Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Lokalni momak


KremO
 Share

Recommended Posts

Nedelja....

 

http://www.dodaj.rs/f/N/136/ISLD9vZ/103802541020356880172224.jpg

 

Budim se kasno,oko 15:00,buran nocni zivot,a i otkaz koji sam dobio na poslu prodavca u gradskoj poznatoj firmi kostao me velikog racuna u lokalnoj kafani,i velike glavobolje...

Ustajem do kuhinje,i cujem navijace,navijace koji dolaze sa stadiona Zabjela,sudeci po njihovoj vici,nisu nesto previse lijepo raspolozeni..Kako saznajem kasnije tog dana, FK Zabjelo nije uspjelo da se kvalifikuje u baraz za prvu nacionalnu ligu...

 

http://www.dodaj.rs/f/2C/10y/1BDYHmBC/navijaci-zabjela-optuzil.jpg

 

 

Pravo da vam kazem i nije me bilo briga,jer ionako sam misljenja da Crnogorska liga nema neki potencijal,posebno ne u Evropi,dje nas malo jaci timovi (Omonia,Kopenhagen,Serif,Fljamurtari) i ostale "velesile" lagano preskacu,nekad i sa bolnih 6-0..

 

http://www.dodaj.rs/f/37/6w/OZoasbY/luizjames.jpg

 

Zovem druga,koji je inace zaludjenik sa FK Zabjelo,kao i vecina momaka iz naselja Zabjelo..Zabjelo vam je kao zasebna republika u Podgorici,i uglavnom svi klinci navijaju za Zabjelo,prije nego sa FK Buducnost ili Mladost,koji su malo poznatiji siroj javnosti..Ali da se vratim na druga..

Dogovorimo se nas dvojica da odemo na pice,da iskuliramo i da vidimo nece li nas koja djevojka makar mrko pogledat'..Narucismo po toceno 0,5L i pocesmo da se jadamo jedan drugome...Ja kako vise nemam posao,a on kako FK zabjelo propada,kako ne mogu dobit' nikoga i slicno..

Na jedno neobavezno pitanje koje mi je Matija (drug) postavio,kao sta cu sad da radim,kad nemam posao vise,ja sam mu samo kratko odgovorio "Taman cu igrati malo FM14,ionako ga nisam igrao ove godine ni malo,setacu,poci u teretanu i slicno".."Jel Kremo,koliko dugo ti igras menadzer?"..."Pa brate od sezone 98-99,prije nego je izasao CM".."I ti tamo postavljas taktike,zadajes sta ko da radi i slicno?"..."Naravno brate,malo je kompleksnija zadnjih godina,ali i realnija"..Samo je promrmljao nesto u sebi,i nastavismo neku pricu potpuno drugu..

Nakon sto smo zavrsili,otisao sam kuci,i vratio se krevetu,jer me glava boljela,a sa jos piva koje sam unio u sbe,nije mi se bas stajalo na nogama..Prevario me san i zaspao sam...

 

Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnggggggggggggg Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnngggggggggggggggggggggg

 

Jedva primjecujem telefon koji mi je pored jastuka,vidim Matija me zove..Javljam se,gledajuci na sat,i skapiram da sam ladno spavao do ponedeljka ujutru,tacnije do 09:21,tad me zvao.. "Kremo,u 12 te ceka Darko Radulovic u svojoj kancelariji da prica sa tobom..To je predsjednik FK Zabjelo"..."Sta cu mu ja brate?"..."Treba mu neko u osoblju,da donosi lopte,opremu i slicno,pa podji i isprati to"..rekao mi je to malo podrugljivim glasom,bilo mi je malo cudno..Ali sa obzirom da Matijin otac i Darko su skolski drugovi,odlucio sam da povjerujem u pricu...Mozda hoce da imam neke prihode,a da se ne zamaram toliko..posteno od njega..Legao sam,navio alarm u 11:00,i nastavio da spavam...U 12:00 cu biti u njegovoj kancelariji i vidjeti sta ima da mi kaze..

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Deset minuta do 12:00..

 

http://www.dodaj.rs/f/1c/9y/43UR23Ea/8848313.jpg

 

 

Vec sam ispred stadiona Zabjela,i cekam da dodje gospodin Radulovic,sunce bije koliko idje moze,a moja celava glava upija svih 40 stepeni...

Tuu-Tuuuu..Zacuh kako neko svira na ulici iza mene,to je bio Darko (predsjednik FK Zabjelo)..

"Momak ajde uskaci,idemo u Amforu,previse je vruce odje"

"Evo me",kratko odgovorih i uskocih u auto..

Amfora je bio lokalni kafic,izuzetno dobar i prijatan,sigurno bolja opcija od kancelarije,vazda su mi mrzne bile :)

 

D.R: "Cuo sam da imas kakvog takvog iskustva u taktici,i vodjenju kluba"

Ja: "To samo kroz igricu,nista u real life"

D.R " Hmmm,ti si momak sa Zabjela,i vecina momaka te ovdje zna,druzis se sa nekima iz navijackih grupa,a koliko mi je receno,i trenirao si ovdje"

Ja: "Pa trenirao jesam,prosao kroz omladince,odigrao par utakmica i to je to..nista posebno"

D.R: "Zabjelo je imalo jos jednu neuspjesnu sezonu,to znas..Sad,manje vise,ne moze gore od ovoga,pa me zanima da l' bi bio voljan za jedan eksperiment?"

Ja: "Ako vam treba igrac,na losu ste se adresu obratili,teretana i koljeno su uzeli svoje.."

D.R: "A sta ako bih ti povjerio klupu Zabjela? Ugovor na jednu,plus jednu sezonu?"

D.R: "Iskren da ti budem,sadasnji trener mi uzima veliku platu,1k nedeljno,a radi kao da ne radi..Tebi bih za prvu sezonu ponudio 675e nedeljno,mislim da je to fer ponuda"?

Ja: ostao sam bez texta,posto sam do sada radio u prodavnici za manji iznos na mjesecnom nivou :),i samo odgovorih "Sta ako to ne bude to"?

D.R " Nikad neces saznati sta si mogao da postignes,a sta ne,dok to ne probas..Ja ne mogu propasti za te dvije godine,a zelim da ti dam sansu"

Ja: "Hvala Vam na ponudi,rado cu pokusati da pomognem FK Zabjelo da udje u Prvu Ligu"

D.R "To sam trazio !!! Konobar,donesi nam po jednu kajsiju,da nazdravimo" !!

 

Tokom naseg sastanka,izvadio mi je iz torbe uvod u finansije i listing igraca..Klub bas nije stojao u zavidnim finansijama,ali nije bilo toliko lose..

 

http://www.dodaj.rs/f/3C/SC/4uSfmCfY/balance1.jpg

 

Ipak,mozda mi se ostvaruje san,da dodjem do klupe Intera preko Zabjela :D..Doduse,ovo sam rekao u sebi,posle 4 kajsije,tako da :)..

 

Doslo je i prvo jutro,prvi trening,i okupljanje..

Predstavio sam se svima,neke sam poznavao i privatno,kao npr Mirzu Ljumica,momak koji se ne vadi iz teretane,ali promijenice se i to :)...

Nakon 2 sata jakog treninga polako sam imao zamisao kako bih mogao da igram,i koji stil da forsiram..

Potpuno neravan teren,kao na vecini terena u CG,ne forsira neku bas leprsavu igru..tako da mi je zamisao bila,diamond formacija,sa 3 hard radilice na sredini,i kreatorom iza dva spica...

 

http://www.dodaj.rs/f/2Q/Ho/1mGhlg99/tim1.jpghttp://www.dodaj.rs/f/37/nO/19XBa6WO/instr1.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |