Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

San Marino - Road to World Cup


Ling^2
 Share

Recommended Posts

Nevjerovatni rezultati, svaka čast :sesir:

Zar nije sada moguće postavljati SS-ove bez precrtavanja, pogotovo u mečevima i na tabeli jer nećemo vidjeti koji klub je jak i sl?

Edited by staridedo
Link to comment
Share on other sites

I sad me Anderlecht prci u prijateljskoj utakmici lol

Hvala svima na komentarima, amo sam u stezi sa vremenom pa slabo odgovaram na komentare, ali svi su procitani i svi su uzeti k srcu bas kao i Anderlechtov treci gol u 18. minuti :(

Link to comment
Share on other sites

Nevjerovatni rezultati, svaka čast :sesir:

Zar nije sada moguće postavljati SS-ove bez precrtavanja, pogotovo u mečevima i na tabeli jer nećemo vidjeti koji klub je jak i sl?

Mislim da nije, ali necu sada nista mjenjati jer ce se ovo brzo zavrsiti (imam osjecaj da cu uzeti prvenstvo u slj. dvije sezone), a onda nastavljam kao karijeru.

Link to comment
Share on other sites

Ekstra. Kad vidim tvoju karijeru, odmah se setim moje, jer sam i ja poceo iz trece lige, a lako se moze desiti da zavrsim vec u trecoj sezoni kao prvoligas tj takmicar JSL. Samo sto cu ja jos dugo cekati na ligu sampiona. :)

 

Cestitke. thumbup

Link to comment
Share on other sites

Rezultat fantastičan, 3. mjesto u prvoj sezoni Serie A. Svaka čast, ništa drugo ne mogu reći.

 

Što se tiče SS-ova, možemo zaobić pravila mada bi ja više volio da to radiš onda kad prebaciš ovu temu u karijeru. Pravila su pravila, nažalost.

 

Kako financije izgledaju? Kakav ti je MP za iduću sezonu? Ima li kakvih omladinaca?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sef je rekao da nije po pravilima LLMa, pa toga i nece biti. Hvala Kempes

 

Finansije su jako dobre, drugu sezonu za redom balans nam je oko 20m u plusu. I dalje hvatam igrace na free, posudbe i slicno da bi mogao to da odrzim. Prosle sezone sam imao 3 kljucna igraca na posudbi, ove samo jednog, i to golmana. Uspio sam uhvatiti na free sjajnog Italijana i jednog Brazilca cak iz Barcelone. A Barca je zlatna koka za mene, doveo sam i jedno krilo za male pare (oko 200k), te ganjam stopera kojemu ce ugovor isteci na kraju ove sezone.

 

MP je 33-1 da cu uzeti titulu. Smanjio se za 2/3 u odnosu na proslu sezonu gdje je bio 100-1. Klub je ponudio da budemo u sredini tabele, ja sam uzeo neko Evro takmicenje kao cilj, jer smatram da to mozemo.

 

Omladinci su jako losi, jako, jako losi. Osim jednog napadaca od kojeg mozda nesto i bude, sve ostalo je slabo. A za tog napadaca sam prihvatio 800k od Juventusa za co-own. Velike su to pare za mene. Inace, taj napadac ima drzavljanstvo San Marina i Italije, valjda ce ga neko iz San Marina zvati, a trenutno sa 19 godina je bolji od svih igraca San Marina, vjerovatno ikada, sto i nije toliko tesko, dovoljno je da atributi budu oko 10.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Putevima neke nove slave krocim

Uzalud mi staju na put

Tesko je ovo sve u strofu da srocim

Bez pobjede sam mnogo ljut

 

 

Haiku na Titanski nacin ( Titani su inace nadimak za San Marino) by Pancaro.

 

Eh, kada smo probili led, vrijeme je za izvjestaj sa polusezone. Poprilicno uspjesne. Ili djelimicno uspjesne, zavisi kako se gleda na nju.

Ispali smo iz jednog takmicenja, prosli smo dalje u drugom, u ligi nema pomaka u odnosu na proslu sezonu, ali nismo ni nazadovali. Polomili smo sve rekorde ove sezone, od one sa najvecom pobjedom ( 6-0 cini mi se, vidjecete iz liste utakmica uglavnom), pa do najveceg transfera kluba ( 5 miliona za jednog stopera). Mogu sa zadovoljstvom da kazem da mi je Barcelona filijala, stalno od njih dovodim igrace za male novce, koji su kod mene tretirani kao mali bogovi. Od ostalih transfera sam uradio ono sto ne volim, ali bez toga ne mogu, a to je dovodjenje rege na. Jednostavno, klub kao San Marino nema HG igraca za evropska takmicenja, a sa 21 igracem se tesko sta moze da uradi. Naravno, kalibar tih igraca je daleko ispod bilo cega sto imam trenutno u klubu, ali nadam se da ce u buducnosti biti neki backup/rotacija.

 

Da vas ne zamaram sa zidom teksta, evo malo slika da ubiju monotoniju:

 

http://www.dodaj.rs/f/3L/13g/2JCCRejH/untitled5.png

http://www.dodaj.rs/f/2y/ul/47rDsLdo/untitled.png

 

Sad se vi pitate sta sam prosao, a sta nisam? E prosao sam u drugu fazu Lige Sampiona. Da, i to se desilo. U prvoj sezoni u LS sam i dosao u nokaut fazu. I tu cu vjerovatno i zavrsiti. Nisam mogao dobiti jaci, ali ni bogatiji klub. Kod mene najbolji igrac ima 25k platu mjesecno, kod njih rezervni golman ima 50k mjesecno. Pametnome dosta.

 

E sta mi donosi ova nok aut faza? Donosi mi profit na kraju godine od 60 miliona ( bez bonusa u ligi i slicno, takodjer i bez bonusa na TV prijenose iz LS, sto znaci da ce mozda cak doci i preko 70m profita). A to znaci da mogu da potrosim 65 miliona + koliko god moj dragi predsjednik ubaci u klub na kupovinu igraca. A zapravo, on nije tolika ni skrtica. Ali ja jesam. Ne dam vise od 10 miliona godisnje, govorim o neto trasferima. Eh, opet sam vas smorio sa pricom, evo par slicica iz LS:

 

http://www.dodaj.rs/f/16/5u/VVFj5Ih/untitled3.png

 

Da, slagao sam. Jedna slicica. Ali vrijedna.

 

Evo kako i tabela izgleda. Aman da nema nista od prvaka iz San Marina:

 

http://www.dodaj.rs/f/10/fO/SgtEzrR/untitled2.png

 

Ukoliko nekoga zanimaju transferi, evo kako se to obavlja na Grincov nacin:

 

http://www.dodaj.rs/f/1A/dB/ySQJOuS/untitled4.png

 

 

I za kraj, statistika iz 4. sezone, doduse klubova. Valjda se smije ovo ostaviti, ukoliko ne, brisem odmah:

http://www.dodaj.rs/f/1I/LE/3JGfO7vS/untitled1.png

 

Lijep pozdrav do sljedeceg citanja.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |