Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Heaven's higher command - Sila Nebeska!


archangel32
 Share

Recommended Posts

Pozdrav raja, lejdis end džentlmen i slično!

Ja sam novi ovom načinu pisanja, ponajviše zahvaljujući vama i čitanju vaših karijera odnosno priča. Nisam baš adekvatno spreman za pisanje reporta sa fensi šmensi detaljima ali potrudit ću se.

 

Iako sam iz Cazina i iako igram za klub iz tog grada (FK Krajina Cazin), izabrao sam da vodim njihove najveće rivale NK Jedinstvo iz Bihaća. Razlog tome je ponajviše što je Jedinstvo ove sezone neprepoznatljivo, u pozitivnom smislu naravno. Nova uprava, novi igrači, novi ciljevi. Dok je Krajina u drugu ruku pala da niže ne može (naravno da može, al' onda će grad ostati bez kluba koji ima finu historiju i ovo što se dešava u zadnje vrijeme je velika sramota).

 

Dakle, da počnemo:

 

http://www.dodaj.rs/f/3D/Db/4hw3epPX/jedinstvo-bihac.png

 

Puno ime: Nogometni Klub Jedinstvo Bihać

Nadimak: Sila Nebeska

Nastao: 1919. godine

Ime stadiona: Gradski stadion pod Borićima (8000 mjesta)

 

Sad malo o historiji kluba:

 

 

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća je sigurno jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini. Formirano je još davne 1919 godine. Prvi članovi uprave kluba daleke 1919. bili su: Ivan Jeličić, Jovo Kašiković, Muharem Bagrameli, dr. Ibro Ibrahimpašić, dr. Husein Bipćević, Mustafa Bišćević i Milan Momčilović. U to doba svojim igračkim majstorstvom se ističu Muharem Bagrameli, Maka Diklić, Jovo Kozmaric, Ibrahim Delić, Branko Vukmanovic, Ante Poljak, Ejub Čavkić, Alija Midzic, Hamdija Omanović...

 

http://www.dodaj.rs/f/3P/NF/4n2XXmAk/jed1.jpg

 

Svi ti igrači bili su učenici popularne bihaćke Gimnazije koji su išli igrati i u Zagrebačke momčadi «Hašk» i «Građanski» i druge ekipe. Ivica Gajer reprezentativac Jugoslavije i igrač «Haška» nikad nije zaboravio svoj Bihać. Tako 1924. godine u Bihać dolazi Građanski i na igralištu na Lukama okuplja se za to vrijeme veliki broj gledalaca a krajnji rezultat utakmice između Jedinstva i Građanskog bio je 1:1. Bio je to meč i rezultat za pamćenje. Tokom čitavog svog egzistiranja Jedinstvo ima izvrsne odnose s klubovima iz susjedne Hrvatske ali i klubovima iz BiH.

 

Zbog odlaska kvalitetnih igraca i onih koji su organizaciono mogli pomoći klubu Jedinstvo prestaje s radom 1935. godine.

 

http://www.dodaj.rs/f/2g/121/3mhLWDqw/jed2.jpg

 

Godine 1937. nogometni zaljubljenici Ćamil Kadić, Osman Redžić, Mujo Čaušević, Duško Bosančić, Živko Perković i Mujaga Delić ponovo u dosta teškim uslovima reaktiviraju klub. Prvi predsjednik je bio Ćamil Kadić. Prve utakmice Jedinstvo igra s mjesnim rivalom BASK-om, banjalučkim Borcem, Slobodom iz Bosanskog novog, te sa ekipama iz Senja, otočca, Siska i Zagreba. U toj generaciji ističu se Ferenček, Omanović, Valen, Bećo Šehić i drugi.

Nakon toga dolazi 2. svjetski rat i 30-tak igrača Jedinstva odlazi u partitzane. No, ni rat nije zaustavio rad Jedinstva, koja u povodu prvog oslobađanja Bihaća 1942. godine pobjeđuje reprezentaciju omladinskih jedinica. U toj utakmici igrači Jedinstva su nastupili u dresovima napravljenim od padobranskog platna a između ostalih nastupili su Ratko Dugonjić, Hajro Kapetanović, Šabo Delić,...

Bakon završetka rata 1945. godine održana je ponovo osnivačka skupština kluba a za predsjednika je izabran Božo Popvić. Poduzetnik Meho Hadžiabdić dao je kožu za kopačke a dresovi se prave od padobranskog platna.

 

http://www.dodaj.rs/f/1/13W/2ZahKLcY/jed3.jpg

 

Nakon toga iz godine u godinu Jedinstvo postaje sve jače i jače . tako 1946 godine Jedinstvo igra u Republičkoj ligi BiH zajedno s ekipama Torpedo iz sarajeva, Veležom, Čelikom, Slobodom iz Tuzle. Dvije sezone igraju u Kvalitetnoj ligi BiH da bi u sezoni 1948/49. godine ispali iz tog ranga te krenuli natjecanje u Banjalučkoj ligi.

Nakon toga nastupaju krizne godine iz razloga što čitava jedna generacija prestaje s igranjem a dvojica ponajboljih igrača Josip Blažević i Braco Jurić odlaze u veće prvoligaške klubove.

Tek 1956. godine sjajna generacija: Anušić, Kečalović, Klepić, Blažević, Mile Tomljenović, Ćurić, Arnautović, Salihodžić, Basara, međutim i ta se generaciju ubrzo razbija te dolaze skoro sve šešnaestogodišnjaci. Do 1967. godine za Jedinstvo su igrali Hodžić, Kečalović, Džambegović, Šestan, luhalić, Zahirović, Smailagić, braća Uremović, Ruždijić, Jusufagić a trener je Stipica Anušić.

 

http://www.dodaj.rs/f/q/10L/1TLycaBs/jed4.jpg

 

Pod rukovođenjem odličnog i nezamjenjivog trenera Ibrage Arnautovića – Jureka Jedinstvo u sezoni 1967/68 putem kvcalifikacija postalo članom Druge nogometne lige Jugoslavije. Bio je to historijski događaj jedne sjajne mlade generacije: Šestan, Grubešić, braća Čavkić, Hadžić, Jusufagić, Uremović Hadžihajdarević, Smailagić, Gluhalić i Hodžić. Od 1967 . godine nastaje ekspanzija uspjeha uspjeha i padova Jedinstva. Jedinstvo je više od dvadeset godina drugoligaš. 1976. godine u Jedinstvu igra jedna sjajna generacija: Smailagić, Rodić, Arnautović, Bošnjak, Bašić, Maršalek, Biljuš, Bradvić, Radočaj, Blagajčević, Klarić, Piralić a trener je Safet Čavkić.

Svim navijačima Jedinstva u ovom periodu je ostao upamćen trener Boris Bračulj koji je u Jedinstvo došao iz sarajevskog Željezničara te Radoslav Zubanović s kojim je Jedinstvo u dva navrata bilo na pragu ulaska u Prvu saveznu ligu tadašnje Jugoslavije.Godine 1978. Jedinsvo je postalo Amaterski prvak Jugoslavije a 1970. i 1984. godine je igralo u četvrtfinalu Kupa Jugoslavije. Jesenji prvaci Druge savezne lige Jugoslavije Jedinstvo je bilo 1982. i 1984. godine. Od 1980 do 1992. Jedinstvo pretežno igra u Drugoj ligi Zapad, te kasnije u Međurepubličkoj ligi, gdje se stalno nalazi među pet-šest ekipa. 1991/92 formira se Republička liga BiH u kojoj je član i Jedinstva. U tojh ligi Jedinstvo zatče rat koji je 1992. godine zahvatio Bosnu i Hercegovinu. Međutim iako je Unsko – sanski kanton najviše zahvaćen ratom sportske aktivnosti nisu zamrle, tako da i nogometaši Jedinstva nakon što bi došli s borbenih linija išli na treninge u Bihać ili Cazin. Godine 1993. organizira se pod okriljem Nogometnog saveza Unsko sanskog kantona liga kantona po grupama gdje dominiraju Krajina iz Cazina i Sloga iz Kralja. U sezoni 1994/95 Jedinstvo osvaja prvo mjesto i 1995.godine postaje član Prve lige Bosne i Hercegovine. Od 1995. godine Jedinstvo bilježi odlične nastupe u Prvoj ligi BiH i nalazi se u samom vrhu BiH nogomete.

U pauzi sezone 1999/00 Jedinstvo je učestvovalo na turniru u Italiji pod nazivom Winter Cup 1999. Norcia gdje je u konkurenciji osam jakih evropskih ekipa osvojili treće mjesto a poredak je bio slijedeći: 1.Steau (Bukurešt), 2. Zaglebie (Poljska), 3. Jedinstvo (BiH) 4. Šinik (Rusija),... Posebno je tad odjeknula dobra igra i neodlučen rezultat 1:1 protiv nekadašnjeg evropskog prvaka i najbolje ekipe Rumunije Steaue iz Bukurešta.

Nakon neuspjeha u Play offu Jedinstvova igra stagnira, pa u narednim sezonama Jedinstvo se bori za opstanak a u Prvu ligu Federacije BiH ispada u sezoni 2002/03.. Nakon dvije sezone provedene u Prvoj ligi Federacije BiH, Jedinstvo se u sezoni 2004/05 ponovo vraća u Premijer ligu gdje se trenutno nalazi na sredini tabele. Iste te godine Jedinstvo je ispalo iz Premijer Lige BiH da bi se do dan danas takmičilo u 1. ligi Federacije BiH. Trenutno su jesenji prvaci sezone 2013/2014.

 

 

Ovo je samo sažetak historije kluba. Historija Jedinstva je veoma bogata i svaka generacija Jedinstva ima svoju priču svoje uspjehe i neuspjehe.

 

 

Večeras report o transferima, prijateljskim utakmicama i odigranom dijelu sezone (ako odigram naravno)

 

BUDITE POZDRAVLJENI PRIJATELJI!

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Sasvim pristojan uvod za novog člana. Predstavi nam još oko kluba malo trenutno stanje i sve 5. Sretno dalje

 

Hvala :) Uskoro će biti update sa trenutnim stanjem kluba a večeras ću onda izbacit ono što sam već pomenuo gore.

 

Opa, opa, odličan izbor. Klub koji ima vjerovatno najsimpatičnije navijače na BH sceni. Sretno, naletim ponekad da pročitam report. thumbup

 

Hvala Sema. Pa šta da ti kažem, dobrodošao, nadam se da će ti biti zanimljivo..

 

FIno, fino, ovo se da pratiti, sretno dalje :)!

 

Hvala! :)

 

Solidan uvod. Inače sam i ja sa njima kreno i odusto. Jel i tebi skauti izbacuju samo 15-16 godišnje regene?

Inače imam lijepe uspomene na Bihać.

Sretno.

 

PS: Imam gotove dresove i config file za njih ako hoćeš. ;)

 

Ne izbacuje mi samo regene, izbacuje i druge igrače, doduše nisam vidio da mi je ponudio regene ikako haha .. ali dao sam ja otkaz svom tom regen staffu, ne trebaju mi .. Javi mi se preko poruka, rado bih provjerio te dresove.

Link to comment
Share on other sites

Još jednom hvala svima na podršci! Nadam se da će sve biti kako treba tokom mog pisanja, slobodno kritizirajte a nije zgoreg ni pohvaliti je li?! Heh..

 

Abdagić preuzima Silu Nebesku!

 

http://www.dodaj.rs/f/3a/Av/2sdrXtAf/abdagi-takes-charge-at-j.png

 

http://www.dodaj.rs/f/C/n9/1v1FvqcG/abdagi-happy.png

 

NK JEDINSTVO BIHAĆ

 

http://www.dodaj.rs/f/p/eB/424RCC13/jedinstvo.png

 

I trenutne financije kluba...

 

http://www.dodaj.rs/f/30/gM/3IdkvjkK/financije.png

 

 

Ovako izgleda cijeli roster igrača koji imam na raspolaganju. Ima tu i mnogo štopera koji vjerovatno neće zaigrati a manjak bočnih igrača što već predstavlja problem, ali skombinirat će se nešto do sljedećeg prijelaznog roka...valjda...

 

http://www.dodaj.rs/f/22/gh/3XBKmz6R/cijela-ekipa.png

 

Taktika koju koristim je standardna 4-3-2-1 (Control / Rigid) kao što vidite na ss-u, uključujući i mojih prvih 11...

 

http://www.dodaj.rs/f/1O/tz/2G7yU4jY/taktika-s-prvim-timom.png

 

export-import svašta... prije ništa nego svašta...

 

http://www.dodaj.rs/f/3a/R9/1QJA6TDe/transferi.png

 

Što se tiče transfera i nisam bio nešto pretjerano aktivan. Nema potrebe da se povlače neki veliki novci i dovode neki igrači koji će mi sigurno sjediti na klupi. Zadovoljan sam ekipom ovakvom kakva jest, do polusezone sam siguran da ćemo izgurati..

 

Jedini talent kojeg imam u klubu, lejdis end džentlmen, ERMIN BEGIIIIIIIIĆ!

 

http://www.dodaj.rs/f/3E/1G/2tmmiQJn/ermin-begi.png

 

Ovog ću malog ću ubacivat svaku drugu utakmicu da brani. Trenutni prvi golman je Hamzabegović koji i nema neke pretjerano dobre ocjene, al' siguran sam da će ga Begić nadmašiti u svakom pogledu.

 

Dosadašnje utakmice i utakmica koja me je stvarno iznenadila!

 

 

http://www.dodaj.rs/f/Y/13r/3HenMd5v/utakmice-do-septembra.png

 

A sada haos od utakmice, poj'o sam sebi živce, kad sve ne is'ova ...

 

http://www.dodaj.rs/f/2s/5u/1NF0YM8M/jed-gra.png

 

Pa mislim se u sebi, nismo valjda toliki invalidi da nas jedna Gradina utrpa kod kuće.. Vidim prevarila me misao.. Izašao sam sa standardnih 11 na teren, TT motivirajući, svi sretni i zadovoljni i onda slijedi kolaps.. Pa majko Božija..

 

 

Sljedeći report dolazi početkom decembra!

 

Šta se može vidjet u tom reportu?

Pa iskreno ni ja još ne znam.. Živi bili pa vidjeli! *humming away* ko će pre da nazdravi...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Hvala, i ja se nadam da će potrajati. Za sad imam volje da igram, sve je superiška ;)

 

Što se prijateljskih utakmica tiče , loši rezultati su bili isključivo jer sam mijenjao taktike da vidim koja najviše paše.. I na kraju sam se odlučio za onu koju koristim još od 2008-ice :D

Link to comment
Share on other sites

Ljudi samo da vam najavim da ću ovaj save nastaviti sa drugim menadžerom po imenu Paul Walker. Razlog je taj što je istoimeni glumac poginuo danas, a meni je bio najdraži glumac. Tuga me je velika obuzela mogu vam reći ... Iako on nema nikakve veze s nogometom, želim da stvaram uspjehe pod njegovim imenom.. Eto , toliko da znate! Budite pozdravljeni!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sila Nebeska na drugom mjestu, titula jesenjeg prvaka odmiče!

 

http://www.dodaj.rs/f/1C/9O/1rWYwCM8/tabela.jpg

 

Šta reći na dosadašnji dio prvenstva? Gradina ubjedljivo prva na tabeli bez poraza, Jedinstvo kaska za njima dok ni Budućnost iz Banovića nije daleko od prvog mjesta. Igmanu, Bratstvu, Slogi i Troglavu ovu jesen "ne cvjetaju ruže", pa normalno ipak, jesen je. Sredina tabele se još uvijek dijeli tu na par bodova, svako je svakom jednak protivnik. Nema slabijih i nema jačih, svi timovi su skoro isti. Ja se još uvijek iskreno nadam nekom kiksu Gradine, ali još uvijek se nije javio dostojanstven protivnik koji će ih malo spustiti na zemlju. Mi smo podbacili na našem terenu, izgubili smo 5-1 (u prijašnjem reportu navedeno), Banovići su isto izgubili 3-0 od njih na svom terenu. Ne znam šta se tu više može učiniti osim nadanja da će kiksati. Iako biti jesenji prvak i nije toliko važno, ipak je lijepo prezimiti na 1. mjestu.

 

8 utakmica, 7 pobjeda i 1 poraz!

 

http://www.dodaj.rs/f/2u/Cc/4bFZd9MM/utakmice-do-novembra.jpg

 

Da počnemo od prve utakmice protiv Budućnosti iz Banovića. Utakmica je bila, mogu reći, dosta izjednačena. Malo veći posjed smo imali od domaće ekipe, ali isto tako smo imali 3 puta više prekršaja nego oni. Komplet odbrana mi je zakazala što se vidi iz priloženog. Hasanhodžić je sam sebi postigao autogol na taj način što je držao loptu u svom posjedu na gol liniji i lopta sama od sebe ušla u gol, nigdje veze. I drugi gol je pao iz prekida. Sljedeće 2 utakmice su bile pod Borićima protiv Iskre iz Bugojna i Slobode iz Tuzle. Iskri nismo dopustili da se igra, 4 šuta u okvir, sva 4 u golu, dok smo se sa Slobodom malo igrali, malo oni malo mi manje oni nego mi da bi na kraju slavili pobjedu od 2-0. Sljedeća utakmica u gostima protiv Čapljine je bila više loša nego dobra, nismo mogli spojiti dva dodavanja da valjaju međutim na odbijance smo postigli 2 gola i slavili 2-1. Pod Boriće je došao Rudar iz Prijedora , utakmica je bila ravnopravna, šanse su sijevale na obje strane međutim ipak smo mi slavili golom Bojana Burazora sa 30 metara. Otišli smo u goste GOŠK-u i uz malo sreće slavili 2-1, iako smo imali rezultat 2-0, gospodin Bibić se prošetao našom sredinom i odbranom i zatresao nam mrežu, što je bilo prosto nevjerovatno za vidjeti. U goste nam je došao mizerni Troglav koji je imao samo bod prije ovog kola i naravno poslije njega. Ispratili smo ih sa 4 gola u mreži iako su oni poveli u 9. minuti utakmice golom Hadžića. Izdominirali smo ih "from first to last"! I zadnja utakmica za ovaj mjesec je bila protiv Radničkog iz Lukavca usred Lukavca, uništili smo ih skroz i otišli smo kući sretni i nasmijani.

 

I za kraj, glavni trojac koji je omogućio trenutnu poziciju na tabeli!

 

http://www.dodaj.rs/f/2u/vz/4A9ACFEM/a16benjamin-dizdaric.jpg

 

Naš najbolji asistent kluba.

 

http://www.dodaj.rs/f/1D/Nc/1ib1lRcs/a18bbojan-burazor.jpg

 

Ujedno i naš najbolji strijelac ove sezone sa 12 postignutih pogodaka.

 

te,

 

http://www.dodaj.rs/f/3m/UL/h3Mrb5j/a28-uros-stojanov.jpg

 

 

 

Sljedeći report dolazi nakon zimskog prelaznog roka i zimskih pripremnih utakmica, tad ćete i saznati da li sam postao jesenji prvak ili sam prezimio na 2. , eventualno 3. mjestu.

 

Ako koga nešto zanima neka slobodno pita. 'til next time, budite pozdravljeni!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Sandi ti igraš za Krajinu :o nije ni čudo sto su u trećoj ligi :D

Inače dobar izbor kluba, sretno!!

 

Hvala Rafa :P A bome, nisu zbog mene u trećoj ligi, zbog uprave su :P

 

Pratim ovu karijeru, sretno ti!

 

Hvala Rahma! Nadam se da će potrajati.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima!

Trenutno nisam s vremenom da napravim update na karijeru, s tim da ni manager nisam upalio ima 3-4 dana.. malo fax, malo posao, ne stignem na sve strane ali dok uhvatim više slobodnog vremena bit će report tako da znate.. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izvinjavam se na ovolikom čekanju, ali stvarno nisam imao vremena za report ali da krenemo...

 

http://www.dodaj.rs/f/3D/Db/4hw3epPX/1/jedinstvo-bihac.png

 

Sila Nebeska prezimila na 2. mjestu Prve lige!

 

http://www.dodaj.rs/f/h/tE/3CfiVcU1/tabela.jpg

 

http://www.dodaj.rs/f/2p/bT/Nlvfecm/prva-liga-fbih-a1.jpg

 

Rezultati:

 

http://www.dodaj.rs/f/3w/gU/JS7ZgaK/prvenstvene-utakmice.jpg

 

Kao što vidite, utvrdili smo to 2. mjesto na polusezoni a mogli smo biti prvi. Prvo nas je čekala utakmica protiv Mladosti Doboj Kakanj gdje je bila prava golijada. Obje ekipe su pokazale sjajnu završnicu ali i ne baš tako sjajnu odbranu. Rezultat je na kraju glasio 6-3 za goste što je bilo i potpuno zasluženo. Sljedeće kolo nam je u goste došao Igman, ekipa koja se s velikim mukama bori za opstanak. Utakmicu smo odigrali veoma dobro i slavili na kraju 3-1. Utakmica koja me je krajnje iznenadila jeste bila utakmica protiv Bratstva iz Gračanice. Borili smo se, čupali, kidali, lopta nije htjela u gol da bi na kraju izgubili minimalnim rezultatom 1-0. Da stvar bude gora domaćini su uputili samo 2 šuta prema golu, 1 u okvir gola. Isto to kolo je i Gradina izgubila kod kuće od GOŠK-a rezultatom 4-1 tako da smo tu ispustili to prvo mjesto, po njihovu sreću a našu nesreću. Malo sam izgalamo na igrače, dao im do znanja da se ovakvo nešto ne smije događati, ipak samo prvo mjesto vodi u viši rang. Rezultat tome je pobjeda u zadnjoj utakmici polusezone protiv ekipe Orašja (Red Warriors), gdje baš i nisu dokazali taj nadimak je li?! Rezultat je glasio 3-0 za goste, potpuno zasluženo. Poslije tog kola je uslijedio odmor do Marta mjeseca sljedeće godine.

 

Pripremne utakmice:

 

http://www.dodaj.rs/f/1A/v5/4mpltc59/pripremne.jpg

 

Nema se tu šta mnogo ni za reći, sve utakmice su bile podjednako odigrane, svaka je imala svoju i vrlinu i manu. Ekipa je pokazala dobro igrala protiv ekipe Čelika iz Zenice pa čak i Borca iz Banja Luke, u svakoj utakmici smo imali posjed lopte veći od 50% međutim realizacija je falila, a i kvaliteta odbrane odnosno nekvaliteta je pokazala svoje. Rezultat tome je poraz u 4 od 5 pripremnih utakmica. Da naglasim još to da je većina igrača bila povrijeđena tokom zimskog perioda pa sam se malo morao i uzdati u rotaciju ekipe, igračima koji nisu mogli igrati na određenim pozicijama pa i onim koji nisu nastupili nikako tokom prošle polusezone. Moral ekipe nije loš, svi znaju šta im je za raditi sljedeću polusezonu.

 

Transferi

 

http://www.dodaj.rs/f/N/Sl/38vQWb8d/transferi.jpg

 

Nakon što nas je napustio Jauregui, igrač koji se baš i nije naigrao, vratili smo starog vuka Mirvu u ekipu da nam pomogne u napadu, baš ono gdje smo zapeli. Sad je samo nadati se da će proraditi kao nekad. Adnan Mašić je moja greška jer sam njega potpisao još prije početka sezone ne znajući da je transfer period prošao. Sumnjam da će mi biti od neke koristi ali ubacivat ću ga kad mi se neki od mojih ljevaka umori. Na sredini terena sam doveo iskusnog Borisa Muzgonju iz mog trenutnog kluba Krajine Cazin. Nedostajalo mi je igrača na sredini terena pa sam njega doveo kao backup Nuhanoviću, Piriću i Mešiću. Na poziciji centralnog štopera sam doveo 22-godišnjeg Senada Tabakovića iz Podgrmeča koji bi rame uz rame sa Safetom Nadarevićem trebao činiti štoperski par do kraja sezone. Kao rezervnu polušpicu sam doveo Nemanju Vejnovića iz Mrkonjić Grada jer imam samo dvojac Aganspahić-Dizdarić na toj poziciji, a obojica mi se previše umaraju pa ću Vejnovića ubacivat ponekad od prve minute. Za defanzivnog vezistu sam doveo Nenada Studena iz Kozare da izbalansiram malo sredinu terena, mogao bi lako zaigrat i za prvi tim ukoliko se pokaže boljim od Nuhanovića. Na kraju sezone nam još dolazi još jedan vezista, Duško Sakan, koji bi trebao biti jedan od dvojice prvotimaca u sredini terena ukoliko izborimo Premier Ligu.

 

 

Zanimljivosti:

- Lionel Messi osvojio Ballon d'Or, drugo mjesto Eden Hazard, treći David Silva (Ronalda niđiiiii, niđi)

- Financije u opadajućem stanju, ne znam zašto ali pare nestaju iz banke.

 

Do sljedećeg tipkanja budite pozdravljeni!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/3D/Db/4hw3epPX/grb-kluba.png

 

Sila Nebeska osvojila 1. ligu Federacije BiH!

 

http://www.dodaj.rs/f/L/DB/3BGA9RSP/tabela.jpg

 

Eto ga, napokon je i mojim mukama došao kraj. Bod po bod, kiks za kiks, Gradina popustila pred kraj sezone, mi smo ustrajali do samog kraja i to nam je donijelo promociju u Premier Ligu.

 

Utakmice proljetnog dijela sezone:

 

http://www.dodaj.rs/f/1t/zp/3HnSOOl1/proljetni-dio-sezone.jpg

 

Novosti u ekipi i klubu:

 

Što se tiče ekipe, nije loše, može i bolje. Golman

Hamzabegović je odlučio potpisati za Osijek kao slobodan igrač. Nije htio produžiti ugovor s nama što mi je najteže palo. Tako da će sljedeću sezonu najvjerovatnije na gol stati mladi Begić ukoliko ne nađem neku drugu soluciju.

Safet Nadarević, glavni stub u odbrani isto ne želi potpisati novi ugovor s nama tako da će po svemu sudeći napustiti klub kao slobodan igrač. Kao njegova nova destinacija spominje se Slavija, koja je osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Endi Nuhanović, zadnji vezni naše ekipe je napustio klub i potpisao upravo za Slaviju uz obeštećenje od 45 hiljada funti. U drugom dijelu sezone se i nije nešto pretjerano naigrao tako da sam uzeo koliko toliko lijepe novce za njega mada sam mogao i bolje, bar mislim.

Glavni igrači ekipe, napadač

Stojanov, polušpica Aganspahić, krila Burazor i Pljevljak, kao i vezni igrači Dizdarić i Studen su potpisali nove ugovore s klubom.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1S/XC/4wuBlOdA/paul-walker-signs-a-new-.jpg

Paul Walker je potpisao produženje ugovora na jednu godinu.

 

http://www.dodaj.rs/f/1N/1Y/Ap3q6TY/three-new-sponsorship-de.jpg

Jedinstvo potpisalo 3 nova sponzorska ugovora.

 

I ono što me najviše veseli, nema poreza jer nismo imali uopšte nikakvog profita!

 

U sljedećem reportu:

 

- Ljetni transfer period, svi odlasci/dolasci potkrijepljeni sa slikama

- Pripremne utakmice

- Određene promjene u taktici

- Financijsko stanje u klubu

 

'til then, budite pozdravljeni!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Evo mene drugari nazad, imao sam kolokvij iz programiranja koji sam teatralno pao. Zato me i nije bilo par dana tu s vama. Al' da ne duljim evo report pred početak nove sezone. Za one koji su se tek sad uključili u prenos, izborio sam teeeeeškom mukom Premijer ligu BiH sa bihaćkim Jedinstvom pa sam sad u pohodu da kroz 2-3 sezone i to osvojim. Let's go lagano...

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3D/Db/4hw3epPX/1/grb-kluba.png

 

 

Prvo da vam ispričam stanje u klubu. Malo se ja zaigro, tražio igrače kad ono bum:

 

http://www.dodaj.rs/f/27/ON/2aFV4aJE/jedinstvo-turns-professi.jpg

Postadosmo profesionalni klub

 

http://www.dodaj.rs/f/e/4x/2RK7vNmy/planned-training-facilit.jpg

Uprava odlučila da nam kupi par čunjeva da treniramo

 

http://www.dodaj.rs/f/Y/gk/4Z5K5hXv/scouting-range-upgraded.jpg

Bome sad možemo i skautirat Istočnu Evropu

 

 

Poslije toga sam ja odmah doveo sebi još dva skauta i krenuo u pohod na nove igrače. Nije dugo prošlo, našao sam ja par zanimljivih igrača koji bi trebali učestvovati u emisiji "Survival" sljedeće sezone. Pa da navedemo i koji su to:

 

Golmani:

Tražio, tražio i našao

Milinu koji bi trebao da pokrije nedostatak golmana u klubu stvoren odlaskom Hamzabegovića u Osijek. Pored njega dovedoh još mladog Emira Plakala koji bi trebao kao biti neka budućnost kluba, još kad bi ga ko htio na posudbu dovesti da se malo kali kao prvotimac, al' nisam te sreće.

 

Defanzivci:

Što se tiče defanzivne linije, Nadarević je odlučio ostati u klubu i pomoći nam da izborimo opstanak među Premijerligašima. Na desnog beka sam doveo mladog

Džajića iz Travnika koji će sigurno biti "first pick" za tu poziciju. Na stoperima imam Nadarevića i još jednog kojem uvijek zaboravim ime koji će i dalje činit tu sredinu odbrane, a kao njihovu zamjenu sam doveo Hasanhodžića iz Željezničara i Nemanju Vidovića, oba mlada i perspektivna igrača. Za lijevog bočnog sam doveo Brankovića i Cizika koji bi trebali odraditi svoj dio posla za ovu sezonu, naravno ako ne bude ozljeda.

 

Vezni:

U sredini sam doveo

Sakana i Kantara, zadnjeg veznog i lijevog krilnog igrača koji bi trebali makar malo pomoći u toj sredini ako ništa drugo. Transfer rok mi je prošao tako da nisam uspio nikog drugog dovest nažalost.

 

Napadači:

Tu nisam dovodio nikog, Stojanov i Mirvić su i dalje glavni napadači u klubu, nadam se da neće razočarati.

 

Transfers in/out:

 

http://www.dodaj.rs/f/3U/qQ/1Bzvb3Ip/transfers-in.jpg

Transfers in

 

http://www.dodaj.rs/f/f/39/45xuk8Qi/transfers-out.jpg

Transfers out

 

 

Što se tiče pripremnih utakmica, nisu razočarale, ni najmanje:

 

http://www.dodaj.rs/f/1O/cS/41c5fwXS/prijateljske.jpg

 

Krenuli protiv jačih, završili na slabijima. Sve u svemu zadovoljavajuće.

 

I što se tiče financija u klubu, stanje je sljedeće:

 

http://www.dodaj.rs/f/2g/1p/4DnbMnYv/financije.jpg

 

Znam da sam vam obećao da ću i taktiku postaviti, ali pošto ništa nisam mijenjao, sve je ostalo onako kako jest tako da nisam odlučio ništa da stavljam u report.

 

U sljedećem reportu:

 

- Jesenji dio sezone

- Rezultati u kupu

- Financije kluba

- i ako bi kojim slučajem šta zanimljivo naletilo, eto i to isto.

 

Until next time!

;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Haha, Bijac xD Uvijek se nasmijem kada neko spomene Bihac. Inace grad poznat po djevojkama sa velikim... i ruznom naglasku. Iz nekog mog iskustva. E sada Ling, ne spamuj nego reci da kolegi ReSearcheru ide sasvim ok, a bice samo bolje :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Haha, Bijac xD Uvijek se nasmijem kada neko spomene Bihac. Inace grad poznat po djevojkama sa velikim... i ruznom naglasku. Iz nekog mog iskustva. E sada Ling, ne spamuj nego reci da kolegi ReSearcheru ide sasvim ok, a bice samo bolje :D

 

Da kolega, ja sam Cazinjanin i iako se školam u Bihaću ne volim njihov naglasak apsolutno nikako, za djevojke da ne govorim :D .. a što se tiče karijere vidjet ćete u sljedećem reportu ko god me prati da i ne ide baš na bolje hahaha .. majko moja mila, ostat ću bez živaca .. pripremite se na nešto što u životu ne vidjeste..

Link to comment
Share on other sites

Malo cu ti spamovati temu, mozda ne bi trebao, ali znao sam (povrsno) jednog lika iz Cazina. Bio je kao neka zvjerka, neki krimos. Bio je i uhapsen prije godinu-dvije zbog necega, bilo je u svim vaznijim novinama. Da me 'bes, ne mogu se sjetiti kako se zove.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Malo cu ti spamovati temu, mozda ne bi trebao, ali znao sam (povrsno) jednog lika iz Cazina. Bio je kao neka zvjerka, neki krimos. Bio je i uhapsen prije godinu-dvije zbog necega, bilo je u svim vaznijim novinama. Da me 'bes, ne mogu se sjetiti kako se zove.

 

Nedžo "terror" Kličić :D

P.S. mali hint za karijeru, zakucan sam u dnu tabele. xD

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |