Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Prva ljubav zaborava nema


ŽeljkoDelija
 Share

Recommended Posts

Dugo sam čekao ovaj serijal i juče sam napokon dobio priliku da osjetim čari FM 14. Prošli serijal sam igrao,ali ne toliko aktivno imao sam dva duža sejva,nisam se izigrao,nije mi bio zanimljiv. Ovaj sam odlučio da počnem sa jednim klubom sa kojim sam već pisao karijeru,uvijek sam volio da igram sa timovima iz nižih liga ili osrednjim klubovima. Iskreno još od FM 2008 nisam osvojio nijedno značajnije takmičenje osim domaćih liga i kupova. Ili ne istrajem do kraja sa sejvom ili nemam sreće.

 

Najbolju karijeru sam imao na FM10 to mi je bila prva karijera i bila je najduža,najuspješnija i mislim da je nju najviše ljudi pratilo. Ovu karijeru koju ću danas početi da pišem igram u čast ove karijere (Moje FM avanture -AFC Telford). Tu karijeru sam počeo sa Telfordom klubom iz 6. engleske lige,poslije nekog vremena sam prešao u Njukastl,da bi se opet vratio u Telford i doveo ih do Čempionšipa. Tako sam bio blizu,a tako daleko. Nije mi se ostvario san da zaigram u Premier ligi. Ovom karijerom nadam se da će biti drugačije,da će biti uspješnija i da ću dogurati do Evrope.

 

Na prošlom serijalu sam se omišljao da opet počnem sa Telfordom,ali nije mi bilo zanimljivo jer su tad u stvarnom životu napredovali u veći rang pa sam odustao od te ideje. Ipak ovaj serijal sam odlučio da počnem još jednu LLM karijeru i nadam se da će biti uspješna bez problema sa sejvovima.

 

Ovaj FM ima dosta izmjena vezanih za taktiku i trening,a ja sam izabrao najtežu karijeru,teško je očekivati dobre rezultate odmah na početku,trebat će mi vremena da se naviknem na sve,nadam se da ću izdržati,nadam se da će mi karijera biti bar u pola praćena kao prethodni LLM iz FM 10.

 

http://www.dodaj.rs/f/3i/12q/4qulT8vV/untitled-1.png

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Ajde, bas me zanima kako ce ti ici. Hoce li bitj bas po pravilima pisanja LLMa ili onako kako se karijere pisu?

 

Pa razmišljao sam dosta o tom pisanju,kao što vidiš odlučio sam se za karijeru. Nekako mi ljepše. :D Većina igrača su nepoznati pa ću se potruditi da ih što bolje predstavim.

Edited by ŽeljkoDelija
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2l/B4/1rRdLwxf/8604272.png

 

 

AFC Telford

 

Klub je vrlo mlad,osnovan je 2004. godine 28. maja. Osnovali su ga navijači Telford United F.C. koji se ugasio. Stadion im se zove "New Bucks Head" i ima kapacitet od 6 300 mjesta. Vlasnik kluba je Ian Dosser koji je klub preuzeo prošle sezone. Inače Telford se takmičio u Skrill Premier ligi prošle godine,ali su na veliku žalost navijača ispali ponovo u Skrill North jer su zauzeli posljednje 24. mjesto na tabeli. Što se tiče uspjeha,kao AFC Telford nisu osvojili nijedan pehar,a kao Telford United osvojili su 3 puta FA Trophy i 1 English Souther League Cup.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3r/Yl/49ODZlBu/11111.png

 

Legende kluba su svakako Lee Carter dugogodišnji predsjednik sada direktor kluba i Jack Bently najbolji igrač u istoriji AFC Telforda. Što se tiče rivala Telford ima dosta rivalskih klubova,a ljuti rivali su sa Shresbury Town i Kidderminster Harriers timovi koji se takmiče u višem rangu od Telforda. Klub ima polu profesionalan status,što me za sada ograničava,ali normalno je jer svi timovi iz moje lige ili su amaterski ili polu profesionalni.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1q/vV/2DCatNiJ/informacije.png

 

Što se tiče trenerskog kadra tu nisam ništa mjenjao,zadovoljan sam postojećim trenerima i skautima,mada oni i nemaju neku posebnu svrhu u ovom nižem rangu,jer nema pojma da će se meni pojaviti neke vunderkid ili neki igrač koji može da se razvije u zvijer u ovom trenutku,tako da nisam htjeo ni budžet da opteretim bez potrebe,a ni da sebe zamaram tražeći nove članove.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1v/v9/4G0tKATR/staff.png

 

Kada je taktika u pitanju tu sam konstantan na svim serijalima,koristim 4-4-2 kao osnovu i u zavinosti od igračkog kadra i ostalih ekipa u ligi promjenim je u ofanzivniju ili defanzivniju,a često igram klasičnu 4-4-2 Diamond. Za Telford sam pripremio dvije taktike,jer imam dosta loše defanzivne igrače,a nikad nisam volio da se nadigravam sa ostalim ekipama ko će više golova da da,nego sam uvijek branio svoj gol i čekao priliku iz kontre,odlika mi je da primam malo golova. Jedna taktika je 4-1-3-2 koju ću koristiti veći dio,naravno dok bude porlazila kod protivnika u slučaju da ne budem imao zadovoljavajuće rezultate spremio sam jednu još defanzivniju 4-1-4-1. Igram igru kratkih dodavanja,sa dosta centaršuteva jer imam viskoe napadače i tako ću pokušati da uradim neki zapažen rezultat u ovoj sezoni.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2y/VV/4MrvcCfa/4-1-3-2.pnghttp://www.dodaj.rs/f/F/EA/8yE64oP/4-5-1.png

 

AFC Telford je 2010. godine sklopio saradnju sa tada Premijerligašem Wolvesim. Saradnja podrazumijeva jednu prijateljsku utakmicu prije početka svak sezone i svi prihodi zarađeni od prodaje karate idu u Telford. Ništa posebno,ali i to je uspijeh za ovako mali klub.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/I/tO/2pSBuubK/wolws.png

 

Pod mojim vodstvom sklopili smo još jednu saradnju od koje imamo puno veću korist,a to je sa Colchesterom koji će svake godine izdvajati po 14,320 evra za saradnju sa nama. Ponudili su nam i par igrača da nam pomognu ali sam ih odbio jer me nisu baš zadovoljili. Colchester ima pravo preče kupovine u slučaju da požele nekog našeg igrača. Tu su još saradnje sa dva amaterska kluba u koja mogu slati igrače svoje na posudbu,a to su Market Drayton i Chasetown.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1b/4A/32WMG1hk/filaje.png

 

Kod treninga sam malo ograničen jer ne mogu birati na šta će ekipa obratiti veću pažnju,pa podjednako se pripremamo fizički i taktiku. Što se tiče treninga,trudim se da popravim harominiju u ekipi jer sam dosta igrača doveo i dosta sam otpustio,morao sam jednostavno zbog lošeg kadra koji sam zatekao.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/41/dC/16ZO7sAx/trening.png

 

Ovako je izgledala ekipa prije prve utakmice u sezoni,poslije odlično odrađenih pripremih utakmica. Svi su spremni i zadovoljni,jedino su 3 igrača imala probleme sa manjim povredama.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/y/yQ/1sunhcDB/trening-spremnost.png

 

Odigrao sam 7 prijateljskih utakmica i zabilježio solidne rezultate. Najveća pobjeda je bila protiv Wolvesa 4:2 gdje su moji igrači bili vrlo raspoloženi i sigurni u odnosu na protivnika koji je olako ušao u utakmicu i podcijenio naš kvalitet. Rezultati 7 odigranih utakmica su ovde. Transfere sam odradio i dosta vremena potrošio na njih,dosta igrača doveo i dosta otpustio,neke sam dovodio pa otpuštao jer su me razočarali. Pretežno sam gledao fizičke ocjene igračima koje sam dovodio i na početku sezone sam odlučio da dimenzije stadiona budu najveće dozvoljene jer sam siguran da imam najbolje spremnu ekipu što se fizičke spremnosti tiče. To će mi biti još jedna prednost u odnosu na protivnike siguran sam. Dovodio sam igrače i na posudbu tromjesečnu pa ako se pokažu i budu željni ja ću produžiti saradnju sa njima.

Ovde možete pogledati transfere.

 

I na kraju kad sam odigrao sve prijateljske,završio prelazni rok (nisam završio jer mogu tokom cijele sezone dovoditi,pa ako se pojavi neko za koga mislim da će mi pomoći sigurno ću ga pokušati dovesti) ovako izgleda moj sastav.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/10/G2/3uYU69Su/tim.png

 

 

Zanimljivosti:

Cilj:

  1. Ulazak u viši rang.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Sviđa mi se ovaj dio zanimljivosti :P

 

Uglavnom, jako dobar report gdje si nas upoznao gdje i što vodiš.

 

Sretno ti

 

Hvala,od tebe najviše volim pohvale. A ovo gore sam morao kopirati,baš je upadljivo. :P

 

Odličan report, zanimiva karijera ovo tribam sigurno pratit. Sretno u ovoj sezoni i neka traje dugo! :)

 

Hvala!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://nonleaguefootball.com/images/skrill-premier-wide.jpg

 

Premier ligo evo nas!

 

Prva sezona u novom serijalu je završena,evo jedan opširaj apdejt o cijeloj sezoni. Ubuduće ću pisati po 2 ili 3 reporta u toku sezone,za ovu nisam imao vremena. Teško je bilo na početku,loše smo ušli u novu sezonu,škripalo je na dosta mjesta,neke igrače sam odmah otpustio,a i neke sam poslao u matične klubove koji su došli sa posudbe. Na kraju lagano sam se prošetao kroz ligu,uz odličnu igru. Na početku smo se mučili u napadu,ali onda kada smo igrali protiv Gloucestera primjetio sam odličnog Darrena Edwards,koji je već tada u prvih 11 utakmica čak 15 puta tresao mreže protivnika i mog golmana je matirao 2 puta. Poslao sam skauta,on je bio zainteresovan da dođe,ponudio sam mu ugovor,ostalo je istorija. Odličnu sezonu Edwards je krunisao i rušenjem rekorda Skrill North lige koji je držao Terry Fearns sa postignuta 32 gola,Edwards je to sada podigao na 34 gola. Ovde možete vidjeti statistike igrača.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1K/6C/27UqVjSi/tabela.png

 

Na posljednjoj utakmici u sezoni navijači su napunili tribine,iako je njihova podrška bila prisutna tokom cijele sezone ovo na kraju je bilo nešto posebno pred 5,344 navijača na domaćem terenu u meču protiv Gainsbourgha,domaća ekipa je slavila rezultatom 2:1 i tako uljepšala slavlje svojim navijačima,iako su na tom meču debitovala 4 omladinca za ekipu Telforda,od kojih se očekuje da se polako priključe prvom timu.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/r/HV/20tsLtxY/fm-2013-11-20-19-35-09-8.png

 

Zbog teške povrede koju sam spomenuo u prošlom reportu,zamjenik kapitena Alan Mogan i trener uz to je morao da pauzira od 10 do 12 mjeseci. Problem je bio taj što je on imao najveću platu u ekipi 425 evra sedmično,ja to nisam mogao više izdržavati pa sam odlučio da raskinem saradnju sa njim po dogovoru.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2o/f3/1FaJ52tx/mogan-otisao.png

 

Navijači su bili vrlo razočarani ovim potezom koji sam uradio na savjet svog asistenta ali ja sam siguran da sam ispravno postupio. Na polusezoni sam doveo tri igrača na posudbu od kojih je jedan odigramo samo dva meča i povrijedio se do kraja svoje posudbe u pitanju je Smith. Odličan utisak ostavio je štoper koji je došao na posudbi iz Odldhama prvo na tri mjeseca,a onda sam odlučio i do kraja sezone da ga zadržim iako samo 20 godina imao djelovao je odlično na terenu i nadam se da će ostati i sledeće sezone u dresu Telforda,u pitanju je Glenn Belezika. Još jedan igrač je pružio solidne partije u pitanju je vezista koji se snalazi odlično na više pozicija i koji je odradio odlično posao zbog kojeg je doveden,a to je da rastereti vezni red,jer je bilo dosta povreda i dosta loših partija pojedinih igrača. U pitanju je igrač Bristol Citya Jordan Wynter. Pored ta tri igrača nešto kasnije sam prvom timu priključio tek pridošle omladince,jedan se baš naigrao u pitanju je zadnji vezni od kojeg očekujem baš mnogo Sean Wray koji je zabilježio 7 nastupa za prvi tim,drugi igrač koji je dobio priliku da igra sa prvim timom je štoper Ruairi Gray,on je pretežno dobijao priliku sa klupe,nadam se da će napredovati onako kako skauti misle da hoće.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3X/wd/BBAYFTI/fm-2013-11-21-00-25-45-4.png

 

Ja sam prezadovoljan kako je sezona završila,Edwards je prvi strijelac lige. Ja sam potpisao novi ugovor. Dobio sam 3 nagrade za trenera mjeseca što je veliko priznjanje za mene i za moj rad,a još veće je to što sam došao na poziciju broj 8. kada su u pitanju najbolji treneri iz Bosne i Hercegovine. Naravno sve to nije promaklo ljudima koji su zaduženi za davanje nagrada,pa sam dobio veliko priznanje i prvu veliku nagradu kao menadžer,a to je titula menadžera godine u 6. Engleskoj ligi. Uprava se trudi da mi izađe u susret koliko god je moguće pa je povećala zaradu od transfera na 35 % .

 

Zanimljivosti:

  • Potpisana saradnja sa Portsmouthom.
  • Samo jedan nagrada za igrača mjeseca. (Marc McCammon u martu)
  • Tom Godden zabilježio 13 nastupa za prvi tim.
  • Matt Goddennajbolji igrač koji je doveden na posudbu. (11 golova 10 asistencija)
  • Matty McGinn najbolji asistent kluba. ( 17 asistencija)
  • Marc McCammon dao najviše golova za klub. (23 gola)
  • Finansijeidu uzlaznom putanjom.

Edited by ŽeljkoDelija
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2l/B4/1rRdLwxf/8604272.png

 

Počela je nova sezona,očekuje nas teška borba za opstanak. Upravi sam obećao ono najniže što sam mogao,a to je sredina tabele. Imam vrlo,vrlo mal' budžet za plate i za transfere u odnosu na ostatak lige. Odmah po ulazku u Skrill Premier ligu pregledao sam ostale klubove i primjetno je da su dosta jači od mene i dosta napredniji u odnosu na protivnike iz 6. lige. Nisam se baš nadao da će razlika biti tako velika. Na tržištu sam bio slab konkurent svima,mala reputacija,malo novca,igrači su birali bolje klubove i veću zaradu,tako da sam jedva nekako skrpio ekipu pred početak sezone.

 

http://www.dodaj.rs/f/3j/HU/4Rs2Iguj/frendli.png

 

Zadovoljan sam kako sam odradio priprmne utakmice,solidni rezultati su ostvareni. Al' nisam uspjeo da uigram ekipu pred početak sezone jer mi je nekolicina igrača došla pred sami start sezone i još sam u potrazi za kvalitetnim igračima sa kojim ću nadam se izboriti opstanak i sačuvati mjesto trenera u Telfordu. Najbolji strijelac prošle sezone Darren Edwards je napustio klub,tačnije ja sam raskinuo saradnju sa njim jer mislim da nema kvaliteta za ovu sezonu,a prošle sezone je samo imao sreće. Na prijateljskim mečevima je igrao katastrofalno i odlučio sam da olakšam budžet,a i pronašao sam mu zamjenu to mi je i najbolje pojačanje ove sezone. U pitanju je iskusni 36godišnji napadač Clive Platt. Pored njega došao je i golman James Belshaw od kojeg puno očekujem,nakon što sam se razočarao i izgubio najveći potencijal u klubu mladi Tom Godden je odlučio lakšim putem da dođe do više ranga i prešao je u Southend jer ja nisam mogao profesionalni ugovor da potpišem sa njim. Iz Forest Greena na posudbu je došao veznjak Kieron Forbs,tu su još i mladi Portugalac Fabio Saraiva,zadnji vezni Alex-Ray Harvey i iskusni Lee Hendrie ostale igrače koje sam potpisao,potpisoa sam u omladinski pogon,tako da ih neću spominjati ako ih ne ubacim u prvi tim.

Ovde možete pogledati sve transfere.

Problem koji sam već spomenuo jest što mi je došlo par igrača pred sam početak sezone. Iskreno najslabiji sam u odbrani,a to mi se nimalo ne sviđa,uvijek sam više volio da primim 1 gol nego da dam 2. A to će ove sezone biti teško. Pokušat ću da dovedem još nekog iskusnijeg igrača u odbrani,mislim ne mora biti iskusniji,al' mora biti kvalitetan. Nadam se da će neko od napadača proraditi da mi na vrijeme obezbijedi sredinu tabele. Imam strah da ću ostati bez posla ove sezone,a to bi značio i kraj ove karijere.

 

http://www.dodaj.rs/f/p/cj/2vtahiFF/trening.png

 

Dosta omladinaca će debitovati i ove sezone,neki od njih su tu već standardni kao što su Sean Wray odlični zadnji vezni koji može igrati i na poziciji desnog beka i Ian Khlaf lijevi vezni koji je prošle sezone dosta dobro odigrao,dok će David Wright,Marcus Bond i Gareth Browers ove sezone zabilježiti svoje prve minute za prvi tim i oni će biti bekapu na svojim pozicijama,jedino Browers bi mogao da bude starter jer nemam drugog desnog beka.

 

 

Zanimljivosti:

 

Ciljevi:

  • Sačuvati status Skrill Premijerligaša.
  • Sačuvati posao.
  • Napraviti kostur za sledeću sezonu.
  • Što više mladih igrača spremiti za takmičarski pogon.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Čestitke za trud oko pisanja, odlično je. Ono što je problem u klubu kojeg vodiš, mi ne znamo praktički ništa. Tako da se ja ne bih bazirao na rezultatima u prezentiranju. Nego u prezentiranju samog kluba, recimo da odvojiš jedan report da prezentiraš igrače, pa ciljevi, čisto da otprilike znamo tko su i što su ti igrači.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Čestitke za trud oko pisanja, odlično je. Ono što je problem u klubu kojeg vodiš, mi ne znamo praktički ništa. Tako da se ja ne bih bazirao na rezultatima u prezentiranju. Nego u prezentiranju samog kluba, recimo da odvojiš jedan report da prezentiraš igrače, pa ciljevi, čisto da otprilike znamo tko su i što su ti igrači.

Hvala na savjetu,sviđa mi se. Kad nađem slobodnog vremena upoznat ću vas sa igračima i klubom.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://nonleaguefootball.com/images/skrill-premier-wide.jpg

 

 

Na vaš prijedlog odlučio sam da vam predstavim ligu,klub,upravu,navijače,finansije,igrače..i sve ostalo vezano za AFC Telford. Počet ću sa Skrill Premier ligom.

Skrill Premier liga je 5. rang po takmičenju u Engleskoj. Ligu čine 24 kluba. Prvi tim ide direktno u veći rang Sky Bet League 2. Timovi od 2. do 5. mjesta idu u plej of. Pobjednik plej ofa takođe ide u viši rang. Kada je ispadanje iz lige u pitanju zadnja 4 kluba ispadaju u Skrill N/S u zavisnosti iz kojeg mjesta je klub. Igra se sistem svako,sa svakim kod kuće u gostima po jednu utakmicu. Ukupno 46 utakmica,ne računajući plej of. U zavisnosti koliko daleko dogurate u plej ofu povećava vam se broj utakmica.

Pravila.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2l/B4/1rRdLwxf/8604272.png

 

Počet ću sa igračima koji trenutno učestvuju u borbi za opstanak u Skrill Premier Ligi. Dosta sam dovodio ove sezone,cilj mi je da uključim što više mladih igrača iz svoje škole,jer stvarno nemam novca za pojačanja,a i slaba mi je reputacija pa niko ne želi da mi dođe. Došlo je i nekoliko igrača na posudbu,od kojih očekujem da mi pomognu da ostvarim ono što želim,a to je sredina tabele.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2/LC/2CWJGdTQ/tim.png

 

Na poziciji golmana imam iskusnog Ryan Younga (kapiten) i ovo sezonsko pojačanje James Belshaw. Trenutno prednost ima kapiten Young.

 

Na poziciji štopera sam najkritičniji,mislim u cijeloj odbrani sam kritičan. Trenutno najkvaliteniji igrač u odbrani mi je Tom Bonner,koristim ga na svim pozicijama.

Simon Grand i Matt Coupe iskusni štoperi koji su prošle sezone pravili razilku,a ove sezone će biti patnja. Tu je još i pridošlica Pat Keary,Regan Edridge i Andrew Hughes.

 

Bekovi su mi takođe kritični kao i cijela odbrana. Na lijevoj strani imam Marcus Bonda (omladinac),tu je i rezerva Matty McGinn-Desno je još jedan omladinac Gareth Bowers i igrač koji je prošle sezone bio na posudbi iz Mančester Junateda Callum Evans,sada je potpisao sa nama ugovor on je bekap.

 

Zadnji vezni mi je Alex-Rey Harvey,zamjena mu je Sean Wray.

 

Na poziciji centralnog veznog nalazi se kreator naših napada Archie Love,zamjena mu je veteran Lee Hendrie. Kao treća opcije tu je Max Pemberton.

 

Na krilima sam najjači. Na lijevoj strani imam David Martina,Sean Clency i mladog Iana Khalfa. U zavisnosti od forme mjenjam ova tri igrača jer se podjednako dobro snalze i nema neke velike razlike između njih. Na desnoj strani je Kieron Forbs i Fabio Saravia.

 

U napadu imam 4 opcije,ali nisam zadovoljan uopšte. Najbolji od njih je naravno reprezentativac Barbadosa Marc McCammon. Poslije njega tu je Clive Platt. A kao zamjene njima i džokeri koji ulaze sa klupe tu su David Wright (omladinac) i Romello Nangle.

 

 

 

Uprava kluba

 

U upravi kluba imam malo članova. Trudim se da povećam broj trenera,skauta ali ne ide baš. Ali dobro za ove uslove koji vladaju u klubu trebam biti zadovoljan. Evo da vam predstavim tim stručnjaka koji mi pomaže da ostvarim svoje ciljeve.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/l/55/13e7jUoa/fm-2013-11-26-15-32-36-7.png

 

Dosta loše stojimo sa trenerima za prvi tim,uprava nam je dozvolila da imamo samo 2 trenera. Evo ovako izgleda trening prvog tima u Telfordu.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3w/VZ/WgkDg4C/seniori-trening.png

 

Treneri koji zajedno sa mnom vode treninge prvog tima su Darren Cross,moj asistent Jamie Clarke i Craig McIlwain. Zahvaljujući njima imamo solidne rezultet u napredku naših igrača. Najzadovoljniji sam učinkom Darrena Crossa koji je skoro stigao i mislim da će u budućnosti biti više trenera njegovog kalibra kako klub bude rastao.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3E/lK/4fWE5tZL/u18-treninzi.png

 

Puno više sam uložio i truda i napora da pronađem što bolje stručnjake za omladinski pogon. Mislim da će mi se to isplatiti kako budu prolazile godine,nadam da će i moja škola izbaciti jednog dana ekstra talenta. Za sada su tu 4 igrača koja su iz omladinskog pogona priključena u prvi tim. Što je odlično za samo jednu sezonu. Nadam se da će u budućnosti biti još njih. Treneri od kojih očekujem da razviju nekog talenta su Andy Robinson,Steven Wainwright,Darryl Smith i naravno David Cooke dirketor omladinske škole u koga imam najviše povjerenja.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1P/yI/1OIO2XZT/skauti.png

 

Velike probleme mi stvaraju skauti koji su dosta loši,a bolje ne mogu naći trenutno. Takođe problem mi pravi uprava koja mi ne dozvoljava da ih šaljem izvan Engleske. Glavni i odgovorni u skaut službi je Chris Shaw,njemu podređeni su James Brothers i Robert Leason. To su moji skromni skauti koje se nadam da ću što prije zamijeniti nekim puno boljim i da će uprava da popusti i poveća mi prostor na koje mogu da ih šaljem.

Da,čovjek koji se brine za zdravlje mojih igrača je Chris Roberts,koji ima pune ruke posla ovih dana,nadam da će mi uprava dozvoliti u skorije vrijeme da mu priključim još nekog.

 

 

O klubu..

 

http://www.dodaj.rs/f/3O/3V/2P3v0i7u/fm-2013-11-26-16-07-46-5.png

 

 

Klub je osnovan 2004. godine. Osnovali su ga navijači. Do sada u svojoj istoriji nije imao neke zapažene uspijehe,pretežno su tu 5-6 liga. Najveći uspijeh su ostvarili osvajanjem Englsih FA Trophy i to tri puta u svojoj istoriji. Od kako sam ja menadžer osvojili smo samo Skrill North ligu,što je za mene odličan uspijeh za jednu sezonu.

 

http://www.dodaj.rs/f/20/Po/3QG3GkDN/fm-2013-11-26-16-08-45-0.png

 

Klub ima saradnju sa 3 tima,a to su Wolwsi,Portshmouth i lokalni klub Chasetown u koji šaljemo mlade igrače na kaljenje. Od Wolwsa i Portshmoutha imamo solidnu zaradu u vidu finansija i to je ono što nam treba u ovim teškim vremenima,nadam se da ćemo jednom i mi biti na njihovom finansijskom nivou.

 

Stadion Telforda New Bucks Head ima 5622 mjesta od čega je 2280 mjesta sjedećih. Taj stadion nije u vlasništvu kluba i nadam da ćemo jednog dana i mi imati naš vlastiti stadion. Imamo prosječne uslove za trening seniora i adekvatne uslove za razvoj mladih talenata,ne mogu ništa bolje da očekujem u skorije vrijeme što je i realno i ne patim za tim za sada. Ove sezone sam uzeo minimalnu dužinu i širinu terena koja je dozvoljena u ligi jer imamo jedan od najslabijih timova u ligi i predviđaju nam 19. poziciju,što podrazumijeva da ćemo biti kanta za napucavanje. To sve detaljno možete da vidite ovde.

Za samo jednu sezonu zadobio sam veliko povjerenje uprave nadam da će tako biti i u buduće.

 

 

O finansijama..

 

Za kraj ću vam predstaviti finansije,živa patnja za mene ali to mi daje neku volju da igram. Znam da će jednog dana kasa biti puna. Eto od kad sam došao u klub finansije idu naravno uzlaznom putanjom sve dok ne trošim novac za pojačanja i dok napredujemo u viši rang,ove sezone mislim da neće biti nekog napredka i da ću se sledeće još više mučiti kada su finansije u pitanju ali sezona je pred nama,ništa nije izgubljeno dok se ne završi cijela sezona.

 

Ovde možete da pogledate listu naših vrloo,vrloo skromnih sponzora.

Budžet za ovu sezonu je zadovoljavaću,ako mislimo da ispadnemo iz lige.

Edited by ŽeljkoDelija
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ti i ja smo u slicnim vodama, i najvaznije je strpljenje. Ide ti solidno, nemoj nista zuriti, neka sve ide prirodno :)

 

Naravno bez strpljenja nema ništa. Ne bi ni bilo realno da svaku sezonu izborim promociju u viši rang. Jedino da sam Murinjo. :P

 

Pravi izazov,svaka cast.Ja sam na FM2008 ovakav slican izazov pravio sa Cambridge Unitedom.Prati se i sretno ;)

 

Hvala,nadam se da ću uspjeti koliko toliko..

 

Čestitke za trud oko pisanja, odlično je. Ono što je problem u klubu kojeg vodiš, mi ne znamo praktički ništa. Tako da se ja ne bih bazirao na rezultatima u prezentiranju. Nego u prezentiranju samog kluba, recimo da odvojiš jedan report da prezentiraš igrače, pa ciljevi, čisto da otprilike znamo tko su i što su ti igrači.

 

Tvoj savjet je poslušan. Nadam se da će vam sada svima biti jasnije o kakvim igračima i kakvom klubu se radi.

Link to comment
Share on other sites

Bravo, odličan report. Ekipa nije loša, imaš dva solidna napadača za tu ligu i par veznjaka se ističe. Desni bek ako se ne varam je isto jako dobar...

 

Financije zadovoljavajuće, što ideš više prema gore bit će više love, tako da nadaj se da uskoro poraste to malo :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |