Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Uspon Superpippa!


simik
 Share

Recommended Posts

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Inzaghi naslijedio Allegrija

 

Nakon tri sedmice potrage, Milan je napokon pronašao novog trenera.

 

http://media3.acmilan.com/uploads/news/images/PIPLO13.jpg

 

Nakon samo godinu dana vođenja mladog tima Rossonera, Filippo Inzaghi je otišao stepenicu više.Naime, bivši reprezentativni napadač Italije je danas potpisao novi ugovor koji će ga za Milan vezati narednih godinu dana.Uz znatno povećanje plate(1.3 miliona eura po godini), popularni ''Pippo'' će vršiti funkciju glavnog trenera Milana.

 

- Filippo Inzaghi će biti novi trener Milana.Surađujem sa njim već više od decenije,tako da znam da on može obavljati ovaj posao.Kao osoba posjeduje nevjerovatnu disciplinu i marljivost,a mnogo igrači u ovom timu,odrasli su ugledajući se na Pippa., saopštio je Galliani na zvaničnoj press-konferenciji predstavljanja novog trenera tima.

 

Smatra se i da je Barbara Berlusconi zadovoljna izborom ovog trenera.Doveđenje Pippa podržava Barbarinu ideju o revoluciji i dovođenju novih ideja u Milan.

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

Inzaghi: Ne namjeravan osramotiti ime kluba!

 

http://cache4.asset-cache.net/gc/151956345-new-coach-of-ac-milan-juvenile-filippo-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=GkZZ8bf5zL1ZiijUmxa7QYE3HY24UReL3m3v5Z%2FwuBagT8d8wR48Bp%2FVE24N62niN49E%2BTm6VA9QaDaPlSh04A%3D%3D

 

Bivši napadač Milana je ozbiljno shvatio funkciju prvog trenera Milana.

 

Danas na zvaničnoj press-kofenrenciji koju je sazvao generalni direktor Milana, Adriano Galliani, objavljeno je da će Filippo Inzaghi preuzeti posao koji je do prije nekoliko sedmica obavljao Massimiliano Allegri.

 

Inzaghi je relativno mlad trener.Ima samo 41 godinu, a u trenerskim vodama je tek od prošle sezone.Kada je 2012. dobio trenersku licencu od FIFA-e, Milan ga je angažovao kao glavnog trenera za mlađe kategorije.Sa mladom ekipom Milana je napravio solidan uspjeh.U juniorskoj Ligi Prvaka stigao je do osmine finala, dok je u ligi za U19 talijanske ekipe, sezonu završio kao trećeplasirani.

 

Iako je Milan bio povezan sa velikim trenerskim imenima poput Marcella Lippija, Cesarea Pranellija ili Guusa Hiddinika, čelnici Rossonera su se odlučili za manje poznati i jefitniju opciju.

 

Ipak, u svom prvom nastupu pred novinarima, Inzaghi je ostavio dobar utisak.

 

,,Ovo je posao kojeg su obavljali najveći treneri na svijetu.Ovo je tim koji mora da pobjeđuje.Ovo je dres koji je svjetski poznat.Milan je svjetski brend.Zato, neke stvari u ekipi se moraju promijeniti.''- čvrsto je iznio svoj stav Inzaghi.

 

,,Namjeravam dati do zanja svakom fudbaleru da nije veći od kluba.Od svoje ekipe ću tražiti složnu igru i maksimum na svakoj utakmici.Bilo kakav zahtjev sa njihove strane, a da je razuman, će biti ispunjen.Zato od svojih fudbalera tražim da i oni ispune moje.''

 

,,Ne bojim se nijednog tima u Seriji A.Prošlih sezona, Milan je igrao boljažljivo i nesigurno.To je prvi aspekt želim promijeniti.Također, namjeravam podići samopuzadnje tima i uvjeriti svakog igrača da pripada ovoj ekipi.Imam osjećaj da je ovakva vrsta složnosti falila ekipi proteklih nekoliko godina.''

 

Također, Pippo je istakao da je Carlo Ancelotti najviše zaslužan za njegovu karijeru nakon što je napustio aktivno bavljenje nogometom.

 

,,Carlitto(Ancelotti) je možda i najbolji trener koji me ikada trenirao.Uvijek sam se ugledao na njega.On je fantastična osoba i čovjek, a o njegovom nogometnog znanju se ne treba govoriti.Mnogo je uticao na moj izbor profesije nakon što sam okačio kopačke o klin.U svom trenerskom radu primjenjujem mnoge metode koje sam naučio upravo od Ancelottija.''- rekao je Inzaghi.

 

Iznaghi je u svim evropskim klupskim takmičenjima potisgao čak 70 golova.Od njega je jedino bolji Raul sa 77.Da li će imati tako uspješnu trenersku karijeru,ostaje za vidjeti.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

Ancelotti: Milan je pronašao pravo rješenje

 

http://www.laligablog.com/wp-content/uploads/2013/11/carlo_ancelotti.jpeg

 

Carlo Ancelotti je siguran da će novi trener Milana, Filippo Inzaghi napraviti odličan posao u njegovom bivšem klubu.

 

Trener Real Madrida je trenirao Iznaghija devet godina i to sa velikim uspjehom.U više navrata je hvalio bivšeg napadača Juventusa kao izuzetno disciplinovanog i skromnog momka.

 

''Ličnosti kao što su Pippo(Inzaghi) su rođeni da budu u fudbalu.On ima uticaj, karizmu, i uz to je veliki ljubimac navijača.Milan je napravio dobru odluku.Inzaghi je mlad trener, koji će uvesti par dobrih ideja u klub.'', rekao je Ancelotti.

 

Ipak, bivši trener Chelsea smatra da su Milanu neophodna pojačanja.

 

''Žele li(Milan) se boriti za trofeje, moraju dobro poslovati.Par novih igrača je potrebno Milanu.Nadam se da će imati uspješnu novu sezonu.''

 

Ancelotti je prošle sezone sa Real Madridom osvojio čak 92 boda.Nažalost, to nije bilo dovoljno za titulu jer je Barcelona osvojila dva boda više

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

 

Nicola Murru želi krenuti Maldinijevim stopama

 

Murru: Nadam se kapitenskoj traci Milana!

 

Paolo Maldini je sa Milanom osvojio svijest.Osim pregršt trofeja i medalja, bivši kapiten talijanske reprezentacije je osvojio nešto što je rijetko koji fudbaler osvojio, poštovanje suparničkih navijača.Kada je 2008. odlučio zavijek napustiti nogometni teren, Milan je imao ozbiljnih problema pronaći pravu zamjenu za njega.

 

Nakon brojnih eksperimenata sa prebacivanjem veznih igrača u odbranu, Galliani je napokon posegnuo za pravim pojačanjem na toj poziciji.Zove se Nicola Murru.

 

,,Moja karijera je tek počela.Odigrao sam tek jednu punu sezonu u dresu Cagliarija i već sam u klubu kao što je Milan.Za moje godine nisam jefitno plaćen, tako da moram opravdati očekivanja.'', rekao je mladi fudbaler na press-konferenciji u Milanellu.

 

,,Kada pomislite na poziciju lijevog beka, prva asocijacija vam je Maldini.Zbog toga, navijači Milana će očekivati od mene mnogo.Biće teško naslijediti Maldinija i igrati utakmice kao što je on igrao.''

 

Također, mladi reprezentativac Italije je priznao da je od djetinstva navijao za Rossonere.

 

,,Da, navijam za Milan već dugo.Počeo sam biti Rossoner za vrijeme mojih ranih školskih dana.Naprosto sam se divio toj sjajnoj Ancelottijevoj ekipi.San mi je uvijek bio da jednog dana nosim kapitensku traku Milana.Nadam se da će mi to poći za rukom'', priznao je Murru.

 

Produkt Calgijareve škole fudbala je preselio na San Siro za 7 miliona eura pod suvlasništvom.

 

http://static01.avaz.ba/img/logo_avaz.png

 

Prvi golman BiH napokon potpisao za veliki klub

 

Begović u Milanu na medicinskim pregledima

 

http://sportsport.ba/assets/pictures/article/906/begovic_uvjerljivo_vodi_u_izboru_za_najboljeg_fudbalera_bih_141030_94906_big.jpg

 

Udarna vijest je osvanula u talijanskoj štampi prije nekoliko dana.Naime, Milan je dobio dozvolu od Stokea da pregovara sa agentom Asmira Begovića oko njegovog prelaska na San Siru.

 

Danas, na radost svih navijača Bosne i Hercegovine, glavni žena u Milanu, Barbara Berlusconi je potvrdila sve te glasine.Asmir bi trebao već sutra doći u Milanello gdje će obaviti medicinske preglede.Ubrzo nakon toga trebala bi biti održana konferencija za štampu, kako bi se široj javnosti moglo predstaviti novo pojačanje Milana.

 

- Da, nemam više tu šta sakrivati, stigao je(Begović).Razgovarala sam sa Gallianijem oko novog golmana.On mi je rekao da treba obaviti konsultacije i sa Abbiatijem.Zajedno, došli smo do zaključka da nam je potreban novi čuvar mreže.Kontaktirali smo Stoke, ponudili dobru sumu novca i dogovorili sve sa Asmirom. - kazala je Barbara za Milan Channel.

 

- Begović će sutra doletjeti iz Engleske u Milan, gdje će sigurno biti toplo dočekan.Ono što za njega slijedi je rutina, medicinski pregledi i press-konferencija.Prvi trening sa timom bi mogao obaviti već sutra. -

 

Smatra se da je za Begovića Milan izdvojio nešto više od 10 miliona eura.

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

Sušić: Begović je dobro odabrao

 

http://www.trtbosanski.com/fotograf/haberler/detay/susic-vrijeme-je-da-bih-ode-na-svjetsko-prvenstvo_trt-bosanski-17873.jpg

 

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine vidi samo napredak u karijeri Asmira Begovića.

 

Prvi golman BiH tima je jučer i zvanično predstavljen kao novi golman Milana.Javnost u BiH je oduševljenja.Svi su zadovoljni što će Asmir napokon zaigrati u velikom klubu.Ipak,čekao se komentar Safeta Sušića.

 

,,Asmir je dobro izabrao.Milan trenutačno podmlađuje tim, a na poziciji golmana im treba jedan mlađi fudbaler.''- rekao je selektor.

 

,,Većina velikih klubova već ima kvalitetne golmane između stativa, tako da se Asmir u nekoj drugoj ekipi možda i ne bi naigrao.Također, Begović u Milanu može puno naučiti.Abbiati je fantastičan golman sa pregršt iskustva.Siguran sam da će pod njegovim mentorstvom mnogo napredovati.''

 

Na minulom svjetskom prvenstvu, selektor Sušić nije uspio da prođe grupnu fazu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Milan vratio Antonellija kući

 

Rossoneri su doveli još jednog lijevog beka.

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/11/antonelli.jpg

 

Samo sedmicu dana nakon dovođenja Asmira Begovića, Adriano Galliani je finalizirao još jedan transfer.Ovaj put, bilo je to u njegovom stilu.Na Begoviću je potrošio dosta, dok na novog fudbalera Milana, Lucu Antonellija nije potrošio ni centa.

 

Povremeni reprezentativac Italije, nije želio produžiti ugovor sa Genoom, te je klub na ljeto napustio kao slobodan igrač.Nagađa se da je bivši igrač Parme želio samo Milan, ali se nije sa čelnicima Rossonera uspio dogovoriti oko plate koju će zarađivati u naredne tri godine.Ipak, ugovor se potpisao, a Antonelli se vratio tamo gdje je i započeo svoju karijeru, na San Siro.

 

- Luca(Antonelli) je dijete Milana.Svakog ko je igrao u Milanu gledam kao na člana porodice.U najboljim je fudbalskim godinama i vrijedilo je dati mu drugu šansu u Milanovom dresu. - rekao je Galliani na zvaničnoj press-konferenciji.

 

- Zaista sam sretan što sam ponovo u Milanellu.Atmosfera je sjajna i očekujem da ću se brzo uklopiti u tim.Mnoge fudbalere poznajem iz reprezentacije, a sa nekima sam čak i trenirao dok sam bio mladić.Nova prilika u ovako velikom klubu se ne dobija često.Zbog toga, želim pomoći Milanu da osvoji što više trofeja. - poručio je presretni Antonelli.

 

Također,Galliani je demantovao dolazak još nekih fudbalera u Milan.U medijima se spominjala trampa Džeko-Balotelli i eventualni dolazak nezadovoljnog Pedra iz Barcelone.

 

- Još transfera?Ne vjerujem.Antonelli je došao zato što nam je trebao lijevi bek nakon odlaska Constanta.Zadovoljan sam sa ekipom,ne želim trošiti više novca. - rekao je Galliani u svom stilu.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Mođi: Milan napokon ima ambiciju

 

Nakon što mu je doživotno zabranjena uključenost u fudbal, Lućiano Mođi često komentariše najvažnija dešavanja u talijanskom fudbalu.

 

http://www.ibianconeri.it/wp-content/uploads/2013/09/moggi_luciano.jpg

 

Ovaj put, na red je došao Milan.U proteklih nekoliko godina, talijanski mogul je Rosonere kritikovao radi manja ambicioznosti na terenu i van njega, ali ovaj put primetio je da se u Milanu stvari menjaju.

 

,,Milan napokon deluje kao tim u vreme kada sam ja bio aktivan u fudbalu.Barbara Berluskoni je mnogo toga dobrog uvela u tim.Naterala je sve da počnu raditi svoj posao.To je najvažnije u fudbalskom poslu.'', rekao je Mođi.

 

Nakon upućenih reči hvali za Milan, bivši generalni direktor Juventusa smatra da njegov bivši tim niko neće nadmašiti sledeće sezone.

 

,,Ovaj put(ove sezone) Sampdoria je iznenadila sve.Ipak, Juve je još najveća sila u domaćem(talijanskom) fudbalu.I igrački,a pogotovo finansijski su nadmoćniji od ostalih ekipa.'', smatra Mođi.

 

Mođi je nedavno upao u skandal sa gej-aktivistima u Italiji.Naime, poručio je da gej fudbalerima nema mjesta u fudbalu, što je ozbiljno razuljutilo homoseksualnu zajednicu na Apeninskom poluotoku.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/01/67/23/15/1672315_w2.jpg

 

Torje: Milan je klub mog djetinstva

 

Novo pojačanje Milana, Gabriel Torje, poručio je da namjerava ostaviti dubok trag u Milanu.

 

Na zvaničnom predstavljanju Rumuna kao novog igrača Milana, okupilo se dosta novinara.Naime, za Torjea je bila zainteresovana još i Barcelona, ali se bivši nogometaš FC Poli-a odlučio da ostane u Italiji.Ta odluka je sigurno izazvala mnoga pitanja i interesovanja u medijima.

 

Kao što se očekivalo, u svojoj prvoj presici kao nogometaš Milana, Torje je odgovorio na mnoga pitanja.

 

,,Uvijek sam želio igrati za Milan.Rossoneri imaju dosta navijača u Rumuniji, pogotovo u Timisoari, gradu u kojem sa rođen.Sjećam se da sam zajedno sa svojim prijateljima svakog vikenda gledao utakmice Milana u Seriji A.Nakon završetka meča, išao bi na trening i pokušavao da što više emuliram svoje nogometne idole, Shevchenka i Rui Costu.'', rekao je Torje.

 

,,Svjestan sam da sam odbio neke jače timove, ali znam da sam napravio dobru odluku.Imao sam dvije fantastične epizode u Španiji sa Granadom i Espanyolom, ali ja se želim dokazati u Italiji.U Udineseu nikada nisam dobio šansu, pa se nadam da će mi trener Inzaghi omogućiti solidnu minutažu.''

 

Iza Torjea je fantastiča sezona.Na posudbi u Espanyolu postigao je čak 11 golova, te je imenovan za igrača godine katalonskog kluba.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Poslovanje Milana za novu sezonu!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/transferi_zps8640187d.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

http://www.youtube.com/watch?v=ea06jGDv_IE

 

Inzaghi startao sa pobjedom

 

U svojoj drugoj zvaničnoj utakmici kao glavni trener Milana, ''Superpippo'' je uspio doći do pobjede.Bio je to ujedno i prvi meč Inzaghija u Seriji A kao trener.

 

Naime, u prvom kolu 113. izdanja Serije A, Milan je uspio savladati večeras izuzetno neugodni i borbeni Chievo.

 

Gosti iz Verone su imali početak iz snova.Novo pojačanje, Didier Ya Konan je u samo pola sata pokazao da će biti izuzetno bitan igrač za Chievo.Reprezentativac Obale Bjelokosti je prvo u 4. minuti pogodio iz penala, a onda nakon fantastične timske akcije zatresao mrežu Rossonera 22 minute kasnije.

 

Izgledalo je da Milan nastavlja igrati onako kako je igrao pod Allegrijem.Rossoneri su u prvih pola sata izgledali zbunjeno i izgubljeno, te nisu mogli da naprave adekvatnu priliku za gol.Sve se to promijenilo nakon 34. minute.Domaćini su za manje od minut uspjeli da anuliraju deficit od dva gola.Prvo je Drame u 33. minuti zatresao svoju mrežu, a ona je Murru minutu kasnije fantastičnim golom obilježio svoj debi u dresu Milana..

 

Nakon odmora, Milan je znao da može pobijediti u ovoj utakmici.Rossoneri su u drugo poluvrijeme ušli baš onako kako su završili prvo, inspirisano.Poli je prebacio loptu na desnu stranu, Abate sjajno prošao i ubacio.Lopta stiže do Saponare, koji je uhvatio na volej i postigao svoj prvi gol u sezoni.

 

Samo 15 minuta kasnije, Chievo je vratio stvari na početak.Stoian je izbjegao zaleđe, bio brži od odbrane Milana i pogodio za izjednačenje.

 

Inzaghi odlučuje u igru ubaciti igrača koji je rođen za takve utakmice, Pazzinija.Ispostavit će se da nije pogriješio.U 87. minuti Abate je bio ponovo sjajan.Ubacio je loptu u kazneni prostor, a Pazzini se našao na pravom mjestu i glavom pogodio za tri boda.

 

Iako Milan nije bio uvjerljiv na ovom meču, prva pobjeda novog trenera Inzaghija u debiju u Seriji A, će sigurno podići atmosferu u timu.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Muru: Drago mi je što sam obradovao navijače

 

Iako je postigao gol u svom prvom meču u dresu Milana, Nikola Muru je odlučio da ostane skroman.

 

http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2013/08/Nicola-Murru-Cagliari.jpg

 

Gol mladog reprezentativca Italije je bio izuzetno važan jer je doneo Milanu izjednačenje protiv Kjeva.

 

''Zaista sam se ružno osećao kada smo gubili.Znam da nisam bio kriv za oba gola, ali mogao sam dati više od sebe.Onda je stigao taj auto-gol.Trener je vikao da je sada sve moguće i podigao nam je moral.Ubrzo nakon toga, dobio sam loptu od Saponare na ivici kaznenog prostora.Pogledao sam prema napred i video da imam otvoren prostor za šut.Odlučio sam potegnuti ka golu iz prve i pogodio.Bio je to fantastičan gol i neopisiv osećaj.Obično napadači postižu golove na debijima, tako da je ovo za mene još veći podvig.'', rekao je Muru za zvaničnu stranicu Milana.

 

Levi bek je zadovoljan što su navijači ipak uspeli da slave nakon meča.

 

''Milan ne smije da gubi kod kuće i na svu sreću tako je i ispalo.Uspeli smo razveseliti navijače.Zaslužili su to, bili su sjajni svih devedeset minuta.'', proučio je nasmejano Muru.

 

Nikola Muru je za sedam miliona evra došao u Milan po ugovoru suvlasništva sa Kaljarijem.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Sporting bez ikakve šanse!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/sporting_zps78e8be7b.png

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://www.csmonitor.com/var/ezflow_site/storage/images/media/content/2013/0923-soccer-ac-milan-balotelli/17047847-1-eng-US/0923-soccer-AC-milan-Balotelli_full_600.jpg

 

Napoli-Milan:1-2

 

Balotelli postiže treći najbrži gol u historiji Serije A

 

Ekipa Milana je uspjela da savlada Napoli u derbiju drugog kola talijanskog prvenstva.

 

Milan nije dugo čekao da se večerašnjim gostima osveti za dva prošlo sezona poraza.Već u 25. sekundi susreta, Mario Balotelli je postigao svoj prvi gol u novoj ligaškoj sezoni.Dobio je sjajnu loptu od Honde i u stilu napadača svjetske klase, kakav sigurno i jeste, zatresao mrežu Rafaela.

 

Milan je prvo poluvrijeme završio na najbolji mogući način, sa drugim golom.Poli je šutirao sa ivice kaznenog prostora,a Rafael fantastično odbranio.Na nesreću brazilskog čuvara mreže, na odbijenu loptu naletio je Torje i lagano pogodio.Bio je to Rumunov prvi gol u Seriji A od kada igra za Milan.

 

U drugom poluvremenu, Napoli je krenuo nešto ofanzivnije, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja.Poraz je uspio ublažiti Higuainov gol u 82. minuti.Argentinac je naletio na loš udarac Nyona i postigao svoj prvi gol u sezoni.

 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je Milan otišao kući sa tri boda i prvim mjestom na tabeli.

 

 

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

Barbara Berlusconi: Inzaghi je pun pogodak

 

http://www.tuttosport.com/images/58/C_3_Media_1816058_immagine_ts673_400.jpg

 

Prelijepa kćerka Silvija Berlusconija, Barbara je zadovoljna sa dosadašnjim igrama Milana.

 

Od kad je dobila glavnu riječ u Milanu, Barbara Berlusconi je promijenila tim od glave do pete.Svaki potez Gallianija biva promatran i procjenjivan, a svim Milanovim zaposlenicima je dala do znanja da se greške neće tolerirati.

 

Čini se da se Barbarina ''čelična ruka'' potpuno isplatila.Milan je u novu sezonu ušao sjajnu.U Seriji A su zabilježili maksimalan broj bodova u prve dvije utakmice, što im nije pošlo za rukom u 7 prošlih sezona.

 

- Znam da su mnogi sumnjali u moje poteze, ali bitno je da sam ja bila sigurna u sebe.Rezultati na početku sezone govore dovoljno.Ipak, treba ostati na zemlji i evaluaciju mog rada napraviti tek na kraju sezone.Tada ćemo svi znati da li smo radili dobar posao. - rekla je Barbara za Tuttosport.

 

Također, saopštila je da je Filippo Inzaghi uvijek bio njen prvi pik za nasljednika Allegrija.

 

- Njega(Inzaghija) sam uvijek gledala kao budućeg trenera Milana.Ima karizmu, uticaj i nevjerovatno poštovanje od svih navijača i fudbalera.To su glavne karakteristike koje svaki trener treba da posjeduje.Neki govore da nema iskustva, a zaboravljaju da je više od 17 godina igrao na najvećoj fudbalskoj sceni.Dovoljno govori činjenica da su mnogi naraštaji odrasli uz njegove golove. - smatra kćerka bivšeg premijera Italije.

 

Još se čeka da Barbara dođe na jednu utakmicu Milana.

 

- Nisam dolazila na mečeve radi manjka slobodnog vremena.Voditi veliki klub kao što je Milan je naporan posao.Galliani je zadužen za sportski dio, te je njegov zadatak i da bodri ekipu na terenu.Kada budem imala vremena, doći ću na tribine da navijam za svoj tim. -

 

Mjesto boravka Barbare Berlusconi je u Švicarskoj, ali radi profesionalnih obaveza iznajmila je kuću u Milanu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

 

Brazilski čarobnjak doživio renesansu

 

Kaká: Pronašao sam ponovo sebe

 

Čarobna renesansa Brazilca Kake se nastavlja.Bivši igrač Real Madrida upisao je tri gola i asistenciju u utakmici protiv Cagliarija, te pomogao svom timu da zabilježi visoku pobjedu od 5-2.Nije to bio samo bljesak starog Kake.Brazilac pod Inzaghijem ove sezone igra fantastičan nogomet, te je u sedam prvih utakmica Serije A zabilježio isto toliko golova.Iako ima 32 godine, Kaká je ponovo pronašao svoju igru tamo gdje je sve počelo, na San Siro.

 

''Nije samo moja dobra forma u pitanju.Osjećam se fantastično.Pippo(Inzaghi) je odličan trener.Shvatio je da sam važan za ekipu, te sam dobio potpunu slobodu.Nemam ograničen perimetar za kretanje, pa mi to itekako godi.Naravno postižem golove, ali postižu ih i moji suigrači.Bitno je da Milan pobjeđuje.'', rekao je brazilski reprezentativac.

 

Kaká je kasnije nastavio o tome kako je sretan u Milanellu.

 

''Prošle sezone se nisam dobro osjećao.Atmosfera je bila napeta, te nisam imao osjećaj da sam se vratio kući(u Milan).Dolaskom čovjeka koji živi za Milan na poziciju glavnog trenera, sve se to promijenilo.Došlo je do promjene vrijednosti.Mlađim igračima je dano do znanja da se dres Milana nosi sa ponosom, a nama starijima je podignut moral.Stvara se novi Milan.Drago mi je što sam dio ovog projekta jer namjeravam da prenesem Milan u novu eru uspjeha.Završio sam jednu, a sada započinjem drugu.Ironično, zar ne?'', prokomentarisao je Kaká.

 

Ovom je brazilčeva druga sezona u Milanu od kada se vratio iz Real Madrida.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Milan za tri minute potopio Inter

 

Inzagi je zabeležio svoju prvu pobedu u Milanskom derbiju.

 

 

Inter nije uspeo da se vrati u borbu za prve tri pozicije.U 'Derbi dela Madonini' izgubili su od Milana.Rosoneri sa druge strane, nastavili su impresivnu formu, te upisali svoju desetu pobedu u Seriji A.

 

Neroazuri su se čitavo vrijeme branili, dok su Milanovi igrači dosta vremena provodili dodavajući loptu na polovini svojih gradskih rivala.Dokaz dominacije Milana u ovom meču bio je čak 21 šut upućen ka Handanoviču, dok je Inter uspeo samo 4 puta zapretiti Begoviću.

 

Otpor Intera je pao u poslednih 10 minuta susreta.

 

U 82. minuti, Keisuke Honda je fantastično zahvatio loptu i poluvolejom pronašao put do gola.

 

Interov plan igre je propao, te su fudbaleri u plavo-crnim dresovima morali krenuti prema napred.To je otvorilo prostor za kontre protivničke ekipe.Samo tri minute nakon prvog gola, Milan je i udvostručio svoju prednost.De Šiljo je ubacio sa leve strane, Baloteli šutirao glavom, a lopta se odbila od Torosidisa, koji je svojim autogolom zapečatio sudbinu večerašnjih zvaničnih gostiju.

 

Ovom pobedom, Milan je nastavio svoju impresivnu formu i povećao prednost nad drugoplasiranom Fiorentinom na šest bodova.Inter je dopustio Udinezeu da ih prestigne, pa sada zauzimaju osmo mesto na tabeli Serije A.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

Inzaghi: Milan više ne prima lake golove

 

http://www.foci-live.hu/files/2013/10/pippo-coach.jpeg

 

Nakon sinoćne pobjede nad ljutim rivalima Interom, Filippo Inzaghi je odlučio da je vrijeme da se nastavi dalje.

 

''Vrijeme za slavlje je prošlo.Pobjediti Inter je uvijek poslastica.Kao fudbaler, uvijek sam bio sretan kada bi pobijedili naše gradske rivale.Mogu se staviti u poziciju mojih igrača, ali nema opuštanja.Sljedeće sedice igramo protiv Juventusa u gostima.Moramo biti pribrani.'', rekao je popularni ''Pippo'' za zvaničnu stranicu Milana.

 

Također, bivši napadač talijanske reprezentacije je iskoristio priliku da pohvali ove sezone fantastičnu odbranu Milana.

 

''Tražio sam drugačiji nogomet od Allegrija.Svim fudbalerima je trebalo vremena da se naviknu na moju nogometnu filozofiju, pogotovo odbranbenim.Zbog toga smo na početku sezone i primili nekoliko bespotrebnih golova.Sada, sve su se kockice posložile.Odbrana igra sjajno i Milan više ne prima lagane golove.'', rekao je Inzaghi.

 

Milan je zabilježio svoju četvrtu uzastopnu pobjedu u ligi protiv Intera.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://i.eurosport.com/2012/11/22/914702-15212289-640-360.jpg

 

El Shaarawy ušutio Juventus Stadion

 

Autogol Strootmana i dva gola Stephana El Sharawya bila su dovoljna da se Juventus osramoti pred svojim navijačima.

 

'Stara Dama' je napokon pronalazila pravu formu, te je derbi protiv Milana kod kuće bila fantastična prilika da se potvrdi povratak Juventusa u sami vrh talijanskog fudbala.

 

Ipak, desilo se potpuno suprotno.Milan je pokazao da više nisu ekipa za podsmjeh, te na Juvetovom domaćem terenu potpuno pomeo Biancornere.

 

Rossoneri su u prednost došli već u 17. minuti susreta.El Shaarawy je izveo korner, a Strootman kao da igra za Milan, matirao nemoćnog neta.Milan je sretno poveo, ali poklonu se ne gleda u oči.

 

Samo minut prije nego što će sudija Massa svirati kraj prvog dijela, na semaforu je pisalo 0-2.Nakon asistencije, El Shaarawy se i sam upisao u strijelce.Talijan egipatskog porijekla, je dobio loptu od de Jonga, prošao Lichtsteinera i na kraju snažno šutirao u bliži ugao.Bio je to njegov četvrti pogodak u ligi.

 

U drugom dijelu, tim Antonia Contea je došao sebi, ali dobro postavljenu odbranu Milana nisu uspjeli proći.

 

Na drugoj strani, Milan je postigao još jedan gol.Ubjedljivo najbolji pojedinac na utakmici, El Shaarawy je ponovo pogodio.Abate je sjajno ubacio, a bivši fudbaler Genoe je pogodio nekarateristično za njega, glavom.Igrala se 70. minuta i sve je već bilo gotovo.

 

Ovom pobjedom, Milan je zabilježio svoju šestu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, dok je Juventus izugbio po treći put u Seriji A.

 

 

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

El Shaarawy: Golove sam posvetio Inzaghiju

 

http://www.scsport.ba/uploads/slike/130121152807El-Shaarawy-.jpg

 

El Shaarawy je istakao da ima fantastičan odnos sa novim trenerom Milana.

 

Najveća razlika između načina rada Massimiliana Allegrija i Filippa Inzaghija jeste ophođenje sa igračima.Inzaghi gleda svakog svog igrača kao prijatelja, te na taj način održava odličnu atmosferu ekipi.Tako se burna svlačionica Milana za samo nekoliko mjeseci, pretvorila u mjesto gdje boravi ekipa velikog renomea.

 

El Shaarawy je jedan od fudbalera koji posebno uživa igrajući pod instrukcijama Inzaghija.

 

- Ono što volim kod novog trenera(Inzaghija) je što nama, ofanzivnim fudbalerima daje slobodu u igri.Često mijenjamo pozicije i na taj način zbunjujemo protivničke odbrane.Formacija nam nije nikada onakva kakva se čini na papiru.Pippo(Inzaghi) nam daje da u njegovu trenersku zamisao ubacimo i trunku svoje mašte, pa možda zato ove sezone i igramo ovako dobro. - rekao je El Shaarawy za Gazettu dello Sport.

 

Također, mladi fudbaler je oduševljen pobjedom nad Juventusom.

 

- Trener nije odlučio da se branimo, ohrabrio nas je i rekao da ako napadnemo možemo izvući dobar rezultat.To smo učinili i pobijedili.Oba gola koja sam postigao su zahvljajujući njemu, tako da ih njemu i posvećujem. - poručio je talijanski reprezentativac.

 

El Shaarawy je postigao 5 golova u Seriji A, a uz to je četiri puta asistirao.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Super Mario u saobraćajnoj nesreći?

 

Baš kada su stvari, nakon mnogo godina, počele ići u korist Milana, desilo se nešto neočekivano.

 

http://www.specialist-auto.fr/wp-content/files_uploads/2010/09/mario-balotelli-ruine-son-audi-r8-v10-accident-football-manchester-blog-auto-specialist-auto-3.jpg

 

Svi ljubitelji fudbala poznaju kontroverznog, temperamentnog i čudnog Maria Balotellja.Dosada je trener Milana, Iznagi, uspevao kontrolisati temperament Supera Maria.Ipak, ne možete zaustaviti Balotellija u pravljenju skandala zauvek.

 

Naime, jedan od Balotelijevih Bentlija se našao u automobilskoj nesreći blizu Alcatraza, najveće diskoteke u Milanu.

 

Novinari nagađaju da je Baloteli izašao iz disko kluba pijan, te pod dejstvom alkohola prouzrokovao nesreću sa Korsom.

 

Još nisu osvanule slike koje potrvrđuju da je Baloteli zaista bio u autu.Također, čeka se i zvanična izjava iz Milana o toj nezogdi.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

 

Brazilski čarobnjak doživio renesansu

 

Kaká: Pronašao sam ponovo sebe

 

Čarobna renesansa Brazilca Kake se nastavlja.Bivši igrač Real Madrida upisao je tri gola i asistenciju u utakmici protiv Cagliarija, te pomogao svom timu da zabilježi visoku pobjedu od 5-2.Nije to bio samo bljesak starog Kake.Brazilac pod Inzaghijem ove sezone igra fantastičan nogomet, te je u sedam prvih utakmica Serije A zabilježio isto toliko golova.Iako ima 32 godine, Kaká je ponovo pronašao svoju igru tamo gdje je sve počelo, na San Siro.

 

''Nije samo moja dobra forma u pitanju.Osjećam se fantastično.Pippo(Inzaghi) je odličan trener.Shvatio je da sam važan za ekipu, te sam dobio potpunu slobodu.Nemam ograničen perimetar za kretanje, pa mi to itekako godi.Naravno postižem golove, ali postižu ih i moji suigrači.Bitno je da Milan pobjeđuje.'', rekao je brazilski reprezentativac.

 

Kaká je kasnije nastavio o tome kako je sretan u Milanellu.

 

''Prošle sezone se nisam dobro osjećao.Atmosfera je bila napeta, te nisam imao osjećaj da sam se vratio kući(u Milan).Dolaskom čovjeka koji živi za Milan na poziciju glavnog trenera, sve se to promijenilo.Došlo je do promjene vrijednosti.Mlađim igračima je dano do znanja da se dres Milana nosi sa ponosom, a nama starijima je podignut moral.Stvara se novi Milan.Drago mi je što sam dio ovog projekta jer namjeravam da prenesem Milan u novu eru uspjeha.Završio sam jednu, a sada započinjem drugu.Ironično, zar ne?'', prokomentarisao je Kaká.

 

Ovom je brazilčeva druga sezona u Milanu od kada se vratio iz Real Madrida.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Milan za tri minute potopio Inter

 

Inzagi je zabeležio svoju prvu pobedu u Milanskom derbiju.

 

 

 

Inter nije uspeo da se vrati u borbu za prve tri pozicije.U 'Derbi dela Madonini' izgubili su od Milana.Rosoneri sa druge strane, nastavili su impresivnu formu, te upisali svoju desetu pobedu u Seriji A.

 

Neroazuri su se čitavo vrijeme branili, dok su Milanovi igrači dosta vremena provodili dodavajući loptu na polovini svojih gradskih rivala.Dokaz dominacije Milana u ovom meču bio je čak 21 šut upućen ka Handanoviču, dok je Inter uspeo samo 4 puta zapretiti Begoviću.

 

Otpor Intera je pao u poslednih 10 minuta susreta.

 

U 82. minuti, Keisuke Honda je fantastično zahvatio loptu i poluvolejom pronašao put do gola.

 

Interov plan igre je propao, te su fudbaleri u plavo-crnim dresovima morali krenuti prema napred.To je otvorilo prostor za kontre protivničke ekipe.Samo tri minute nakon prvog gola, Milan je i udvostručio svoju prednost.De Šiljo je ubacio sa leve strane, Baloteli šutirao glavom, a lopta se odbila od Torosidisa, koji je svojim autogolom zapečatio sudbinu večerašnjih zvaničnih gostiju.

 

Ovom pobedom, Milan je nastavio svoju impresivnu formu i povećao prednost nad drugoplasiranom Fiorentinom na šest bodova.Inter je dopustio Udinezeu da ih prestigne, pa sada zauzimaju osmo mesto na tabeli Serije A.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

Inzaghi: Milan više ne prima lake golove

 

http://www.foci-live.hu/files/2013/10/pippo-coach.jpeg

 

Nakon sinoćne pobjede nad ljutim rivalima Interom, Filippo Inzaghi je odlučio da je vrijeme da se nastavi dalje.

 

''Vrijeme za slavlje je prošlo.Pobjediti Inter je uvijek poslastica.Kao fudbaler, uvijek sam bio sretan kada bi pobijedili naše gradske rivale.Mogu se staviti u poziciju mojih igrača, ali nema opuštanja.Sljedeće sedice igramo protiv Juventusa u gostima.Moramo biti pribrani.'', rekao je popularni ''Pippo'' za zvaničnu stranicu Milana.

 

Također, bivši napadač talijanske reprezentacije je iskoristio priliku da pohvali ove sezone fantastičnu odbranu Milana.

 

''Tražio sam drugačiji nogomet od Allegrija.Svim fudbalerima je trebalo vremena da se naviknu na moju nogometnu filozofiju, pogotovo odbranbenim.Zbog toga smo na početku sezone i primili nekoliko bespotrebnih golova.Sada, sve su se kockice posložile.Odbrana igra sjajno i Milan više ne prima lagane golove.'', rekao je Inzaghi.

 

Milan je zabilježio svoju četvrtu uzastopnu pobjedu u ligi protiv Intera.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://i.eurosport.com/2012/11/22/914702-15212289-640-360.jpg

 

El Shaarawy ušutio Juventus Stadion

 

Autogol Strootmana i dva gola Stephana El Sharawya bila su dovoljna da se Juventus osramoti pred svojim navijačima.

 

'Stara Dama' je napokon pronalazila pravu formu, te je derbi protiv Milana kod kuće bila fantastična prilika da se potvrdi povratak Juventusa u sami vrh talijanskog fudbala.

 

Ipak, desilo se potpuno suprotno.Milan je pokazao da više nisu ekipa za podsmjeh, te na Juvetovom domaćem terenu potpuno pomeo Biancornere.

 

Rossoneri su u prednost došli već u 17. minuti susreta.El Shaarawy je izveo korner, a Strootman kao da igra za Milan, matirao nemoćnog neta.Milan je sretno poveo, ali poklonu se ne gleda u oči.

 

Samo minut prije nego što će sudija Massa svirati kraj prvog dijela, na semaforu je pisalo 0-2.Nakon asistencije, El Shaarawy se i sam upisao u strijelce.Talijan egipatskog porijekla, je dobio loptu od de Jonga, prošao Lichtsteinera i na kraju snažno šutirao u bliži ugao.Bio je to njegov četvrti pogodak u ligi.

 

U drugom dijelu, tim Antonia Contea je došao sebi, ali dobro postavljenu odbranu Milana nisu uspjeli proći.

 

Na drugoj strani, Milan je postigao još jedan gol.Ubjedljivo najbolji pojedinac na utakmici, El Shaarawy je ponovo pogodio.Abate je sjajno ubacio, a bivši fudbaler Genoe je pogodio nekarateristično za njega, glavom.Igrala se 70. minuta i sve je već bilo gotovo.

 

Ovom pobjedom, Milan je zabilježio svoju šestu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, dok je Juventus izugbio po treći put u Seriji A.

 

 

 

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

El Shaarawy: Golove sam posvetio Inzaghiju

 

http://www.scsport.ba/uploads/slike/130121152807El-Shaarawy-.jpg

 

El Shaarawy je istakao da ima fantastičan odnos sa novim trenerom Milana.

 

Najveća razlika između načina rada Massimiliana Allegrija i Filippa Inzaghija jeste ophođenje sa igračima.Inzaghi gleda svakog svog igrača kao prijatelja, te na taj način održava odličnu atmosferu ekipi.Tako se burna svlačionica Milana za samo nekoliko mjeseci, pretvorila u mjesto gdje boravi ekipa velikog renomea.

 

El Shaarawy je jedan od fudbalera koji posebno uživa igrajući pod instrukcijama Inzaghija.

 

- Ono što volim kod novog trenera(Inzaghija) je što nama, ofanzivnim fudbalerima daje slobodu u igri.Često mijenjamo pozicije i na taj način zbunjujemo protivničke odbrane.Formacija nam nije nikada onakva kakva se čini na papiru.Pippo(Inzaghi) nam daje da u njegovu trenersku zamisao ubacimo i trunku svoje mašte, pa možda zato ove sezone i igramo ovako dobro. - rekao je El Shaarawy za Gazettu dello Sport.

 

Također, mladi fudbaler je oduševljen pobjedom nad Juventusom.

 

- Trener nije odlučio da se branimo, ohrabrio nas je i rekao da ako napadnemo možemo izvući dobar rezultat.To smo učinili i pobijedili.Oba gola koja sam postigao su zahvljajujući njemu, tako da ih njemu i posvećujem. - poručio je talijanski reprezentativac.

 

El Shaarawy je postigao 5 golova u Seriji A, a uz to je četiri puta asistirao.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Super Mario u saobraćajnoj nesreći?

 

Baš kada su stvari, nakon mnogo godina, počele ići u korist Milana, desilo se nešto neočekivano.

 

http://www.specialist-auto.fr/wp-content/files_uploads/2010/09/mario-balotelli-ruine-son-audi-r8-v10-accident-football-manchester-blog-auto-specialist-auto-3.jpg

 

Svi ljubitelji fudbala poznaju kontroverznog, temperamentnog i čudnog Maria Balotellja.Dosada je trener Milana, Iznagi, uspevao kontrolisati temperament Supera Maria.Ipak, ne možete zaustaviti Balotellija u pravljenju skandala zauvek.

 

Naime, jedan od Balotelijevih Bentlija se našao u automobilskoj nesreći blizu Alcatraza, najveće diskoteke u Milanu.

 

Novinari nagađaju da je Baloteli izašao iz disko kluba pijan, te pod dejstvom alkohola prouzrokovao nesreću sa Korsom.

 

Još nisu osvanule slike koje potrvrđuju da je Baloteli zaista bio u autu.Također, čeka se i zvanična izjava iz Milana o toj nezogdi.

 

Odlični reporti,grafički savršeno priču imaš...Svaka čast pratim ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan lagano u osmini finala!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/LigaPrvakaporedak_zps87010842.png

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Junajted protiv Reala, Milan ponovo na Barcu

 

Danas u Nyonu, izvučeni su parovi za osminu finala Lige Prvaka.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/osminafinala_zpsb4696faa.png

 

Nažalost, nekoliko velikih ekipa će se morati zadovoljiti plasmanom među 16 najboljih ekipa.Najbolji timovi evropskog fudbala nisu baš briljirali u grupnoj fazi, te su za protivnike dobili pobjednike grupa.Tako je, Barselona izvuka Milan.Balugrana je završila druga u grupi prvi put nakon 10 godina, što je za navijače četvorostrukog osvajača Lige Prvaka veliko razočarenje.

 

Također, Mančester Junajted morat će da se bori protiv Real Madrida za prolaz u četvrtfinale.Tim Dejvida Mojsa, je iznenađujuće predao Seltiku prvo mjesto u grupi G.Još jedan interesantan duel biti će između Atletiko Madrida i Borusije iz Dortmunda.Branitelji naslova će morati da odigraju najbolje što mogu da bi prošli neugodnu njemačku ekipu.

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

 

Talijanski nogometaš je razočaran njegovom tretmanu u medijima

Balotelli: Nekada poželim da svi ljudi shvate koliko su glupi

 

Prije nekoliko dana, Bentley registrovan na Maria Balotellija je sudjelovao u saobraćajnoj nesreći sa drugim automobilom.

 

Mediji su nagađali da je Balotelli skrivio saobraćajnu nesreću jer je vozio pijan, te da ga je uprava Milana žestoko kaznila.Neki su čak nagađali da je Super Mario radi te kazne počeo da propušta treninge Milana.

 

Bivši nogometaš Manchester Citya je odlučio izaći u javnost i žestoko napasti novinare koji su pisali takve stvari o njemu.

 

,,Svjestan sam da bez gluposti današnji, moderni svijet ne može opstati.Ipak, ne bi bilo loše da ljudi ponekad shvate koliko su glupi.Mislim da je dosadila fora da sam ja prouzrokovao svaki mogući prekršaj.''- rekao je Balotelli.

 

Fudbaler Milana je onda nastavio da obrazloži i iznese sve detalje o toj nesreći.

 

,,Od kad sam potpisao za Milan, psihički sam se promijenio.Svoj posao sam shvatio ozbiljno.Smanjio sam izlaske, pogotovo radnim danima jer ujutru imam treninge.Auto nisam vozio ja.Posudio sam ga jednom prijatelju, koji je nažalost bio neoprezan.Još je u bolnici jer ima lom ruke, pa ga često posjećujem tamo.''- otkrio je istinu Balotelli.

 

Balotelli igra svoju ukupno drugu punu sezone u Milanu.Postigao je 14 golova u svim takmičenjima.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

Inzaghi: Mediji trebaju paziti šta pišu

 

http://forzaitalianfootball.com/wp-content/uploads/2012/09/Filippo-Inzaghi-AC-Milan.jpg

 

Trener Milana, Filippo Inzaghi nije nimalo zadovoljan stavom medija prema fudbalerima.Iako je svjestan da oni pišu da bi zaradili za život, popularni Pippo zahtjeva da se žurnalistika zasniva na provjerenim i ispitanim činjenicama.

 

,,Oni(novinari) zarađuju za život pišući.Nekada kada nemaju dovoljno materijala za novu vijest, oni je jednostavno dopune svojim viđenjem događaja.Nekad znaju čak i izmisliti dešavanje nekog događaja.To treba prestati.'', rekao je Inzaghi.

 

Bivši golgeter Milana je opravdao izjavu njegovog najboljeg igrača, Balotellija.Naime, napadač talijanske reprezentacije je oštro kritikovao novinare tako što ih je nazvao glupima.

 

,,Mario(Balotelli) je pretjerao sa svojom izjavom.On je mlad momak i zaista temperamentan, pa ga ovakve stvari brzo izbace iz takta.Ipak, imao je pravo.Novinari ne bi smjeli da pišu svašta o njemu.To utiče na njegov profesionalni, ali i privatni živost.''- smatra Inzaghi.

Link to comment
Share on other sites

 

Milan-Napoli: 0-0

 

Napoli preživio na San Siru

 

Napolitanci su uspjeli da izbore zlata vrijedan bod na vrućem gostovanju u Milanu.Ekipa u plavim dresovima je uspjela da zadraži ove sezone izuzetno raspoloženi Milan.

 

Iako je utakmica završila bez golova, ne može se reći da nije bilo uzbuđenja.U 38. minuti Mario Balotelli je nakon slobodnog udarca pogodio stativu.Dobru šansu za Milan je imao i El Shaarawy koji je u 85. minuti natjerao Rafaela da napravi fantastičnu odbranu.

 

Osim dva boda, Rossoneri su ostali i bez Kake.Naime, Brazilac se u 78. minuti povrijedio, a izvori unutar kluba vjeruju da bi bivši igrač Real Madrida mogao tri sedmice odsustvovati sa terena.

 

Sa druge strane, Napoli se fantastično branio, a svoje šanse pred golom Begovića tražio preko kontra-napada.Gosti su u 58. minuti imali fantastičnu priliku preko Lorenza Insignea.Mladi Talijan je fantastično iz igre izbacio Doriu, ali je šutirao pravo u Begovića.

 

Ovaj remi nije ništa posebno promijenio za obje ekipe.Milan je i dalje ubjedljivo prvi, dok je Napoli ostao trećeplasirana ekipa na tabeli.

 

http://nstatic.net/img/logo_mozzart.png

 

Kako je Pippo preporodio odbranu Milana?

 

Filippu Inzaghiju je trebalo samo šest meseci da učini ono što Alegri nije mogao sa dve godine.

 

http://static.goal.com/276200/276279_heroa.jpg

 

Prije jedno desetak godina, talijanske ekipe, pogotovo one najveće blie su poznate po fantastičnoj defanzivnoj igri.Od svih njih najviše se isticao Milan.A kako i ne bi?U to vreme fudbaleri poput Kafua,Neste,Stama i Maldinija su činili zadnji red tima sa San Sira.Na klupi je sedeo Karlo Anćeloti, pionir u poznavanju talijanskog ''katenača''.Ipak, i ta generacija defanzivnih fudbalera Milana nije ništa u usporedbi sa timom Kapela ili Sakija.

 

U poslednih nekoliko godina, stvari su se promenile za Milan.Odlaskom poslednjem defanzivca svetske klase, Tiaga Silve u PSŽ, Milan se morao zadovoljiti da prosečnim fudbalerima na stoperskim pozicijama.Nije ni pomogla činjenica da tadašnji trener Milana, Masimilijano Alegri nije uspeo da nađe pobedničku formulu za svoj tim.Prošle sezone, Milan je primio 38 golova, a predprošle 39.Za tim poput Milana, ovo nije zadovoljavajući podatak.

 

Ovog leta, na klupu Milana seda nekadašnji napadač ovog tima, Filipo Inzaghi.Već na početku nove sezone, video se ogroman utecaj Anćelotija na trenersku filozofiju Pipa.Tražio je od svih igrača maksimalno zalaganje na terenu.Nije mu bilo bitno koliko pojedini fudbaler vredi ili zarađuje, na svakog igrača gledao je isto.

 

Ipak, Pipo je u Milan uneo i nešto svoje.Svestan da se fudbal promenio, te da odbrane više ne funkcionišu onako kako su Saki,Kapelo ili Anćeloti postavljali igru, Inzagi se odlučio za neku drugačiju varijantu.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/formacija1_zps93666246.png

Milan kada se brani

 

Iako na prvi pogled, formacija Milana deluje kao super-ofanzivna, Rosoneri se pod Inzagijem dosta organizovano brane.Kada protivnik napada, Milan se brzo povuče na svoju polovinu.Uz odbranbenu četvorku, dosta defanzivnih zadataka preuzima i Najdžel de Jong.Holanđanin u odbrani umesto razbijača igre, preuzima ulogu libera.Montolivo se također povlači i čeka priliku da pokrene kontra napad.Izuzetno brza krila Milana, El Šaravi i Torje/Niang imaju zadatak pomognu bekovima i u trenutku kada Milan ima loptu u posedu brzo trče prema napred i stvaraju konfuziju u odbranama protivničkih igrača, te samim tim prostor za kontre.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/formacija2_zpsd1b28ad7.png

Milan kada napada

 

Ipak, da bi protivnik mogao napasti suprotni gol, mora prvo preneti loptu na suprotnu polovinu.Inzagijev tim to fantastično rešava.Visokim postavljanjem ofanzivnog reda, Pipo neutrališe katenačo, uzima brzo loptu od protivnika, te stvara šanse po gol.Glavnu ulogu tu imaju izuzetno ofanzivni bekovi, koji u napadu preuzimaju ulogu krila, dok krila se pridružuju Baloteliju u napadu.Na taj način, Inzagi izvlači ono najbolje iz Super Maria.Baloteli sa Kakom može komotno da kontroliše igru i stvara prilike svojim suigračima.

 

Fantastična postavka igre Inzagija je donela i rezultat.Milan je oborio rekord po broju utakmicu bez primljenog gola(6), dok su u napadu i više nego ubojiti.Rosoneri trenutačno imaju 17 bodova više od drugoplasiranog Juventusa i bilo bi veliko iznenađenje da neko drugi osim Milana ove sezone osvoji Skudeto.

 

Osim toga, Milan je dominantan u Evropi.Ipak, nisu se susreli sa najjačim evropskim ekipama u Ligi Prvaka.Ostaje pitanje, koliko ovakava igra, koju nameće Pipo Inzagi, može naškoditi jednoj Barseloni, Real Madridu ili Bajernu?

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://www.laacib.net/wp-content/uploads/2013/06/246602hp2.jpg

 

Abate: Uživam igrati pod Inzaghijem

 

Reprezentativac Italije ima izuzetan odnos sa svojim trenerom.

 

Iako je Abate već godinama među najboljim bekovima u Italiji, ove sezone Talijan igra na svjetskom nivou.Pošlo mu je za rukom da postigne prve golove u karijeri za Milan.

 

,,Trenutačno sam u fantastičnoj formi.Istina, nisam redovan prvotimac, ali razumijem to.Mattia(de Sciglio) igra odličan fudbal ove sezone, pa me i ne čudi što njega ponekad trener izabere za prvi tim.Naravno, između nas dvojice nema nikakve vatre.Od kada je Pippo(Inzaghi) došao, svi se ponašamo kao porodica.U Milan je vratio neke vrijednosti koje su nam falile.'', rekao je Abate za zvaničnu stranicu Milana.

 

Također, bivši fudbaler Torina je pohvalio svog trenera za slobodu koju mu daje na terenu.

 

,,Leonarde i Allegri su od mene tražili isključivo da se branim.Krenuo bi prema naprijed jedino kada bi ganjali rezultat.Inzaghi od bekova traži kretnju i fokusiranost.Moramo raditi na terenu čitavih 90 minuta.Od njega umjesto kritika što idem prema naprijed, često čujem 'Bravo momče!'.Osim toga, tjerao me je dosta da radim na svojim centar-šutevima, pa sam se dosta poboljšao u tom aspektu svoje igre.''.

 

Abate se u prvi tim Milana probio 2009. godine, a ovo mu je šesta uzastopna sezona na San Siru.

Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Bender: U Milanu ću pronaći pravi put

 

Sven Bender je imao lošu epizodu u Barseloni.

 

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Sven%2BBender%2BBorussia%2BDortmund%2BTraining%2BPress%2B6AWzlFCwq5nl.jpg

 

Nakon što je Balugrana Dortmundu isplatila čak 24 miliona za nemačkog reprezentativca, očekivalo se da će Bender dobiti brzo postati miljenik navijača tima iz Katalonije.Desilo se suportno.Za godinu dana koliko je proveo u Barseloni, Nemac je zabeležio samo 8 nastupa.Trener Martinjo nije bio zadovoljan sa kvalitetima Bendera, te je na njegovoj poziciji koristio Busketsa, Songa ili Maskerana.

 

Bilo je gotovo izvesno da će Bender napustiti Kamp Nou ove zime.To se i desilo.Adriano Galijani, poznat po dovođenju nezadovoljnih super-zvezda je ponovio napravio odličan posao.Za samo 9.5 miliona eura, uspeo je da nagovori Barselonu da Bendera pusti na San Siro.Barsa je na bivšem igraču Dortmunda izgubila nešto više od 14 miliona, a Milan je dobio jednog fantastičnog fudbalera.

 

,,Osećam se fantastično.Imao sam ružnu godinu iza sebe.Mala minutaža depresivno utiče na svakog fudbalera, pa tako i na mene.Prema Barseloni ne osećam neke negativne emocije.Trener je smatrao da postoje fudbaleri koji na mojoj poziciji obavljaju bolji posao i ta se odluka mora poštovati.Jedino za čime žalim je što nisam uspeo da na Kamp Nou pokažem sve što znam.'', rekao je Bender na zvaničnoj pres-kofenrenciji.

 

U nastavku, Bender se potpuno okrenuo svom novom klubu, Milanu.

 

,,Više ne želim gledati unazad.Stigao sam u klub koji je velik kao i Barselona, možda i veći.Odrastao sam gledajući fantastični Milan iz 90-ih godina.Želim se zahvaliti svima u upravi kluba što su mi dali šansu da preokrenem tok svoje karijere.'', istakao je bivši fudbaler 1860 Minhena.

 

Također, trener Milana, Filipo Inzagi je iskoristio priliku da pohvali svog novog fudbalera.

 

,,Nisam imao prilike da ga(Bendera) lično upoznam.Razgovarao sam sa njim preko telefona i mogu zaključiti da je fin momak.Već sam mu rekao šta očekujem od njega i on je moje zadatke prihvatio dosta profesionalno.Čast mi je što ću raditi sa njim.'', rekao je Inzagi.

 

Dolazak Bendera je verovatno znak da bi Najdžel de Jong na leto mogao napustiti San Siro.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

 

Messi spasitelj Barcelone, a krvnik Milana

 

U jednom od najzanimljivih dvomeča u Ligi Prvaka, Barcelona je savladala Milan ukupnim rezultatom 6-5.

 

Nakon fantastičnog meča na Camp Nou, gdje su domaćini slavili sa 4-3, slijedio je možda još i bolji dvoboj na San Siru.Oba tima su imala jednake šanse za prolaz, iako je pred Milanom stajao teži zadatak.Rossoneri da bi prošli dalje, morali su pobijediti, dok je Balugarni jedino poraz ne bi odgovarao.

 

Uzvratni susret je počeo onako kako se prva utakmica završila, munjevito.Messi je već u 3. minuti iskoristio slabo postavljanje fudbalera Milana prilikom izvođenja kornera i pogodio za vodstvo Barce.Bio je ovo četvrti gol Argentinca nakon nepune dvije utakmice protiv Milana.

 

Ipak, samo 5 minuta kasnije, gol je postignut i na suprotnoj polovini.Milan je pokazao Barceloni da i oni imaju izuzetne nogometne stručnjake.Honda se doslovno ušetao u kazneni prostor gostiju i prelijepo ciljao prema golu.Muslera nije imao nikakve šanse.

 

U drugom dijelu, Barcelona se odlučila povući.Takva taktika im se isplatila.U 71. minuti možda su i riješili utakmicu u svojoj korist.Daniel Alves je centrirao, a Messi nekarakteristično za njega, glavom poslao loptu u mrežu.Barcelona je povela, a Milan je za 19 minuta morao postići dva gola za prolaz.

 

Ipak, Rossoneri se nisu predavali.U 88. minuti, kapiten Milana, Montolivo je iskoristio loše ispucavanje Muslere i postigao jedan od ljepših golova u Ligi Prvaka ove sezone.

 

Ipak, do kraja susreta, Milan nije uspio postići i svoj treći gol na utakmici, te su se nakon posljednjeg zvižduka morali zadovoljiti plasmanom u osminu finala Lige Prvaka.

 

Barcelona se tako pridružila Celticu, PSG-u, Bayernu, CSKA-u, Manchester Unitedu, Chelseau i Atleticu među osam najboljih klubova u Evropi.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Martino: Ovo je bilo finale pre finala

 

Zahvaljujući sjajnom Leu Mesiju, Barselona je ponovo uspela pronaći mesto među osam najboljih ekipa u ovoj sezoni Lige Šampiona.Ipak, izuzetno su se namučili protiv vrlo dobre ekipe Milana.Svestan toga je i trener Barcelone, Herardo Martino.

 

http://du8znpjowa92.cloudfront.net/wp-content/uploads/2013/07/gerardo-martino.jpg

 

''Milan je dosta napredovao u proteklih godinu dana.Dobili su novog trenera koji odlično radi svoj posao.Inzagi iz svakog fudbalera zna izvući ono najbolje, što je kvalitet kojeg svaki trener treba da ima.Protiv nas, Milan je pokazao svu svoju snagu.Zaista mi je žao što se nismo sa njima susreli u finalu.Bio bi to fantastičan meč.'', rekao je Martino.

 

Također, trener Barselone je još jednog pohvalio svog talismana, Lionela Mesija.

 

''Da ga(Mesija) nije bilo rezultat bi vjerovatno bio i drugačiji.Mesi je odličan fudbaler koji je spreman da Barselonu vodi u bilo kojem trenutku.Protiv Milana je bio fantastičan.Postigao je 5 golova protiv njih i sigurno je bio prevaga u ovom dvoboju.'', smatra Martino.

 

Sledeći test za Tatu Martina u Evropi biti će njihovi stari poznanici iz Španije, Atletiko Madrid.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

Honda: Poraz boli

 

http://3.bp.blogspot.com/-SyqSAF1mTqg/Ut3Dijs6ftI/AAAAAAAAZQ4/OJXabx1FSkc/s1600/Keisuke%2BHonda%2BAC%2BMilan%2Bv%2BHellas%2BVerona%2BFC%2BBrtBlYiF4nIx.jpg

 

Keisuke Honda je izuzetno razočaran ispadanjem iz Lige Prvaka.Milan je za protivnika imao fantastičnu Barcelonu.Rossoneri su pružili fantastičan otpor španskoj ekipi, ali na kraju su nijanse i Lionel Messi odlučile u korist Blagurane.

 

Japanski internacionalac je na utakmici na San Siru postigao fantastičan gol za izjednačenje, koji nažalost nije bio dovoljan za prolaz.

 

''Dali smo sve od sebe.Možda je Barcelona bila i prevelik zalogaj, ali mogli smo ih proći.Bili smo zaista blizu.Na Camp Nou smo u dva navrati vodili, tako da ima za čim da žalimo.'', rekao je Honda.

 

''Postigao sam dva gola Barceloni, ali to nije bilo dovoljno.Ovaj poraz definitivno boli.Ipak, u igri nam je ostala Serija A.Imamo veliku prednost nad ostalim ekipama, te možemo osvojiti Scudetto.Svi želimo pružiti treneru Inzaghiju trofej u njegovoj debitantskoj sezoni u Milanu.

 

Honda je u ovoj sezoni postigao šest golova i tri puta asistirao za Milan.

Link to comment
Share on other sites

 

Inter-Milan: 2-2

 

Derbi della Madoninna završio bez pobjednika

 

Internazionale se dva puta vraćao u život preko Saphira Taidera.

 

Da je forma nebitna u derbijima, pokazao je susret između Milana i Intera.Milan se vratio u sami vrh talijanskog fudbala, te su trenutačno prvi sa 19 bodova prednosti nad drugoplasiranim Juventusom.I ove sezone, Inter je 'uspavani gigant', te su trenutačno osmi.Iako je postojala znatna razlika u formi i kvalitetu ove dvije ekipe, gledaoci Derbija Grada mode prisustvovali su nogometnom spektaklu.

 

Milan, koji je u utakmicu ušao bez povrijeđenog Kake i Murrua, je prvi poveo.Igrala se tek 9. minuta, kada je Honda iz velike udaljenosti pogodio stativu, a mladi Saponara natrčao na odbitak i poslao loptu u mrežu.U ovom trenutku, činilo se da će Milan ispredavati Interu jednu lijepu nogometnu lekciju.

 

Nije bilo tako.Samo četiri minute kasnije, Nerroazzuri prvi put u ovom meču dolazo do izjednačenja.Kao i Milan, Inter dolazi do gola nakon odbitka.Saphir Taider fantastično šutira i pogađa mrežu nemoćnog Begovića.

 

U drugom dijelu, vidjeli smo još dva gola.U 63. minuti Balotelli nakon asistencije Revera pogađa protiv svog bivšeg kluba, za novo vodstvo Milana.

 

I ponovo, prednost Rossonera nije dugo trajala.Begović je u 69. minuti nakon ubačaja Perreire slabo intervenisao, a Taider je naletio na odbitak i efektno pogodio za 2-2.

 

Nijedan tim nije ništa posebno dobio ovim remijem.Inter je ostao na osmoj poziciji i treba se desiti čudo da tim Luigija Cagnija zaigra u Evropi sljedeće sezone.Juventus je prišao Milanu na minus 17, ali teško da će ovako dobri Milan ispustiti tu prednost za samo sedam kola.

 

 

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://media.winnipegfreepress.com/images/XAC110-1216_2013_221613_high.jpg

 

De Ceglie ''ubio'' zadnju nadu Juventusa

 

Auto-gol Paoloa De Cegliea je možda odlučio novog osvajača Scudetta.

 

U okviru 32. kola Serije A, sastali su se Milan i Juventus.Derbi dvije najuspješnije ekipe na Apeninskom poluotoku je uvijek popraćen medijskom i navijačkom pažnjom.

 

Ove sezone, Milan je daleko najbolja ekipa u Seriji A.U ligi su zabilježili samo jedan poraz,a nad njihovim večerašnjim rivalima, Juventusom, imali su čak 17 bodova više.

 

Juve, je ovdje morao pobijediti ako je želio da ima kakvu-takvu nadu da će Milan kiksati na kraju šampionata i predati ''Staroj Dami'' titulu prvaka Italije.

 

Izajve prije i poslije utakmice su bile dosta zanimljivije od samog meča.Igralo se grubo, bez previše prilika, sa dosta taktičkih nadmudrivanja.

 

Momenat koji je presudio utakmicu desio se u 13. minuti.Rever je šutirao glavom nakon kornera El Shaarawya, nogometaš Juventusa, Paolo De Ceglie je uspio da zakači loptu i pošalje je u vlastitu mrežu.

 

U 49. minute Rever je dobio isključenje iz igre, nakon drugog žutog kartona.Ni igrač više nije pomogao Biancornerima da se vrate u ovu utakmicu.Ruku na srce, Llorente je imao fantastičnu priliku za izjednačenje kada je u 69. minuti izašao sam pred Begovića, ali je golman Milana pokazao da nije džaba doveden na San Siro.

 

Milan sada imao 20 bodova više od Juventusa, te je 19. Scudetto zaista blizu za Rossonere.Sa druge strane, Juventini će se, kako trenutačno stvari stoje, i drugu sezonu zadovoljiti drugom pozicijom.

 

 

Conte: Milan će zasluženo osvojiti Scudetto

 

http://thinkfootball.co.uk/wp-content/uploads/2013/03/Antonio-Conte-Juventus.jpg

 

Antonio Conte je sportski prihvatio poraz od Milana.

 

Njegova ekipa je propustila i zadnju šansu da poremeti planove Milana u osvajanju Serije A.Naime, Juventus je kiksao na San Siru upravo protiv Milana, te su otvorili vrata svojim rivalima ka osvajanju njihovog 19. Scudetta.

 

- Ovo nije bila naša sezone.Mnoge stvari nisu funkcionisale onako kako smo to mi željeli.Ispali smo u grupnoj fazi iz Lige Prvaka, što je znatno uticalo na moral moje ekipe.Sljedeće sezone će biti bolje. - priznao je Conte.

 

- Ne vidim kako bi Milan mogao izgubiti Scudetto ove sezone.Čitavo vrijeme igraju fantastično i dominiraju ligom.To je jedna fantastična ekipa koja se morala vratiti u sami vrh svjetskog nogometa.Nadam se da će sljedeće sezone Juventus moći parirati ovom Milanu. -

 

Ovo je Conteova četvrta sezona na klupi Juventusa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan osvojio Scudetto!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/tabela1_zpsba97ee43.pnghttp://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/utakmicen_zps4a774c2d.png

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Fiorentina posledni putnik za Ligu Prvaka

 

Na kraju 38. kola 113. izdanja Serije A, sreća se osmehnula nekim ekipama najjače talijanske lige.Nažalost, bilo je ekipa koji će svoju sreću tražiti u sledećim sezonama.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/tabela_zps054679e8.png

 

Kao što je već odavno poznato, Milan je osvojio svoj 19. Skudeto.Tim sa San Sira je čitave sezone igrao fantastično, te u 38 kola sakupio samo 2 poraza.Rosoneri su osvojili čak 96 bodova, što je samo bod manje od Interovog rekorda postavljenog prije 10 godina(97).Sa 93 postignuta gola i samo 36 primljenih, i ne čudi što je Milan ove sezone bio ubjedljivo najbolja ekipa na Poluotoku.

 

Juventus drugu sezonu zaredom odlazi praznih ruku.Prošle godine, gledali su senzaciji sezone, Sampdoriji u leđa, a sada to isto čine i Milanu.Ruku na srce, i nije ovo bila sezona kojom bi se 'Stara Dama' ponosila.

 

Tragičar u vrhu tabele je definitivno Napoli.Tim Rafe Beniteza je u predposlednjem kolu ostao bez Lige Prvaka.Napolitacni su odigrali samo 2-2 sa slabašnom Ćezenom, dok je Fiorentina pobedila u duelu protiv Breše.Ispostavilo se da će to biti dovoljno da Viola prestigne Napoli i uhvati poslednji voz za Ligu Prvaka.Također, sada već bivši prvaci, Sampdoria će imati za čim da žali.Timu iz Đenove je treće mesto bežalo samo tri boda, te će Delio Rosi imati sigurno šta za reći svojim fudbalerima.

 

U donjem delu tabele, borba za opstanak se vodila do poslednjeg kola.Breša je već odavno ispala, a ostala su još dva mesta za put u Seriju B.Ćezena je dobila Novaru u direktnom meču za opstanak, ali to nije bilo dovoljno za prolaz.Iako su Torino i Kjevo također izgubili, radi više uspjeha u međusobnim susretima, uspeli su da ostanu u ligi.Da je Novara pobedila u ovom meču, sigurno bi ostala u ligi.

 

Što se tiče pojedinačnih učinaka, Mario Gomez je poneo titulu najboljeg strijelca lige.Iza njega je ove sezone, fantastični Baloteli.Da je 'Super Mario' uspeo iskontrolisati svoj temperament, odigrao bi više utakmica i sigurno postigao više golova.Najbolji asistent lige je još jedan fudbaler Fiorentine, Borha Valero.Zanimljivo iza njega je ponovo fudbaler Milana, El Šaravi.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fb1_zpsa5fafb66.png

 

Malo statistike naših zlatnih momaka http://www.fm-players.net/test988/Smileys/aaron/smile.png ... GRANDE MILAN!!!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/stat_zpsffbe55d5.pnghttp://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/tim_zps9d947f1b.png

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/fb2_zps5184da49.png

 

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Inzaghi: Ovo ne bi bilo moguće bez podrške

 

Filippo Inzaghi je u svojoj debitantskoj sezoni osvojio Scudetto sa Milanom.

 

http://www.eversoccer.com/wp-content/uploads/2013/05/Pippo-Inzaghi.jpg

 

Popularni ''Pippo'' je sa 41. godinom postao jedan od mlađih trenera koji su osvojili Seriju A.Ipak, odlučio je ostati na zemlji, te zahvaliti svima koji su učestvovali u ovom velikom uspjehu.

 

- Ovo je fantastičan trenutak za mene.Uspio sam da osvojim svoj prvi Scudetto kao trener.Osjećam se sjajno.Ovu priliku želim iskoristiti da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom projektu.Milan se definitivno vraća na stare staze slave. - rekao je bivši napadač reprezentacije Italije.

 

- Kada sam stigao u klub, dobio sam prijateljsku dobrodošlicu.Iako nisam imao dosta iskustva u trenerskom poslu, svi su vjerovali u moje znanje i rad.Imao sam potpuno povjerenje uprave,igrača i navijača.Ponovo ponavljam, svi oni su zaslužni za taj uspjeh - smatra Inzaghi.

 

Inzaghi je nedavno proglašen za trenera sezone u Seriji A.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

El Shaarawy: Milan ovdje ne namjerava stati

 

http://www.hercegovina.info/img/repository/2013/03/medium/stephan-el-shaarawy5801.jpg

 

Milan je osvojio svoj 19. Scudetto, a u tom pohodu, El Shaarawy je bio jedan od glavnih nogometaša.Sezonu je završio sa 10 postignutih golova i čak 13 asistencija.

 

Također, fantastičan učinak ''Il Faraonea'' je primijećen i od šire javnosti.Izabran je za najboljeg fudbalera za ovu sezonu u Seriji A.

 

''Ova nagrada mi daje podsticaj da u budućnosti još bolje radim.Moja karijera je na uzlaznoj putanji.Ni ove sezone nisam uspio ponoviti onih 16 golova od prije dvije godine, ali moja igra je napredovala.Zabilježio sam veliki broj asistencija i dobro surađivao sa svojim suigračima.'', rekao je El Shaarawy na svečanoj ceremoniji dodjela nagradu za najbolje u ovoj sezoni za Seriju A.

 

''Što se tiče tima, igrali smo odlično.Osvojili smo Scudetto i to je sigurno razlog za slavlje.Zauvijek ću pamtiti prosalvu poslije osvojene lige, jer je ovo prvi veći trofej za mene.Ovakve stvari se ne zaboravljaju.''.

 

Također, mladi fudbaler je naglasio da Milan može mnogo više sljedeće sezone.

 

''Milan je uspio da napravi dobru ekipu.Ove sezone smo pokazali da možemo više.Barcelonu smo ozbiljno ugrozili i malo nam je falilo da prođe dalje.Moramo posložiti još neke kockice, ali siguran sam da ćemo biti još bolji sljedeće sezone.Sada, vrijeme je da svi idemo na naše zaslužene odmore, zaboravimo na fudbal.Cilj je da za nekih mjesec dana dođemo svježi i odmorni na prvi trening u novoj sezoni.'', rekao je bivši fudbaler Genoe.

Link to comment
Share on other sites

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

http://u.goal.com/32100/32143.jpg

 

Vlasnik Milana je čestitao svojoj ekipi na osvajanju Serije A

 

Berlusconi: Pippa sam lično izabrao

 

Obično kada Milan osvoji neki trofej, najveće zasluge preuzima njihov vlasnik, Silvio Berlusconi.I ovaj put, medijski mogul je preokrenuo pažnju sa fantastičnih igara Milana ove sezone na sebe.

 

,,Ovo je fantastičan uspjeh za klub.Galliani i ja smo godinama govorili navijačima da se strpe.Sada kad su rezultati došli, svi oni koji su imali strpljenja neka slave sa nama.Milan je investicija u koju nisam samo uložio novac, nego i svoju ljubav.Zato osvajanje trofeja, poput ovog(Serije A) je posebna poslastica za mene.Uvijek me raduje kada iza sebe ostavimo svoje rivale, poput Intera ili Juventusa.'', rekao je Berlusconi za Mediaset.

 

Također, bivši premijer Italije je naglasio da je pri izboru novog trenera on imao glavnu riječ.

 

,,Odmah sam znao ko će zamijeniti Allegrija.Imao sam dosta opcija, nudilo mi se nekoliko trenera svjetske klase, ali ja sam izabrao Inzaghija.Gallianiju i Barbari sam rekao da jedino vidim Pippa na klupi Milana, a oni su poslušali savjet.Uvijek sam lično odabirao trener Milana jer volim ovaj klub.'', rekao je Berlusconi.

 

Iako je Milan ove sezone osvojio Scudetto, smatra se da za ljeto porodica Berlusconi nema namjeru nagraditi Adriana Gallianija sa pozamašnim transfer budžetom.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Galijani: El Šaravi i Baloteli?Svaki fudbaler ima cenu

 

Sportski direktor Milana nije odbacio mogućnost prodaje svojih najbolji fudbalera ovo leto.

 

http://www.italianfootballdaily.com/wp-content/uploads/2013/11/galliani.jpg

 

Iako je talijanski dvojac, El Šaravi-Baloteli igrao bitnu ulogu u Milanovom pohodu ka popularnom Skudetu, sledeće sezone za njih možda neće biti mesta u timu.Kao što smo navikli proteklih godina, Milan ima nameru da zaradi na svojim najboljim fudbalerima.

 

Podpredsednik Milana, Adriano Galijani je sve, a samo ne potvrdio te glasine.

 

,,Velika je stvar sa ekonomskog gledišta to što je Milan osvojio Skudeto.Ipak, u Ligi Prvaka nismo uspeli doći dalje od osmine finala.Kada usporedite ovu i prošlu sezonu, godišnja zarada će biti ista.Logično je, da bi poravnali neke račune, da će poneki igrači biti prodani.'', saopštio je Galijani.

 

Kada je upitan da li aludira na njegova dva najskuplja fudbalera, El Šaravija i Balotelija, Galijani je u svom stilu odgovorio:

 

,,El Šaravi i Baloteli?O tome ne znam ništa.Zasada za njih dvojicu vlada veliki interes, ali nema konkretnih ponuda.Jedino što mogu reći je da nijedan fudbaler nema cenu.Kada dođe prava ponuda, ona se prihvata bez obzira o kojem se igraču radi.''

 

Galijani je također iskoristio priliku da opiše Milanove planove u narednom prelaznom roku.

 

,,Nećemo dovesti mnogo pojačanja.Vremena su teška, pa se nema novca za dovođenje neke superzvezde.Prvo što moramo uraditi je rešiti pitanje suvlasništva pojedinih fudbalera.Napominjem, Muru, Torje i Saponara još nisu potpuno naši igrači, ali nadam se da neće biti problema kada je reč o dogovoru sa njihovim matičnim klubovima.'', rekao je Galijani.

 

Neki izvori navode da je ''Ujak Fester'' od Berluskonija dobio 20 miliona eura za transfere.

Link to comment
Share on other sites

http://static01.avaz.ba/img/logo_avaz.png

 

Milan ne razmišlja o prodaji Balotellija i El Shaarawya

Barbara Berlusconi: Milan ne prodaje svoje najbolje igrače

 

http://www.ilveromilanista.it/wp-content/uploads/2013/04/Z_Barbara_Berlusconi1.jpg

 

Iako je Adriano Galliani gotovo pa najavio prodaje njegova dva najbolja igrača, osoba sa kojom on dijeli posao, Barbara Berlusconi, uopšte ne razmišlja o tome.

 

Naime, dugogodišnji generalni direktor Milana je jednom priliku izjavio da su Balotelli i El Shaarawy na prodaju u slučaju da na vrata pokuca dobra ponuda.

 

- Talijanski prvak(Milan) nema namjeru prodavati svoje najbolje fudbalere.Jedan projekat je započet i namjeravam ga završiti do kraja.U timu postoji par fudbalera koji nemaju cijenu.Lično sam obavila razgovore sa svim uposlenicima u Milanu, tako da tačno znam ko će otići a ko ne. - rekla je Barbara.

 

Ipak, kćerka Silvia Berlusconija je priznala da Milan ove sezone neće trošiti toliko novca.

 

- Moramo riješiti probleme u koje smo se sami uvalili.Pitanja oko suvlasništva pojedinih bitnih igrača za klub još nisu riješena, tako da ćemo na to potrošiti najviše vremena i novca.Bez obzira na šta se piše u medijima, navijači ne bi trebali očekivati dolazak nekog velikog imena niti odlazak istog.Ovo će biti jedan miran prijelazni rok. - rekla je bivša djevojka Alexandrea Pata.

 

Milan je za ovo ljeto povezan sa Hamsikom i Nasrijem, a također se pominje trampa između Milana i Arsenala oko zasada nepoznatih fudbalera.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://calciomercato-milan.it/wp-content/uploads/2013/11/Stephan-El-Shaarawy.jpg

 

Arapski novac namamio Faraona?

 

Iako je Barbara Berlusconi demantovala glasine o odlasku El Sharaawya, Milan će izgleda ipak prodati svoj ponajboljeg nogometaša.

 

U posljednjih nekoliko godina, kada dovoljno dobra ponuda dođe na sto Adriana Gallianija, on ju ne odbija.Nije mu bitno ime nogometaša niti njegova važnost na klub, on samo gleda cifre na papiru.

 

Ovaj put, Manchester City je zagrizao za jednog od najperspektivnijih fudbalera na svijetu, Stephana El Sharaawya.Prema nekim izvorima, ,,Građani'' su spremni izdvojiti čak 55 miliona eura za usluge naturalizovanog Talijana.

 

Nagađa se, da je razgovor sa Gallianijem vrlo brzo završio, te da je generalni direktor Milana dopustio čelnicima Citya da kontaktiraju nogometaša.

 

Ako prođe sve po planu tima bogatih šeika, ovo bi mogla biti Gallianijeva druga najveća prodaja u Milanu.Prvo mjesto naravno zauzima Brazilac Kaka, koji je za vrtoglavih 65 miliona eura preselio na Santiago Bernabeu 2009. godine.

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Milan predstavio novo pojačanje

 

Danas, u 13.00 Adriano Galijani je imao čast da predstavi novog fudbalera Milana.

 

http://www.fff.fr/common/bib_img/images/470000/2000/090724224341_900guilavogui-partouche.jpg

 

Reč je o Džošui Guilavoguiu.Izuzetno taletovani francuski veznjak je preselio na San Siru nakon loše epizode u Atletiko Madridu.24- godišnji momak se nakon odlaska iz Sent-Etjena nije mogao snaći u Španiji, te je za tim sa Visente Kalderona zabeležio samo 18 nastupa za nepune dve godine.

 

''Džošua je fantastičan fudbaler.Doveo sam ga u tim jer sam siguran u njegov kvalitet.Godine su pred njim, tako da sam siguran da će doneti Milanu mnogo uspeha.'', rekao je Galijani na pres-konferenciji sazvanoj radi predstavljanja novog fudbalera.

 

''Čast mi je doći u tim kao što je Milan.Nakon Atletika, očekivao sam da ću se skrasiti u nekoj slabijoj ekipi, ali kada su Rosoneri pokazali interesovanje nisam ih mogao odbiti.Igram na poziciji centralnog veznog i posjedujem izuzetne trčkačke i fizičke sposobnosti.Moja tehnička igra je manjkava, ali to nadoknađujem izuzetnom borbenošću na terenu.Nadam se da ću uspeti u Milanu., rekao je Guilavogui.

 

Smatra se da je Milan za ovog igrača izdvojio oko 4 miliona eura.

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

http://sportsport.ba/assets/pictures/article/710/pjanic_kada_obucem_ovaj_dres_zelim_dati_sve_od_sebe_142722_87710_big.jpg

 

 

Milan ozbiljno zagrizao za reprezentativca BiH

 

,,Mali Princ'' u Milanu?

 

Prema talijanskim izvorima, Adriano Galliani je spreman da Miralena Pjanića vrati u Apeninski poluotok.

 

Miralem Pjanić je ima dvije teške godine iza sebe.Prvo mu je njegova Roma ispala iz lige, da bi se godinu dana kasnije našao na transfer listi u njegovom novom klubu, Borussiji iz Dortmunda.Bosanskohercegovački veznjak nije bio u planovima Jurgena Kloppa za prošlu sezonu.Prednost su dobijali Mkhitaryan i Leitner, dok je Pjanić ostajao zaboravljen na Signal Iduna Parku.Pjanić je zabilježio samo sedam nastupa za Dortmund i postigao je jedan gol.Karijera mu podhitno treba neku promjenu.

 

Kao ,,ruka spasa'' za Miralema Pjanića, prema Gazetti dello Sport, pojavio se Adriano Galliani.Trener Milana, Filippo Inzaghi je rekao da mu treba nasljednik Kake, te da je Saponara još mlad da preuzme posao glavnog playmakera u ekipi.Milan upravu u ,,Malom Princu'' vidi idealno rješenje.

 

Smatra se da je Dortmund spreman prihvatiti i cifru manju od 10 miliona za Pjanića.Budući da ga je njemačka ekipa dovela iz Rome za samo 3.5 miliona eura, bit će svakako na dobitku.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Galliani: Zapata nastavlja karijeru u Ukrajini

 

http://4.bp.blogspot.com/-CSg4USBZD7c/UEnS80vNOyI/AAAAAAAADus/l1to56-uwSc/s1600/Zapata.jpg

 

Glasine da je Milan prodao svog ponajboljeg fudbalera Shaktaru, potvrdio je Galliani.,,Rudari'' iz Donjecka su ponudili 17.25 miliona eura za Kolumbijca, što je generalni direktor Milana bez mnogo razmišljanja prihvatio.

 

''Nastavit će(Zapata) karijeru u Ukrajini.Shaktar je za njega platio 17.25 eura.Zapata je već odletio putem Donjecka gdje će napraviti medicinske preglede i ako bude sve u redu uskoro biti predstavljen kao novo pojačanje.Imao je tri fantastične godine u Milanu i hvala mu na tome.Želim mu svu sreću u nastavku karijere.'' poručio je Galliani.

 

Nakon što je pod Inzaghijem doživio potpuni preporod prošle sezone, malo kod je očekivao da će se Milan odreći jednog od boljih defanzivaca u ligi.

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://zivinice.info/wp-content/uploads/2014/01/1522667_w2.jpg

 

Pjanić: Milan me je doveo da igram

 

Pjanić je ovog ljeta tražio klub u kojem bi trebao da preokrene svoju karijeru.Pronašao ga je u Milanu.Prema izjavama nekih ljudi u klubu, a i samog Pjanića, da se zaključiti da naš reprezentativac nije došao na San Siro da grije klupu.

 

,,Tražio sam klub u kojem bi imao priliku da igram.Imao sam dvije ispodprosječne sezone u karijeri, tako da mi grijanje klupe nije trebalo.Prije zvaničnog transfera, pričao sam sa Inzaghijem(trenerom Milana), i on mi je zagarantovao mjesto u prvom timu.'', rekao je ,,Mali Princ'' za sport.ba.

 

Bivši igrač Dortmunda se osvrnuo i na svoju sadašnju formu.

 

,,Prošle sezone igrao sam minimalno.Ne znam hoću li se uspjeti spremiti do početka Serije A.Ne nadam se dobrim partijama na otvaranju sezone, bitno mi je da naporno radim i što prije uđem u formu.Trener Inzaghi je svjestan toga, tako da me neće forsirati.'', priznao je Pjanič.

 

Također, reprezentativac Bosne i Hercegovine je izrazio radost što je njegov bivši klub Roma, ponovo među najboljima u Italiji.

 

,,Drago mi je da su(Roma) opet u Seriji A.Tamo i pripadaju.Proveo sam tri fantastične godine u Rimu.Kada je Roma ispala iz lige, napustio sam klub da bi im pomogao pri isplaćivanju troškova.Mnogo se novca izgubio kada Seriju A zamijenite Serijom B.Roma će mi uvijek ostati u srcu.'', priznao je Pjanić.

 

Miralem Pjanić je juče predstavljen kao novo pojačanje Milana.Rossoneri su za njega platili 8.5 miliona eura Dortmundu.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

http://www.rnw.nl/data/files/imagecache/must_carry/images/lead/article/2011/04/nigel-de-jong-portrait-650.jpg

 

De Jong: Milan se razlikuje od svih ostalih klubova

 

Novo pojačanje Basela, Nigel de Jong je priznao da je proveo tri fantastične sezone u Milanu.

 

Dok je nosio dres Rossonera, De Jong je 2015. godine podigao i titulu Serije A.Defanzivni veznjak je napustio klub da bi uputio mjesto nešto mlađim nogometašima.

 

,,Atmosfera u Milanu se razlikuje od onih u ostalim klubovima.Igrao sam i u Njemačkoj i Engleskoj, ali nigdje nije kao u Milanellu.Kao što su i mnogi nogometašima prije mene rekli, Milan je prvo porodica, a ne klub.Ne osjećate pritisak da igrate dobro, uvijek vam se toleriše jedan loš dan.Sprijateljio sam se sa svim ljudima u klubu, pa mi je bilo teško pozdraviti se.'', priznao je De Jong za neki holandski list.

 

Bivši nogometaš Hamburga je spreman da gleda u budućnost.

 

,,Za Basel sam se odlučio iz razloga što želim pomoći klubu.Svake godine izbace nekoliko velikih talenata i ciljaju na Ligu Prvaka.Imam dosta iskustva, tako da se nadam da ću uspješno voditi sve te mlade snage na terenu.'', izjavio je De Jong.

 

De Jong je stigao u švicarsku za 3 miliona eura.

 

http://www.nogometni-magazin.com/nmlogo1.gif

 

http://www.ilcalciocatania.it/images/upload/bellusci-grande.jpg

 

Milan predstavio i Belluscija

 

Prije nekoliko sati, Rossoneri su održali najavljenu press-kofenrenciju povodom predstavljanja njihovog novog pojačanja.Radi se o Guiseppevu Bellusciju, nogometašu koji igra na poziciji centralnog beka.

 

- Raduje me dolazak tako dobrog defanzivca u Milan.Igrao sam sa i protiv brojnih vrhunskih stopera, tako da znam prepoznati jenog.Guiseppe(Bellusci) imao potencijal da postane fantastičan fudbaler. - rekao je Inzaghi.

 

Također, detalje oko transfera Talijana u Milan, objasnio je i Adriano Galliani.

 

- Bellusci je trenutačno na suvlasništvu između Napolija i nas.Prošle godine, Napoli je otkupio 50% ugovora ovog nogometaša od Catanije, ali mu je dopustio da ostane na Siciliji.Ovog ljeta, mi smo kupili i drugih 50%, sa tim da će Bellusci preseliti direktno na San Siro. - rekao je Galliani.

 

Ostalo je još samo da se i sam Bellusci obrati novinarima.

 

- Ne bojim se pritiska.Milan sam izabrao ispred Napolija, jednostavno zato što su veći klub.Nadam se da će mi igre u Rossonerima omogućiti da postanem redovni reprezentativac Italije. - proučio je Bellusci.

 

Bivši nogometaš Ascolija, koji je za Milan prešao pod ugovorom suvlasništva sa Napolijem za 5.25 miliona eura, debitirao je za reprezentaciju Italije u junu ove godine protiv Grčke.

 

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

De Laurentis: Napoli više nema namjeru da surađuje sa Milanom

 

Vlasnik Napolija, Aurelio De Laurentis je poznat kao loš gubitnik.

 

http://politicatablet.altervista.org/blog/wp-content/uploads/2012/07/Aurelio-De-Laurentis.jpg

 

Ovaj put, njegov Napoli je izgubio za pregovaračkim stolom.Naime, Napoli je ovog ljeta imao sve ugovoreno da Đuzepea Belušija predstavi kao svog novog igrača.U tu priču, ubacio se Milan, te je nagovorio Kataniju da mu za nešto više od pet miliona eura proda talijanskog stopera.

 

Ovakav potez Adriana Galijanija i Barbare Berluskoni je poprilično razljutio De Laurentisa.

 

,,Milan je delovao nesportski.Nije korektno mešati se u posao drugih klubova.Prije ovog incidenta, sa Milanom i Galijanijem imao sam korektan odnos.Ne mogu reći da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti.'', rekao je De Laurentis.

 

Također, obećao je da će Napoli dati sve od sebe da u sledećem prelazom roku dovede Belušija u svoje redove.

 

,,Ako Milan ponudi 99 miliona, mi ćemo 100.Beluši će biti fudbaler Napolija sledeće sezone, to obećavam.Adrianu Galijaniju jedno poručujem, da se neću sa njim rukovati kada ga vidim.'', poručio je talijanski filmski producent.

 

Na izjave vlasnika Napolija, Galijani je u svom stilu odgovorio:

 

,,De Laurentis?Ne interesuje me ni najmanje.Ekonomija, menadžment i pregovaranje su se promenili u poslednih nekoliko godina.Mi stari lisci ne moramo adaptirati na to.Mogu vam navesti nekoliko primera gde je Milan ''oštećen'' na sličan način.

Link to comment
Share on other sites

http://www.facetv.ba/templates/gk_finance_com/images/style6/logo.png

 

FACE TV otkupio prava za Seriju A

 

http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/10/serie-a-logo.jpg

 

FACE TV je uspio da otkupi prava na emitovanje utakmica Serije A za narednu sezonu.Utakmice iz najjače talijanske lige moći ćete pratiti u 15.00 časova svake nedjelje u direktnom prijenosu.Također, FACE TV ima ekskluzivna prava na sve utakmice Milana, koje će Rossoneri igrati na San Siru.

 

''Dolaskom bosanskohercegovačkih nogometaša u Italiju, povećalo se interesovanje za Seriju A u našoj državi.FACE TV je postao nakon dugo vremena TV kuća koja će prenositi utakmice talijanske lige u Bosni i Hercegovini.Svake nedjelje čekati će vas Marjan Mijajlović i direktan HD prijenos najzanimljivijih utakmica u Seriji A.'', poručio je Senad Hadžifejzović.

 

http://www.eee.ba/festival/images/stories/logo-klix.jpg

 

Mijajlović: Milan je postao izuzetno popularan u BiH

 

Fanatični sportski komentator smatra da dolazak Pjanića nije samo povećao Milanovu popularnost u Bosni i Hercegovini, nego i na čitavom Balkanu.

 

http://radiosarajevo.ba/img/s/627x344//upload/images/Forwardusha/marijan_mijajlovic_avaz.jpg

 

Prije nekoliko dana, Miralem Pjanić se pridružio Asmiru Begoviću u ekipi Milana.Ova vijest je odjeknula Bosnom i Hercegovinom, te povećala interesovanje ne samo za Milan, nego i za čitavu Seriju A.

 

FACE TV je već na proljeće pregovarao o eventualnom otkupljivanju prava na emitovanje utakmica Serije A.Na kraju, TV kuća Senada Hadžifejzovića je i dobila prava na Seriju A.

 

Komentator koji će prenositi utakmice Serije A na FACE TV-u, Marjan Mijajlović je eksluzivno za klix.ba razgovarao o talijanskoj ligi, a naročito Milanu.

 

''Kada je OBN prestao prenositi Seriju A, interesovanje za talijanski fudbal je naglo opalo.Mnogi gledaoci u Bosni i Hercegovini nemaju pristup digitalnim kanalima, pa ne mogu pratiti prenose utakmica na Areni Sport.FACE TV se pobrinuo da se ta situacija promijeni.'', rekao je Mijajlović.

 

''Također, ne poznajem mnogo navijača Milana, Juventusa i Intera u Bosni i Hercegovini.Većinom se navija za Real, Barcu ili Bayern, a u zadnje vrijeme i Manchester Citya, radi Edina Džeke.Ipak, dolaskom Begovića i Pjanića u Milan, neke stvari su se promijenile.Rossoneri postaju izuzetno popularni kod nas, što nije bio slučaj prošlih godina.Mlađi naraštaji, koji se ugledaju na naše fudbalske reprezentativce, će sigurno češće pratiti Milan i talijanski fudbal.S'toga, u Bosni i Hercegovini će porasti broj ljudi koji navijaju za talijanske ekipe.'', dodao je sportski komentator.

 

Također, Mijajlović je iznio svoje mišljenje o ekipi Milana za ovu sezonu.

 

''Milan je imao fantastičnu prošlu sezonu.Osvojili su Scudetto nakon tri godine, a uz to trener Inzaghi radi odličan posao.Ove sezone, Milan će sigurno ciljati na odbranu titule, a u Ligi Prvaka se planiraju vratiti u sami vrh.Što se igračkog kadra tiče, mislim da je dobro raspoređen.Na golu brani fantastično naš Asmir, odbrana je uravnotežena, dok vezni red čini spoj iskustva i mladosti.U napadu su fantastični Balotellli i El Shaarawy, o kojima ne treba trošiti mnogo riječi.'', smatra Mijajlović.

 

Kada je upitan o šansama Miralema Pjanića u Milanu, rođeni Tuzlak je odgovorio:

 

''Pjana se ove sezone mora dokazati.Imao je dvije slabe godine, tako da će ovaj put morati da pokaže svima da je fudbaler svetske klase.U zadnje vreme, često se priča i o odlasku Kake, što će defitivno prijati Miralenu.''

 

http://m.24sata.hr/images/splash_logo.png

 

'Pomogao sam Milanu da se vrati, sada idem dalje'

 

Nogometni čarobnjak Kaka, po drugi put napušta Milan.

 

http://www.zastavki.com/pictures/originals/2013/_The_best_football_player_of_Milan_Kaka_050050_.jpg

 

Brazilac je već dogovorio sve sa Southamptonom, te nakon dvije godine provedene u njegovom drugom boravku na San Siru, odlazi iz Milana.Kaka je uspio da Milan ponovo vrati u sami vrh talijanskog nogometa,a prošle sezone je sa čak 11 pogodaka u ligi pomogao Rossonerima da se domognu svog 19. Scudetta.

 

- Uvijek je teško napustiti vaš dom.Nažalost, godine me više ne maze.Imam ih 33 i namjeravam da završim svoju karijeru igrajući redovan nogomet.Boli me što napuštam Milan i Italiju, ali vrijeme je da krenem dalje i omogućim mlađim igračima dalji razvoj. - poručio je Kaka.

 

- Za Milan se ne bojim.Trenutačno, Barbara(Berlusconi) radi odličan posao, dok je Inzaghi pravi vođa tima.Na mojoj poziciji je stigao Pjanić, a tu je izuzetno talentovani Saponara.On(Saponara) posjeduje nevjerovatnu kontrolu lopte i zna uputiti odlučujući pas.Ako Milan sa njim bude pravilno radio, razvit će se u fantastičnog igrača. -

 

Kaka je Southamptonovo šesto pojačanje ovoga ljeta.Premijerligaški nogometni tim je na transfere potrošio oko 32 milijuna eura.

 

- Dolazim u klub koji pokazuje ambiciju.Southampton je odradio odličan prijelazno rok.Uz mene stiglo je još 5 pojačanja, a Abdennour i Felipe Gutierez se posebno ističu.Ove sezone, cilj je sigurno izlazak na evropsku scenu, što ovaj sastav može ostvariti. - rekao je Kaka.

 

Osvajač Zlatne lopte za 2007. godinu je za Milan odigrao 240 ligaških utakmica i postigao 85 golova.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://hooponoponotehnika.files.wordpress.com/2012/12/b92.png?w=523

 

Sretni El Šaravi naneo muku Napoliju

 

Čudan gol talijanskog krilnog fudbalera doneo je Milanu tri boda na početku sezone.

 

 

Borba za 114. Skudeto, započela je velikim derbijem.Naime, već u prvom kolu sve ljubitelje talijanskog fudbala čekala je prava poslastica, duel Milana i Napolija.Na San Paolu pred više od 55,000 navijača, Milan je minimalnim rezultatom porazio domaći Napoli.

 

Na žalost domaćih navijača, ekipa u plavim dresovima nije odigrala spektakularan fudbal, te manjak kondicije pred početak sezone je sigurno izašao na vidjelo.Sa druge strane, prošlosezonski šampioni, Milan, igrali su na vrhunskom nivou.Jedino što im je nedostajalo je realizacija.Rosoneri su uputili čak 21 šut prema golu Rafalea, a nijedan nije završio u golu.

 

Možda prethodna rečenica zvuči kontradiktorno, jer je Milan pobedio u ovom susretu.Ipak, istina je.Rosoneri su do pobede došli ubačajem.Naime, u 84. minuti, El Šaravi je traljavo ubacio iz kornera, ali lopta je preletila sve fudbalere u kazenom prostoru i prevarila loše postavljenog Rafaela.

 

Iako je Milan tokom čitavog meča bio daleko bolja ekipa, Napoli ima za čim da žali.U 65. minuti preko Pedra imali su najbolju priliku na meču.Uz to, primili su bizaran gol što dokazuje da sreća definitivno nije bila na njihovoj strani večeras.

 

50512_101026009955593_4196326_n.jpg

 

VIDEO: Milan osvojio prvi trofej u sezoni

 

http://static.nanopress.it/625X0/sport/nanopress/it/img/catania-milan-1-3-e-ancora-una-notte-da-faraone-per-el-shaarawy.jpg

 

Kevin Constant se nije dobro proveo protiv svog bivšeg tima.

 

U utakmici TIM Superkupa, pred početak svake sezone, sastaju se pobjednik Serije A i TIM Kupa.Ovaj put, Nogometni savez Italije, odlučio je da se ova utakmica odigra nakon odigranog prvog kola u talijanskoj ligi.U 27. izadnju Super Kupa, sastali su se Milan, osvajač liga, i Catanija, osvajač kupa.

 

Rossoneri su opravdali ulogu favorita, te podigli svoj 7. Superkup i na taj način postali najtrofejnija ekipa u ovom takmičenju.

 

Prvi gol Milan postiže nakon pola sata igre.U 32. minuti, El Shaarawy se fantastično ušetao u kazneni prostor protivnika, i pogodio za vodstvo Milana.Bio je to izvanredan pogodak naturalizovanog talijana.

 

Pet minuta kasnije, i Mario Balotelli postavlja rezultat na 2-0.Talijan je dobio fantastičnu loptu od Honde i mirno pospremio loptu u mrežu.

 

U drugom dijelu, Mirko Pigliacelli je morao vaditi još dvije lopte iz svoje mreže.U 50. minuti nakon slobodnog udarca El Shaarawya, Honda sjajno skače i postiže gol glavom.

 

Igrala se 67. minuta kada je Balotelli postigao svoj drugi gol na meču i na taj način postavio konačan rezultat.Super Mario je dobio loptu u kazenom prostoru i iz gotovo mrtvog ugla pronašao poziciju za šut, te perfektno zatresao mrežu.

 

 

http://www.sport.ba/assets/themes/sportba/images/logoo.png

 

http://multimedia.quotidiano.net/data/images/gallery/2012/43440/0.jpg

 

Inzaghi: Lijepo je osvojiti trofej na početku sezone

 

Trener Milana, Filippo Inzaghi, pokazao je zadovoljstvo nakon što je njegov tim osvojio svoj 7. TIM Skuperkup.Balotelli(dvaput), Honda i El Shaarawy pogodili su za visoku pobjedu Milana nad Catanijom.

 

,,Sezona je tek počela, a mi u vitrinama imamo novi trofej.To je svakako dobra vijest za sve one koji vole Milan.Iako bi mnogi voljeli vidjeti kako Milan osvaja neka veća takmičenja, odnekle se mora početi.Protiv Napolija i Catanije igrali smo dobro, ali ne i savršeno.Svjestan sam nekih stvari koje moram ispraviti, a to je bitno na početku sezone.Milan će dostići onu pravu formu tek krajem novembra.'', poručio je popularni ''Pippo''.

 

Ovo je Inzaghijev prvi TIM Superkup kojeg je osvojio kao nogometaš.

 

,,Superkup sam osvajao 2004. i 2011. godine kao igrač.Ovo je treća pobjednička medalja iz tog takmičenja za mene.Ipak, ovu osvajam kao trener, te je to za mene posebna čast.'', rekao je Inzaghi.

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/Capture_zps32b1fd89.png

 

Milan protiv PSG-a u grupi!

 

http://i1082.photobucket.com/albums/j366/simik123/grupica_zpsba874d1a.png

 

http://www.sportske.net/img/logo.png

 

Ibrahimović: U Parizu mi je bilo najlepše, a u Milan sam najviše uživao

 

Odnedavno bivši napadač, Zlatan Ibrahimović je prokomentarisao susrete njegove dvije bivše ekipe u grupnoj fazi Lige Šampiona.Naime, u grupi H, sastat će se Milan i PSŽ.

 

http://static.guim.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2013/10/21/1382368827674/-Ibrahimovic--009.jpg

 

''Jedva čekam tu utakmicu.Dobio sam pozive od Galijanija i Al-Kalifija da prisustvujem utakmici.Ipak, mislim da ću utakmicu gledati sa porodicom kod kuće ispred TV-a.PSŽ i Milan su prvaci svojih država, tako da će ovo biti dvoboj giganata.Defitivno finale prije finala.'', izjavio je Ibra.

 

Kada je upitan gdje se osećao bolje, Zlatan je u svom stilu odgovorio:

 

''Gdje mi je bilo bolje?Zlatan je svugdje dobro, hvala na pitanju.Ako hoćete nešto konkretno, u Parizu mi je bilo najlepše, dok sam u Milanu najviše uživao.''.

 

Također, Ibrahimović je još jednom otkrio zašto se iznenada odlučio oprostiti od fudbala.

 

''Nije tajna da sam povredio koljeno i odlučio da je završim karijeru.Konsultovao sam se sa klupskim i privatnim doktorom, koji su mi rekli da moj fudbal može negativno utjecati na moje noge u budućnosti.Nisam htio ostati nepokretan jer želim po svoju decu svaki dan dolaziti u školu.Boli me što ne igram, ali nažalost, zdravstevni razlozi su narušili nastavak moje karijere.Barem sam je(karijeru) završio trofejom lige.'', poručio je Ibrahimović.

 

Ibrakadabra je u dresu Milana u 85 utakmica postigao 56 golova, dok je igrajući za PSŽ u 120 nastupa pogodtio 100 puta.

 

http://www.sportin.ba/sites/all/themes/sportin/logo.png

 

Keith Duffy: Želim kupiti Milan

 

Bogati irski pjevač je dugogodišnji navijač Rossonera.

 

http://i3.mirror.co.uk/incoming/article2997257.ece/ALTERNATES/s615/Splash-Episode-2--Keith-Duffy-2997257.jpg

 

Iako je u mnogo navrata Silvio Berlusconi otipisivan kao vlasnik Milana, čini se da će ovaj put ipak prodati klub.

 

Rossoneri u zadnje vrijeme bilježe dobre rezultate, ali ni to nije spriječio marketinško opadanje vrijednosti tima iz Milanella.Milanova vrijednost procjenjuje se na negdje oko 604 miliona eura, što je za 200 miliona manje od vrijednosti Rossonera prije šest godina.

 

Keith Duffy, irski pjevač je navodno spreman ponuditi ogromnu sumu novca za vlasništvo nad Milanom.

 

- Istina je, želim kupiti Milan.Silvio Berlusconi je već dobio ponudu, na njemu je da je razmotri., poručio je član grupe Boyzone.

 

Ipak, Duffy nije toliko bogat da bi sam priuštio lukzuz kakav je posjednovanje nogometnog kluba.Tu u igru ulazi Duffyev veliki prijatelj, ruski biznismen Leonard Blatavnik.

 

- Blatavnik je veliki investitor u ovom poduhvatu.Uložio je veliki dio novca, tako da ako kupim Milan, on će biti većinski vlasnik.

 

Duffy je faktički samo marketinško lice u ovoj ponudi, dok je osoba koja odlučuje o svemu u stvari vlasnik vlasnik Access Industriesa.

Edited by simik
Link to comment
Share on other sites

 

 

http://sportsport.ba/assets/images/sportsport_logo.gif

 

http://www.weebly.com/uploads/1/5/3/6/15364512/8437941_orig.jpg

 

Milan dobio nove vlasnike

 

Blatavnik: Velika mi je čast krenuti u sportski biznis

 

Era Berlusconija i Gallianija je napokon završena.Bivši premijer Italije je napokon dobio ponudu kojoj ne može odoliti.Za 500 miliona eura, prodao je svoju omiljenu igračku irskom pjevaču Keith Duffyu i rusko-američkom biznismenu Leonardu Blatavniku.Dok će ime člana boybanda ''Boyzone'' stajati zvanično na papiru kao jedini vlasnik Milana, vlasnik Access Industriesa je taj koji je kupio najveći broj dionica.

 

Mnogi smatraju i to da je Duffy samo paravan za javnost, dok je Blatavnik čovjek koji je sve pokrenuo i na kraju priveo kraju uspješno završen posao.

 

,,Dugo sam planirao da uđem u sportski biznis.Ekipa u NBA i NFL je teško kupiti, tako da sam se odlučio na evropski nogomet.Kao dijete, dok sam boravio u Rusiji, uživao sam gledajući i igrajući nogomet.Kada sam čuo da Keith(Duffy) traži investitore da kupi Milan, odmah sam se ponudio.Duffy je moj veliki prijatelj i trebala mu je moja podrška.Na taj način, spojio sam ugodno sa korisnim.'', izjavio je Blatavnik za Forbes Magazine.

 

,,Biznis su sportu je riskantna stvar.Nekada uspijete, nekada ne.Šeici u Manchester City-u ili PSG-u rade dobar posao, ali ne možete na prste izbrojati broj propalih investicija u sportu.Srećom Milan je već sada svjetski brend, pa prema mojim analitičarima, moja investicija bi se trebala za nekih par godina trostruko vratiti.'', dodao je Blatavnik.

 

http://scsport.ba/img/logo.png

 

 

Novi vlasnik Milana je Keith Duffy

 

Duffy: Milan može finansijski parirati ostalim evropskim ekipama

 

Irski pjevač je siguran u novu finansijsku moć Rossonera.

 

Iako mnogi nisu vjerovali da će to ikad biti moguće, dinastija porodice Berlusconi na San Siru je završila.Nakon nepunih 26 godina, Silvio Berlusconi je prodao klub.Leonard Blatavnik je bez razmišljanja iskeširao 500 miliona eura, što je talijanski mogul prihvatio.Novi vlasnik Milana je irski pjevač Keith Duffy, dok je većinski dioničar upravo Blatavnik.

 

,,Oduvijek sam navijao za Milan.Želja mi je uvijek bila imati vlastiti nogometni klub, te na taj način ući u sportski biznis.Nisam želio krenuti polako, te kupiti neku irsku ekipu.Želio sam biti na čelu kluba za koji navijam, Milana.Tu je u igru upao Blatavnik.On(Blatavnik) je veliki fan moje muzike, u nekoliko navrata sam pravio privatne koncerte za njega.Dobri smo prijatelji i on mi je želio pomoći.Sa finansijskog gledišta, ovo je dobra prilika, tako da je i to primamilo Blatavnika da investira.'', objasnio je situaciju Duffy.

 

Također, pjevač grupe ''Boyzone'' smatra da će Milan moći na najbolji način parirati najvećim evropskim ekipama.

 

,,Ono što je posljednjih godina razdvajalo Milan od drugih evropskih velikana, bio je manjak novca.Blatavnik i ja smo spremni svakog ljeta uložiti u klub, tako da će Milan uvijek biti finansijski stabilan.Vrijeme je da se superzvijezde vrate u Italiju.'', proučio je Duffy.

 

Smatra se da je samo jedna osoba preživjela Duffyev ''napad na Milan''.Vječni Galliani, Braida i braća Berlusconi su ostali bez posla, dok je samo Barbara Berlusconi uspjela uvjeriti nove vlasnike da je vrijedna zadržavanja.

 

http://www.euronogomet.com/images/logo.png

 

Barbara Berlusconi: Imam potpunu kontrolu nad klubom

 

http://media.polisblog.it/1/159/Barbara-Berlusconi-620x350.png

 

Iako na papiru piše, da porodica Berlusconi više nema vlast nad Milanom, jedan član te bogate porodice jer iskoristio trenutna dešavanja u Milanu i izvukao najbolje za sebe.Kako je dvojac Duffy-Blatavnik odlučio da su Galliani i Braida nepotrebni u Milanu, klubu je trebao novi generalni direktor.

 

Barbara Berlusconi, kćerka bivšeg premijera Italija i vlasnika Milana Silvija, je uspjela uvjeriti nove vlasnike da njoj pripada njen stari posao.Naime, ulogu generalnog direktora Barbara je dijelila dvije godine sa Gallianijem.Diplomirani filozof je dvije godine bila je zadužena za finansijski dio, dok se Galliani bavio sportskim problemima.Sada, Barbara dobija potpunu kontrolu nad Milanom.

 

,,Radit ću posao koji sam uvijek htjela.Osjećala sam da mi je mjesto kako vodim Milan.Novi vlasnici su mi ukazali povjerenje i ja ga namjeravam potpuno opravdati.Blatavnik je ovom kupovinom uradio veliku stvar za Milan.Prvi put u mnogo godina, moje kolege i ja raspolažemo velikim brojem novca.Ipak, ne smijemo pretjerati u nekim stvarima.Moramo obratiti pažnju na FFP(Financial Fair Play).Milan je veliki klub i ne smije na taj način izgubiti pravo nastupa u Ligi Prvaka.'' rekla je Barbara Berlusconi.

 

Također, plavokosa ljepotica je prokomentarisala i njen trenutačni odnos sa svojim ocem.

 

,,Otac mi je uvijek govorio da trebam usmjeriti svoje razmišljanje prema karijeri.Mediji navode da me otac smatra izdajicom, ali to nije tačno.Silvio(Berlusconi) potpuno razumije moju odluku i podržava me u svakom pogledu.'', poručila je Barbara.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |