Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Sa Partizanom u Evrposku elitu...


igor13bgd
 Share

Recommended Posts

Novajlija sam na forumu, ali vec duži niz godina igram ovu fenomenalnu igricu.

Započeo sam igru sa PARTIZANOM i jedim zacrtanim ciljem, a to je EVROPSKI TROFEJ.

Naravno taj cilj neće biti lako dostižan, i nije namera da se dostigne na samom početku ali uz pravilan rad i odnos prema igri ništa nije ne moguće.

 

* Sezona no.1 :

 

- Osvojeno prvenstvo Srbije

- Oscojen kup Srbija

- eliminacija u grupnoj fazi EURO Cup-a

 

* Sezona no.2 :

 

- Oscojeno prvensto Srbije

- učešće u grupnoj fazi ECC

 

* Sezona no.3

 

- plasman u prvu eliminacionu fazu EURO Cup-a (Kao prvoplasirani u grupi, sa 15 bodova ispred Totenhema)

 

 

Cilje je dakle prenstveno učešće u evropski kupovima, i utakmice koje se igraju na proloeće. Za sada to je pošlo za rukom samo jednom. Ostaje žal za titulom u 3. sezoni, koja je izmakla za dlaku, no uteha je to što sam te sezone imao najboljeg strelca domaćeg šampionata N´Djenga sa 29 golova.

Svoj tim gradim od proverenih srpskih igrača, talentovane domaće dece (kako iz svojih redova, tako i onih iz drugih klubova) i odličnih stranaca.

 

* Važniji transferi :

 

- Dolasci

 

DC Branislav Trajković (Vojvodina) 5 mil evra, sezona 1

DC Uroš Vitas (Rad) 4 mil evra, sezona 3

ST Kehinde Fatai (Astra, ROM) 2 mil evra, sezona 2

ST Yannick N´Djeng (ES Tunis, TUN) 2,5 mil evra, sezona 2

 

- Odlasci

 

MC Drako Brašanac (Palermo) 5 mil evra

MR Petar Grbić (Geona) 3,5 mil evra + 20% od sledećeg transfera

ML Nikola Ninković (Twente) 5 mil evra + 10% od sledećeg transfera

ST Nikola Kojić (Nancy) 2 mil evra

 

*Tim

 

 

http://i7.minus.com/jbsNazB2XKA00b.png

 

 

Cilj u ovoj 4. sezoni je osvajanje titule u prvenstvu kao i prolazak grupe u EURO Cup-u. Kup će biti prilika za mlade igrače kao i za one koji nisu standardni da se dokažu.

 

Eto toliko za sada, očekujte update koji će pratiti kako sezona teče, ali i onaj gde ću predstaviti neke mlade igrače za koje očekujem da za par sezona budu okosnica tima. Pozdrav

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4. SEZONA (2016/17)

 

Jelen Super Liga

 

Tim igra sa dosta oscilacija, posle 7. odigranih kola na deobi sam 3. i 4. mesta sa 14 osvojenih bodova. Poslednji meč bio je protiv Voše na Karadjordju. Nažalost nisam uspeo da se osvetim ˝Lalama˝ za izgubljenu titulu od prošle godine, ali ima vremena. Još je dug put pred nama, ali verujem u svoj tim da može da dodje do još jednog naslova prvaka države. U sledećem kolu mi na megdan dolazi ljuti neprijatelj i večiti rival, šta da vam kažem ni sam ne znam šta će se dogodtit. Zvezda nije u formi ni ove, kao ni prošle sezone (Trenutno 11. , prosle sezone zavrsili kao 9.). Ovde možete videti istoriju naših duela - link

 

Evo stigli smo i do zimske pauze, ovde ću analizirati kako su stvari prošle u sva 3 takmičenja. Krenimo prvo od domaćeg šampionata. U Srpskoj ligi sam u vrhu, ali tim Partizana time ne može da se zadovolji. Jedino što mene interesuje je 1. mesto. Trenutno sam 3. sa 6 bodova manje od Jagodine koja je prva, ali i sa 2 meča manje, tako da stvari mogu vrlo lako doći na svoje. U kupu Srbije, kao što sam i ranije napomenuo igraju igrači koji nisu standardni prvotimc, tj prvenstveno deca iz mladjih kategorija. Za sada guramo odlično, prošli smo u polufinale gde nas očekuje Bežanija, što ne bi trebalo da predstavlja problem. U EURO cup-u stvari su ispale bolje nego što sam planirao. 15 bodova i prvo mesto, iako sam očekivao da će Atletik proći grup bez muke, oni su ipak završili kao 3. iza Steaue. U 1/16 finala me očekuje Valensija. Videću da u gostima sačuvam remi, pa onda ovde kod kuće šta mi Bog da.

E da i još jedna stvar, pred kraj polusezone doveo sam za džabe jednog grčkog štopera, koji bi po svojim kvalitetima trebao da igra u prvom timu. Bolji je od mog drugog štopera, a ujedno i kapitena Trajkovića. Ali postoji jedan veliki problem, ja već imam 4 stranca, međutim taj broj će spasti na 2 (možda čak i 1, nisam siguran) do početka sledeće sezone, tako da ako imate neki savet šta da radim pomagajte! Već sam dogovorio još jedan transfer. Iz drugog tima bayerna dolazi mi Meleg, dete Vojvodine, koje se nije snašlo van Srbije ali osećam da će ovde vratiti svoju karijeru na pravi kurs. Na toj poziciji imam Andriju Živkovića, tako da ću gledati da ga utopim za neke pare, jer sam tu negde na granici gubitka od 4-5 mil evra (za razliku od proslih sezona kada sam uvek bio u ˝+˝).

 

 

Kup Srbije

 

* informacije o meču možete dobiti klikom na rezultat odnosno ˝sastav˝

 

1/16 Finala - vs Kolubara - 3:1 - sastav - strelci: Djemlić, Lukić i Radonjić

 

1/8 Finala - vs Čukarički - 3:0 - sastav - strelci: Lukić, Dobrić i Novaković

 

1/4 Finala - vs Smederevo - 4:1 - sastav - strelci: Pantić (3) i Novaković

 

 

EURO Cup

* informacije o meču možete dobiti klikom na rezultat

 

http://i1.minus.com/jZgpHUWRsmTOx.png

 

1. Kolo - @ Bneu Yehuda - 4:2 - Meč je dobro počeo po moju ekipu, vec u 12. minutu imao sam prednost od 2-0. Stvari su se jos vise poboljsale u 20. kada je protivnicki igrac dobio crveni karton, tj ja sam tako mislio. Uskoro je usledio hladan tus i do poluvremena izraelci su uspeli da izjednace. No stvari su u 2. poluvremenu ipak došle na svoje, moja akvizicija iz ovog prelaznog roka, mladi i supertalentovani makedonac Rexha i na kraju u nadoknadi vremena Raća Petrović (koga sam inače doveo za džabe) postavili su konačan rezultat 4:2. Da li sam zadovoljan? Pa i ne baš, al ono što kažu pobedi se u zube ne gleda thumbup

 

2. Kolo - vs Athletic Bilbao - 1:0 - Zatvoren meč, sa vrlo malo prilika kako sa jedne tako i sa druge strane. Ja sam igrao zatvoreno, vrebao svoju šansu iz kontri, centaršuteva i prekida. Može se slobodno reći i da sam imao sreće, jer bi rezultat 0:0 bi najpravedniji. Ipak sad šta je tu je, Fatai je pogodio u 72. minutu, i tako oduševio verne navijače koji su ispunili ceo stadion (32.710)

 

3. Kolo - @ Steaua - 4:1 - Iskreno nisam se nadao ovako visokoj pobedi. Rekao sam svojim igračima da čekamo priliku iz kontre, i na moju sreću dočekao sam je. I to ne jednu već 4. Fatai je još jednom potvrdio da se nalazi u formi što me raduje, jer je prošle sezone bio u senci N´Djenga.

 

4. Kolo - vs Steaua - 4:3 - Planirao sam da kontrolišem ovaj meč, ali su me 2 rano primljena gola svakako obeshrabrila u toj nameri. Na sreću uspeo sam preko Andrije Živkovića da smanjim predonst rumuna na 2:1. Rešen da uspostavim inicijativu zaigrao sam sa 2 napadača, što se isplatilo jer je N´Djeng poravnao rezultat u 56 minutu meča. Nedugo zatim još jedna dobra ves, crveni karton za goste. Krećem u totalnu ofanzivu. U roku od 6 minuta, tj u 73. i 79. minutu Uros Vitas i mladi makedonac Rexha, koji za sada veoma dobro opravdava uloženih 8 mil evra u njega, donose predonst od 4:2, za totalni preokret. Ipak u 88 minutu penal za goste koji su nažalost iskoristili, ali ipak ne dovoljno za preokret.

 

5. Kolo - vs Bneu Yehuda - 4:1 - Meč dobijen bez ikakvih problema. Jedino što bi napomenuo je het trik Fatai-a, kao i desno krilo Rexhu koji nastavlja sa dobrim igrama.

 

6. Kolo - @ Athletic Bilbao - 0:1 - Znao sam da ovde nemam teoretske šanse da idem na pobedu. Stoga sam postavio takvu taktiku da imam 5 igrača u zadnjoj liniji odbrane, dok sam napred bio sa samo jednim napadačem. Meč je jednom rečju bio DOSADAN. Bukvalno je prošao za 30 sekundi. Ipak baskijci postižu pobedonosni pogodak u 82 minutu.

 

http://i2.minus.com/jwNZbdWHY2xA3.png

 

Prlolećni deo :

 

http://i3.minus.com/juwhSaIoupo4f.png

Edited by igor13bgd
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

U vezi Grka, cini se mi, da Srbija uskoro ide u EU, za Fm14 ne znam, kad, ali bi mozda trebala tamo oko 2018. Probaj ga do tad nekome pozajmiti, ako ne moze, da igra.

 

Dobra prica, sretno protiv Valencie, da se dobro spremis na pauzi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |