Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Once a Gooner, always a Gooner


Hare
 Share

Recommended Posts

03.08.2013.

 

Jutro je, budim se u hotelu Hyatt, u Kansasu. Danas igramo All Star utakmicu, baš kao i u NBA-u. Nedostaje mi moj dom i porodica, razmišljam o njima.

 

Mobitel zazvoni, nadam se da je žena, volio bih joj čuti glas. Ali nije, a ja sam sretan, zove me šef. Još ga tako zovem, iako je prošlo mnogo kako me on ne trenira.

 

"O šefe, kako ste mi?", pitam ga.

 

"Nije loše, nije loše. Nazvao sam te da vidim, da li znaš koji je danas datum?", rekao je onako kroz smijeh.

 

"Da, znam. Ali, što...", nisam uspio završiti rečenicu. Kroz glavu mi prolazi Highbury. Stojim na centru, šef pored mene, u rukama dres broj 14, mlad, željan dokazivanja. Naježio sam se. "Šefe, prošlo je 14 godina."

 

http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/696x392/jul_13/gun__1374484374_henry_signs_1999.jpg

 

 

 

Toliko toga me veže za Arsenal. Toliko toga mi je Arsenal pružio, toliko mi je šef vjerovao, navijači bodrili, ja se oduživao golovima, asistencijama, titulama. Nisu mi zamjerili kada sam prešao u Barcelonu, objeručke su me prihvatili u januaru kada sam se u pauzi vratio u Arsenal. Vjerovao sam da ću se nekada vratiti u Arsenal, kao šefov pomoćnik ili kao menadžera mladih topnika. Ko zna, nekad možda i naslijedim šefa. Ni slutio nisam da će se sve to tako brzo odigrati.

 

MLS liga je specifična po tome što počinje u martu, a završava u oktobru. Mislio sam završiti ovu sezonu, pokušati odigrati i narednu, koliko toliko na profesionalnom nivou, ipak mi je 36 godina. Ali desilo se ono što nisam očekivao. Septembar, utakmica kući, protiv LA Galaxy, 74. minuta. U prodoru sam, dajem jači for, trčim prema lopti pokušavajući je stići prije Gonzaleza.

 

 

Sve se brzo desilo, sjećam se odvratnog bola u koljenu desne noge, brzo nosila, bolnica, operacija. Prognoze doktora, pokidani ligamenti, najmanje 5 mjeseci out. To je to, ne mislim se vraćati aktivnom igranju nogometa nakon ovoga.

 

Odlučio sam završiti karijeru, u 36. godini. Nije jednostavno, dugo sam u ovome. Ali, šta se može. Sazvao sam press konferenciju, objasnio zašto napuštam nogomet, napuštam New York, vraćam se u London. Doviđenja MLS, doviđenja Amerika, New York.

 

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/New+York+Red+Bulls+Introduce+Thierry+Henry+q41ECHlfhXKl.jpg

 

 

 

Vrijeme polahko prolazi, ja u svojoj kući u Londonu, sa svojom porodicom. Doručkujem, i listam vijesti po ovom čudu od iPad-a, naravno vijesti u vezi fudbala, u vezi Arsenala. Kad članak o Wengerovom mogućem odlasku. Ne, nije još vrijeme za to.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-12189d61121b2e7251abca550b5a4236.png

 

 

 

Na Arsenalovom siteu, navijači su birali najboljih 50 igrača u historiji ovog kluba. Nadao sam se nekom 3. ili 4. mjestu, ali bio sam prvi. Odličan osjećaj, pa još me vole u ovom klubu.

 

http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/696x392/jan_13/gun__1357817211_ggp1_henry.jpg

 

 

 

Početkom aprila, bacio sam štake, skinuo gips. Počela je rehabilitacija, vježbe, snaga se vratila u nogu. Osjećao sam se sjajno, kao pobjednik, kao nekada u dresu Arsenala. Isti taj dan, dobio sam SMS od šefa, poziv na večeru, u 20:00 u njegovom omiljenom restoranu. Spremio sam se, otišao u restoran, večerali smo. Priča u vezi Arsenala sada, pa neizostavna priča o "The Invincibles", nepobjedivoj ekipi iz 2003/04 sezone, o Piresu, Berkampu, Ljunbergu. I pri samom kraju večere, šef mi skoro kroz suze govori da mu je ovo posljednja sezona u kojoj vodi Arsenal. I onda šok.

 

"Thierry, ja mislim, ja znam da si ti jedini i pravi nasljednik ove ekipe. Ti si rođeni pobjednik, ti živiš za Arsenal, ti si moj nasljednik. Ti znaš kakva je odgovornost nositi ovaj grb na prednjoj strani dresa."

 

Ostao sam bez teksta. Tu noć nisam oka sklopio, razmišljao sam o svemu. I tako je počelo. Od sredine aprila, sjedio sam kraj šefa svaku utakmicu, uključio sam se u sve aktivnosti. Niko osim šefa i mene nije znao za to, svi su očekivali da će Wenger potpisati novi ugovor. Počeo sam se bojati, nisam znao kako će reagovati navijači, igrači, koliko ću izdržati na klupi. Arsenal već dugo ništa nije osvojio, navijači su postali gladni uspjeha, ali vjerovali su u Wengera. Sada taj čovjek odlazi, na meni je da ga zamijenim. I ova sezona je bila za zaboraviti, nijedan trofej osvojen, 5. u ligi.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-41912c0797216d2fc469ce9e784e94c1.png

 

 

 

26. 05.2014.

 

Wenger izlazi pred medije sa informacijama u vezi njegovog ostanka na Emirates-u. Govori kako je njegova era u Londonu završena, kako je pričao sa gazdama i o njegovom mogućem nasljedniku. I onda, bomba. Thierry Henry sutra potpisuje ugovor sa Arsenalom i dolazi na mjesto menadžera. Hiljadu pitanja, a šef sa smješkom i vjerom u mene odgovara. To je to, sutra počinjemo. Wow, kakav osjećaj.

 

 

 

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-c07e0cdbdab1fc150b58be9af7a38d16.jpg

 

 

 

Dobijam priliku pred SP u Brazilu, imam vremena da organizujem pripreme, prijateljske utakmice, treninge, pogledam i procijenim moguća pojačanja, odlazak nekih igrača. Imam sjajne ljude koji su dugo godina uz Wengera, njihova pomoć je od velikog značaja.

 

"Dobrodošao kući Thierry!"

 

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/01/08/article-0-0F4EF6DD00000578-316_468x273.jpg

 

 

 

31.05.2014. Press

 

"Prije svega, želim vam poželjeti dobrodošlicu i uspješnu karijeru kao menadžer Arsenala. Da li mislite da ste spremni za ovo, jer nemate iskustva kao menadžer, i da li mislite da možete uspješno zamijeniti Arsena Wengera?", novinar The Sun.

 

"Hvala, i ja se nadam dugoj i uspješnoj karijeri. Spreman sam, Arsen mi je toliko pomogao u zadnjih par mjeseci. Bilo ko da dođe da zamijeni Arsena osjećao bi vrlo jak pritisak, to je normalno. Ali ja ću se sigurno potruditi najviše što mogu jer ovo je klub koji volim, za koji sam odigrao puno utakmica, i proživio najbolje trenutke svog života."

 

"Šta možemo očekivati od "novog" Arsenala?", novinar Timesa.

 

"Napadački stil, mladi igrači. Kao nekada."

 

"Kao sezona 2003/04?", isti novinar.

 

"Teško je ono ponoviti, ali pokušat ću od ove generacije napraviti "The Invincibles 2", potencijal je ogroman."

 

"Koje pozicije namjeravate pojačati?", novinar Guardiana.

 

"Moramo dovesti zadnjeg veznog, to je pod broj 1. Možda vratimo Alexa Songa, i malo ćemo odbranu pojačati. Imam dva zanimljiva mlada igrača, brza, jaka u odbrani. Jedan će sigurno doći. I naravno jednog napadača, da malo pojačamo konkurenciju."

 

Press se završava jednim od mojih citata:

 

 

 

 

Everybody knows how much I love Arsenal – I became a fan. And to be out here [in front of the Emirates as a statue] celebrating a goal against Tottenham, there’s not much else to say after that…Like I’ve said before, Once a Gooner, always a Gooner.

 

http://24.media.tumblr.com/8804e321b9b478f9df2312545849f157/tumblr_mi51j25POu1qcs7lbo1_r1_500.jpg

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

13.06.2014.

 

Ludilo u Brazilu može početi, otvaranje prvenstva je bilo nevjerovatno. Brazilci su se baš potrudili. Bio sam toliko zaokupljen poslom, da sam jedva stigao pogledati utakmicu Francuske. Nadam se da će momci uspjeti dogurati što dalje.

 

http://i3.mirror.co.uk/incoming/article2460649.ece/ALTERNATES/s615/Brazil-2460649.jpg

 

 

U međuvremenu sam pokušavao pronaći pravu formaciju, prave igrače za pozicije, moguće transfere, moguće odlaske. Poslao sam skaute da pogledaju par igrača i da mi napišu izvještaje za nekoliko igrača. I krenulo je. Dobio sam oko 35 mil £, znao sam da ću prodajom nekih igrača nagurati još toliko. Imao sam u glavi sve one koje bih trebao prodati, koje trebam ostaviti. Idemo napraviti neki posao.

 

 

Novinari su počeli nagađati, pa su tako selili Wilshere-a u Manchester City, Koscielny-a u Real Madrid, Girouda i Sagnu u PSG. Naravno nikoga nisam pustio, sve su to važni igrači, a mali Jack je budući kapiten Arsenala. I tako su počeli unositi nemir u ekipu, pa se desilo ono što nisam htio da se desi. Dva važna igrača, Walcott i Özil su htjeli porazgovarati sa mnom u vezi budućeg transfera. Znam da bi svi veći klubovi stali u red ne bi li dobili potpis jednog od ova dva igrača. Barcelona šalje ponudu za Thea, oko 30 mil £, prihvatam je. Već vidim njegovu zamjenu, mladi Ox, brz, eksplozivan, mlad. Ali, mislim da mi je Mesut neizostavan, tako da sam ga uspio ubijediti da ostane još ovu sezonu, da ćemo izboriti Ligu prvaka i da ćemo se boriti za prva 3 mjesta u narednoj sezoni. Otišli su neki mlađi igrači na posudbe, isto tako su otišli i oni za koje sam mislio da nisu potrebni topnicima. Flamini i Bendtner su se preselili u Francusku. Vrijeme je i za neke dolaske.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-9999a5a80d5a4297fa42047d9fa3a731.jpg

 

Mislim da je Arsene radio izvanredan posao sa dovođenjem mlađih igrača, ali isto tako je i griješio prodavajući ih nakon što postanu igrači svjetske klase. Pokušao sam dovesti Alex Songa, nekada nezamjenljivog zadnjeg veznog, Barca je tražila stine novce i sve je bilo kako treba. Ali sam razočaran kada je ugovor bio u pitanju. Tražio je ogromnu sedmičnu platu, koju je Arsenal mogao izdržati, ali nisam htio. Skauti mi šalju izvještaj za Lucasa Romera, u potpunosti odgovara profilu igrača koji mi je trebao na toj poziciji. Odbranu ću pojačati mladim Balantom, napad wonderkidom kako su mi skauti rekli, Mitrović iz Anderlechta. Valdes je došao kao prvi golman, Baines kao najbolji engleski bek u tom trenutku i Sakor, kao mlada zvijezda u usponu. Mislim da je to to u ovom ljetnom prelaznom roku i mogu reći da sam zadovoljan obavljenim poslom.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-1e972739c79460ba73253b2d8ec3ab19.jpg

 

 

Odredili smo šest pripremnih utakmica u kojima će se igrači morati dokazati i zaslužiti mjesto u prvom timu. Taktika je davno korištena, mogu reći da sam je kopirao od Wengera, nadam se da će donijeti uspjeha. Na treningu smo se najviše koncentrisali na taktiku kao i na timski rad. Bilo je nekih odličnih rezultata, hemija u klubu je bila na nivou, sve je bilo kako treba.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-fecf0ca7953c99d10840ce2c43f3073f.png

 

 

13.07.2014.

 

 

Još jedna sjajna vijest. Francuska je osvojila prvenstvo, i opet su na krovu svijeta. Ponosan sam na te momke.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-536cc8019c32d0cf6e642417c2ca468b.jpg

 

 

Odredio sam i taktiku i onako grubo, ko bi trebao biti u prvom timu. Mislim da ova ekipa može postati najbolja u ovoj sezoni. Ali dug put je pred nama.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-6bf95f44c63b7fbf36901314adb48971.jpg

 

 

18.08.2014.

 

Došao je i taj trenutak. Prva utakmica, protivnik možda i nije toliko dobar, ali je prošle godine pobijedio Arsenal rezultatom 3:1. Na press konferenciji prije utakmice, novinari su bili skeptični, posebno zbog nepoznatih igrača koje sam doveo. Ali, nisam se obazirao na njihove riječi, odvažno sam rekao da pobjeda nije upitna i da tri boda idu nama. Imali smo sjajne pripreme, igrači su sigurni u sebe. nervoza je malo prisutna.

 

Utakmica je bila odlična, momci su pokazali da su ekipa za respekt i da će se protiv njih svi mučiti. Özil je pokazao da će biti neizostavan po lijevoj strani, Baines upisao tri asistencije i izabrani su u tim sedmice.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-aa956c7c7c2d79299d66cee8d278a5f7.jpg

 

 

Tim 1. kola

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/24-12-2013/original-5adf66f12d71b44a9d9faf21dae185a0.png

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Kraj je utakmice, momci su u svlačionici, zadovoljni igrom i rezultatom. Prilazi mi gospodin Ivan Gazidis, čestita na prvoj pobjedi. Govori mi kako je večeras u 20:30 zajednička večera, kojoj moraju svi prisustvovati. Opet večera bez žene, nisam baš bio uzbuđen. Ali šta da se radi. Prenio sam informaciju momcima, sjeli smo u autobus i nazad kući.

 

 

20:00 Palim automobil, idem do restorana. Došao sam, izlazim iz auta, to slikaju sa svih strana, postavljaju pitanja. Ignorišem sve to, ulazim u restoran kad veliki natpis "Happy Birthday Boss". Rođendan mi je bio dan prije, ali su mi igrači rekli da su htjeli da održe zabavu večeras i da mi poklon bude prva pobjeda u karijeri. Hvala momci, ovo mi puno znači.

 

 

http://24.media.tumblr.com/96acedeee521b220cb8b13263e5b95bb/tumblr_mrnaon5UeY1ry53x0o1_500.jpg

 

 

 

Dan nakon utakmice, dolazim do centra sat vremena prije treninga. Ulazim u kancelariju i prvo što sam ugledao na stolu, crna kutija sa crvenom mašnicom. Neki poklon, ispod kutijice poruka:

 

"Trebat' će ti, Arsen"

 

http://us.123rf.com/450wm/amarosy/amarosy1302/amarosy130200032/17746488-beautiful-valentine-black-box-gift-present-with-red-ribbon-bow-on-a-red-background.jpg

 

 

 

 

Osjećao sam se kao dijete koje je zateklo ogroman broj poklona ispod jelke. Polahko otvaram kutiju, kad pištaljka. Ista kao ona koju je koristio šef. Na njoj inicijali T.D.H. Thierry Daniel Henry. Osjećao sam se tako ponosno, hvala Arsen. Momci su stigli, idemo trenirati. Kad još jedno iznenađenje. Među svim tim mladićima i jedna stara, iskusna lisica, moj veliki prijatelj, Robert Pires. Prišao je i rekao: "Šefe, da li su vrata Arsenala i dalje otvorena za mene?". Svi su se počeli smijati, rekao sam da jesu. Biće to veliki plus za ovu ekipu, njihov moral, ali će mi biti od velike pomoći. Ipak je on član legendarne ekipe iz 2003/04. Hvala, majstore!!

 

 

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Pires+Arsenal+Training+Session+u2BnUfF0jnvl.jpg

 

 

 

23.08.

 

Prva moja utakmica na Emirates-u kao menadžer. Prvi gol na ovom terenu sam postigao ja, na oproštajnoj utakmici Bergkampa protiv Ajaxa. Protivnik je Southampton, odlična ekipa koja se dokazala u prošloj sezoni. Izlazim na teren, navijači uzvikuju moje ime, na jednoj tribini natpis:"In Thierry we trust!". Neopisiv osjećaj, wow.

 

 

 

 

 

 

Druga pobjeda. Baines se pokazao i u ovoj utakmici, postigao je svoj prvijenac, i to kakav gol je postigao. Lovren me malo zabrinuo kada je pogodio nakon kornera. Izveo sam Mitrovića, ubacio Girouda, koji se odužio sa 2 gola i ponio epitet igrača utakmice. Sjajno.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/25-12-2013/original-cd3e8e1044bc763f1509cad571aace16.jpg

 

 

 

Özil nastavlja sa sjajnim igrama, mislim da je moj razgovor sa njim uspio. Izabran je i u tim 2. kola. Mislio sam da će i Giroud biti, ali Bože moj.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/25-12-2013/original-e1b886eb7a1f471d83abf622989067f4.jpg

 

 

Izvučeni su parovi i Capital One Cup, sigurno će biti zanimljiva utakmica protiv Southamptona. Izdvojit' ću i susret Evertona i Chelsea.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/25-12-2013/original-eac675aadf71fa9e87009b1f00a486ca.jpg

 

 

Evropska liga. Možda nekima i nezanimljivo takmičenje, ali što da ne. Cilj je doći do finala, grupe su izvučene. Ne mislim da će biti nekih većih problema. Prva utakmica 18.09. na Emiratesu protiv moskovskog Spartaka.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/25-12-2013/original-20aaf5e0e0ca6e6816627d12288ab76b.jpg

 

 

 

 

 

30.08.

 

Danas utakmica u Wales-u, protiv još jedne dobre ekipe. Nazivaju ih britanskom Barcelonom zbog pas igre. Putovanje je proteklo u najboljem redu, momci su jedva čekali da počne utakmica. Da li idemo na treću pobjedu? Prije utakmice sam rekao momcima da od njih očekujem pobjedu, na poluvremenu je već bilo 0:2, opet Baines, i Rambo. Giroud je upisao 2 asistencije, i opet je proglašen za igrača utakmice. Nažalost, Swansea je odigrala puno bolju utakmicu od nas, ali pobjedu uvijek ne odnosi bolji.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/25-12-2013/original-c9adc03a6522e1da625910d3dbb2cf92.jpg

 

 

Naredna utakmica je jedan od derbija Londona, u goste nam dolazi Chelsea. Prije utakmice, odigrat' će se utakmice reprezentacija. Arsenal je kao uklet što se toga tiče, jer se uvijek neko povrijedi. Već dva mladića na koje sam računao su otpali, Akpom i Campbell, jedan 3 mjeseca, drugi 5-6 mjeseci.

 

Pale su i prve nagrade. Giroud je igrač mjeseca, Özil je na drugom mjestu. Za girouda još jedna nagrada, najljepši pogodak u proteklom mjesecu. Nastavi zemljače!

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/25-12-2013/original-598af4a6495ca76240a638da18487d78.jpg

 

 

Druga nagrada za mladog Balantu, kao najboljeg mladog igrača u augustu. Bravo! Drugi je Romero.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/25-12-2013/original-f3b7594479cba3a2e0136b20f8a7513c.jpg

 

 

Off topic: Nadam se da vam se priča do sada sviđa i ovom prilikom da čestitam Božić svima koji slave, i da poželim puno sreće, zdravlja i uspješnih karijera. :)

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Zaista odlična priča,opisuješ sva dešavanja u klubu ne izostavljajući nijedan detalj,to mi se sviđa.Također,znas se i baviti dešavanjima van Arsenala,te nas informišeš o stanju u svijetu fudbala na tvom save-u.Jedino što bi ti prigovorio je da radi i realnosti i preglednosti,prebaciš valutu iz KM u eure.Vjeruj mi u svakodnevnom životu se često koristim KM-ovima,ali kada su nogometni transferi u pitanju mnogo mi je lakše 'misliti' eurima.

Sretno dalje,pratim ovo :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Legendo da je više ovakvih forum bi bio bolje mjesto :D

 

Svaka čast na idejama i sigurno je jedinstvena ova priča.

 

Nego da se bacimo na komentar tvog posla. Ne mogu drugo reći nego ''odlično''. Dvije pobjede i relativno lagana skupina u Europi, a kako si i sam napomenuo, idete po trofej tako da mogu slobodno reći da je lagana skupina. Sretno thumbup

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

01.09.

 

Još jedan zanimljiv prijelazni rok je iza nas. Kao i obično, veliki novci su bili u igri, neki dobro transferi. Donosim vam 15 najskupljih. Mogao sam Velu dovesti za mnogo, mnogo manje novce, ali mi nije bio potreban. Začudio sam se kada sam vidio da je Perez izdvojio tolike novce za Nania, možda ga je doveo da mu Ronaldo bude sretan. Ko zna...

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-867fc4a981521881d9d77491e594ec2c.jpg

 

 

 

 

Pošto je većina igrača sa svojim reprezentacijama, odlučio sam da spojim treninge prve ekipe (bar ono što je ostalo), rezervne i U-18 ekipe. Možda se neki momci i dokažu, već sam vidio ogroman napredak kod Gnabrya i Zelalema. Igrači na koje bih u budućnosti mogao ozbiljno računati. Imao sam dosta ponuda od ekipa iz slabijeg ranga takmičenja, za posudbu spomenutog dvojca, ali iskreno sam mislio da mogu više napredovati ovdje, igrajući za rezerve, a vjerovatno ću ih koristiti i u kupu.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-ff1b19201713e6f4395e97453fa280f3.jpg

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-41a7c5f5dcdc152c2bcdf1ec8db6f658.jpg

 

 

05.09.

 

Ponuđen mi je novi ugovor. "Gillette" želi da nastavi saradnju sa mnom, iako više nisam profesionalni igrač. Što da ne, do sada sam uživao snimajući reklame za ovu kompaniju. Već sutradan, snimio sam reklamu zajedno za najvećim imenima tenisa i golfa, Roger i Tiger.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-9c2fd6aea076458373fe6703408c0241.jpg

 

 

 

Pratio sam igrače na reprezentativnim utakmicama, sjajne igre pružili Ox, Giroud, Ramsey. Mladi Romero debitovao za prvu ekipu Argentine, velika stvar za njega. Prošlo je 14 dana od posljednje Arsenalove utakmice. Sada je vrijeme za Chelsea, i opet taj Mourinho. Stvarno mi ide na živce sa svojim trabunjanjem, treba mu uvaliti 5 komada, baš kao što je i Barca uradila, da se čovjek malo smiri. Nervoza se osjeća u zraku, ali ja se dobro nosim sa tim, ipak sam odigrao puno ovakvih utakmica.

 

"Momci, odigrajte ovu utakmicu za naše navijače, odigrajte je srcem i pokažite ko je gazda Londona." I sve ide po planu, vodimo, očekujem nova 3 boda, i penal. Lampard uzima loptu, namješta je, šut i gol. Kakav odvratan osjećaj. Ali šta ćeš, Atkinsone gori u paklu.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-733c367a68d27df5b64261177f95b88f.jpg

 

 

18.09.

 

Prva utakmica grupe H, dolazi Spartak. Odlučio sam od promijeniti kompletnu ekipu, tako da će igrati i Gnabry i Zelalem, Gibbs, Mitrović. Valjda će se njihova želja pokazati i kroz rezultat. I ide sjajno, Zelalem postiže pogodak na svom debiju. Bravo mali. Gibbs 2:0, i onda me Mitrović iznenadio i posjetio na mene. "Mitrović, chance and goal", 3:0, siguran sam da će ovaj momak biti legenda Arsenala. Do poluvremena se i Cazorla potrudio da me izmami osmijeh na lice, sjajnim golom. Drugo poluvrijeme, kapiten kapitenski, Vermaelen 5:0 i onda još jedan mladić, Gnabry. Sjajan početak!!!!

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-dac711fa03288244ed3664b268e25667.jpg

 

 

 

 

Nakon utakmice me nazvao i Arsen. Zove čovjek da čestita, šta drugo može biti. Ali prvo je rekao da je bio skeptičan kad je vidio sastav koji sam izveo, ali da je uživao u utakmici i rekao mi je da samo tako nastavim. A sad Sunderland, idemo se poigrati. Znam da ne treba nikoga podcijeniti, ali pun sam optimizma. Pozivi sijevaju na sve strane, zovu prijatelji, čestitaju na dosadašnjem poslu. Tokom razgovora sa velikim prijateljem, dolazim na odličnu ideju. Morat' ću prvo porazgovarati sa odborom, ali nadam se da će ideju sprovesti u dijelo. Prvo utakmica, pa onda razgovor.

 

Baines se baš raspucao, prvo strašan pogodak njima, pa nažalost i nama. Ipak, proglašen je za igrača utakmice, pobjeda 2:1. Vrijedi naglasiti da je Jack danas nosio kapitensku traku, odužio se golom.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-80bd0e363ca0262108ad93773a8c6d42.jpg

 

 

 

 

A sada, pravac Gazidis. Ušao sam, nekako ushićeno.

 

"O, Thierry, odličan rad. Nadam se da će ovo potrajati.", rekao je.

 

"Hvala Ivane," rekao sam ponosno,"ali imam još jedan prijedlog. Pričao sam sa prijateljem i došao na ideju da ga "potpišemo", da bude naše posljednje pojačanje u ovoj godini."

 

"Slušam.", rekao je namjestivši se u svoju ogromnu kožnu stolicu.

 

"On je profesionalni kuhar, među top 3 u Engleskoj. Sami znate koliko je ishrana bitna u ovom sportu, a monotoni meni koji se ovdje koristi i nije toliko zanimljiv, ni meni ni igračima. Čak se i Banfield požalio, a on samo trpa u sebe."

 

"Priznajem, zvuči zanimljivo. Nastavi."

 

Razgovarali smo nekih pola sata, dogovor je pao. Nazvao sam Jamiea, rekao da je i više nego dobrodošao u ovaj klub. Već nakon 24 sata, potpisao je ugovor na 3 godine. Izvrsno, bar ću jesti bolje.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-a07cb51bd3e4d87dfa1e4850d51509ba.jpg

 

 

 

 

24.09.

 

Capital Cup, opet drugi sastav. Ovaj put, nažalost, nije išlo sve po planu. Prva izgubljena utakmica u ovoj sezoni. Opet autogol, ali opet Mitrović, drago mi je zbog njega. Neće nas uzdrmati ovaj poraz, siguran sam u to.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-06aee1844846185a6327e8e2e2dcde19.jpg

 

 

 

Posljednja utakmica u ovom mjesecu, idemo u goste Wiganu. Nakon 5 kola, prvi smo sa 13 bodova, dobar početak sezone. Nadam se da će ova utakmica proći u dominaciji Arsenala. očekujem dobru igru Özila, koji igra po lijevoj strani, iako mu je prirodna pozicija u sredini, odmah iza napadača. 5 utakmica, 3 gola i 2 asistencije, 2 POM. Počinje dobro, Giroud 0:1. Kad, nevjerica, 37. minut, preokret. Uspijevamo izjednačiti do kraja poluvremena, a u nastavku na krilima Wilsherea i Bainesa osvajamo sva 3 boda. Baines se pokazao kao najbolja investicija.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-54a7c613831c3e9eab8fe4b19ed0a470.jpg

 

 

 

Čime li sam to zaslužio? Sjajan kraj ovog mjeseca...

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/26-12-2013/original-f1b069d2b68616722ea13cf02214f4d4.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Mogu ja biti kuhar kod tebe? :D

 

Odličan nastavak odličnih rezultata thumbup

 

Nešto mi čudno da je Chelsea pustio Lukakua samo za 20M :o

 

Možeš ako imaš emisiju na 24Kitchenu :P Nadam se da će se rezultati nastaviti.

 

A što se Lukakua tiče, znali su ga i jeftinije puštati. :)

Link to comment
Share on other sites

02.10

 

Idemo malo do Njemačke, utakmica protiv Frankfurta. Tempo je strašan, utakmice se igraju svako 2-3 dana, i normalno je da svaku utakmicu napravim nekoliko promjena. Tako je i ovdje bilo, i zato na kraju rezultat nije išao nama u korist. Ali, bod iz Njemačke i nije toliko loše. Opet Mitrović.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-5b3c1c24c5c3c5322a9c19ecd606f9ae.jpg

 

 

 

Naredne 3 utakmice igramo na Emiratesu. Dolaze nam redom Reading, Everton pa i Anorthosi. Prva utakmica za 3 dana, a sljedeća tek za 18 dana. Opet reprezentacije. Nakon utakmice, zvoni mobitel, kad moj prijatelj Curtis. Sigurno ne prati rezultate Arsenala, fudbal mu i nije glavna zanimacija. Mora da je zbog koncerta.

 

"Karte te čekaju kući, VIP 4 my nigga," standardno od njega. Koncert 7., taman da se malo opustim, ako njegova muzika uopšte može nekoga opustiti. Ali poznato je da sam ljubitelj hip-hopa.

 

Od utakmice sa Readingom, pa do susreta sa Evertonom, 15 dana. Svaki taj dan će biti radni, bar za mene. A još se pojavljuju i problemi sa bivšom ženom. I to uoči utakmice. Naime, razveo sam se 2007. godine, a dok smo bili u braku, dobili smo kćerkicu. U posljednjih 5 mjeseci, vidio sam je samo tri puta. Nazvao sam je i zamolio da Tea provede par dana sa mnom. Ali ona neće ni da čuje. Tek nakon utakmice me nazvala da kaže da će malena biti sretna da vidi tatu. I tako, sa nekakvom gorčinom u stomaku i odvratnim osjećajem, glumim pred momcima da sam nasmijan, da idemo po 3 boda. Ne smijem prebaciti svoju negativnost na njih, ne smijem. Joj, opet Atkinson. Mrziš me, siguran sam.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-d803dad86fc6b47560dd39fb05ac9d32.jpg

 

 

Fina pobjeda, zadovoljan sam. Baines je stvarno čudovište, i iskren da budem, dvoumio sam se na početku sezone, Baines ili Santon. Dobro sam izabrao. Mora u tim kola.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-fa9a3a2d8034b4ffe950a6c1a8ed6bb0.jpg

 

 

 

 

Javio se i Wenger.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-ebddc365c70013c815a49041b7fba95c.jpg

 

 

 

Skauti su mi donijeli par snimaka, našli su neke zanimljive igrače. Poslao sam ponudu za 3 igrača, mladog belgijanca, tek mu je 15, za brazilca kojeg mediji nazivaju novi Cafu i meksikanca, koji će sigurno u budućnosti biti jedan od top napadača u svijetu. Ponude za prvog su poslali i City i United, i ja. Naravno, zna dečko gdje će najviše napredovati, pozicija AMC. Za drugu dvojicu su tražili ogromne pare, nisam htio da ponudim toliko, a mogao sam.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-eaa02eddccfac9724359e8691e1577dc.jpg

 

 

 

 

U međuvremenu, ogroman, ogroman problem. Iako ove sezone igra sjajno, Özil je vidno nezadovoljan i tražio je da ga stavim na transfer listu. Mislim sam u sebi, idi. Nećeš mi pokvariti ovo što sam do sada uradio. Stavljen, ponuđen timovima, bez 60 mil € nećeš otići. Već ću naći nekog ko može igrati po lijevoj strani kao playmaker, možda Draxler, ili Lamela. Čak i De Bruyne.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-5098335a489f14ef6eca4c19e6808725.jpg

 

 

 

Arena O2 puna, ja u VIP-u, prilaze mi ljudi, slikaju se sa mnom. Sva britanska muzička scena je tu, izlazi 50, kad muk. Pitam se šta je, kad dres Barcelone. Pomislih, "idiote jedan, šta radiš", okreće se, broj 14, Henry. Publika ga pozdravlja aplauzom, spasio sam tu crnu guzicu ovaj put. Da bi se potrudio da ispravi grešku do kraja, izvlači me na binu, publika u transu. Kakav osjećaj.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-0fc0a9134887cf594c0b2896639306e2.jpg

 

:)

 

 

 

Treninzi su opet jednaki za sve, spojio sam ih. I opet su se iskazala 2 igrača, opet Gnabry i Zelalem. Zelalem je novi Fabregas, siguran sam u to. Vratio mi se i Joel Campbell nakon povrede, i mislim da ću ga forsirati po lijevoj strani gdje igra Özil. Poseban trening za njega, igranje po lijevoj strani i nabijanje kreativnosti. Neće biti problema jer je ljevak.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-716a1559b177f7b38b6883dc4c966852.jpg

 

 

 

I opet sponzori, slikanje za TH. Sviđa mi se ova marka, Tommy Hilfiger, TH baš kao Thierry Henry. Slike odlične, photoshop će se potruditi da budu perfektne, osjećam se kao Beckham. Još da se počnem i tetovirati.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-398d4d31f3f6f8595759d1cf744179ef.jpg

 

 

 

Igrači su se vratili, opet zapažene igre od strane pojedinih igrača. Na redu je Everton, mislim da će najteže biti Bainesu. Dobro je pa igramo kući, mada ne mislim da bi bilo drugačije i u Liverpoolu, on je odličan igrač, fanovi su ga voljeli, vjerovatno ga i sada vole i poštuju iako igra za nas. Fino je krenulo, autogol, crveni karton, lagana pobjeda od 3:0. I dalje smo prvi, Chelsea nas prati u stopu.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-8cf701ccc58fa86cdcd8c765c992cc27.jpg

 

 

 

 

Treća utakmica grupe H, gosti s Kipra. Pratio sam prve 2 utakmice u grupi H, imali su 4 boda, baš kao i mi. Idemo po pobjedu, iako iskreno mislim da ćemo se namučiti. Ali, pobjeda je tu, Mertesacker i Gnabry, mali se baš dokazuje, a igrao je i Zelalem.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-8b91930aa0d4f429c2f24aced98ac13c.jpg

 

 

 

 

E sada, najteža utakmice do sada. Bogati City nas dočekuje. Pratio sam City, posebno nakon što ih je kupio šeik, i pokušao napraviti ekipu koja će pokoriti Englesku i Evropu, ali su glupo trošili novac, velike su svote dali za igrače koji su slabo igrali. Sada je dosta takvih klubova, meni je drago zbog Monaca jer sam tu počeo profesionalnu karijeru i bilo mi je teško gledati ih u 2. ligi. Idemo se boriti, poraz nije prihvatljiv. Utakmica je bila lijepa za oko, mnoštvo prilika na obje strane, rezultat realan 1:1. Mada je dramatično bilo na kraju. Igrači su se borili, što pokazuje i 6 žutih kartona.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-42393d8f77be7744fad18aed482c1ccb.jpg

 

 

 

 

Nakon 9. kola, prvi smo sa 23 boda, iza nas Chelsea sa 20, pa Newcastle i Stoke. Iznenađenje, zar ne? Ox se pokazao i u ovom mjesecu, najbolji mladi igrač, a ja na 2. mjestu najboljih menadžera. Ne moram ni biti prvi, sve dok je Arsenal na prvom mjestu. Najviše postignutih pogodaka, čak 25, 9 primljenih, solidno.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/27-12-2013/original-759056c697c0bb51444b672530704cb2.jpg

 

 

Vidimo se u novembru. Može i mala pomoć u vezi transfera, posebno za poziciju lijevog krila. Šta god mislite da bih trebao primijeniti ili promijeniti, recite. Sigurno ću vas poslušati, evo već sam uvažio ono da prebacim u eure. Svaki dan ću pokušati da okačim neki novi update, jer sam sada besposlen, ali potrudit' ću se da što duže održim u životu ovu priču. Hvala i pozdrav <3

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

03.11.

 

Utakmica sa Cardiffom. Pratio sam dešavanja u ovom klubu, navijači nezadovoljni vlasnikom, mijenja boju, grb, naziv kluba. Pa ne može to tako, klub je svetinja. Očigledno on to ne zna, to je za njega samo igračka. Ide mi na živce. Samo tri boda dolaze u obzir.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-a5b878a4db3027152ab8afbb3177db01.jpg

 

 

 

U međuvremenu sam pričao sa Özilom, rekao mi je da uživa igrajući za ovaj klub, ali ga ubija to što ne igra u Ligi prvaka. Možda i ostane, ko zna, sve je moguće, posebno nakon onoga što je objavio na Twitteru poslije utakmice.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-66ed197b5bf6b2ccc9e065599872eb03.jpg

 

 

 

Tri igrača u timu kola.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-94f28afad03ab6da7f9fa29855236276.jpg

 

 

 

 

Već sutradan smo na aerodromu, let za Kipar. Ostavio sam par prvotimaca u Londonu neka se odmore, uglavnom ću koristiti mlađe i neiskusnije u ovoj utakmici. Kipar je stvarno zanimljiva državica, na raskrsnici 3 kontinenta: Evropa, Azija i Afrika. Iz mračnog Londona, obavijenog maglom i kišom, dolazimo na Kipar, klima odlična. Najniža temperatura ikad izmjerena na Kipru je bila -5° C, ljubomoran sam. Iskreno, odlučio sam kupiti kuću ovdje, prelijepo je. Spojit' ću ugodno s korisnim, uzeti 3 boda i malo investirati.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-f436fc3d93a56de447fd81d77a6d01e4.jpg

 

 

Ovom pobjedom smo osigurali prolazak dalje, Giroud sjajno odigrao. Drugo poluvrijeme u miru privedeno kraju. Nakon utakmice, odlučio sam mladog Gnabrya fokusirati na završnicu, to mu fali da bude pravi igrač.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-484af55b82180200760226ce074545b2.jpg

 

 

 

 

Agent za nekretnine mi je pokazao 4 kuće, sve su stvarno prelijepe, 2 imaju sopstvenu plažu, cijene su uglavnom između 3-5 mil €. Poslao sam slike ženi, jer ne želim da donosim ovakve odluke bez nje. Tačnije, kao svaki pravi muž, bojim se svoje ženice. Kako i neću, kad ima nekakav specifičan mentalitet, valjda su takvi ljudi sa Balkana. Donijela je odluku, nazvala me i kaže kuća broj 3. Pa i meni se najviše svidjela, valjda.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-deaa12e071ba8209c2fbfe57ff5be44e.jpg

 

 

 

Nazad u London, spremanje za utakmicu protiv Stokea. Otkazi su se počeli rano dijeliti. Ko drugi, nego City. Nezadovoljni igrama, pozicijom na tabeli, zahvalili su se Manuelu i u potrazi su za novim. U kladionicama odmah ponude o mogućim nasljednicima, tu su Montella, Wenger i Boas. Wenger, pa stvarno mi nije jasno što je on u ponudi. On bi me nazvao da tu ima istine, sigurno bi. Mislim da bi Boas mogao dobiti ovaj posao, radi odličan posao sa Pijetlovima.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-2c2e7261cc3637a960607125112f9d65.jpg

 

 

 

Optimističan sam ušao u utakmicu, razočaran izašao. Devet šuteva na gol, Begović sve vadi, tri stative, sreća nije bila na mojoj strani. Mršavih, 0:0.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-1947178e07c808ff656adf172ae2d39e.jpg

 

 

 

15 dana do naredne utakmice. I dalje obaveze, putovanja u dvije daleke države. Treninge će voditi moji pomoćnici, ja idem da otvorim dvije Arsenalove škole nogometa. Po meni glupo vrijeme za to, ali posao je posao. Idem prvo do Kine.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-170269453ca6fb3fd57c24569a357b3a.jpg

 

 

 

Pa malo i Dubai. Gibbs je išao sa mnom. Nadam se da će se ovo pokazati kao odlična investicija u budućnost ovog kluba.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-c936d10892e113edfef252d79cb873d6.jpg

 

 

 

Na aerodromu, zvoni mobitel. Wenger, šta li sada hoće.

 

"Halo, kako ide Arsen?", javio sam se.

 

"Henry, dobro je, bar za mene a za tebe ne znam.", rekao je to kroz smijeh.

 

"Šta to znači?", i ja sam se nasmijao.

 

"Odlučio sam prihvatiti ponudu Manchester Citya, i tebi sam prvom to javio. Nadao sam se da će nekada biti utakmica "Učitelj vs Učenik", i ostvarilo se.", rekao je nekako tiho.

 

Stalo mi je nešto u grlu, stomak mi se okrenuo. Pa ne vjerujem da je to uradio, stvarno sam mislio da od toga nema ništa. Ali šta da se radi. "Jedva čekam tu utakmicu, moj Arsen. A sada moram prekinuti, avion me čeka. Sretno Arsen." Ostao sam onako u čudu, zagledan u telefon. Gibbs me pitao šta se desilo, ja mu objasnim, a on meni "Znao sam. Pa zašto?" onako čudno me gledajući, baš kao i ja u telefon. U avionu sam malo surfao, kad naslov, i zvanično, Wenger preuzeo City.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-635a606120e944377a56a61cea85bab6.jpg

 

 

 

Vratio sam se u London, pozvao sam Oxa u kancelariju. Popričao sam sa njim u vezi potpisivanja novog ugovora, odlične igre kako u Arsenalu tako i u engleskoj repki, mlad, zvijezda Arsenala, nosilac desne strane, zaslužio je. Prihvatio je, ugovor je sastavljen, potpisan.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-a9b818b9f5ddac28cd7f47144b280c28.jpg

 

 

 

Ja i dalje tražim moguće nove zvijezde, i izgleda da sam jednu našao u Brazilu. Igra na istoj poziciji kao i Ramsey, ima potencijala da bude i bolji od njega. Dolazi naredne godine, nažalost ne u januaru zbog godina, ali početkom juna je tu.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-707b926734226a02ccd8a8de87176fa7.jpg

 

 

 

Još jedna žrtva, West Ham ostaje bez trenera. Premijer liga je baš okrutna.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-47c747e562c1ad11bc3231093e047507.jpg

 

 

 

Idemo u goste West Bromu, a navijači su saznali za nezadovoljnog Özila. Mislim da su mu pokazali koliko im je on važan, kao i nama.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-9bceaf3cd26c7d92f9941511667c24ee.jpg

 

 

 

Iznenađen igrom Mertesackera, pa čovjek je zabio hat-trick. Bravo majstore, i naravno neizostavni Baines.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-a255702fec7d66bbb99d9ff16b76fc63.jpg

 

 

 

Odbrana je bila sjajna u ovoj utakmici, pa su se i našli u timu kola.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-05c58eb094226e3ee8b76c68757d7390.jpg

 

 

 

Nakon ovoga, idemo u Rusiju, nimalo atraktivnu kao Kipar, ali također, rezultat nam i nije toliko bitan. Prošli smo dalje, ali ne bi valjalo ni izgubiti. Nezadovoljan sam Valdesom, primio je gol sa vise od 70 metara. Prilika za Szczesnyog.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-957e8a63d02b778223005d0857b04a41.jpg

 

 

 

Došlo je vrijeme i za FA kup, izvučen nam je i protivnik u 3. rundi. Utakmica na rasporedu tek u januaru.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-92762b0ad713bd5473c1d348f8ea4112.jpg

 

 

 

Okrećemo se narednoj utakmici, Bolton je na redu. Na dan utakmice, na naslovnici novina The Sun, Wilshere sa cigarom.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-24ced20722830511a66532f1c48e947c.jpg

 

 

 

Iznenađen sam tim potezom, zovem ga.

 

"Jack, kako si, kako je porodica?", počeo sam fino i polako.

 

"Šefe, dobro je, sve je kako treba. Uživamo u ulozi roditelja, mala je odlična.", odgovorio je.

 

"Mislim da znaš zašto te zovem."

 

"Naravno šefe, slika. Nisam to smio uraditi, ali ovo je uslikano prije mjesec dana. Tada je Lauren još bila trudna, nervoza me hvatala. Tu noć sam ispušio desetak komada, i nisam više nijednu zapalio. Izašao sam malo, da razbistrim um.", rekao je nekako drhtavim glasom.

 

"U redu je Jack, vjerovat' ću ti. Uostalom, to je tvoj život, radi šta hoćeš. Ali zapamti jedno, hiljade mladih u tebi vide uzora, nemoj da ih glupim djelima razočaraš. Što se tiče tvoje uloge u timu, zbog ovoga se neće mijenjati. Sada se opusti, uživaj i vidimo se kasnije, čeka nas put i utakmica. Pozdravi Lauren i poljubi Delilah.", završio sam razgovor.

 

Sreli smo se nakon 2 sata, u autobusu. Sve je bilo ok. Odlučio sam zamijeniti Özila i Wilsherea, prvog staviti u sredinu, Jacka lijevo. Dobar potez, letile su lopte prema igračima, oni sjajno zabijali. Šest komada, najbolja utakmica do sada.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-d0cc8c0431c9a060973aa472002fba1a.jpg

 

 

 

Jack odmah u timu kola, Mertesacker zabija ko lud, Baines konstantan, Ox potrvđuje novi ugovor.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-0b26795ca664fe7b57d1c977b7cbac1e.jpg

 

 

 

Baines zasluženo igrač mjeseca, jednostavno je eksplodirao u crvenom dresu.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-9951e2bca964daae1fa856d6ef677d86.jpg

 

 

 

 

Mladi Balanta, general odbrane nosi nagradu za najboljeg mladog igrača. Ovo najbolje pokazuje moju politiku forsiranja mladih igrača, jer su Ox i Mitrović na 2. mjestu, odnosno 3.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-effda32cee37613fd28eca0a98922f63.jpg

 

 

“Arsenal is in my blood as well as my heart. I will always, always, always remember you guys. I said I was going to be a Gooner for life and I did not lie because when you are a Gooner, you will always be a Gooner. This club is in my heart and will remain in my heart forever.” Thierry Henry

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sjajno, volim duge i zanimljive reporte.

Rezultati odlični, sada dovedi nekoga s Kipra da proširiš priču.

 

A vjeruj mi, nemam koga, čak sam i trenere, i skaute tražio, nemam šta. Možda vremenom iskoči skaut sa nekim zanimljivim, do tad, Kipar će služiti za ljetne odmore :P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U Machesteru samo promjene. Nakon Citya, i United daje otkaz Moyesu. Ne znam kako su tako nestrpljivi, pa i Sir Alexu je trebalo 6 sezona da osvoji ligu. Ali, vremena se mijenjaju. Nema više toliko tolerancije.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-2b5945f049c9774305dc7a4816f0b994.jpg

 

 

 

 

Neću se previše obazirati na ovo, ipak nas čeka utakmica kući. Utakmica protiv Fulhama, Emirates ispunjen, navijači skandiraju, nose nas do pobjede. Dva gola u njihovoj, nula u našoj. Zadovoljan sam. Tri boda su tri boda.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-b69814fb7ee971773eff0cad5619b38e.jpg

 

 

 

Na kraju utakmice, saznao sam da je Montella preuzeo United. Sretno. Fiorentina fino zaradila. Ko zna, možda je pravi čovjek za to, ali iskreno, ne bih napuštao Fiorentinu, jer mu je jako dobro išlo. Možda na kraju sezone, ali nikako na polovini.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-1827d6c222844e4d372ff075808e2300.jpg

 

 

 

Na svojoj oficijelnoj stranici Daily Mail je izbacio ekskluzivni intervju sa mnom. Bilo je svakakvih pitanja, zanimljivih odgovora, kao npr:

 

"Kakav je odnos sa Arsenom i kako komentarište njegovo nedavno preuzimanje Citya?"

 

"A Arsen je čovjek koji mi je toliko pomogao, koji je vjerovao u mene, od mene napravio zvijezdu i legendu Arsenala i uvijek ću mu biti zahvalan. Iskreno, nisam očekivao da će napraviti takav potez, znao sam da neće završiti karijeru ali isto sam tako znao za njegovu želju da u budućnosti vodi reprezenataciju Francuske."

 

"Arsenalu ove sezone ide odlično, rezultati govore svoje. Igrači su zadovoljni, navijači još zadovoljniji. Da li to znači da bi se ove sezone mogao osvojiti i neki trofej?"

 

"Pa ide nam odlično, ne mogu i ne želim reći da je drugačije. Od početka sam vjerovao u ovu ekipu, znao sam da imaju u sebi taj pobjednički mentalitet. Svi znamo koliko je prošlo kako Arsenal nije osvojio neki trofej, i nadam se da će ova sezona biti uspješna. Borit' ćemo se na svim frontovima, to vam garantujem."

 

"Preuzimanjem Citya, Wenger je rekao da bi mogao dovesti Wilsherea i Ramseya. Šta vi mislite o tome?"

 

"Mislim da od toga neće biti ništa. Ramsey je zadovoljan, Wilshere je većinu utakmica počinjao kao kapiten, ponuđen mu je i novi ugovor."

 

"Kakva je situacija sa Özilom?"

 

"Nažalost, još ne znamo na čemu smo. Naravno da mu neću stajati na putu. Već sam našao par igrača koji bi mogli biti dostojna zamjena za njega, tako da njegov odlazak i ne bi bio toliko tragičan. Arsenal je prije griješio, prodavao svoje najbolje igrače na vrhuncu njihove karijere, a ja to ne mislim raditi i zato bih volio da Mesut promijeni mišljenje i ostane Gooner."

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-f64d0663476be29d770185806b91ad06.jpg

 

 

 

08.12.

 

Možda i derbi kola. Newcastleu ide odlično, treći su, igaju sjajan nogomet. Nadam se dobroj utakmici i očekujem nova tri boda. Mislim da će Svrake osjetiti neigranje Cabayea, koji je ove sezone odličan. Na kraju, i više nego lagana pobjedam sve riješeno u prvom poluvremenu.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-95f2daade2532bdb800257ac6d48e10e.jpg

 

 

 

 

Utakmica sa Frankfurtom, za prvo mjesto u grupi H. Meni i bod donosi prvo mjesto u grupi, njima igra samo pobjeda. Utakmica sa dva preokreta, dramatičnom završetku. Prvo mjesto, 3 pobjede i 3 remija. Mogu reći da sam zadovoljan, jer smo sve utakmice igrali praktično sa drugim timom.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-7b7f610b4a704f71933003558c20b7ed.jpg

 

 

 

Stanje u grupi H nakon 6 kola.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-51105431d23edffdfa3a5a3a3b173106.jpg

 

 

 

14.12

 

Londonski derbi. Ovaj put nije prošlo bez problema. Huligani su prije utakmice pravili nerede u podzemnoj željeznici. Epilog, 37 povrijeđenih, 11 uhapšenih. Zašto se to dešava u nogometu, stvarno mi ti ljudi nisu jasni. Utakmica je prošla suviše mirno, skoro bez šuta na gol. Mršavih 0:0, navijači negoduju. Pa ne može svaka pobjeda. Ružan raspored, nakon ove utakmice idemo u goste Liverpoolu, pa nam dolazi United.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-92d4bd85ca95b33308e98dad07d6be68.jpg

 

 

 

Danas na rasporedu izvlačenje parova za Ligu Prvaka u 13:00 časova. Nešto kasnije i izvlačenje za Evropa ligu. Zanimljivo će biti.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-13385325a368c1284c1ff6e37baa0b5b.jpg

 

 

 

Bastia. Idemo u Francusku, drago mi je. Dobrih ekipa ima, ali mislim da je Arsenal, nakon Reala favorit za osvajanje. Tu je i Milan, Napoli, Schalke.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-ad7387aac0f7a18ab4b5757f49d8e3fc.jpg

 

 

 

Odmah su izvučeni mogući parovi za drugu rundu.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-e99bfb47e2a0b7089a17b11f9da27f93.jpg

 

 

 

20.12.

 

Utakmica sa Liverpoolom, još jedan derbi. Sudija Friend, mada ne mislim da mu prezime pristaje. Nakon 15 minuta, Arsenal je potonuo. Samo sam se nadao da ne primimo treći gol, pa tu se ništa više ne bi moglo uraditi. A mogli smo primiti bar jos dva. Izderao sam se na igrače na poluvremenu, zar mislite fanove ostaviti onako ko posrane. Izađite i borite se!! I uspjelo je, dva gola u četiri minute, Baines spasilac!

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-7c24c037003cd9f61735fe0f0e39fc84.jpg

 

 

 

Tim kola, Baines!

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-3b2ce6f9ac4768333288d184d68d4615.jpg

 

 

 

Između utakmica sa Liverpoolom i Unitedom, Božić. Svi smo u nekom blagdanskom raspoloženju. Organizujemo i Božićnu zabavu, bez kostima se ne dolazi. Jamie zadužen za hranu i piće, ostalo je na nama. Nadao sam se da će nam ova zabava dići raspoloženje na vrhunac, baš ono što nam treba za utakmicu sa Unitedom.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-43a944d766cc41997dd4d10f35dd0923.jpg

 

 

 

Došao je i taj dan. Utakmica sa Manchesterom kojem ove sezone i ne ide najbolje. Prije utakmice, popričao sam sa Van Persiem. Žao mi je što je on napustio Arsenal. Počelo je. Vodimo već nakon 7 minuta, sjajan pogodak Özila. Ubrzo, pogodak na drugoj strani. Van Persie postiže pogodak, slavi kao da nikada nije dao gol. Sudija drži zastavicu u zraku, offside. Tako ti i treba govno jedno nezahvalno. Drugo poluvrijeme, penal za nas. Baines fula, odmah iza toga crveni karton za nas. Preokret, prvi poraz. Zašto Bože, zašto baš protiv njih.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-453ab1240ca5f28edd31e11a43f6220c.jpg

 

 

 

Na kraju utakmice, Özil nije htio doći i pozdraviti navijače. Iako su svi to uradili. Kasnije se nekako iskupio za taj sramotni potez. Možda bi dobar potez bio da ga prodamo. Sada će zimski prijelazni rok.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-8635cf152f7ef006277d51a3683e9e9b.jpg

 

 

 

Zaredali smo neke loše rezultate. Nešto se mora promijeniti. Zovu me s vrha, mislim da će početi da iskazuju nezadovoljstvo. Ali na moje čudo, nude mi novi ugovor. Pa naravno da ću produžiti. I šefovi su zadovoljni.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-fa5667dd28ad24f466a7f137f6913e13.jpg

 

 

 

 

 

Zadnji dan u 2014. godini, susret sa West Hamom. Ali dan prije, promocija dokumentarnog filma. Dokumetarac o meni. Legende Arsenala su došle da me podrže.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-ec10b3bd87e94abb3a86a6e798d9226b.jpg

 

 

Posljedna utakmica u 2014. godini. Moramo pobijediti, mislim da nam je to i više nego potrebno. Teška utakmica, jedva smo pobijedili, onaj poraz je uticao na sve.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-393c39793879ea55e03977a1e33844fe.jpg

 

 

 

Na polovini sezone, prvi smo sa dva boda više od prvog pratioca, Chelsea. Nije loše.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-197281937948f5bda16d76a7ce9e6e6e.jpg

 

 

Navijači su prezadovoljni. Drago mi je što im se vratila nada i što smo im vratili osmijehe na lica. Zaslužili su to.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-bbed44fe2edfcae7a2e953a93fa40dc4.jpg

 

 

 

Moji igrači su se do sada dobro pokazali. Baines je bio nevjerovatan u ovj polusezoni, nadam se da će nastaviti sa ovakvim igrama. Najbolje je ocijenjen igrač lige. Kakvo je samo Crouch iznenađenje, ali čovjek nosi Stoke.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-e05ea5439f6edb3eb2b3792af1d65e08.jpg

 

 

Baines na kontu ima 12 asistencija, najviše u ligi. Mitrović ima 7 iako je odigrao manje utakmica. Baines je i drugi najbolji strijelac, sa 12 golova.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-05ee22d56dc15f1814a783ed290858b5.jpg

 

 

Lionel Messi je apsolutni vladar nogometa. Dvije velike nagrade, "Golden Ball" i "World Player of the Year". Kakav igrač, imao sam tu čast da igram sa njim.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-1693f84cea7a0d54af2d64efb6e67fac.jpg

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-f0a6fbc9d6aac7a9e9a1216e382571c2.jpg

 

 

 

 

U timu godine zasluženo, Baines i Sagna. Lijepo je znati da su ti bekovi najbolji. I Giroud je tu, ali u izmjenama.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-85ce2bba2209138e80fc2e16f55caf78.jpg

 

 

Kao Francuz, pratim i neke igrače van Arsenala. Tako je mladi Varane, koji će sigurno postati legenda, kako Reala tako i Francuske. Osvojio je nagradu "Golden Boy" kao i nagradu za najboljeg francuskog igrača. Drugi je Giroud.

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-9583cfc6dda2fe4a147cb22439ce5607.jpg

 

 

 

I dok se dijele nagrade, ja odlazim u Njemačku. U pitanju je transfer, koji Arsenal neće puno koštati, a u pitanju je sjajan igrač, tačnije golman. Nezadovoljan je, a i odbio je novi ugovor. Tu sam uskočio, ponudio mu ugovor i pristao je. Kao slobodan igrač dolazi na kraju sezone. Sjajan posao. Skauti mi kažu da bi on trebao biti broj 1 u Arsenalu, i da ću njegovim dolaskom morati prodati jednog od dvojice koji su sada na raspolaganju. Ima potencijal da postane najbolji golman svijeta. Nadam se da hoće.

 

 

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/28-12-2013/original-b9b85e62dbd34290f34e6835a17bcf5e.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Fenomenalno!!! Ja reci vise ne bi' trosio, besmisleno je. :D

 

hvala ti :D samo da znas da sam zbog tog igrača na slici, koja ti stoji kao profilna, slomio tastaturu, zbog toga što mi je dao gol :P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |