Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Dosao sam da ih izvucem iz problema


Nedjo
 Share

Recommended Posts

Budim se jedno jutro u svojoj kuci u Beogradu.Ustajem, namestam krevet, pristavljam kafu i odlazim u WC.Gledam se u ogledalo dok se umivam i razmisljam sta cu danas da radim.Pahh, po obicaju nikad mi nista nije isplanirano.Covek sam, imam 40 godina i ne radim nista.Samo lezim i uzivam...Ne radim nigde, ali imam para.Imam kucu u Beogradu i na moru u Grckoj, te imam lanac benzinskih pumpi i restorana po Beogradu.Verovatno ste pomislili da mi je to sve ostavio neko, ali ne, ja sam Nedeljko Nikodijevic, nekadasnji fudbaer Crvene Zvezde, Atletika iz Madrida, Reala, Juventusa i Olimpijakosa.Bio sam deo Zvezde od 1986 pa do 1991 kada smo osvojili titulu svetskog prvaka.Sa 23 godine odlazim u Atletiko iz Madrida i tamo postizem veliki uspeh.Zatim odlazim u Real, pa u Juve, i na kraju zavrsavam karijeru u Olimpijakosu sa 35 godina.Jako mi je bilo zao sto zavrsavam pa sam utehu nalazio u lokalnom klubu iz Sombora, i za njih sam igrao 3 god.Sada vec godinu dana nista neradim.Gledam ovo evropsko prvenstvo 2008 u Austriji i Svajcarskoj i nalazim sebi inspiraciju da se malo zabavim uz FM, i da nekad sa drugovima odem na mali fudbal u gajbu piva.Zaboravio sam da kazem da sam za ovih 3,4 godine dobio UEFA licencu da budem manager nekog kluba.I eto, dok sam se gledao u ogledalo proslo mi je cela igracka karijera kroz glavu, takodje mi je dosla i neka ideja.Zasto ja nebi iskoristio tu UEFA licencu sto imam i postao manager nekog kluba.Brzo je to palo u vodu jer sam se setio da sam ja 0 naspram vrhunskih managera.Sedam za svoj komp. i gledam razne svetske poznate trenere.Pa majku mu, oni su svi bili dobri svetski igraci, a vidi ih sad treneri, zasto i ja nebi mogao biti.?Usput sam video da Leeds nema managera jer opet nisu uspeli da odu u gornju ligu.Palo mi napamet da se prijavim za posao kod njih ali sam se slatko nasmejao tome smatrajuci da je nemoguce, ali opet sam razmislio o tome i ucini mi se kao dobro.Uzeo sam email od predsednika kluba i poslao svoju prijavu.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://images.mirror.co.uk/upl/m3/aug2007/2/0/4EA20FC5-0E6E-25E1-E5ED6A0B6B565FB1.jpg

 

Leeds United

 

Osnovan 1919

Stadion Elland Road

Kapacitet stadiona 39.460

Predsednik Ken Bates

 

http://www.mojevijesti.ba/slike/novosti/AAA%20MOJE%20VIJESTI/EKONOMIJA/Potpisivanje.jpg

 

Mr. Nikodijevic postao manager Leeds-a!

 

Kako zvanicno saznajemo, proslavljeni svetski i evropski fudbaler Srpskog porekla, Nedeljko Nikodijevic, dobio je svoj prvi managerski posao.Predsednik Leeds Uniteda pruzio mu je sansu da sa svojim iskustvom proba uvesti Leeds u visi rang takmicenja.Ovaj proslavljeni defanzivac odigrao je 36 utakmica za reprezentaciju Srbije i postigao 3 gola."Ukoliko bude vodio Leeds isto kao i sto je igrao nema cega da se bojimo" izjavio je predsednik Leedsa."Verujem u njega i u njegov kvalitet, dosta nam je skupih managera, treba nam neko ko nas moze stvarno izvuci iz ovih problema".Kako ne zvanicno saznajemo Mr. Nikodijevic je vec odrzao svoju prvu Press konferenciju na kojoj je izjavio da je dobio oko 1.000.000 eura za transfere.Takodje je izjavio da ce ulagati u mlade igrace koji ce kroz par sezona biti formirani igraci i koji ce se moci dobro prodati na trzistu, a da bi se izvukli ove sezone iz ovog ranga takmicenja takodje ce dovesti nekoliko starijih i iskusnijih igraca koji trenutno nemaju ugovor."Tim je solidan, ali ima tu rupa na kojima treba da se radi.Ocekujem prolazak u visi rang takmicenja" izjavio je Mr. Nikodijevic na kraju press konferencije.

 

http://www.fieldturf.com/images/sized/images/installs/WebLeedsUnited-420x284.jpg

 

Mr. Nikodijevic zakazao sve pripremne utakmice

 

Manager Leeds Uniteda, Mr. Nikodijevic ugovorio je sve pripremne utakmice za predstojecu sezonu.Sve utakmice se uglavnom igraju u Engleskoj, a najtezi test za Mr. Nikodijevica i njegov tim bice Frncuski tim Olimpik iz Marseja koji ce gostovati na stadionu Leeds Uniteda.Takodje jedan od mozda tezih meceva bice gostovanja Readingu.Na pitanje zasto pripreme nisu odrzane u nekoj od zemalja evrope ili sveta Mr. Nikodijevic je odgovorio

 

Igraci treba da se naviknu da igraju fudbal na svom stadionu i u nasim uslovima.

 

Utakmice koje ce se odigrati:

 

Leeds United : Leeds United Reserves

Reading : Leeds United

Rusheden : Leeds United

Farscey : Leeds United

GH Academy : Leeds United

Leeds United : Olympique de Marseille

Dunfermline : Leeds United

Guiseley : Leeds United

Link to comment
Share on other sites

http://www.millwallfc.co.uk/javaImages/15/a/0,,10367~3410453,00.jpg

 

Navijaci Leeds Uniteda nezadovoljni novim trenerom

 

Navijaci Leeds Uniteda nisu u potpunosti zadovoljni sto je Mr. Nikodijevic preuzeo sedlo Leeds Uniteda. "Trebao bi da dodje neko iskusniji i da nas konacno izvadi iz ove situacje..."Nas klub zasluzuje mnogo vise".Ovo su reci jednog od navijaca.Na press konferenciji Mr. Nikodijevic je izjavio da poseduje dovoljno iskustvo da izvadi Leeds iz problema.Na nama je da ostanemo jednu sezonu uz njega i da vidimo sta je u stanju da ucini.

 

http://www.leedsunited.com/javaImages/4f/91/0,,10273~6328655,00.jpg

 

Leeds United zavrsio pripreme

 

Izabranici Mr. Nikodijevica zavrsili su pripremne utakmice.Leeds United je odigrao 8 utakmica.Nase novine su ispratile svaku utakmicu...Jedna od zanimljivosti je bila da je na svakoj utakmici igrao drugaciji sastav.Verujemo da je Mr. Nikodijevic isprobavao sta je najbolje, i nadamo se da je uspeo da nadje "dobitnu kombinaciju" za Leeds i da ce Leeds napokon otici u Coca Cola Championship.Leeds je odigrao 3 utakmice na domacem Elland Roudu od kojih je zabelezio 2 pobede, protiv Leedsovih rezervi od 3:0 i protiv GH Academy-a od takodje 3:0.Veliki poraz na domacem terenu doziveo je od Olimpika iz Marseja.Gosti su odneli pobedu od 0:5 i tako stavili do znanja Mr. Nikodijevicu da netreba da eksperimentise puno...Pored toga odigrao je jos 5 utakmica sa strane od kojih je zabelezio 3 pobede, 1 remi i 1 poraz od Readniga.Uskoro pocinje sampionat.

 

http://www.fiso.co.uk/img/articles/default.jpg

 

Leeds United vrlo aktivan u prelaznom roku

 

Mr. Nikodijevic je na poslednjoj press konferenciji objavio spisak igraca koji ce kroz koji dan da pristupe Leeds Unitedu.Medju njima 3 dosta iskusna igraca, jedan od njih je napadac Christian Vieri koji nije imao ugovor, i dosao je bez obestecenja.Takodje bez obestecenja su dosla i druga 2 igraca.Drugi je krilni napadac Andy Van Der Mayde bivsi igrac Intera i Evertona.I poslednji je iskusni stoper Slovacke nacionalnosti Roman Kratochvil..Pored njih trojice, na pozajmicu su dosla jos 2 vezna igraca.Jedan od njih je mladji brat poznatog Wesleya Snijdera.Rec je o talentovanom Rodneyu Snijderu iz Ajaxa.Drugi je Isaiah Osburne koji je dosao na pozajmicu iz Aston Ville.Od igraca koji su napustili Elland Road tu su Neil Kilkenny koji je otisao u West Bromich Albion za 575k.Takodje medju njima je i slavni golman Leedsa Casper Ankergeren koji je otisao u domaci Brondby za sumu od 12k.Tu je i Rui Marques koji je otisao u Rotterdam za 22k.Na pozajmicu je otisao mladi Tom Eliott.Leeds United je trenutno u velikoj potrazi za golmanom, videcemo sta ce Mr. Nikodijevic uraditi do kraja prelaznog roka.

 

pleasse comment :) Sutra nastavak ;)

Link to comment
Share on other sites

http://footballmanager.neoseeker.com/w/i/footballmanager/9/9d/Cocacolaleague1logo.jpg

 

Leeds United odneo titulu Coca Cola Championship-a 1.

 

Niko nije ocekivao ovo od novog trenera Leeds Uniteda, ali on je obecanje ispunio.Leeds proslavio titulu pobedom nad Bristol Roversom od 2:1 i tako na Elland Roud doneo dugo ocekivano titulu, i plasman u visi rang takmicenja.Drgoplasirani je Millwall koji zaostaje za Leedsom 2 boda.Na poslednjoj utakmici Millwall je mogao da uzme 1. mesto samo u slucaju da Leeds izgubi, a Millwall pobedi.To se nije desilo, a Mr. Nikodijevic je rutinski odradio svoj posao.

 

Najbolji strelac Leeds Uniteda na svim takmicenjima je Jermaine Beckford koji je na 37 utakmica postigao 24 gola.Pored njega u timu su jako dobri bili Asmir Begovic, golman koji je ekipu Leeds spasio mnogo puta, zatim Patrick Kisnobro odbrambeni koji je kroz ovu sezonu postao standardni igraci u Australijskoj reprezentaciji itd.

 

http://www.totalsportsmadness.com/wp-content/uploads/2010/01/FA-CUP-LOGO.jpg

 

U FA kupu Leeds United je stigao do pola puta, tacnije u 4. rundu gde ih je izbacio Man. City sa rezultatom od 2:0.Leeds je u prvoj rundi savladao Hampton & Richomnd u gostima rezultatom 0:7, u 2. rundi Mansfield sa 4:1i u 3. rundi Bristol City sa 2:1.Pobednik FA kupa je Man. Utd. koji je u finalu savladao Fulham sa 4:2.

 

http://www.subsidesports.com/uk/images/product/large/CarlingCupFinalPtch2008.gif

 

U Carling kupu Leeds je takodje stigao do 4. runde ili do osmine finala gde je porazen od Aston Vile rezultatom 4:2.Za Leeds se smatralo da ce ispasti jos u 2. rundi gde su izbukli Birmigen City, ali Mr. Nikodijevic je uspeo da nadmudri managera iz Birmigena i smesti 3 gola u njihovu mrezu.U 3. rundi Leeds je dobio Charlton 3:2 na produzetke.Pobednik kupa je Arsenal koji je dobio Chelsea na penale.

 

Zavrsio sam sezonu brzo pa me mrzelo pisati veliki report.Sada cu svakih mesec dana da pisem jedan report i bice zanimljivije...Nastavak o pocetku sezone dobivate poslepodne...

Link to comment
Share on other sites

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/06/16/article-0-02120A750000044D-800_468x305.jpg

 

Predsednik Leeds-a ponudio Nikodijevicu novi ugovor!

 

Predsednik Leeds-a Ken Bates ponudio je Nikodijevicu novi ugovor u trajanju do 2014. godine.Zadovoljan njegovim ucinkom odlucio je da produzi ugovor jer zeli da ga i u narednim sezonama vidi na klupi Leeds Uniteda.Kako Nikodijevic izjavljuje jako je zadovoljan sto ima cast da radi u jednom ovako velikom klubu koji je trenutno malo posrnuo, i sto moze da ga vraca na stare svetske staze.Sve cu uciniti da ponovo zaigramo u Premiershipu!

 

http://news.bbc.co.uk/media/images/38987000/jpg/_38987359_viduka245gt.jpg

 

Slavni dani Leeds Uniteda.Na slici napadac Mark Viduka.

 

http://www.millwallfc.co.uk/javaImages/15/a/0,,10367~3410453,00.jpg

 

Leeds puca visoko?!

 

Danas je manager Leeds-a na press konferenciji obecao da ce dovesti Leeds u top10.Prema njegovim recima Leeds United je spreman da to ucini, pa cak i da udje u plejof, ali ima dosta rupa u timu koje bi se morale popuniti...Ken Bates mu je dao na raspolaganje 8.500.000 eura za transfere.

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/11/30/article-1090583-02A291F3000005DC-145_468x286.jpg

 

Igraci dobili nagrade zbog 1. mesta u ligi

 

Svi igraci koji su doprineli da Leeds United udje u visi rang takmicenja danas su dobili nagradu od predsednika kluba.Najbolji igraci koji su drzali Leeds od samog pocetka pa do kraja, i koji ce tu biti sigurno sledece sezone su golman Asmir Begovic koji je imao mnogo dobrih intervencija, i u dosta slucajeva spasio Leeds, zatim Patrick Kisnobro koji igra na poziciji odbrane.Postao je prvotimac Australije zbog dobrih partija koje je pruzio u Leedsu.I tu je naravno napadac Beckford bez koga Leeds nebio bio to sto jeste...

Link to comment
Share on other sites

http://www.millwallfc.co.uk/javaImages/15/a/0,,10367~3410453,00.jpg

 

Doslo 6 igraca, 5 otislo

 

Mr. Nikodijevic za sada u transfer roku nije potrosio niti jedan jedini euro.4 igraca koja su dosli, dosli su bez obestecenja.Prvi je Jose Goncalves, portugalski bek koji je pre nego sto mu istekao ugovor igrao za Skotski Hearts.Drugi je Vladimir Wiess koji ce zameniti Andy Robinsona na mestu desnog krila.Wiss je bio igrac Man. Citya pa je po isteku ugovora presao u Leeds.3 igrac koji je dosao je Elliot Omozusi

.Njukasl je za Bena Parkera ponudio 1.000.000e u ratama i Elliota.Tako je on stigao u nas klub i upotpunio poziciju DR koja je falila do tad.I poslednji igrac koji je dosao je Charlie Mulgrew koji takodje nije imao klub.Igra na poziciji DL.

 

Sledeca 2 igraca su dosla na pozajmicu iz Chelsea.Rec je u Gaelu Kakuti koji igra na poziciji desnog krila, i Franco Di Santo koji je napdac...Oni se na kraju sezone vracaju u svoj klub

 

Igraci koji su otsili jer im nisu produzeni ugovori su David Prutton, Andy Robinson, Shane Higs i jos 2 mlada.

 

http://www.leedsunited.com/javaImages/42/9c/0,,10273~6331458,00.jpg

 

Zadovoljan sam timom, ali ima tu jos rupa!

 

Danas na press konferenciji povodom transfera Mr. Nikodijevic je izjavio da je zadovoljan trenutnim stanjem u timu, ali da ima jos rupa koje trebaju biti upotpunjene.Navodimo da Leeds i dalje ima 8.500.000 eura na raspolaganju za transfere.Trenutna pojacanja Leedsa nisu placena zbog toga sto nisu imali klub i dovedeni su kao slobodni igraci.

 

http://www.leedsunited.com/javaImages/c7/3/0,,10273~6751175,00.jpg

 

Ovogodisnji kapiten Patrick Kisnobro dobrim partijama stekao najvece poverenje kod Nikodijevica.Postao je i prvotimac Australijske reprezentacije.

 

http://www.leedsunited.com/javaImages/80/e7/0,,10273~7071616,00.jpg

 

Trenutno najskuplja i najtrazenija roba Leeds Uniteda.Prema njegovim recima i ovu sezonu ostaje u Leedsu.

 

http://www.evertonfc.com.au/images/celtic_badge_000.jpg

 

Leeds pokazao Celticu kako se igra fudbal!

 

Skotski sampion Celtic danas je gostovao na Elland Roudu.Celtic je pokazao jako bledu igru, i samo u par napada su mogli da priprete Begovicu.Domacini su veci deo vremena napadali, ali je samo jedan sut u okvir gola uspeo da udje u mrezu.To je bio sut Vieria u 80. min. koji je doneo veliku pobedu Leedsu!

 

http://custeoqueclippar.files.wordpress.com/2009/09/christian_vieri.jpg

 

Ovo mu je poslednja sezona!

 

http://cdn.championsleaguetalk.com/wp-content/uploads/2008/09/girondins_bordeaux.png

 

Bordo izborio pobedu na produzetke!

 

Fenomenalna utakmica sa puno napada i puno dobrih prilika obelezila je ovaj dan u Leedsu.Stadion je bio skoro pa pun a navijaci su uzivali u majstorijama igraca u oba tima.Leeds je postigao 2 gola, Beckford u 27. min. i Kratochvil iz penala u 60. dok je za Bordo postigao Plasil u 32 u Saviet u 74.U produzetcima Leeds je savladan golom Savieta u 109. min.

 

http://rheasport.files.wordpress.com/2010/01/jermaine-beckford.jpg

 

Go Beckroda nedovoljan za pobedu Leeds Uniteda.

Link to comment
Share on other sites

Mozete ovo pod kljuc, pocecu nesto novo samo da dobro razmislim, i nesto sto cu imati inspiraciju da pisem i da igram...Hvala svima koji su pratili ovo sledi jos bolja prica od mene  :great:
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |