Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

San Marino - Road to World Cup


Ling^2
 Share

Recommended Posts

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Flag_of_San_Marino.svg/250px-Flag_of_San_Marino.svg.png

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bb/San_Marino_Calcio_logo.png

 

Ime kluba: San Marino Calcio

Godina osnivanja: 1960

Stadion i kapacitet: Stadio Olimpico, 7000

 

 

 

Odlucio sam se za jednu LLM avanturu, dugo sam zelio ovako nesto da uradim. Radi se o San Marinu, malom klubu iz male drzave. Cilj mi je da postujem sva LLM pravila i jos par svojih. Pa bez daljnjeg odugovlacenja, da krenem sa uvodom.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/8/qb/11WQbgSM/san-marino-overview-prof.png

Ovo ce biti jedina slika sa transfer i wage budzetom koju cete dobiti u ovoj karijeri. Igracu kao Giuseppe Pancaro, proslavljeni italijanski reprezentativac.

 

http://www.dodaj.rs/f/3Q/2A/ol4GoHe/san-marino-boardroom-fin.png

Kao sto vidite, klub ce biti u ogromnom zaduzenju ako se ova projekcija ispostavi tacnom. Moj jedan od ciljeva jeste da izbrisem dug do 2015. godine.

 

http://www.dodaj.rs/f/3x/rj/4it26scW/san-marino-tactics-overv.png

Ovo ce mi biti glavna taktika. Nisam siguran da li po pravilima LLM-a smijem da ostavljam taktiku, tako da cu morati da cujem nekoga o o LLM-u zna vise od mene. Sljedeci ostala pravila LLM-a, sakrio sam igrace.

 

 

 

Ne ocekujte svaki dan po jedan izvjestaj, mozda jednom sedmicno. Eto, to je to, ako imate kakav savjet, zadrzite ga za sebe, ovo je ipak LLM.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Čestitam, probio si led. :)

 

Odličan izbor kluba, malo novina od strane FM-a u vidu financijskog fair playa će LLM učiniti zanimljivijim ali dobro, daleko je Europa.

 

Što se tiče taktike klasično talijanski, sviđa mi se, slobodno ju postaviš, pravi LLM to ne dopušta ali mi ćemo pravila prilagoditi sebi, nećemo ih se strogo držati. Uglavnom, sretno! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, hvala. Pokusacu da se drzim LLMa, ali zbog restrikcija nije toliko zanimljivo kao normalna karijera. Taktiku vise necu postavljati, neka stoji ova, iako je promjenjena.

Hvala Kempes :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Flag_of_San_Marino.svg/250px-Flag_of_San_Marino.svg.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bb/San_Marino_Calcio_logo.png

 

 

 

Iskoristicu ovu priliku da pricam malo o izazovima koji su ispred mene. Prvi je naravno los tim, sa trenutnim timom bice tesko obezbjediti opstanak. FInansije i nisu tako lose, ima se novca za 5 igraca, a ako neke pozajmnice otpustim, mozda se skupi i za jos kojeg. Problem nastaje jer ne koristim player search, nego samo scouting igraca. Ono sto mi scout preporuci, mogu da kupim. To, te svoje znanje o igracima. Posto nemam skoro pa nikakvog iskustva sa treceligaskim igracima, to mi i nije bas od pomoci. Da stvari budu jos komplikovanije, dovodim samo Italijane i igrace San Marina. Trenutno u timu imam par stranaca, koji su dio originalne postavke.

 

Sljedeci izazov je reprezentacija San Marina. Otici na SP sa njima. Osvojiti SP? Tesko, skoro pa nemoguce. Svaki iole prosjecan igrac San Marina ima i italijansko drzavljanstvo, i on ce uvijek da bira Italiju. Kako necu dovoditi strance, onda ni oni ne mogu igrati za San Marino jer nemaju dovoljan staz u drzavi.

 

Prije nego sto zavrsim ovaj monolog, evo slika pripremnih utakmica gdje sam birao relativno losije klubove od mene, da popravim moral igracima.

 

http://www.dodaj.rs/f/3M/rf/3LSwDSnx/san-marino-fixtures-sche.png

 

Sljedeci report ce biti negdje na kraju 9. mjeseca, kada odigram svoje prve takmicarske utakmice. Lijep pozdrav.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Nista posebno Pato, ne igra svoju poziciju, nego hibridnu, da pomogne timu, a nemam tu boljih od njega, a realno je duplo bolji igrac od svih u mom timu.

 

Hvala Cris.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nista posebno Pato, ne igra svoju poziciju, nego hibridnu, da pomogne timu, a nemam tu boljih od njega, a realno je duplo bolji igrac od svih u mom timu.

 

Hvala Cris.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Uspio sam spasiti save, pa nastavljam sa ovom avanturom.

 

Nakon 7 kola, drzimo se jako dobro na tabeli. Drugi sa bodom zaostatka za prvim, sa kime igramo sljedecu utakmicu kod kuce.

http://www.dodaj.rs/f/1z/113/ctzPMti/italian-serie-c1a-overvi.png

 

 

Dva najzasluznija igraca za ove rezultate jesu moje lijevo krilo:

http://www.dodaj.rs/f/9/px/3MSOzHBk/untitled.png

 

te napadac:

http://www.dodaj.rs/f/h/Kc/Mj5Vtsd/untitled1.png

 

koji kaze da ce cak mozda igrati i za San Marino, reprezentaciju tojest, sto je fenomenalno, jer bi bio glavom iznad svih ostalih igraca u repki.

 

Od ostalih vijesti jeste da mi se glavni igrac veznog reda povrijedio na 2 mjeseca, sto je veliki udarac za ionako tanak vezni red kluba. Malo sam fejlovao sa slikom, ali mi se ne da ponovo sredjivati:

http://www.dodaj.rs/f/1X/g3/48tujiKt/giussepe-pancaro-news-in.png

 

I za kraj, lista svih utakmica i rezultata:

http://www.dodaj.rs/f/1S/2O/fknDhuW/san-marino-fixtures-sche.png

 

Citamo se prilikom sljedeceg reporta.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Izvjestaj sa polusezone, polusezone iz snova.

 

Sjajnu formu sa pocetka sezone uspjeli smo prenjeti u poslje Nove godine. Stigli smo zaostatak za vodecim na tabeli i cak ih prestigli. To je veliki uspjeh, jer je moj tim jedva u top 5 klubova ove sezone po igracima.

 

http://www.dodaj.rs/f/2k/7Y/4jJY9rsg/italian-serie-c1a-overvi.png

 

Sjajnu formu su prepoznali i vlasnici kluba ulozivsi dodatnu inekciju novca.

http://www.dodaj.rs/f/22/13l/31WYtTA1/giussepe-pancaro-news-in.png

 

A i dobio sam novi ugovor. I to u novembru, 11. mjesecu sezone. Nisam mogao da vjerujem da sam ga tako rano zasluzio. Nazalost, promjene u wage i transfer budzetu nije bilo.

http://www.dodaj.rs/f/d/tc/djO7nid/giussepe-pancaro-news-in.png

 

I za kraj, ispao sam iz kupa C1 lige, potpuno ocekivano od mnogo bolje ekipe. Imam osjecaj da ako zelim da prodjem u Seria B, da cu morati biti prvi na tabeli, jer u dvije utakmice rijetko koga mogu dobiti u top 10 prvenstva, ma kako to cudno zvuci za ekipu koja je prva na tabeli.

 

http://www.dodaj.rs/f/45/kd/3fH4mNt5/san-marino-fixtures-sche.png

 

Citamo se na kraju sezone.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Kraj sezone:

- Dosao je i taj dan, vratili se Kinezi u Japan

 

Da, tako bi najlakse opisao ono sto se desilo u posljednjih par mjeseci. Otkako smo preuzeli prvo mjesto, igrali smo kao na steroidima. Iz kola u kolo smo povecavali prednost nad drugim, da bi mi se desilo da mi u posljednje tri utakmice treba samo bod za prvo mjesto. Ali ovaj posao ne bi bio to sto jeste da nije bilo triler zavrsnice:

 

http://www.dodaj.rs/f/R/eG/3sVo8G8Z/untitled.png

 

Da, u posljednjoj utakmici smo spasili zivu glavu. I to smo gubili 1-0, da bi duboko u drugom poluvremenu izjednacili. Ako mi je nesto za utjehu, i da smo izgubili, bili bi prvi zahvaljujuci gol razlici od +1 u odnosu na druge. Plus jedan, da ne povjerujes.

 

http://www.dodaj.rs/f/0/oS/2KNt5XGJ/untitled3.png

 

Ono sto sam obecao, to sam i uradio. Rekao sam da mi je plan do 2015. izbrisati dug kluba, jer je to godina za koju sam planirao plasman u visi rang takmicenja. Posto se to dogodilo odmah u prvoj sezoni, dobili smo i nove sponzore, te sa njima i ocistili dugovanja.

 

http://www.dodaj.rs/f/3k/xk/12G8G3wF/untitled2.png

http://www.dodaj.rs/f/38/lE/2vKAdkXw/untitled1.png

 

I za kraj, sljedi vjerovatno najteza sezona u mojoj karijeri. Situacija je sljedeca. U drugoj ligi sam ubjedljivo najlosiji po pitanju igraca. Da osvojim Seria B, sanse su mi dali 100-1. Pretposljednji ima 40-1. Kladionice su rekle da sam duplo gori od drugog najgoreg tima. Fenomenalno. Reputacija kluba je losa, sve je lose. A ja se ipak nadam da cu uspjeti uhvatiti nekog igraca koji ce mi uspjeti pomoci da izborimo to, za nas, spasonosno 19. mjesto i ostanak u Seria B.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

A najcrnje od svega sto imam 80k za plate mjesecno i to je to. Nema para za transfere, ali uspjevam da prodam nekako igrace. Srusio sam rekord sto se tice prodaje sada u drugoj sezoni. Prodao sam jednog igraca Napoliu za 400k sto je fenomenalno. Od ih 400k dobio sam sjajnih 40k za transfere xD

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |