Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Analiza utakmice: Atletico Madrid 2 - 2 Real Madrid


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://realmadrid.hr/wp-content/uploads/2014/03/xxxx1-1024x672.jpg

 

 

Gradski derbi izmeđi Atletico Madrida i Real Madrid završen je bez pobjednika, a krajnji rezultat bio je 2-2. No, nekoliko stvari se iz te utakmice moglo zaključiti, a to je jako dobar pristup domaćina, loša taktička postavka Carla Ancelottija i vrlo “prljava” igra. Real Madrid je poveo golom Benzeme u drugoj minuti, gosti su do poluvremena preokrenuli golovima Kokea i Gabija, a Ronaldo je “kraljevima” donio bod u 82. minuti.

 

 

Atleticova postavka na terenu

Ključna dominacija Atletica bila je u toj trci bez lopte. Prvu značajnu ulogu imao je Raul Garcia. Španjolac je u sredini terena radio odličan posao tako što je pritiskao Xabija Alonsa te ga tjerao da većinu svojih dodavanja odradi prema natrag, a samim time ga je spriječio od dijagonalnih dodavanja koje veznjak Reala preferira. Garcia je svoj zadatak morao odraditi vrlo pametno i u tome je jednim dobrim dijelom uspio.

 

Druga stvar je ta što se Atletico postavio jako usko kada bi Real pokušao napadati te samim time Blancosi nisu mogli igrati kroz sredinu niti dodati loptu svojim najboljim igračima. Dakako da je to bio rezultat dobrog rada Atleticovih krilnih igrača (Koke, Turan) koji su odlično zatvarali Modrića i Di Mariju kada bi pokušali ulaziti u sredinu, dok su bekovi Diega Simeonea uspjeli Ronalda i Balea “odgurati” na 25+ metara od svog gola.

 

Ronaldo i Bale su većinu utakmice bili neprimjetni, Alvaro Arbeloa bio je jako spor prema naprijed, a Coentrao si nije niti dozvoljavao ići visoko u napad, unatoč tome što je jednim dijelom bio uključen u pogodak Benzeme.

 

Općenito su igrači Atletica dio bez lopte odradili fantastično – Garcia je limitirao Alonsa, široki igrači su pomogli bekovima u zaustavljanju Balea i Ronalda što je poznavajući njih dvoje bilo ključno.

 

Real Madrid nije iskoristio krila

Kao što je već napisano prije, Ronaldo i Bale nisu igrali puno s loptom, imali su jako malo mjesta za dribling, a sve to zbog dobre postave Atleticovih igrača. Postavlja se jedno pitanje, bi li se to riješilo da su Marcelo i Carvajal krenuli od početka?

 

Jednim dijelom da. Coentrao i Arbeloa u napadu su bili gotovo neprimjetni, barem kada bi se pojavili što je bilo vrlo rijetko. Tako su uz aut-liniju ostavili Balea i Ronalda koji nisu imali puno prostora. Da se kojim slučajem Ancelotti odlučio na duo Marcelo-Carvajal, priča bi bila drugačija. Ponajprije zbog odlično utjecaja oba igrača u napadu što bi samim time pomoglo Ronaldu i Baleu te dalo još jednu opciju u napadu. Tako bi se donekle širila obrana i postavka Atletica, a Ronaldo i Bale bi imali više prostora iza leđa obrane za utrčavanje. U 71. minuti Carvajal i Marcelo su bili u igri, a moglo se primjetiti koliko je igra Reala bila šira i koliko prostora je ostajalo Marcelu i Carvajalu za utrčavanje (zbog odlaska Ronalda i Balea prema sredini).

 

http://realmadrid.hr/wp-content/uploads/2014/03/Arb-Coe-hm.png

 

Upravo zbog toga je Carvajal uspio uputiti centaršut koji je u 82. minuti bio vrijedan boda.

 

Ancelottijeve zamjene

Kako je vrijeme odmicalo, Ancelotti je morao posegnuti za zamjenama. Prvi je u igru ušao Marcelo u 59. minuti, a zatim su u 71. i 72. minuti ušli Carvajal i Isco. Talijan je odabrao odličan tajming za zamjene i može se reći da je dobro pogodio sa istima.

 

Iako je logično da su u igru ušla dva beka jer nakon loših izvedbi Arbeloe i Coentraoa to je bilo najlogičnije rješenje. Marcelo i Carvajal su Realu dali još jednu opciju u napadu što se dokazalo sa dva odlična centaršuta Carvajala za Ronalda – jedan od tih za izjednačenje, te dodavanje Marcela za Modrića koji je pucao preko gola.

 

http://realmadrid.hr/wp-content/uploads/2014/03/Mar-Car-hm.png

 

Isco je dodao u brzinu više što se veznog reda tiče jer je Di Maria bio prilično umoran i usporen u drugom dijelu. Odličnim kretnjama i ulaskom između protivničkih igrača Isco je dosta dobro nalazio slobodan prostor i otvarao rupe u obrani. Dok su bekovi dali širinu, veznjak Reala je odlično povezao vezni red i napad, što je u većem dijelu utakmicu bio veliki problem za “kraljeve”.

 

Zaključak

Diego Simeone je jako dobro postavio svoju momčad i vrlo učinkovito zaustavio duo Ronaldo-Bale (ako izostavimo pogodak Portugalca). Sa druge strane, Carlo Ancelotti je možda napravio pogrešku stavivši Coentraoa i Arbelou od prve minute s obzirom da se pokazalo da su zamjene Marcelo i Carvajal bile odlične.

 

Još jedna stvar u kojoj su igrači Atletica uspjeli je nametnuti tvrdu igru i ne dozvoliti veznjacima Reala da kreiraju napade lako. Svi igrači Atletica igrali su jako oštro i gotovo da Modrić i Co. iz veznog reda Reala nisu odradili nešto posebno, a jedan od najzaslužnijih za to je Raul Garcia, kao i krilni igrači Koke i Turan.

 

Hoće li ovaj “kiks” Reala biti presudan u utrci za titulu vidjet će se uskoro, s obzirom da se Real Madrid i Barcelona sastaju već za nekoliko tjedana.

 

Izvor: realmadrid.hr

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |