Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

I can't live without football


gospcoksa
 Share

Recommended Posts

KRAJ ZIMSKOG PRELAZNOG ROKA 2014

 

http://www.dodaj.rs/f/1O/Q7/4yT3kLgr/2/665.jpg

 

TABELA DOMAĆEG PRVENSTVA NAKON 24 ODIGRANA KOLA:

http://www.dodaj.rs/f/3g/Bs/2EI2wiyo/1/english-premier-division.png

 

U EL smo zavšrili posljednji u grupi sa 4 osvojena boda a u Carling Cupu u 1/4 finalu protiv City-a.

 

ALVARO MORATA NAJBOLJI POJEDINAC

 

http://www.dodaj.rs/f/2u/c7/1kHz1Omm/1/morata.jpg

 

Najbolji pojedinac u dosadašnjem dijelu sezone je zasigurno Alvaro Morata. 22-godišnji Španac je opravdao svoj transfer ovog ljeta te je postao miljenik domaće publike. U 28 odigranih utakmica postigao je 14 golova i upisao 5 asistencija u svim takmičenjima. Uz njega sjajne partije pruža i Will Hughes. On je dosada postigao 8 golova i 4 puta bio asistent. Treba istaći da je naš štoper Eder Alvarez Balanta dosada 2 puta proglašavan za najboljeg mladog igrača mjeseca, dok je Hughes 2 puta završavao kao drugi. Najveće razočaranje je Adam Lallana, kojeg su povrede doslovno uništile. Pruže očajne partije i doveo je u pitanje svoj status u klubu.

 

BECKHAM POTPISAO TRI NOVA POJAČANJA

http://www.dodaj.rs/f/43/wC/3qQ7ThnR/1/beks.jpg

 

Trener Southamptona zasada poprilično dobro obavlja svoju funkciju. Ono u čemu se zasad možda i najbolje pokazao jesu transferi, a ove zime još jednom je obavio sjajan posao na tržištu. Za svega 6M funti osigurao je usluge 3 sjajna igrača.

Tih 6M dao je za samo jedno pojačanje,a to je 26-godišnji Neven Subotić. Subotić je prošle sezone stigao u Chelsea, ali se nije izborio za željenu minutažu kod Mourinha, te je njegovo nezadovoljstvo iskoristio Beckham te ga doveo u Southampton.

Druga dva pojačanja na St.Mary će se preseliti na ljeto, a radi se o 26-godišnjem reprezentativcu Hrvatske i kapitenu Seville Ivanu Rakitiću, te veliki "wonderkind" iz Brazila, 20-godišnji štoper Doria.

Sa novim pojačanjima, Southampton sigurno nastavlja rasti kao ekipa i uveliko diže reputaciju kluba na još veći nivo.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

DAVID BECKHAM - KRAJ DRUGE SEZONE

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3w/fM/39Jhn3Fr/wez.jpg

 

Na kraju smo završili kao sedmi. Nije baš da sam zadovoljan ekipom, ali sam zadovoljan igrom i napretkom pojedinih igrača. Tabela na kraju druge sezone izgleda ovako.

http://www.dodaj.rs/f/1t/RF/2OMrkC0Q/english-premier-division.png

 

Učinak mojih igrača ove sezone:

 

http://www.dodaj.rs/f/2I/GG/427MmpPL/southampton-squad-player.png

 

 

Evo SS-ova po meni najboljih igrača mog tima, ako ima neki drugi igrač čiji SS želite, tu sam :)

 

http://www.dodaj.rs/f/3S/17/8tFivtH/neven-subotic-overview-a.pnghttp://www.dodaj.rs/f/32/rZ/2KjeR7uL/luke-shaw-overview-attri.png

 

http://www.dodaj.rs/f/Y/mf/3mAub2n4/james-ward-prowse-overvi.png

 

http://www.dodaj.rs/f/3Q/70/2g0fa5sB/der-lvarez-balanta-overv.png

 

http://www.dodaj.rs/f/3G/9L/4pqGS6q2/lvaro-morata-overview-at.png

 

NOVI UGOVOR ZA BECKHAMA

 

http://www.dodaj.rs/f/u/3f/3wNZPu3Y/smart-casual.jpg

 

Trener Sothamptona, 40-godišnji David Beckham potpisao je sa Southamptonom novi 2 godišnji ugovor. Beckham sa poprilično dosta uspjeha vodi ovu ekipu već dvije sezone, a novi ugovor mu je došao kao jedan vid nagrade za njegov dosadašnji uspjeh.

Beckham zasada ima puno povjerenje i podršku od strane uprave kluba. Beckham se sjajno uklopio u stil koji gaji ekipa sa St.Mary-a. Dosta šansi daje mladim igračima, a uz to je i doveo nekoliko sjajnih igrača za poprilično male novce. Takva 2 igrača će biti predstavljena kada krene nova sezona, kada će dres Southamptona obući Rakitić i Doria koji u klub stižu kao slobodni igrači. Beckham je najavio da će biti još kadrovskih promjena ovog ljeta. Najavio je i nekoliko odlazaka, a mjesta koja klub po njemu mora pojačati su pozicije drugog golmana, s obzirom da je Artur Boruc odlučio napustiti klub ovog ljeta, te je najavio da će se "baciti u potragu" za još jednim efikasnim napadačem jer nije bio zadovoljan igrama Jay Rodrigueza i Ricky Lamberta u prošloj sezoni.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Svi koji pratite ovu moju karijeru, ili oni koje će te pratiti izvinite što dugo nije bilo reporta.. Imao sam problema sa interenteom, pa nisam mogao, tako da sam već završio polusezonu, pa ću u ovom reportu u krakom izvještaju popraćenom slikama, pokazati vam kako je prošao ljetni prelazni rok, kao i utakmice prvog dijela sezone...

 

KAKO SAM POSLOVAO OVOG LJETA:

http://www.dodaj.rs/f/2w/CF/2C2wVIwB/southampton-transfers-tr.png

 

Desili su se neki rekordni transferi, kao što i vidite. Nimalo ne žalim za prodaju Wanyame.. Dobar je bio, al puno bolje je 36 miliona. Balantu su otkupili jer su aktivirali oštetnu klauzu koja je bila u ugovoru i ja tu nisam ništa mogao uraditi.. Jay Rodriguez nije pokazao gotovo ništa, a Lambert je uz slabe igre još i prestar pa sam odlučio koliko-toliko dobiti za njega..

Što se tiče "in transfera", Welbecka sam kupio jer sam trebao špica koji će davati golove i rasteretiti Moratu, a i zbog toga što sam odlučio promjeniti taktiku i igrati sa 2 špica. Rhodesa sam htjeo kupiti još prolo ljeto, pa nisam, a on je ponovo bio najbolji strijelac CHampionshipa tako da za ove pare nisam mogao boljeg pronaći i ne kajem se, dobar je i meni osobito drag špic.. Longo je potpisan još u toku sezonu, iz razloga što sam na drugom save-u, gdje sam došao do 2020 godine vidio da je on sjajan igrač, napadač koji daje dosta golova.. Posao sam ga na polugodišnju posudbu u Sunderland i već je pokazao da je dobar napadač, ali ove sezone teško da će imati puno prostora za dokazivanje.. Amat je doveden kao neki Backup štoper, za Doriu i Subotića, dok sam Steela doveo kao rezervnog golmana.. Mlad i jeftin, a nije loš :)

 

TABELA PL :

http://www.dodaj.rs/f/3u/x9/21mukbgX/english-premier-division.png

 

Moram reći, jako sam zadovoljan rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone. U vrhu smo tabele, igramo lijepo.. ponekad se desi neka loša utakmica u kojoj me iznerviraju, ali te probleme ima svaki trener..

Da uz ovo dodam kako sam se plasirao u polufinale Carling cupa, a izbacio sam Huddersfield, Hull, Liverpool i Chelsea.

 

Već sam potpisao 2 sjajna igrača, koji stižu na zimu, iskeširao sam dosta novca, ali nema veze. Želim napraviti ekipu koja će napasti titule za sezonu, dvije... Luke Shaw je dosada 3 puta izabran za najboljeg mladog igrača mjeseca, dok je novi igrač koji je igrao u drugim ekipama Southamptona Callum Chambers i kojeg sam ja ubacio u prvi tim, ponjeo nagradu za najboljeg igrača mjeseca oktobra, te je trenutno 4 najbolje ocjenjeni igrač lige.

 

Toliko zasada, sljedeći report ću možda napraviti nakon kraja zimskog prelaznog roka, a možda na kraju sezone.. Nadam se da pratite :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |