Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2013./2014. (1. dio)


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Prvo da vas uvedem kako će se odvijati stvari ovdje. Jedna sezona će se dijeliti na dva dijela, ovo je prvi dio i tu ću obuhvatiti prvu polusezonu. U ovom prvom reportu ću ukratko o svakome napisati par rečenica i ostaviti slike.

 

 

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

 

Jedan od ključnih igrača moskovskog CSKA. Odigrao je 21 utakmicu utakmicu te pritom postigao šest golova i četiri asistirao. Pred početak sezone je imao ozljedu od šest tjedana, ali ona se trenutno iza njega. Odigrao je i jednu utakmicu za U21 reprezentaciju i postigao jedan gol.

 

Karlo Papich (Dinamo)

 

Papich je već u početku postao ključni igrač Modrih te odigrao 11 utakmica. Uspio je postići četiri pogotka i upisati jednu asistenciju. Treba napomenuti da je skupio i četiri utakmice za reprezentaciju uz jedan pogodak. Nešto kasnije je lošije igrao, ali je oborio rekord po broju golova na utakmici(vs Lokomotiva = 4).

 

Blaž Balkovec (Olimpija)

 

Za jedinog Slovenca ovdje stvari su počele jako dobro. Postao je prvi izbor u napadu Olimpije te je u 20 nastupa postigao 10 golova i asistirao jednog. Tri utakmice je odigrao za reprezentaciju, još uvijek bez pogotka.

 

Dejan Arsic (Partizan)

 

Stojkovic u prosincu napušta Partizan te će Arsic biti prvi izbor na golu crno-bijelih, a već je u samom početku sezone upisao 10 nastupa, a prosječna ocjena mu je solidna, čak 7.02. Poslije nisu stvari išle na njegov ''mlin'', ali je uspio skupiti nastup za reprezentaciju Srbije.

 

Dejan Rauzan (Crvena Zvezda)

 

Na polusezoni je odigrao 19 utakmica i zabio samo tri gola, što je poprilično loša statistika. Još uvijek "vuče" ozljedu, a doktori su je procijenili na četiri tjedna(još dva ostala).

 

Adi Rahmanovic (Olimpik)

 

Rahma je glavni igrač Olimpica s obzirom da je propustio tek jednu utakmicu. Uspio je zabiti četiri gola i dva puta asistirati, a jednom je izabran i za igrača utakmice. Još uvijek čeka na nastup u A reprezentaciji, a dosad je odigrao pet utakmica za mladu.

 

Dedina Staric (Željezničar)

 

Jedan od najboljih igrača za sada. Staric je odigrao 27 utakmica te pritom zabio pet golova i duplo više asistirao. Čak je odigrao i pet utakmica u reprezentaciji BiH što je odlično.

 

Sandi Abdagic (Željezničar)

 

Portugalac bosanskih korijena koji nastupa za Željezničar također je jako dobro počeo svoju karijeru. Odigrao je većinu utakmica za klub i uspio asistirati četiri puta. Odigrao je i tri utakmice za mladu momčad Portugala.

 

 

Sigurno jedan od kvalitetnijih mladih igrača u BiH je uspio impresionirati medija svojim igrama. Ključni igrač Čelika dosad je odigrao 23 utakmice, a zabio je šest golova i asistirao osam. Odigrao je i tri nastupa za A reprezentaciju.

 

Vehid Avdovic (Željezničar)

 

Avdovicu je dobro krenulo s obzirom da je odigrao jednu utakmicu za mladu reprezentaciju Italije, a dobio je i poziv u reprezentaciju BiH. Za klub je odigrao 29 utakmica i zabio dva gola i asistirao četiri. Tri puta je bio i igrač utakmice, a prosječna ocjena mu je 7.24 što je odlično.

 

Aleksandar Milutinovic (Crvena Zvezda)

 

18-godišnjak je za Crvenu Zvezdu odigrao 15 utakmica, te je postigao dva gola. I on je dobio, kao i većina iznad navedenih poziv u reprezentaciju, ali do nastupa nije došao. Odigrao je tek dvije utakmice za mladu reprezentaciju.

 

 

Sredinom rujna zadobio je tešku ozljedu te je pauzirao dva mjeseca, a ipak je odigrao 11 utakmica za prvu momčad Partizana. Kako je izjavio trener crno-bijelih on ima sigurno mjesto u prvih 11.

 

Djura Trkulja (Crvena Zvezda)

 

17-godišnjak je potpisao profesionalni ugovor sa Zvezdom, te je prebačen u prvi tim. Odigrao je 10 utakmica, ali nešto više vremena proveo je u mladoj momčadi. Od njega se još uvijek očekuje nešto više.

 

Petar Popovic (Crvena Zvezda)

 

Mladi branič je odmah po startu sezone prebačen u prvi tim gdje je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, a upisao je i devet nastupa za prvi tim. Početkom studenog se ozlijedio na dva tjedna. Kao i njegov kolega, on treba tek zabljesnuti i pokazati svoj talent.

 

Dino Grgic (Osijek)

 

Veznjaku Osijeka sezona nije najbolje počela s obzirom da je u razmaku od mjesec dana "pokupio" dvije ozljede, obe po devet dana. Ipak je uspio debitirati za prvu momčad hrvatskog prvoligaša. Uspio je odigrati 11 utakmica i zabiti dva gola, a onda je ponovno ozlijedio, a ovoga puta na dva tjedna.

 

 

Jedan od ključnih igrača Gremia je za klub zabio pet golova i isto toliko je asistirao. 18-godišnjak sigurno ima mjesta za napredak, a s ovolikim brojem utakmica to neće biti problem.

 

Dejan Mihajlovic (Crvena Zvezda)

 

Mihajlovic je još uvijek bez nastupa za prvu momčad, a za mlade je odigrao 18 utakmica i zabio četiri gola. Potpisao je i profesionalni ugovor sa Crvenom Zvezdom, a u idućoj sezoni mora zaigrati puno bolje kako bi došao do prvog tima, ili možda posudbe u kojoj bi više igrao na većoj razini.

 

Kenan Avdic (Sarajevo)

 

Sami početak sezone bio je loš za Avdica zbog ozljede od čak četiri tjedna, ali je unatoč tome postao je rotacija u momčadi i skupio 14 utakmica. Jednom je i asistirao, a nakon odlaska Nadarevića(33 godine) mogao bi uzeti mjesto standardnog prvotimca.

 

Semir Sisic (Slaven)

 

Branič Slavena je odmah po dolasku u klub postao glavni igrač u obrani te je samim time odigrao gotovo sve utakmice, točnije njih 24. Uspio je asistirati tri puta, a sredinom prosinca bio je ozlijeđen devet dana.

 

Antonio Sosa (Split)

 

Krilni igrač RNK Splita još uvijek nije odigrao utakmicu za prvi tim, s obzirom da je tek prebačen u momčad. Veći dio polusezone proveo je u mladoj momčadi gdje je odigrao 17 utakmica. Treba istaknuti i dva nastupa ua U21 reprezentaciju.

 

 

Nizozemski napadač koji nastupa za mladu momčad Ajaxa je odigrao tek jednu utakmicu u prvoj momčadi i odmah zabio gol, ali sigurno je da njegov talenat neće biti zanemaren u Ajaxu jer svi znamo kakvu školu imaju. Čeka se samo da malo više prilike dobije i onda će biti lakše.

 

Luka Marevic (Hajduk)

 

Veznjak Hajduka je za prvi tim odigrao 14 utakmica nastupa od kojih je sedam počeo u prvoj postavi, a sedam je ušao sa klupe. Još uvijek nije imao nikakvog učinka u vidu golova i asistencija, ali toga sigurno neće zafaliti u budućnosti. Odigrao je i pet utakmica za mladu momčad Italije i zabio jedan gol.

 

 

Mladi vratar Rada će 2014. godine potpisati profesionalni ugovor, točnije 31.08. kada slavi 17. rođendan. Trenutno je u prvoj momčadi, ali veći dio prvog dijela sezone proveo je u rezervama gdje je odigrao 17 utakmica. Za prvu momčad odigrao je samo dvije utakmice.

 

 

I Postenjak je odmah po početku sezone pozvan u prvi tim Hajduka, a uspio je odigrati sveukupno sedam nastupa(tri u prvoj postavi i četiri iz zamjene). Pet nastupa bila su u Europi što je dobro za reklamu s obzirom na veliki talenat mladog braniča.

 

 

Jasmin se nije puno naigrao u prvoj momčadi Sarajeva te je skupio 10 nastupa i zabio dva gola. Potpisao je i predugovor sa Sarajevom, a ozljede ga nisu uhvatile što je zadovoljavajuće.

 

 

Mladi napadač Partizana također je potpisao predugovor te će 27. veljače potpisati profesionalni ugovor. Odigrao je četiri utakmice za prvu momčad Partizana što je bilo dovoljno da obori rekord te postao najmlađi igrač koji je nastupio u Jelen Super Ligi(15 godina i 185 dana). Zadobio je i ozljedu koja je trajala osam dana, ali se vratio na terene.

 

 

Napadač Dinama trenutno je u prvoj momčadi, ali jako slabo prilika dobiva. Odigrao je šest utakmica i zabio jedan gol, ali je i oborio rekord te postao najmlađi igrač koji je zaigrao u Ligi prvaka (15 godina i 343 dana). Upisao je četiri nastupa za mladu momčad Hrvatske i zabio dva gola.

 

 

Nino još uvijek nije postao standardni prvotimac te je dosta vremena provodio u mladoj momčadi gdje je odigrao 10 utakmica i četiri puta asistirao. Za prvi tim je odigrao sedam utakmica i upisao tek jednu asistenciju.

 

Dino Knezevic (Hajduk)

 

Branič Hajduka je odigrao 17 utakmica za prvi tim, sve dok se nije ozlijedio na pet tjedana, a još uvijek se nije oporavio. Za U21 talijansku reprezentaciju odigrao je četiri utakmice bez golova.

 

Goran Class (Rijeka)

 

Trener Rijeke mladom veznjaku nije dao puno prilike te je odigrao samo tri utakmice, ali je vrijeme na terenu odlično iskoristio te zabio jedan gol i jedan asistirao. Bio je ozljeđen neko vrijeme, ali ozljeda je sada prošlost.

 

Zvonimir Camo (Hajduk)

 

Za Hajduk je odigrao tek jedan nastup od prve minute, a trenutno je u klubu rotacija. Zabio je i jedan gol, ali s obzirom da ima tek 15 godina nije mu kasno i ima dovoljno vremena za razvoj.

 

Mario Juretic (Polet SMNM)

 

Juretic je za prvu momčad Poleta odigrao tek jednu utakmicu(nije mi jasno jer nema uopće igrača u timu). Sigurno je da mu je transfer u neki malo veći klub neophodan kako bi se razvio kako treba. Iduće sezone treba se nadati da će ga skauti pronaći.

 

Robert Cosic (Hajduk)

 

Cosic nije pozvan u prvu momčad Hajduka, ali je zato impresionirao u mladoj momčadi te je u 11 utakmica zabio 10 golova i jedan asistirao. Sigurno je da bi uskoro treba dobiti poziv Hajduka u prvu momčad i da debitirao u prvoj ligi. Također je odigrao tri utakmice za talijansku mladu reprezentaciju i postigao dva pogotka.

 

Filip Kosor (Solin)

 

15-godišnji branič je s obzirom na godine dobio dosta dobru priliku za dokazivanje u Solinu. Sveukupno je odigrao 11 utakmica, a već iduće sezone bi se mogao preseliti u neki drugi klub, ukoliko Solin ne izbori prvu ligu.

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Semir Sisic (Slaven)

 

Branič Slavena je odmah po dolasku u klub postao glavni igrač u obrani te je samim time odigrao gotovo sve utakmice, točnije njih 24. Uspio je asistirati tri puta, a sredinom prosinca bio je ozlijeđen devet dana.

 

Kakva sam mašinerija, odmah poziv za mladu repku. I bez ijednog žutog kartona a štoper pa eee.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Nizozemski napadač koji nastupa za mladu momčad Ajaxa je odigrao tek jednu utakmicu u prvoj momčadi i odmah zabio gol, ali sigurno je da njegov talenat neće biti zanemaren u Ajaxu jer svi znamo kakvu školu imaju. Čeka se samo da malo više prilike dobije i onda će biti lakše.

:joint:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iako sam povredjen ne gubim nadu,vraticu se jaci nego ikada, ipak sam odigrao 5 tekmi za repku Grcke oni su prepoznali moj talenat.Iskreno se nadam da cu sa Grckom igrati protiv Srbije(LOPOVI) koja me nije pozvala u tim i dati 3 gola i tom prilikom izbacim iz nekog takmicenja. :)

Edited by Dejan92
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uništila me povreda od dva tjedna, odmah me začudilo zašto me Barca nije kupilo, eh Petre baksuze.. lol

 

Samo 5 tekmi u ligi, biće bolje u drugoj sezoni imam osjećaj. Pohvale za trud Madri.

 

 

Ti si ovaj stoper u zvezdi?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dino se jedini sjetio pohvaliti trud i onda svi odjednom :)

 

JEDAN JE DINČE :D

Ja sam to odmah mislio napisati, ali nisam stigao prvi, igrao šaha na računaru, skida mi se ovamo nešto, pa štedim net, dok sam ga pobijedio, vidim već dosta komentara. lol

 

Uzgred svaka cast za trud.... thumbup

Vidim ti si mi konkurencija u zvezdi, očekujem za 5 godina taj štoperski par Milutinović & Popović, osim ako mene ne kupi Barcelona prethodno. lol

 

@CoA- Da.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sam to odmah mislio napisati, ali nisam stigao prvi, igrao šaha na računaru, skida mi se ovamo nešto, pa štedim net, dok sam ga pobijedio, vidim već dosta komentara. lol

 

Vidim ti si mi konkurencija u zvezdi, očekujem za 5 godina taj štoperski par Milutinović & Popović, osim ako mene ne kupi Barcelona prethodno. lol

 

@CoA- Da.

 

 

Ili ako mene do tad ne kupi Arsenal..ima Wenger njuha za talente.... celb A provali ovo...isti tim,ista pozicija,isto godiste,ista cena.....samo sto sam ja odigrao tri puta vise meceva.... :boks:

Edited by CoA
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |