Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Must win vs. Don't lose it


Andrey'Blanc
 Share

Recommended Posts

TOTALNA OFANZIVA - BUNKER

 

Bili smo svjedoci mnogim utakmica sa podjeljenim ulogama igre mačke i miše, tako ovaj put cilj je predstaviti idealnu mačku i idealnog miša, možda ta napadačka igra nije rješenje za ulazak u ''bunker'' koji vam protivnik stvara a vi ganjate rezultat.

 

http://www.24sata.hr/image/bunker-a-la-jose-srusio-je-i-tu-famoznu-barcelonu-504x335-20100417-20101019013859-296614.jpg

 

U ulozi ste ekipe koja po svemu gubi utakmicu medjutim vi odlučujete uvesti u ekipu i trenažni proces, moderan vid katenjača kako je to kod talijana poznato. Šta radite ustvari, povučete vaše najizdržljivije igrače u zadnjoj liniji do maximuma a ofanzivce ili kreatore ostavite kao pijune na terenu za neku uvjerljiviju kontru kojih će garantujem vam biti malo ili nimalo. Cilj je vizuelno prikazati bunker i takvog ga igračima i predstaviti. U svemu ovome uvijek je bitan aktuelni štoper koji će biti ujedno i kapiten a i ''drugi golman'', dok će najveću potporu imati od dva limitirana defanzivca koji će biti glavni skakači i igrači za 90 minuta. Bekovi su po prirodi lažni napadači medjutim u bunkeru to nije tako, često igrači koji nisu po prirodi bekovi igraju tu ulogu u bunkeru i u najgorem slučaju budu itekako zahvalni te najvažniji akteri tog susreta. Zadnji vezni će biti spona izmedju odbrane i krilnih igrača dok će uloga polušpica biti povučena na čistog halfa koji će biti samo igrač na terenu bez prevelikog značaja osim sjeckanja napada svaka 3 minuta, najčešče takav igrač mora zaraditi karton i biti smijenjen 20 minuta prije kraja utakmice u ovisnosti doze agresivnosti i mentalnog sklopa kojeg bude prikazivao, napadač najčešče treba biti ubojit i brz finišer ,onaj koji ne treba učestvovati preveliko u odbrani već je njegova pozicija centar i čekanje da neko od ostalih kolega u dva trai koraka dotrči do njeg.

 

http://oi42.tinypic.com/2u9n3he.jpg

 

 

Na slici je vizuelni prikaz adikcije trenažnog procesa kojeg ćete uigravati protiv ekipa vašeg ranga te će se tako najbolje iskazati rezultat dobrine taktike koju ste spremali. Ne treba napominjati da TI mora sadržavati defanzivne role sa epitetima ataka odnosno slobode u napadu jer je jasno da će prekidi sa izuzetno malim brojem igrača u protivnikovom polju biti najveće oružje, ovo nije tutorial za početnike jer početnici ovo izvesti ne mogu a niti će se sjetit, da ne objašnjavam run at defence i slično ali postoje dvije cake kojima sam ja uspjevao, a to je roam from positions, be more expressive. Reakao sam već da su u glavnim ulogama full bekovi i naravno taj anchor man koji će zakazivati na čak 2 ili tri igrača dobro na instrukcijama analizirajte te igrače , neka to bude najbolji vezista tudje ekipe i bilo kakav polušpic.

 

Pokušajte nešto slično kačite SS-ove, dajte ideje kako ovo lagano slomiti a ja ću kroz koji dan postaviti kako ja ''lomim'' bunker bilo kakvog tipa, te me sada samo zanimaju vaša mišljenja, pretjerano je da odma i Must win postavim.

Edited by Andrey'Blanc
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Dobar tekst. Ovo tvoje se jednostavno lomi, brzi krilni igrači, tehnički potkovan playmaker i nadmoć u sredini terena.

 

Svaki bunker na ovom FMu se lomi preko krila, jer su krilni igraci i ubacaji pokvareni. Ali nesto iz mog online iskustva. Prije par godina kada sam bio aktivan u online-u, igrao sam protiv momka koji je voliko brza krila i klasicnog playmakera. A ja sam uvijek igrao bunker. I uvijek sam ga dobijao markiranjem krila i igranjem sa anchormanom, naravno, uz jos sitnih postavki u PI. Sada to vise nije moguce i odmah napadacki orjentisani igraci imaju prednost. Zbog toga je overload tako jak u ovom FMu. Defanzivni AI je sranje vec drugi serijal za redom.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |