Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

San Marino - Road to World Cup


Ling^2
 Share

Recommended Posts

Zapoceti cu kao sto sam zapoceo i report u ovo vrijeme prethodne sezone. Sa podsjetnikom na malu salu, o osvajanju Lige sampiona i Seria A. Ajmo reci da sam poprilicno zadovoljan kako je to zavrsilo, ali i ove sezone nisam donjeo San Marinu trofej. Jos uvijek cekam na svoj prvi trofej u karijeri. A vec je peta sezona. Uglavnom, da ne duzim previse, evo liste utakmica i kako je to proslo u drugoj polusezoni:

 

http://i.imgur.com/E95VWiN.png

 

Kao sto se moze da vidi, ako govorimo o Ligi sampiona, sjajan uspjeh je vec prolazak grupe, a jos veci izbacivanje jednog jakog kluba bogatog sjajnim igracima ali i naftom. Kako sam to uspio, stvarno ne znam. Ogromne kolicine srece sam imao. A te kolicine srece mi je nestalo u sljedecem susretu protiv kluba koji ima isto tako sjajne igrace. A i gradski su rival klubu kojeg sam izbacio. Ali tu je sve zavrseno u prvoj utakmici. Ukupno je bilo 6-1 u dvije utakmice, ali zadovoljan sam jer sam ove godine od Lige sampiona zaradio preko 40 miliona.

 

Liga je bila bolja nego prosle sezone, mozda na slici ispod se ne cini tako, cini se gusto, ali pobjednik je pet kola prije kraja odlucen, a ja sam se borio za direktan ulazak u najelitnije evropsko takmicenje. I uspio sam se izboriti sa relativnom lakocom zahvaljujuci sjajnoj formi na kraju sezone. A i sto imam dva podjednako jaka tima uveliko pomaze. Uglavnom, u plusu smo oko 90 miliona, FFR nam ne moze nista, a meni je uprava dala 40 miliona za sljedecu sezonu. Koga da dovedem?

 

http://i.imgur.com/0Qbqt4M.png

 

Lijep pozdrav.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da li je to TO?

 

Da, pitam se da li mi je ovo posljednja sezona ovdje, u ovom dijelu. Bio bi i red, jer nisam naucio ovoliko dugo da cekam na trofeje. Ne bi bilo nista cudno ne osvojiti trofej u 2018/2019 godini ako nisi u prve tri sezone izborio Ligu Sampiona sa relativnom lakocom. Vjerovatno je tu i moja greska, jer nisam htio previse da kupujem. Nego, da ne duzim i ne tusim previse, evo kako su transferi ispali za ovu sezonu:

 

http://www.dodaj.rs/f/18/rE/4WvkXEdY/bez-naslova.jpg

 

I opet moja tvrdoglavost na djelu. Umjesto da trosim, ja sam zaradio. Dobro, situ, ali opet transferi su u plusu. Doveo sam bivseg igraca Citija i povratnika u italijansku ligu za skoro pa nista, a kao kontra efekat morao je klub da napusti (na posudbu) najbolji napadac. Ostali transferi i nisu toliko bitni, sem da spomenem da je vecina dovedena kao pomoc za buducnost ( jer mi nedostaje HG igraca za Evropu), te jedan stoper koji je dobar sa loptom u nogama. Potrebna mi je mirnoca u iznosenju lopte iz zadnje linije.

 

Sljedece sto bi vam moglo biti interesantno jeste liga, domace prvenstvo. Razlog zasto je naslov ovakav. Vec na 'poluvremenu' imam nedostiznu prednost, jednini neprijatelji smo mi sami sebi, ako se desi implozija. Valjda nece.

 

http://www.dodaj.rs/f/3q/wT/1Seu5O1d/bez-1.jpg

 

 

I za kraj prijenosa, statistika igraca za ovu polusezonu.

 

http://www.dodaj.rs/f/3C/V1/kqYnzZc/untitled.jpg

 

Da napomenem, sve vezano za evropska takmicenja ce ici najvjerovatnije sutra. Lijep pozdrav.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Zato sto sam doveo boljeg od njega i da mi ne bi sjedio na klupi... ili da mjenjam taktiku samo da njega uglavim. Ova opcija od prodaje igraca mi se cinila boljom. Necu okaciti mis o klin, nego cu premjestiti karijeru u dio van LLM-a, jer ce mi onda cilj biti San Marino kao repka, a tu nema smisla da drzim sakrivene igrace i sve druge informacije.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Poglavlje - LLM do titule - Zavrseno.

 

I to u velikom stilu. Srusen je rekord, osvojena titula i jedno iznenadjenje koje ce doci na kraju. Ali idemo redom.

 

Titula je tu, konacno jedan trofej u petoj sezoni:

 

http://www.dodaj.rs/f/1o/A3/1vpH2kpz/bez-naslova.jpg

 

I to je osvojen sa stilom:

http://www.dodaj.rs/f/1j/12S/2xH7w8Et/bez-naslova1.jpg

 

Nazalost, to je bilo sve od uspjeha u ovoj sezoni. U LS smo dobili u prvoj nok-aut fazi ponovo Engleze, i to ponovo onaj tim kao i prosle godine, i ponovo smo na isti nacin prosli, golom u gostima. Ali dalje od toga nismo imali snagu, najtrofejniji evropski klub nam je stao na kraj. Mada nisam bio previse daleko od iznenadjenja.

Italijanski kupovi me nikada nisu zanimali, pa je to i razlog zasto ih uopste nisam spominjao do sada u nekom vecem kontekstu. Da ne duzim ovo, evo svih rezultata polusezone:

 

http://www.dodaj.rs/f/1o/TX/4Fta1QfN/bez-naslova3.jpg

 

I za kraj, kao sto sam i obecao, nakon sto osvojim titulu, selim ovu LLM karijeru u dio za obicne karijere. Lijep pozdrav do tada uz mali poklon i pitanje. Sta dalje?

 

http://www.dodaj.rs/f/u/NC/1GuNLuV2/bez-naslova2.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

E ako si dosao zbog lajka :D

 

Nego, pitanje je bilo, s kojim klubom da nastavim? Jos mi je rano za drzavu, hocu da odradim sezonu/dvije negdje drugdje ( u drugoj ligi) pa onda da uzmem San Marino.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |