Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Misija "Dudelange"


Alfredo di Stéfano
 Share

Recommended Posts

Kako i ove godine zbog loše finansijske situacije nisam u mogućnosti kupiti FM, odlučio sam da startam igru iznova, na način da izaberem nacionalni tim (koji ovdje neće biti spomenut) i prijavim se za posao u klubovima bez menadžera.

Selektirane su sve evropske lige, većina samo prvi rang takmičenja. Od ponuđenih ugovora kao najveći izazov mi se činio klub iz Luksemburga, Dudelange.

http://www.dodaj.rs/f/T/mm/4mXEa529/1224.png

Dudelange poznat kao jedan od najslabijih, ali čestih učesnika kvalifikacija za Ligu Prvaka. Oformljen je 1991 godine u gradu Dudelange. Svoje utakmice igra na stadionu "Jos Nosbaum" kapaciteta 2500 mjesta. U Evropi ubilježio ukupno 41 utakmicu, sa 8 pobjeda, 3 remija i 31 porazom, što u Ligi Prvaka, što u ostalim evropskim takmičenjima. Sa klubom sam potpisao amaterski ugovor na neodređeno vrijeme, a kako su ambicije kluba male, nadao sam se da ću tu graditi jednu dužu karijeru.

Zbog ranog starta Lige Prvaka odlučio sam se da ne organiziram prijateljske mečeve, nego da prvo pretkolo dočekam sa odmornim igračima.

Formacija i igrački kadar sastavljen od amatera izgleda ovako:

http://www.dodaj.rs/f/3v/8k/2AoEpyCo/4.png

U žrijeb za prvo pretkolo Dudelange ulazi kao "Seeded team", što je značilo minimalnu prednost u odnosu na ostala 3 kluba. Uz dosta sreće Dudelange dobija predstavnika San Marina, Tre Fiori, a uz vještinu staroga lisca, Dudelange u dvomeču izlazi kao pobjednik ukupnim rezultatom 5:0.

http://www.dodaj.rs/f/3P/Ef/SCSyDmq/1.png

 

Uz dosta nervoze "stručni" štab je dočekao i žrijeb za drugo pretkolo. Dudelange ponovno kao "Seeded team" mogao se nadati čudu, slabijoj ekipi, koja bi Dudelangeu ostavila kakve-takve nade da mogu do trećeg pretkola. Međutim loša sreća odlučila je da Dudelange u prvoj utakmici drugog pretkola ide u goste kao autsajder ekipi Wisle (Krakow). Dudelange uz dobru pripremu amatera i odlično postavljenu taktiku dolazi do pobjede rezultatom 1:2 i dobija odličnu prednost pred uzvrat na stadionu "Jos Nosbaum". Uzvrat prolazi u relativno dobroj igri i pobjedi Dudelangea od minimalnih 1:0.

http://www.dodaj.rs/f/3N/v2/1mSnfPGf/2.png

Nakon ove utakmice smatrao sam ovo krajem sezone u Evropi i čekao žrijeb. U trećem pretkolu Dudelange je bio "Unseeded team" te sam tako iščekivao koji će od timova dobiti priliku da potopi Dudelange, ali sreća je ponovno na mojoj strani, pa tako u trećem pretkolu nalijećem na manje zlo. Maribor.

Dočekao sam i taj trenutak, prvu utakmicu, koja se igrala na domaćem terenu, u kojoj je uz dosta sreće Dudelange skršio neprepoznatljivi Maribor rezultatom 2:1. Pred uzvrat trener Maribora, Darko Milanić, potpuno je ubijeđen da će njegov Maribor savladati Dudelange, ali da ne bude tako pobrinuo se Sebastien Remy, koji je u 34' minuti zatresao mrežu Maribora za, ispostaviti će se kasnije, konačnih 1:1, što je značilo prolazak Dudelangea u četvrto pretkolo.

http://www.dodaj.rs/f/3s/ll/3TlTYt7d/3.png

Nastavit' će se... :)

Edited by FMBOSNIA
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Novi dan, nova sreća, nekome manja, a nekome veća... U žrijebu četvrtog pretkola Lige Prvaka i definitivno sam ostao bez sreće. Od timova kao što su albanski Skenderbeu i hrvatski Dinamo, Dudelange dobija za protivnika škotski Glasgow Rangers. U prvoj utakmici kod kuće, Dudelange bez igre i ideja gubi sa sretnih 0:1 što svakako ostavlja šanse u uzvratu uz malo sreće. Ali da me sreća polako ali sigurno napušta pokazuje upravo utakmica u Glasgowu na Ibrox stadionu, gdje Dudelange doživljava debakl od strane Rangersa. Rezultat na kraju utakmice je glasio 5:0 u korist ekipe Rangersa. No, šta je, tu je. I usprkos ispadanju, osigurao sam nastup u grupnoj fazi Evropa Lige, što znači da sezona za Dudelange u Evropi nije još gotova.

http://www.dodaj.rs/f/2F/2N/2LpvkCAL/6.png

Kako sam i u žrijebu za Evropsku Ligu bio u posljednjem šeširu, nisam se mogao nadati prevelikom čudu, mada je u ostala 3 šešira bilo zanimljivih ekipa koje bi vjerovatno vrlo lako prošao, pa sam tako priželjkivao grupu tipa: Panathanaikos, Hapoel Tel-Aviv, Salzburg, Dudelange, no za takvo što sam trebao dosta sreće. I nisam je imao. Na kraju je sve ispalo upravo suprotno od onoga što sam priželjkivao, pa sam tako dobio sljedeće protivnike:

http://www.dodaj.rs/f/3d/AL/1BuidPjJ/7.png

U prva dva meča ostvario sam sljedeće rezultate:

Dudelange 0:4 Lazio (H.T. 0:3)

Twente 2:1 Dudelange (H.T. 0:1)

Dakle bio sam blizu senzacije u Enschedeu ali igrači nisu izdržali pritisak.

U međuvremenu je počela i liga, pa sam tako ostvario sljedeće rezultate u prvih 6 kola:

http://www.dodaj.rs/f/2c/R/2VAJbbM2/8.png

Mediji mom klubu predviđaju 4. mjesto, ali za sada držim jako dobro 2. mjesto...

http://www.dodaj.rs/f/y/l9/4VuZx7Bd/9.png

Nešto više informacija o ligi i kupu po završetku polusezone...

Edited by FMBOSNIA
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Na moju žalost moram da vas obavijestim da je u jutarnjim satima došlo do pada sistema na mom PC-ju, tako da je sve što je bilo na disku C:/ otišlo u nepovrat, uključujući i Football Manager sa sve saveom, ligama, i ostalim dodacima... Trenutno nisam u stanju da poduzmem nešto, a zamolio bih admine da (ukoliko je moguće) pobrišu sve postove u temi, jer ću za vikend krenuti iznova, sa istim ili eventualno nekim od drugih klubova... (ukoliko PC bude popravljen)... facepalm:sorry:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |