Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

I can't live without football


gospcoksa
 Share

Recommended Posts

Dosta mi je živjeti kao maneken, tako su me zvali i dok sam fudbaler bio. Govorili su da sam fulao profesiju, da sam se trebao baviti manekenstvom, snimati reklame, a ja sam eto uspio radeći obadvoje. Blistavu karijeru završio sam skoro, uspio sam osvojiti ono što bi svaki fudbaler htjeo. Igrao u najvećim klubovima svijeta i ono što je najbitnije uživao sam u tome. Sigurno će se mnogi ponovo pitati šta to ja želim ponovo u fudbalu, zar nisam konačno otišao!?

Ne mogu ja bez ovog sporta, ne mogu bez fudbala. Želim ponovo, nažalost sada ne mogu igrati, ali mogu biti trener. Došao sam na tu ideju prije nekoliko mjeseci, pa sam završio licencu za trenerski posao. Naravno, radit ću ponovo 2 posla. Do skora sam bio igrač i "maneken", a sada ću biti trener i "maneken". Ne želim mnogo, bit ću zadovoljan ako u trenerskom poslu uspijem osvojiti ono što sam kao fudbaler uspio, ništa više.

Kako da ja uđem u tu šemu? Ko će me najbolje razumiti i dati najbolje savjete? Ko će me uputiti na pravi put i uvesti u ovaj posao?

Pa hej, ko će uraditi bolje od čovjeka koji je sa uspjehom vodio najveći klub s otoka 20 godina? On me je naučio dosta toga i ovo će sigurno. Bolji ne postoji!

 

Ja: Halo. Dobar dan, Sir!

AF: Kojim dobrom, lave moj?

Ja: Slušaj, neću dužiti. Želim biti trener, želim novi usppjeh u fudbalu, a kao fudbaler ne mogu više. Želim nekog ko će mi pokazati pravi put, a siguran sam, od Vas ne postoji bolji.

AF: Da li znaš šta upravo govoriš? Zar želiš ponovo biti meta svih novinara? Tvoja pojava ponovo će uplatiti alarm svim medijima, nećeš imati vremena ni prostora za svoj život! Pusti to, ne treba ti. Uživaj u odmoru. Upali auto, pokupi Vic i sinove i idi na Maldive, Havaje, idi gdje ti srce poželi, živi i uživaj!

Ja: Alex, ja nemam tvoje godine, ne želim još penziju, želim još izazova. Ja sam to odlučio i ja ću to uraditi, samo želim znati jesi li samnom ili ne?

AF: Sutra, u 9:30, dođi u moj ured. Čekat ću te.

Ja: Naravno, vidimo se ujutro. Čuvaj se!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

In the Alex's office

 

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02705/DONOTUSEFergusonOF_2705044b.jpg

AF: Dobro jutro momče. Dugo se nismo vidjeli! Izvoli, sjedi.

JA: Dobro jutro, šefe. Dugo i predugo. Kako ste mi? Kako je biti presjednik? - znao sam da ga to kopka, to što više nije trener.

AF: Znat ćeš, vjeruj mi, hoćeš! Nego, Dejvide, pitat ću te ponovo, da li si svjestan šta si mi rekao jučer? Da li to stvarno želiš? Razmisli dobro.

JA: Alex, razmišljao sam. Lijepo je sjediti kući, putovati po svijetu i snimati reklame, ali ovo je ono što mi treba. Želim pokušati! Valjda posjedujem nešto što bi moglo poslužiti drugim igračima. Valjda sam sposoban biti trener, zar toliko sumnjaš u mene?

AF: Uredu. Ako si toliko siguran i toliko želiš, tu sam za tebe! Šta god trebaš, pitaj me u svako doba dana ili noći, ali znaj jedno. Želiš li biti dobar trener, moraš imati svoje ime, svoj stil, svoj način, svoja pravila, svoj režim. Ja sam tu da savjetujem, ali ti moraš biti ti. Jer ti ćeš biti trener, ja više ne.

JA: Naravno Fergi. Sve mi je jasno. Hvala što mi stojiš na raspolaganju, trebao mi je neko ko će me saslušat. Ja sada idem, stupio sam u kontakt s nekim ljudima i moram ti reći, uskoro ćeš me ponovo gledati, ali ovaj put ću sjediti na klupi i biti u odjelu i cipelama, a ne u dresu i kopačkama. Čujemo se, prijatelju.

AF: Puno sreće ti želim, Dejvid, vidimo se.

http://www.dodaj.rs/t/D/Nw/366vQ9rk/1/67485279525106.jpg

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/t/3h/f/41PXyBQy/indeksiraj.jpg

 

David Beckham postaje trener!

 

http://www.dodaj.rs/f/F/4F/38lexVVj/images.jpg

 

Bivši igrač Prestona, Man.Utd, Real Madrida, LA Galaxia, Milana i PSG te kapiten reprezentacije Engleske, David Beckham od ove sezone ponovo se vraća fudbalu. Nakon što je se na kraju prošle sezone oprostio od aktivnog igranja fudbala, igrajući tada za PSG, 39 godišnji Beckham odlučio je se ponovo vratiti u svijet fudbala, ovaj put u ulozi trenra. Izvori blisku Beckhamu javljaju da je Beckham već stupio u kontakt sa nekoliko klubova u Engleskoj, te da bi uskoro trebala izaći vijest o klubu koji će voditi popularni Beks.

Klubovi koji se dovode u vezu sa Beckhamom su West Ham, WBA i Norwich.

Edited by gospcoksa
Link to comment
Share on other sites

DAVID BECKHAM NOVI TRENER SOUTHAMPTONA

 

http://www.dodaj.rs/f/43/Na/4c2D7SIl/dd.jpg

 

Nakon što se prije nekoliko dana u medijima pojavila informacija da je David Beckham svojim bližnjim rekao kako će uskoro postati trener, ta se vijest danas obistinila. Becks je danas i zvanično postao novi trener Southamptona, s kojim je potpisao 2 godišnji ugovor. Sve ovo je potvrđeno i na oficijalnom web site-u Southamptona, te je i Beckham progovorio i novinarima potvrdio ovu vijest." Vijest koja je se pojavila u medijima je tačna. Odlučio sam ući u trenerski posao i danas sam potpisao ugovor sa Southamptonom. Zahvalan sam svima uklubu što su mi da li šansu, a ja im obećajem da ih neću razočarat. Bila mi je velika želja da postanem trener i jedva čekam da počnem sa radom".

Ova vijest je sigurno veliko iznenađenje za sve, a kako će se snaći kao trener ostaje nam da vidimo.

Edited by gospcoksa
Link to comment
Share on other sites

http://cdn01.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2013/03/beckham-beijing/david-beckham-beijing-guoan-football-club-visit-05.jpg

 

David Beckham, novi trener Southamptona privodi kraju pripremu svoje ekipe za svoju prvu sezonu u EPL kao trener. Southapton je pripreme odradio na planinama Austrije, te odigrao 5 pripremnih utakmica, u kojima je 4 put slavio. Ekipu su pojačali mladi štoper iz Kolumbije, Edgar Alvarez Balanta, defanzivac Srbije Nenad Tomović te je na jednogodišnju posudbu doveden Nicolas Gaitan iz Benfice. Klub su napustili Yoshida, Fonte, Sharp i Guly Do Prado.

Beckham će svoj debi imati protiv Chelsea na St.Mary-u. Beckham je izjavio kako je za njih prelazni rok već završen, te da je zadovoljan postojećim kadrom.

Link to comment
Share on other sites

AUGUST

 

http://static02.mediaite.com/styleite/uploads/gallery/david-beckham-soccer-china/164216101_10.jpg

 

Southampton - Chelsea 2:1 (Chech o.g. ; Lambert)

Spurs - Southampton 3:0

Preston - Southampton (Cup) 1:0

Southampaton - Sunderland 3:0 ( Davies 2x; Lallana)

Link to comment
Share on other sites

Goodbye 2013!

 

http://www.dodaj.rs/f/43/3X/4RvgvI2J/99.jpg

 

Prvih 6 mjeseci trenerske karijere David Beckhama je iza nas. Southampton se nakon prve polusezone nalazi na sjajnom 5 mjsetu EPL.

shttp://www.dodaj.rs/f/16/YH/r4vkmDg/english-premier-division.png

 

NAJBOLJI POJEDINAC NAKON PRVE POLUSEZONE PABLO OSVALDO (17 utakmica/9 golova/4 asistencije)

http://www.dodaj.rs/f/6/oB/4fNAp0Qn/osvaldo.jpg

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/rRitTxf.jpg

 

EXLUSIVE INTERVIEW WITH DAVID BECKHAM

http://www.dodaj.rs/f/1Z/tC/3hBZpbE0/ggd.jpg

GN: Dobro došao prijatelju, drago mi je što te vidim.

DB: Hvala ti na pozivu. Zadovoljstvo je moje što se nalazim ovdje.

GN: Prije svega, želim da ti čestitam na sjajnom poslu koji radiš u Southamptonu. Mene i naše gledaoce zanima kako si postao trener?

DB: Hvala ti Gary. Jednostavno, ne znam ni sam kako da vam to objasnim. Uživanje je sjediti kući ili putovati po svijetu, snimati reklame, gostovati u emisijama, ali jednostavno bez fudbala to nije to. I ti si sigurno mogao raditi puno drugih stvari, ali evo te ponovo u svijetu fudbala. Ti kao komentator, ja kao trener.. to je tako. Mi nismo navikli živjeti bez fudbala.

GN: Da li si bio svjestan težine posla i svih izazova koji te očekuju?

DB: Naravno. Pričao sam sa mnogim ljudima o tome, Sir Alex je jedan od njih. Mnogi su mi govorili da mi to ne treba, da nisam svjestan svega toga, ali ja sam želio ovo i mislim da nisam pogriješio.

GN: Zasad uspješno vodiš Southampton. Misliš li da možeš izboriti izlazak u Europu?

DB: Kao što si rekao, zasada sve ide po planu, čak i mnogo bolje nego smo očekivali. Southampton je sjajan klub, klub koji ima sjajnu akademiju koja daje dosta sjajnih igrača. Bale je jedan od njih. Imamo mlad i kvalitetan tim i samo želimo napredovati. Kažem ti, nismo mislili da ćemo nakon pola sezone biti na 5 mjestu, tako da je svaki rezultat odličan. Ukoliko nam se pruži prilika svakako ćemo je iskoristiti.

GN: Kakav je tvoj odnos sa igračima? Koji stil preferiraš?

DB: Imam sjajan odnos sa igračima. Dosta je opuštena atmosfera i uvijek se zabavljamo. Gledamo na fudbal kao na igru koju volimo a ne kao posao ili obavezu. Gajimo napadački fudbal i uvijek igramo za gol više.

GN: Hvala ti Dajvid na ovom razgovoru. Nadam se da ćeš opet biti moj gost. Želim ti puno sreće, radosnih dana i nadam se trofeja sa svojim klubom. Sretno prijatelju.

DB: Hvala ti Gary na pozivu i ja se nadam da ćemo se uskoro ponovo vidjeti.

Edited by gospcoksa
Link to comment
Share on other sites

DAVID BECKHAM - MY FIRST SEASON IS OVER

 

http://i.imgur.com/FiJHG.png

 

Došao je kraj moje prve sezone, kao trenera Southamptona. Više nego zadovoljan odlazim na zaslužen odmor, koji neće trajati dugo, kao što je to bio sluičaj u prethodnim godinama. Ubrzo počinje nova sezona, nova očekivanja i novi izazovi. Tada ću biti iskusniji trener, jer sam za ovu godinu stekao dosta znanja. Iznenadio sam sve i sam sebe. Završili smo na sjajnom 5 mjestu, te ćemo sljedeće sezone igrati Europa Ligu.

 

http://www.dodaj.rs/f/1V/M6/44S6LFJ4/english-premier-division.png

 

Učinak mojih igrača:

http://www.dodaj.rs/f/Q/DX/4elfRU7A/southampton-squad-player.png

Link to comment
Share on other sites

http://www.fmscout.com/datas/users/banner-skysports_1.png

 

INTERVIEW WITH DAVID BECKHAM

 

http://media3.onsugar.com/files/2012/01/03/4/192/1922398/a3be18b5afb07b16_DBECKHAM_SM_THUMB/i/David-Beckham-Talking-About-His-New-Contract-Harper.jpg

SKY: Dobro veče, dobro došli u našu emisiju David!

DB: Dobro veče i hvala Vam na pozivu.

SKY: Sezona je gotova, vaša prva na mjestu trenera. Mora da ste prezadovoljni s obzirom na uspjeh koji ste ostvarili!?

DB: Svakako da sam zadovoljan s onim što smo postigli u sezoni koja je iza nas. Od početka do kraja smo se uspijeli održati u gornjem dijelu tabele i to je svakako velika stvar za nas.

SKY: Imali ste zaista sjajnu sezonu, ostvarili ste ono što sigurno niko nije očekivao. No, ipak, nije sve išlo po planu tokom cijele sezone. U jednom trenutku ste bili bez pobjede skoro 2 mjeseca, ali ste se uspijeli vratiti i nakon toga ste upisali seriju sjajnih rezultata, gdje niste izgubili 12 utakmica zaredom. Šta je bilo od krucijalnog značaja za taj uspjeh?

DB: Malo je ekipa u svijetu koje igraju dobro tokom čitave sezone, takva je situacija i sa nama. Upisali smo 5 poraza u 6 utakmica, što je sigurno zabrinulo sve nas, jer smo bili pod velikim pritiskom i na udaru kritika kako se nalazimo u "slobodnom padu", te da se nećemo uspjeti izvući. Međutim, uspjeli smo i ostavarili taj niz bez poraza sve do predposljednjeg kola i utakmice sa Stoke-om. Mislim da je glavni razlog tog uspjeha jak timski duh. Iako nam niko nije vjerovao, mi jesmo, sami sebi. Nastavili smo raditi i na kraju smo uspjeli. Ostavirili smo sjajan rezultat i sve zasluge idu mojim momcima! Oni su glavni krivci za sve.

SKY: Na St.Mary je ove sezone 3 puta obaran rekord po posjećenosti. Da li su navijači bili vaš 12 igrač?

DB: Svakako. Fudbal se igra za navijače, a mi smo svojom lepršavom i efikasnom igrom privukli veliki broj gledalaca. U mnogim utakmicama, nošeni njihovim navijanjem uspjeli smo ostvariti željeni rezultat i mnogo smo im zavhvalni.

SKY: Kakvi su vaši planovi za predstojeću sezonu? Da li će klub pretrpiti promjene, s obzirom da za neke igrače su veći klubovi već pokazali interes, a i sigurno da klub treba i određena pojačanja, potrebna za Europu!?

DB: Sezona je tek zavšena i svi idemo na odmor, a nakon toga ćemo vidjeti šta i kako. Istina je da smo već dobijali neke ponude za naše igrače, ali su sve odbijene. Cilj nam je da zadržimo okosnicu ekipe, te pojačamo pozicije za koje mislimo da nam trebaju. Naravno da ima i nekih igrača koji nisu ispunili naša očekivanja, ali kao što rekoh, sve ćemo vidjeti kada se vratimo na posao.

SKY: Kako ste zadovoljni sa pojačanjima koje ste doveli prošlo ljeto?

DB: Pa mogu reći da sam poprilično zadovoljan sa onim što su pružili. Balanta je mlad igrač i svakako budućnost, ali je za svoje godine i prvu sezonu igranja u velikoj ligi kakva je naša, zasigurno zadovoljio. Gaitan je doveden na posudbu, kao neki backup našim prvim playmakerima i on nije raočarao. A što se tiče Tomovića, on je odigrao i puno bolje nego što sam i očekivao. Iako je doveden kao zamjena za taj štoperski par Balanta- Lovren, on je sjajno iskoristio priliku koja mu se pružila i veći dio sezone bio igrač na kojeg se moralo računati u početnih 11.

SKY: Za kraj, šta očekujete od naredne sezone? Može li klub ponoviti prošlogodišnji uspjeh ili možda još više napredovati?

DB: Sigurno da su sada očekivanja svih porasla i mi se moramo nositi stim. Ipak naša želja je da i dalje rastemo i sazrijevamo kao tim. Sigurno da igranje u Europi podiže reputaciju i mi ćemo pokušati i naredne sezone izboriti Europska natjecanja. Dakle, jedina i osnovna želja jeste da sazrijevamo kao tim i da dostignemo reputaciju ekipe koje će se pribojavati.

SKY: Hvala vam puno na gostovanju u našoj emisiji. Želimo vam ugodan odmor i uspješnu narednu sezonu.

DB: Hvala vama na pozivu, drago mi je što sam bio vaš gost.

Link to comment
Share on other sites

Odlican report, steta sto nisi izborijo LP, ali i 5 mjesto je dobro za prvu sezonu.

Hvala što pratiš. Reporti će biti još bolji od naredne sezone, ovu sam već imo završenu pa ovako kraće. Ma zadovoljan sam i sa ovim što sam uradio, bit će vremena i za LP :)

Link to comment
Share on other sites

DAVID BECKHAM - SEASON 2

 

http://www.fmscout.com/datas/users/banner-skysports_1.png

 

Beckham želi talente iz Championshipa?

David Beckham je odradio svoju prvu trenersku sezonu i to veoma uspješno. Sa Southamptonom se plasirao u Europa Ligu i svakako zadovoljio sve u klubu. Politika kluba sa "južne obale" jeste svakako građenje tima na mladim igračima, prvenstveno onim sa otoka te igračima koji izlaze iz njihove sjajne akademije. Beckham je najavio da će dovesti neka pojačanja na određenim pozicijama, a izvori bliski Southamptonu prenose vijest da je Beckham zainteresovan za 3 igrača koja nastupaju u Championshipu. Beckham je navodno spreman izdvojiti 20M€, kako bi u svoj tim doveo Sam Byram-a, Will Hughes te Jordan Rhodes-a.

 

http://www.dodaj.rs/f/0/L5/2uujE3qY/.jpg

Sam Byram ima 20 godina i nastupa za Leeds United. Prošle sezone je bio drugi najbolji ocjenjeni igrač lige. Igra na poziciji desnog beka.

 

http://www.dodaj.rs/f/1A/Rw/UFqUw06/ttzr.jpg

Will Hughes ima svega 19 godina i nastupa za Derby. Prošle sezone bio je najbolji asistent lige sa 14 asistencija. Dosada je zabilježio 10 nastupa za mladu reprezentaciju Engleske. Igra na poziciji playmakera.

 

http://www.dodaj.rs/f/F/PE/2tDlV4Ls/rhoodes.jpg

Jordan Rhodes, 24 godine. Nastupa za Blackburn Rovers, gdje je stigao prije 2 sezone iz Hudersfielda. Prošlu sezonu je završio kao najbolji stijelac lige sa 24 gola.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/1O/Q7/4yT3kLgr/665.jpg

 

Ekipa otputovala u Njemačku

BECKHAM POTVRDIO DOLAZAK 3 SJAJNA POJAČANJA

 

Ekipa Southamptona započela je pripreme za novu sezonu, u kojoj će igrati i EL. Prošlosezonski rezultat, pod dirigentskom palicom David Beckhama bio je najbolji rezultat još od sezone 1983/1984, kada su završili kao 2. U ova sezonu ekipa ulazi sa željom da nastave rasti kao tim i sazrijevati u ekipu koje će se pribojavati svi protivnici. Tako je, nakon prve sedmice rada na domaćem terenu ekipa otputovala u Njemačku, gdje će provesti 14 dana i odigrati 4 utakmice, nakon čega će nastaviti pripreme i odigrati još 3 meča. Nakon brojnih špekulacija o interesovanju za 3 igrača koja nastupaju u Championshipu, na oficijalnom website-u je potvređeno da su Will Hughes i Sam Byram novi igrači Southamptona. Ovaj dvojac je imao sjajnu sezonu iza sebe, Byram je izabran za najboljeg mladog igrača Championshipa, i drugog najboljeg ocjenjenog u prvenstvu, dok je Hughes bio najbolji asistent. Ovaj dvojac zajedno nastupa i za mladu selekciju Engleske, a klub sa južne obale koštali su nešto više od 15M funti.

 

Izmjene u napadu Southamptona

OSVALDO POJAČAO SPURSE, MORATA ZAUZEO NJEGOVO MJESTO

 

http://www.dodaj.rs/f/2u/c7/1kHz1Omm/morata.jpg

 

Najbolji strijelac Southamptona iz prošle sezone Daniel Osvaldo, napustio je redove popularnih svetaca i pridružio se Tottenhamu. 28 godišnji Osvaldo prvi je igrač koji je napustio St.Mary u dosadašnjem dijelu prelaznog roka. Napuštanje St.Mary-a bila je Beckhamova želja, jer je već bio dogovorio dolazak velikog talenta Alvara Morate iz Real.Madrida.

 

" Osvaldo je sigurno sjajan igrač, prije svega čovjek. Imalo smo korektan odnos i na korektan način smo i završili dosadašnju saradnju. Rekao sam mu kako planiram dovesti novog napadača, te da uz Lamberta i Rodrigueza vjerovatno neće dobiti željenu minutažu. Njegov transfer u Spurse je sigurno pravo rješenje i za njega i za nas. Ovim putem bi potvrdio vijest da su novi igrači Southamptona Byram, Hughes i Morata. Ovaj trojac će nam se pridružiti po povratku iz Njemačke." - izjavio je šef Southamptona.

 

Na pitanje da li možemo očekivati još kadrovskih promjena, Beckham je rekao: " U kontaktu smo sa još 2 igrača. Njihova imena neću otkrivati, ali očekujem da će jedan gotovo sigurno biti naše novo pojačanje. Što se odlazaka tiče, teško da će ih biti. Dobili smo ponude od Real. Madrida za Schinedrlina i Man.Citya za Ramireza, ali smo ih odbili. Ti igrači nisu na prodaju! "

Vrijednost Osvaldovog transfera iznosi 12M funti, dok je Morata košta 9.5M funti, koje je ekipa Southamptona dužna isplatiti u roku od 24 mjeseca.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/3h/f/41PXyBQy/1/indeksiraj.jpg

 

Southampton predstavio posljednja pojačanja

BECKHAM: ZA NAS JE PRELAZNI ROK ZAVRŠEN

 

http://images6.fanpop.com/image/photos/33400000/David-Beckham-Just-beauty-david-beckham-33460615-463-554.jpg

 

Ekipa Southamtona je završila pripreme za novu sezonu. Nakon 14 dana u Njemačkoj gdje su odigrali 4 utakmice i dobili sve 4, Sveci su odigrali još 3 meča, a generalka je bila na St.Mary protiv PSG, u kojoj su slavili sa 3:2. Pri povratku iz Njemačke pripremama su se pridružili novi igrači Hughes, Byram i Morata, dok je prvoj ekipi priključen Isgrow, 21-godišnji nogometaš koji je prošlu sezonu proveo u Millwalu. Ekipu je napustio Emmanuel Mayuka, koji je prešao u Watford za 2.5M funti.

Southampton je realizovao još 2 transfera, o kojima je Beckhama na početku priprema i govorio. Iako nije htjeo otkriti o kojim se igračima radi, prije nekoliko dana se pojavila vijest koja je jučer i zvanično potvrđena. Novi igrači Southamptona su Matey Vidra, napadač koji je u klub došao kao slobodan igrač, te golman Szczesny koji je stigao iz Arsenala za 7M funti.

http://cache.images.globalsportsmedia.com/news/soccer/2013/3/24/309242header.jpg

Szczesny će se tako pridružiti iskusnom Boruc koji je napunio 34 godine i u klubu će ostati još ovu sezonu. Transfer Poljskog golmana je zaista prava "bomba", jer se ni u jednom momentu nije govorilo o njegovom odlasku iz Arsenala. Beckham je rekao kako mu je bio potreban mlad ali kvalitetan golman i da je veoma zadovoljan što je uspio dovesti golmana kakav je Szczesny. Ko će biti br 1 u Southamptonu još uvijek se ne zna, ali ono što je sigurno jeste da je Beckham ponovo doveo sjajno pojačanje, pred kojim je dosta vremena da se dokaže i napreduje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

GOODBYE AUGUST, NEVER COME BACK, PLEASE!

 

http://i.imgur.com/FiJHG.png

 

http://www.dodaj.rs/f/1Q/LC/39q5MadY/mklh.jpg

Liverpool - Southampton 3:1 (Rodriguez)

Southampton - Norwich 2:1 (Morata 2x)

Nott. Forest - Southampton 3:1 ( Rodriguez)

 

EUROPA LEAGUE GROPU STAGE:

CSKA MOSCOV

AZ

BURSASPOR

SOUTHAMPTON

 

http://www.gazetecell.com/images/upload/becks-suit_1584184a.jpg

 

Katastrofalan početak sezone. Prva utakmica, poraz od Liverpoola, zaslužen. Suarez me uništio dao 3 gola. Druga utakmica, jedna lijepa predstava mojih momaka, 2 gola sjajnog Morate, u finišu smo malo pali i primili taj jedan pogodak. A onda utakmica protiv Nottinghama, igramo dobro i onda neki glupi sudija daje direktan crveni Wanyami. Sljedeći napad, čist penal na Morati ne svira i ljudi prave kontru i daju go. U nastavku očajna igra mojih i daju još 2 gola. Jay u finišu postiže utješni pogodak.

Grupa EL izvučena. AZ, CSKA i Bursaspor.. Sigurno je moglo bolje ali eto. Moramo odraditi to kako treba i proći grupu, to je najmanje što očekujuem da postignem u Europi.

Edited by gospcoksa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Trener Svetaca zabrinut

BECKHAM: UMOR MI JE SAVLADAO EKIPU

 

http://www.dodaj.rs/f/42/FQ/3xiRFbtl/sq.jpg

 

Menadžer Southamptona, David Beckham na press konferenciji pred početak "boxing-day" izrazio je zabrinutost za fizičko stanje svoje ekipe. Nakon poraza od Manchestera i Evertona, te remija u EL Beckham je priznao medijima kako njegova ekipa pati od velikog umora.

" U zadnje vrijeme igre moje ekipe sigurno nisu na nivou na kojem su nas navikli gledati. Ne opravdajem se, ali najveći razlog tog je umor. Preuzimam krivicu na sebe, ponajviše iz razloga što nisam obezbjedio da ekipa ima dovoljan broj igrača koji će moći uskočiti kada bude trebalo. Nadam se da ćemo se ipak uspjeti oduprijeti ovom našem problemu te da ćemo iz ovog napornog rasporeda koji nas očekuje izvući najbolje što je moguće."

 

Ekipa Southamptona je trenutno 5 ekipa Premiershipa, ali su zasigurno zakazali u Europi gdje su uspjeli osvojiti samo 4 boda u 6 odigranih kola, te tako ostali bez drugog kruga. Svetci su još uvijek "živi" u Carling kupu, gdje će igrati protiv Man.City-a u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |