Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

San Marino - Road to World Cup


Ling^2
 Share

Recommended Posts

Malo sam u gužvi pa me nema tolko često. Čestitam na promociji, fantastičan rezultat si ostvario. Financije su se poboljšale što je odlično, nadam se da ćeš dogovorit suradnju sa nekim od prvoligaša da ti pošalju neke mladiće koji bi ti bili dovoljno dobri da ostaneš ovu sezonu u ligi/lizi (jel tu ide palatalizacija?)

 

Ja sam se isto odlučio za talijanski LLM, ubija me švedski sistem ožujak - rujan.

 

 

Daj neke grbove koristi. :D

 

Link to comment
Share on other sites

@Kempes

Hvala, otvori i ti temu pa nam postavljaj rezultate. Ne ide palatalizacija, kaze se u ligi :)

 

@Zeks, pa dobro, ti si u dubljoj ligi nego ja, kojoj, 4/5?

 

@Luka

Hvala, necu izgubiti volju, sigurno. LLM traje dok sa SM ne osvojim italijansku ligu, a nakon toga cu ovo zatvoriti i prebaciti u karijere i onda igrati dok sa SM ne odem na Svetsko Prvenstvo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Polusezona.

 

Krenuvsi u novu sezonu imao sam smjesak na licu. Znao sam da ce ovo biti jako teska sezona i da cu morati iznova slagati ekipu. Imao sam smjesak jer sam znao da sam daleko najslabiji u ligi. Pa cak i nakon pojacanja, neki treceligasi su imali jaci tim od mene. Sve do 7 dana prije kraja prelaznog roka. Tada sam nasao svoju amajliju za ovu sezonu. Rado bih vam rekao kako se zove, ali necu. Prosto nisam moga da vjerujem da takva fudbalska velicina zeli da dodje u mali klub kao sto je San Marino. I odmah mi je apetit narastao. Da, toliku prevagu je radio. Iz utakmice u utakmicu mi je bio najbolji igrac.

 

Da ne oduzim previse ovaj report, januar mjesec je zavrsio, a ovako izgleda tabela nakon 24 kola,

 

http://www.dodaj.rs/f/2K/10B/36icJwfF/untitled3.png

 

,a statistika je sjajna:

 

http://www.dodaj.rs/f/2u/pK/3Ysfsgvs/untitled1.png

 

Poprilicno sam konzizstentan kod kuce, a u gostima sta uzmemo. To je nase moto. I to nam polazi za rukom. Evo i liste utakmica:

 

http://www.dodaj.rs/f/D/9h/28XuKep/untitled5.png

 

Transferi su sjajni, obezbjedio sam finansije za sljedece dvije godine. Imam cak i 700k za transfere, otvorili se vlasnici. Cak smo dogovorili i unaprijedjivanje uslova za trening. Pa i solidne, level 3 trenere sam doveo. Igraci se polako pocinju da razvijaju.

 

http://www.dodaj.rs/f/1D/i6/3wzKlHMv/untitled4.png

 

Toliko do kraja sezone, nadam se do sljedece sedmice da ce biti odradjeno, slab sam sa vremenom.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Upravo sam veceras zavrsio sezonu, tako da cu sutra/prekosutra izbaciti report. Mali spojler koga zanima

Bilo je rutavo do samog kraja, nesto kao i prosle sezone gdje je jedan bod odlucivao. Ovaj put se to svelo na gol razliku. S obzirom da sam prodao najboljeg stopera na polusezoni, poprilicno sam zadovoljan sto smo se barem uspjeli uhvatiti u klinc sa velikim momcima.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Za kraj sezone samo mali update. Tojeste dva. Prvo zavrsetak sezone. Bila je napetija nego prosla, gdje jedan bod odlucivao da li idem 'gore' ili cu se tek boriti za odlazak 'gore'. Pitate se kako je moguce da sezona bude napetija. Pa jednostavno, gol razlika. Uglavnom, pogledajte sami.

 

http://www.dodaj.rs/f/W/x7/32tyR8zL/untitled2.png

 

Bas kao i prosle sezone, posljednja utakmica je odlucivala o plasmanu u visi rang. Odigrao sam 1-1 nakon relativno loseg niza rezultata. Da li je to bilo dovoljno? Naravno, sreca nas mazi:

 

http://www.dodaj.rs/f/21/Fr/CN6F4vo/untitled3.png

 

Bio sam sretan. I tuzan. Sa timom koji bi konkurirao za prvo mjesto u trecoj ligi usao sam u prvu italijansku. Sa reputacijom 'regional'. Kakve li mogu igrace da dovedem da nekako prezivim u surovoj italijanskoj ligi?

 


A onda je dosao prelazni rok. Imao sam 12 miliona za dovodjenje igraca. Bio sam iznenadjen. Nisam nista ocekivao, mislio sam opet loviti igrace na free, a ovih 12 miliona je promjenilo mnogo toga. Sada mogu da lovim igrace i na transfer listi. Bar one do 5 miliona. Evo kako je to izgledalo na pocetku sezone:

 

http://i.imgur.com/IIpdYjP.png

 

Poprilicno balkanski San Marino. Tri Srbina i dva Hrvata u timu. Nominalno Srbi i Hrvati, svi imaju 'tudja' drzavljanstva. Evo i prvih par utakmica. Moram da kazem da sam u ligi prve dvije utakmice odigrao sjajno, golove sam primio u 93 i 90 minuti za sljedece rezultate:

 

http://i.imgur.com/mhrRmUt.png

 

Toliko do polusezone, ako bude bilo srece i ne bude tehnickih problema, trebalo bi sutra da se desi. Lep pozdravljem.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Kraj sezone 2014/2015

 

Da, prva sezona medju vukovima, medju najboljim u drzavi. Prelazni rok je bio divlji, vidjeli ste u prethodnom izvjestaju kako sam i za koliko doveo igrace. Poprilicno balkanski San Marino je imao jako dobru hemiju na terenu. Utakmice su prolazile, mi smo pobjedjivali sto smo trebali pobjediti, a ono sto smo trebali izgubiti smo ili pobjedili, ili odigrali nerjeseno. Bilo je nevjerovatno vidjeti tim koji je prije dvije sezone bio u trecoj ligi, kako ide korak uz korak sa italijanskim velikanima. Cak smo u jednom momentu u sezoni bili i prvi, tamo negdje oko 11. mjeseca. Ali to vas ne zanima, zanima vas kako sam odradio sezonu. Eh, ovako.

 

Pred sam pocetak sezone sam se salio sta bi bilo kada bi uzeo prvenstvo sa San Marinom, bilo bi tri iz tri. I malo vise od toga. Razocaracu vas prije postavljanja rezultata, nisam osvojio prvenstvo. To je bilo rezervirano za vjerovatno najveci italijanski klub. A evo malo i slika da ne zaspite uz tekst:

 

http://www.dodaj.rs/f/2b/BL/2vvBWubc/untitled3.png

http://www.dodaj.rs/f/3R/jb/1l1jL0Ku/untitled2.png

 

Zaustavite se ovdje na par sekundi. Zelim da razmislite, da se postavite u moju poziciju. Kada gledate ove rezultate, ne mozete da ne bude nesretni, zar ne? E i ja se tako osjecam. Nisam uzeo trofej, ali sam ostvario isto tako veliki uspjeh. Moje je pitanje koji je to uspjeh? Gdje mislite da sam zavrsio?

 

Kup je bio jako los, dobio sam odmah prvoligasa, i to kakvog. Jednog od najvecih i izgubio sam samo sa 1-0. Tu sam vidio da mogu, usao sam jos vise u mikro menadzment, poceo sam da igram igrice sa protivnickim trenerima i to je nekada palilo, nekada ne.

 

A sada cu vam reci gdje sam zavrsio u sezoni, pogledajte:

 

http://www.dodaj.rs/f/3J/1I/2iVZ46B2/untitled.png

 

 

Prosto sam iznenadjen, 3 boda iza prvog i samo bod iza drugog na tabeli je fenomenalan uspjeh. A jos veci uspjeh je cinjenica da cemo igrati u kvalifikacijama u LS. Jedini je problem sto smo nositelji, pa cemo dobiti vjerovatno neki spanski ili engleski klub. Ali i Liga Evrope nije losa. A sljedece sezone, ko zna, mozda cak doguramo i do nok aut faze.

 

Pred kraj izvjestaja, dvije stvari, trenutni transferi, i jedna sala. Evo transfera:

 

http://www.dodaj.rs/f/42/E8/3ZjNG0tz/untitled1.png

 

A sala glasi.

Sta mislis Ling da u drugoj sezoni osvojis prvenstvo, pa cak i Ligu Sampiona?

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |