić nam se obećao javiti kad odluči između ponuda, ali kako nam se još nije javio znači da još nije odlučio. Međutim iz izvora bliskih njegovom menadžeru saznali smo imena četri zainteresirana kluba koji su već dostavili svoje ponude Slavenovom menadžeru. U ovom se gradu zaista sve zna.

 

Iako u nogometnom svijetu nisu asevi nego prije petice ako upotrijebimo špil za poker klubovi ovakve veličine su za jednog našeg trenera definitivno asevi! Pogotovo kad se uzme u obzir koliko je malo naših stručnjaka na zapadu i da rade po sporednim i manjim klubovima.

 

Swensea je nakon otpuštanja Laudrapa u potrazi za novim stručnjakom i žele nekoga mladog, karizmatičnog i ambicijoznog, a upravo to sve nudi Slaven. Što se West Hama tiče tek su se vratili u prvu ligu i sigurno da žele tu i ostati te napraviti kvalitetni iskorak. Slaven je na Uptton Parku proveo jednu sezonu i ostao u ugodnom sjećanju navijačima, a svi još pamte i izbacivanje Engleza sa Eura. Treći u tom pokeru je Everton gdje je Slaven još dulje igrao, čak tri sezone i gdje je još više ostao upamćen. Kako je Moyes otišao u United Everton također želi mladog stručnjaka za dugoročni projekt. Posljedni, ali ne i najmanje zaintersirani je također novi prvoligaš - Southampton. Popularni "sveci" su također došli iz druge lige, ali po mnogima imaju niz već sada jako kvaltetnih i veoma talentiranih mladim nogometaša, njihova škola je jedna od najpoznatijih.

 

Kad se sve sagleda na Slavenu nije lagan izbor jer su tu čak četri ponude od jako ambicijoznih klubova sa sjajnim mladim igračima koji bi mogli ostvariti veliku karijeru. Što se kladionca tiče namanja kvota je na Evertonu jer je najjačii od sva 4 kluba, ali ne smijemo otpisati i ostalu trojicu.

 

 

 

____________________________________

 

 

 

 

http://i.imgur.com/B79bhEA.jpg

 

 

 

 

"Pljušte" ponude za Slavena !

 

 

 

 

http://i.imgur.com/lOnKK8d.pnghttp://i.imgur.com/wTxA1KZ.png

 

http://i.imgur.com/xzs5LFs.pnghttp://i.imgur.com/bGLM8aY.png

 

 

 

 

Jedna naša dnevna novina je prije nekoliko dana prva donjela informacije o ponudama sa "otoka" za Slavena Bilića, a danas su i neke pouzdane zapadne novine donjele nove informacije. Nema novih ponuda iz Premiershipa, ali su zato reagirali klubovi iz Francuske, Španjolske i Italije jer očito da Bilić neće dugo biti bez posla i da je potrebna brza reakcija ako ga se ne želi ispustit.

 

Ono što se piše to je da je Slaven primio nove četri ponude i to redom od Lazia, Lyona, Real Sociedada i Villarreala. Lazio nakon odlaska odličnog Reje "luta" u potrazi za kvalitetnim stručnjakom i upravo u Biliću to vide, a sigurno su i primamljvi Slavenu zbog kadra i zbog igranja u Europi. Francuski Lyon definitivno stoji financijski najlošije od svih zainteresiranih klubova za Slavena, ali imaju jake adute poput Europe, odličnog omladinskog pogana i velike konkurencije u vidu PSG-a i Monaka. Što se Španjolske tiče žele ga dva kluba sa kraljevskom krunom u grbu, Real Sociedad i Villarreal. Sociedad je izborio kvalifikacije za Ligu Prvaka i to je veliki adut u utrci za Slavnov potpis, kao i vrlo jaki kadar igrača. Vilarreall nudi miran rad bez pritiska, nekoliko mladih talenata i nekoliko jako kvalitetnih starijih igrača te jaku "školu".

 

Sve u svemu Slavenu zaista ne manjka kvalitetnih ponuda i za sada ima "slatke brige". Po izvještajima blizu je odluke i sve će se znati kroz nekoliko dana. Englezi su i dalje najveći favoriti, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek favorit...

Edited by Posljednji Boem
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/wtaMJJd.jpg

 

 

 

 

Slaven Bilić preuzeo Real Sociedad !

 

 

 

 

http://i.imgur.com/m6d5H9D.png

 

 

 

 

Baš kao što je i obećao veliki gospodin prije svega Slaven Bilić nam se javio čim je potvrdio Sociedadu preko svoga zastupnika da prihvaća njihovu ponudu i tako okončava veliku trakavicu koja se vukla "oko njega". U jednom trenutku se za njega "otimalo" čak osam ambicijoznih i uglednih euro klubova, ali on je donio odluku i otišao na Pirineje te tako sve iznenadio budući da su klubovi Premiershipa bili veliki favoriti. Ubrzo nakon objave ove vijesti na našoj web stranici i sam Real Sociedad je to isto potvrdio putem svoje službene stranice, a evo što nam je o svemu ovome rekao Slaven Bilić:

 

- Samo da vam se javim i kratko poručim da sam se odlučio za Real Sociedad, odluka nije bila laka. Međutim pokazala se kao najbolja i prepoznao sam da je to - to! Sada nemam vremena jer se pripremam za službeno predstavljanje, više o svemu, o razmišljanjima i razlozima na službenoj konferenciji za novinare.

 

 

 

 

http://i.imgur.com/YLfu9LF.jpg

Bilić nakon potpisa ugovora pred novinarima

 

 

 

 

Slaven Bilić održao je press konferenciju nakon potpisa za Real Sociedad i govorio je o razlozima potpisa, planovima i ciljevima vezanim za Real Sociedad.

 

 

 

 

- Dugo sam i studiozno analizirao i odlučio sam se za ovaj klub jer je ispunio sva moja očekivanja. Klub ima odličan roster sa nekoliko zaista odličnih mladih i talentiranih igrača koje se nadam zadržati što duže u klubu. Klub financijski stoji jako dobro i to je važna činjenica za rast kluba i miran rad. Igranje Europe je definitivno ono što je prevagnulo, a prilika za igranjem u Ligi Prvaka se jednostavno nije mogla propustiti. Zaista mi se najviše sviđa otočki stil nogometa, ali uživam u tehničkom i kreativnom nogometu Primere.

 

 

- Što se tiče kadra i transfera mogu potvrdit da sam već odlučio da će nekoliko igrača napustit klub kroz transfere ili posudbe jer jednostavno nemaju kvalitet za ovaj klub i njegove ciljeve. Također potvrđujem da neće biti puno dolazaka jer je tim gotovo izgrađen, a i nemamo novca na razbacivanje i moramo ga pametno trošiti. Potvrđujem da sljedeći igrači neće otići bez obzira na ponude: Bravo, Inigo, Pardo, Zurutuza, Griezmman, Prieto i Vela. Oko njih će se graditi novi Sociedad.

 

 

- Ciljevi u novoj sezoni su različiti od natjecanja do natjecanja. Liga nam je aposlutni prioritet i bit će nam u glavnom fokusu, cilj je završiti u TOP4 kako bi opet izborili Ligu Prvaka jer ona povećava financijsku moć i privlači najbolje igrače. Za Ligu Prvaka nemamo "širinu" ni iskustvo i tu ćemo se boriti da ostavimo što bolji dojam i da napravimo što bolji rezultat, bez pritiska. Kup je najmanje važan ove sezone i tu nemam imperativa rezultata.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/Roh8jug.png

 

 

 

 

Official announcement: Griezmann sign new contract

 

 

 

 

http://i.imgur.com/vt9wcdB.png

 

 

 

 

Official announcement: Vela sign new contract

 

 

 

 

http://i.imgur.com/iMyMxjO.png

 

 

 

 

____________________________________

 

 

 

 

http://i.imgur.com/ct9MCgk.jpg

 

 

 

 

Slaven Bilić je krenio u turbo brzini raditi na novom radnom mjestu i napravio dva poteza od krucijalne važnosti za roster Real Sociedada, dva najbolja i najvažnija igrača su potpisali nove višegodišnje ugovore ! Riječ je o krilnom igraču Griezmannu i o Meksičkom napadaču Carlosu Veli, inače dalekom rođaku sportskog komentatora Željke Vele. Ono što je time najvažnije da su tako odbijeni svi zainteresirani klubovi, a Griezmanna su tražili mnogi super veliki i bogati klubovi, a najuporniji je bio Manchester City. Griezmannova odlazna klauzula u ugovoru je iznosila 24 000 000 €, a novim ugovorom je povećana na ogromnih 80 000 000 €. Također su mu povećana primanja na 34 000 € tjedno, značajno povećanje. Što se Vele tiče klauzula je također ogromna, a iznosi čak 90 000 000 €. Njemu su višestruko povećana primanja kako neslužbeno saznaje Marca zarađivati će čak 52 000 € tjedno. Dobili smo izjavu Slavena Bilića, te prenosimo izjave igrača povodom produžetka suradnje:

 

Ovaj potez pokazuje naše velike ambicije i našu strahovitu odlučnost da napredujemo i rastemo te da ostvarujemo visoko postavljene ciljeve. Ne mogu naglasiti koliko su ova dva igrača bitna za nas i koliko je bitno da su prepoznali viziju, kvalitetni rad i da su odlučili ostati dio ovoga našeg projekta. Sa njima ćemo ostvariti velike stvari i biti će sretni zbog toga. - Slaven Bilić.

 

Iznimno sam sretan zbog potpisivanja novog ugovora, u Sociedad sam došao kao tinejdžer, a izrastao sam u čovjeka. Također sam nemjerljivo mnogo napredovao u ovom klubu i danas ne bih radio ono što volim da nije bilo Sociedada. Želim se odužiti klubu i navijačima te im donjeti slavu i uspjehe. Nadam se da ću dugo biti dio ovog kluba i grada. - Griezmann.

 

Kada sam došao ovdje naponkon sam dobio pravu priliku i izborio se za mjestu u prvom sastavu, igram redovito i napredujem svaki dan. Zato sam sretan i zato sam odlučio ostati ovdje još dulje, a imam dobar osjećaj da pravi rezultati tek sljede. Hvala Slavenu što vjeruje u mene i što mi je u razgovoru naglasio koliko sam mu važan, nastaviti ću se maksimalno truditi i dalje.

 

 

 

 

 

___________________________________________

 

 

 

 

Senzacijonalni Sociedad !

 

 

 

 

http://i.imgur.com/D0DuMu8.png

 

 

 

 

Prvo da krenemo sa transferima, nismo imali puno novca za kupovanje, a ni od pordaje se nije dobilo Bog zna što pa smo morali to malo iskoristiti najbolje moguće. Što se odlazaka tiče nije otišlo malo igrača, ali su to bili sporedni igrači bez kvalitete čak i za back up, jednostavno su bili višak. Nešto sam uspio prodati za novac, ovo ostalo sam poslao na posudbe čisto da ih ne gledam ni da ih plaćam. Što se tiče dolazaka, nismo puno ni kupovali ni potrošili, ali mislim da smo doveli dva vrhunska igrača. Prvi je stigao i to potpuno besplatno Zuculini, reprezentativac Argentine i bit će prvi izbor na mjestu defenzivnog veznog. Drugi je stigao i to realno ispod njegove vrijednosti Musacchio i sa Inigom će zasigurno činiti sjajan stoperski tandem.

 

 

 

 

 

Pripreme:

 

 

 

 

http://i.imgur.com/WMebG4q.png

 

 

 

 

Obavljene su po meni sasvim kvalitetne pripreme, čisto dovoljno da se igrači upoznaju sa novom formacijom i taktikom. Isprobao sam mnogo igrača, uključujući i dosta juniora tako da ne trebaju brinuti neki iznenađujući rezultati.

 

 

 

 

 

Liga:

 

 

 

 

http://i.imgur.com/jh9MFLR.png

 

 

 

 

Ligu smo zaista otvorili senzacijonalnoi i u velikom stilu smo se predstavili Španjolskoj ligi te smo nakon tri kola lideri na tabeli ! Igramo onako kako je Slaven igrao, mudovito, pozitivno drsko i hajdučki sa srcem. Takav pristup igri nam je donio ove tri velike pobjede i iznimno efikasne, a posebno mi je draga pobjeda nad Atleticom i to nakon preokreta. U toj utakmici je zablistao mladi Šeferović i pokazao da je velika konkurencija Veli te je odigrao odlično i Griezmann sa dvije asistencije i golom. Sljedi nam gostovanje kod neugodnog Levantea kod kojeg ćemo morati povećati koncentraciju u obrani, kući Malaga pa na megdan kod Barce! Ali mi idemo polako, utakmicu po utakmicu.

 

 

 

 

 

Liga Prvaka:

 

 

 

 

http://i.imgur.com/pDS0amT.png

 

http://i.imgur.com/a6mkrYu.png

 

 

 

 

Za savršen uvod i veliku Euro priču pobrinio se Sociedad u posljednjem pretkolu za ulazak u elitnu Ligu Prvaka. Bili smo suočeni sa favoriziranim Zenitom predvođenim sjajnim pojedincima. Međutim nismo se prepali niti sekunde, došli smo u Rusiju, nadigravali se sa nadmoćnijim protivnikom i potukli ih na njihovom terenu. Ponovno je zabljesnio Šeferović, a posbeno je lijep bio njegov prvi gol na utakmici. U uzvratu je odigrana još jedna sjajna utakmica, nismo se branili nego opet napadali i to nam se vratilo u produžetku. Sjajan je osjećaj napraviti ovako veliki podvig.

 

Što se tiče skupine, definitivno smo mogli dopasti u neku lakšu, a u težu teško da smo mogli. Bili smo u zadnjem "šeširu" i to nas je koštalo lošijeg ždrijeba. Realno Juve je najjača ekipa, a Basel najslabija iako su i oni neugodini i netko će na njima "polomiti zube". Mislim da smo na razini Benfike i da će odlučivati nijanse za prolaz dalje. Realno bio bih zadovoljan i sa trećim mjestom.

Edited by Posljednji Boem
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Dobro si zasad posložio to, samo se ''Španjolsku'' piše malim slovom jer je to pridjev hehe

 

Eh da, zanima me zašto si toliko puta kliknuo enter iza svakog poglavlja? :D

 

ne mori sa gramatikon.

 

kliknuo sam eneter da bude malo veći razlog jer mi lipše ovako izgleda. ali sad kad pogledam mislim da ću smanjit u idućem reportu.

Link to comment
Share on other sites

Report polusezone, sve prema planu!

 

 

http://i.imgur.com/fKP24BG.png

 

 

Liga:

 

 

http://i.imgur.com/mcTwjOr.png

 

http://i.imgur.com/C3gIPW1.png

 

 

Iza nas je pola sezone i u ligi ide sve kako je i planirano, držimo čvrsto treće mjesto koje nam jamči izravan plasman u Ligu Prvaka sljedeće sezone, a ne da se moramo mučiti u kvalifikacijama. Nemamo kvalitetu za parirati Barci i Realu, ali i ovo je realno iznad naših objektivnih mogućnosti. Ova igra me jednostavno ubija, protivnici mi velikom većinom zabijaju iz kornera, a što je još gore, veliki broj autogolova mojih obrambenih igrača. Igramo odlično i mogli bi biti još i bolji da nam igra to dopusti. Što se utakmica tiče najviše sam ponosan na razbijanje Valencie na njihovom terenu, pobjedu na teškom gostovanju kod Levantea te na preokretu protiv Granade koja nam je prvi pratitelj u borbi za Ligu Prvaka. Od ovih poraza navjiše "boli" poraz od Betisa nakon crvenog kartona moga igrača(i to izravnog), a golove su zabili iz penale te kornera u 93. minuti. Zadovoljan sam stanjem u ligi, držimo željenu poziciju i nadam se da ćemo na njoj i ostati.

 

 

Liga Prvaka:

 

 

http://i.imgur.com/2xYLJuU.png

 

http://i.imgur.com/6NBWs2n.png

 

 

Uspjeli smo nakon duge i teške borbe u svakoj utakmici izboriti prolaz dalje,u prvoj utakmici smo poraženi 3:0 od Juvea, a oni su zabili iz 3 udarca u okvir moga gola! Juve je na kraju bio uvjerljivo prvi, a mi smo prošli dalje i uz dozu sreće, ali ona prati hrabre što smo mi definitivno bili. Ključnom se pokazala pobjeda u zadnjem kolu na teškom gostovanju, a do nje smo došli preokretom i time pokazali karakter i mentalnu snagu. Što se ždrijeba osmine finala tiče, zadovoljan sam jer mislim da imamo dobre šanse iako su oni favoriti. Mogli smo proći i gore:

 

 

http://i.imgur.com/GmetuXv.png

 

 

Kup Kralja:

 

 

http://i.imgur.com/BBQxzQy.png

 

 

U kupu smo dobili drugoligaša te igrali u obe utakmice u kombiniranom sastavu jer smo morali odmarati igrače i prošli smo dalje. Sve je bilo gotovo nakon prve utakmice i rutinske pobjede koja je mogla biti još i veća. Uzvrat je bio odrađivanje posla i odigran je sa rezervama pa rezultat nije ni bitan. Sada nam sljedi Sevilla i vidjet ćemo možemo li do prolaska sa nekim važnim igračima na klupi.

 

 

Najbolji igrač polusezone:

 

 

http://i.imgur.com/33LfH5H.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Report sezone, svi ciljevi ispunjeni!

 

 

http://i.imgur.com/EhSEK9x.png

 

 

 

 

Liga:

 

 

http://i.imgur.com/zrLtViO.png

 

http://i.imgur.com/6Qs4pgH.png

 

http://i.imgur.com/3RFBdpd.png

 

 

Liga je bila jedna borba u kojoj smo proljevali krv, znoj i suze iznova i iznova i na kraju nam se to vratilo na najbolji moguću način. Igra nas je ubijala i nije nam jednostavno dala više od ovoga, iako smo jedno kraće vrijeme zaostajali samo 4 boda za prvim mjestom! Previše primljenih golova definitivno, a što je najgore imam vrhunskog golmana i jako dobre obrambene igrače. Igrica nas je doslovno uništavala preko kornera i penala, srećom naš napad je odigrao maestralnu sezonu.

 

Što se utakmica u drugom djelu sezone tiče, najviše sam ponosan na niz od čak 9 utakmica bez poraza ! Od toga je bilo čak sedam pobjeda i tada smo došli na minus četri od prvog. Najponosniji sam na ogromnu pobjedu od 4-2 nad Atleticom u gostima, dvije ligaške pobjede nad njima. Nakon toga izdvajam i gostujuću pobjedu nad Betisom kojom sam "prelomio" borbu za to treće mjesto i pobjedu nad najvećim rivalom u gostima.

 

 

 

 

Liga Prvaka:

 

 

http://i.imgur.com/NjqMO9P.png

 

 

Na našu žalost ispali smo odmah u osmini finala iako nismo bili daleko od prolaza dalje, ali nije sramota ispast od ekipe koja je u prvoj sezoni osvojila bundesligu ispred Pepovog Bayerna ! Prvu utakmicu smo poveli, ali jednostavno su bili više svježiji i fizički spremniji i na trku su nas pobjedili. Drugu utakmicu smo također poveli, dugo držali nerješeno, ali falilo je snage i prisebnosti u klučnim trenutcima za produžetke. U posljednoj minuti su zabili drugi gol za pobjedu, ali ionako to ništa ne mjenja. Sve u svemu prezadovoljan sam ovogodišnjim nastupom u Ligi Prvaka i nadam se da ćemo sljedeće sezone barem ponoviti ovaj rezultat.

 

 

 

 

Kup Kralja:

 

 

http://i.imgur.com/2B42ESm.png

 

 

Nakon izbacivanja Herculesa došla nam je vrlo jaka i nezgodna Sevilla, ali je sve rješeno još u prvoj utakmici neočekivanom lakoćom smo ih razbili. Uzvrat je bio samo stvar formalnosti i tako smo ga i odradili. Onda je došao Atletico Madrid i utakmica u gostima, a usljedila je uoči utakmice kulminacija suspenzija, umora i ozljeda pa samo poraženi leko. U uzvratu smo napadali i napadali, ali jednostavno nismo probili sjajnog golmana. Kad se pogleda da ovdje nisan ima nikakvih ambicija ovo je odličan rezulat. Kup je na kraju osvojila Barca pobjedom od 2:0 nad Malagom.

 

 

 

 

Najbolji igrači sezone:

 

 

http://i.imgur.com/3eZoVWn.png

 

http://i.imgur.com/4OKI5il.png

 

http://i.imgur.com/XsJT3Zr.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nego, je li kod malog Parda baš veliki problem osmica u stamini?

 

nikako. vidiš koliko je utakmica odigrao, a svaki put kad je igrao kondicija mu je prije utakmice bila najmanje 90%

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

onda ne trči u utakmici nikako :D kao što meni trener kaže, na tebi je samo da osiguraš prostor 5 metara pravo, nazad, lijevo i desno od sebe xD a ostalo nek pokriva ostalih 9 igrača na terenu :D Tako bi i bez kondicije mogao odigrati utakmicu komotno xD

 

Sve u svemu svaka čast na Ligi Prvaka, prva sezona ti je stvarno jedna od najboljih koju sam vidio na manageru općenito! Samo nastavi tako, nadam se da će biti nekih lijepih pojačanja sljedeće sezone. thumbup

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uvod u sezonu !

 

 

http://i.imgur.com/VeLgHXZ.png

 

 

 

 

Transferi

 

 

http://i.imgur.com/zoNJbuT.png

 

 

Prošao je ljetni prijelazni rok, a u Sociedadu je bilo dosta prometno. Otišlo je dosta igrača na posudbe jer jednostavno nemaju kvalitetu za klub, ionako su bili u B ekipi. Što se odlazaka iz prvog tima tiče vrijedi izdvojiti odlazak Castra kako bi smanjio odštetu za boljeg igrača kojeg sam doveo te odlazak Agrrietexea za ne mali iznos, dosta klubova iz premiershipa se zanimalo za njega i uspjeli smo ovoliko izvući za njega, prezadovoljan sam.

 

Što se dolazaka tiče pojačani smo tamo gdje nam je prošle sezone doslovno falilo igrača i neki su zamjenjeni boljima. Tako je došao Perajo za male novce, fantastično je napravljen i tako mi je igrao u Realu, nema sumnje da je naše najveće pojačanje. Vadillo i Falque su došli da budu velika konkurencija na krilnim pozicijama i prezadovoljan sam ocjenama njihovim i za koliko malo novca sam ih doveo, pogotovo Falquea. Sjajno je što smo uspjeli kupiti Jose Angela, radi se o odličnom beku, a Roma ga nije htjela. Za kraj je došao i Colak na posudbu da popuni vezni red i u statusu je back up igrača, mogu ga otkupiti za male novce pa ću vidjet na kraju sezone. Sve u svemu smatram da sam obavio odličan posao i jako pojačao ekipu.

 

 

 

 

Pripreme

 

 

http://i.imgur.com/MVVdAtR.png

 

 

Odrađene su i pripreme, odigrali smo 4 utakmice što je bilo dovoljno da dodatno testiramo neke sitne korekcije kao i da izrotiram igrače i svima pružim priliku. Zadovoljan sam kako je sve prošlo, a pogotovo zbog 3 i više nego uvjerljive pobjede.

 

 

 

 

Liga

 

 

http://i.imgur.com/XonE43m.png

 

 

Liga nije otvorena tako uvjerljivo i efikasno kao prošle sezone, ali nije ni ovo loš početak. Prva utakmica i odmah super teško gostovanje kod Osasune gdje smo uz dominaciju uspjeli osvojiti samo bod. Druga utakmica je krenila sjajno i za manje od pola sata smo vodili 2:0, nastavili smo napadati, ali nije bilo preciznosti da dokrajčimo protivnika. Kako to obično biva gubimo izgubljenu utakmicu nakon dva nevjerovatno glupa gola protivnika. Nakon toga dolazimo do pobjede kod jake Valencie, postali su nam mušterija.

 

 

 

 

Liga Prvaka

 

 

http://i.imgur.com/dKHKCBD.png

 

http://i.imgur.com/73xoFNK.png

 

 

Što se Lige Prvaka tiče sjajna je stvar što nismo morali igrati play off za ulazak, a što se grupe tiče napredovali smo u treći "šešir" i to je odlično. Po meni smo dobili skupinu jednake težine kao prošle sezone. Tu je Bayern kao uvjerljivo najjači, Tottenham koji je na razini Benfice i sa kojim ću se boriti za to drugo mjesto i tu je neugodni Sporting koji će nekome "pomrsiti račune". Skupina nije laka, ali očekujem prolaz dalje.

 

 

 

 

Ciljevi u sezoni:

 

 

Liga: cilj je ponoviti poziciju na tabli od prošle sezone

Liga Prvaka: cilj je prolaz skupine, a za poslje što bude

Kup: ovdje ćemo igrati ozbiljnije i cilj je polufinale, puno će ovisiti o ždrijebu

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Report polusezone, sve kako treba !

 

 

 

http://i.imgur.com/lFzvmLM.png

 

 

 

 

Liga:

 

 

http://i.imgur.com/G2rvIfI.png

 

http://i.imgur.com/aGoYEGu.png

 

 

Nakon solidnog početka lige ubacili smo u brzinu više i zahvaljujući odličnim rezultatima dugo vremena smo držali drugo mjesto iza Barce ! Međutim poraz kod "mrtvog" Deportiva na klasični FM način te dva poraza na kraju polusezone su nas "koštala" tog drugog mjesta. Pogotovo je bolan bio poraz od Granade koja igra kao da u timu ima igrače Real Madrida, a ne neke solidne igrače. Igraju nevjerovatno i ne možeš se boriti protiv njih, Martnis njihov prvi strijelac lige!

 

Što se pobjeda tiče izdvajam pobjedu nad Valenciom doma te veliku gostujuću nad Atletico Madridom. Napravljene su i neke taktičke korekcije pa mi je obrana puno čvršća nego u prošloj sezoni, ali to je rezultiralo smanjenom efikasnošću. Morat ću pojačat obranu na kraju sezone kako bi mogao više napadati i postizati golove uz čvrstu obranu.

 

 

 

 

Liga Prvaka:

 

 

http://i.imgur.com/6NTfXuq.png

 

http://i.imgur.com/2wam5Yx.png

 

http://i.imgur.com/bqf4Kpf.png

 

 

Drugu sezonu za redom ostvarujemo zacrtani cilj u Ligi Prvaka, Bayern je naravnou grupi završio kao uvjerljivo prvi. Sporting je iznenadio i nakon poraza od mene u prvom kolu pobjedio Tottenhama dva puta i time bio blizu prolaza dalje. Međutim uz drugu pobjedu nad Sportingom ključnim se za nas pokazao bod osvojen protiv Bayerna kod kuće. Što se tiče ždrijeba dolazi nam ekipa kojoj smo apsolutno ravnopravni i protiv koje očekujem prolaz dalje iako imaju nekoliko izvanrednih pobjedinaca! Što je najluđe mogli smo dobiti i lakšeg protivnika, ali sam i ovako jako zadovoljan. A nakon Schalkea će sve odrediti ždrijeb.

 

 

 

 

Kup Kralja:

 

 

http://i.imgur.com/F2A6PBv.png

 

 

Što se kupa tiče tu sve ide kako treba, izbacili smo drugoligaša sa rutinske dvije pobjede i to bez primljenog gola sa kombiniranim sastavom. Što se sljedećeg protivnika tiče nije lagan, protiv njih se u ligi uvijek mučim i ovdje će vjerujem biti tako. Međutim kvalitetniji smo i očekujem prolaz dalje te da izbjegnem nakon toga Barcu i Real Madrid.

 

 

 

 

Igrač polusezone:

 

 

http://i.imgur.com/ycWSiaD.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |