Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

SS-ovi - prethodne verzije


Ventus
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Malo za opuštanje uz drugi sejv, krenuo sam novi sa Partizanom, naravno na FM 2007. Ovaj put uključio sam i lige petice+Portugal uz hrvatsku i slovensku još. U editoru sam dao, da su Srbija i Hrvatska članice EU (to reputaciji ništa ne pomaže, samo če pripomoči, ako ču slati igrače (u budučnosti) u neki feeder u Hrvatskoj i Sloveniji, da se srbski igrači neče računati kao, da nisu iz EU-ja, te če dobiti više prilika za igru.). A popravio sam i ime stadiona Zvezde.

 

Krenuo sam sa databaseom 7.0.0. To je original db, Teleoptik i mladi tim su prepuni talenata; Škuletić, Jovetić, Perendija i ostali. U prvom timu su i Nenad Djordjević (u 7.0.2 ga nema), Lomić (u 7.0.2. več ima ugovor sa Groningenom za 07-08) te ostali igrači iz sezone 2006/07.

 

U prvoj sezoni nisam nikoga kupio,a prodani su: Zajić, Tomić, Odita i Vukajlovič. Titula je osvojena lagano, sa 23 bodova prednosti ispred Zvezde. U kupu smo ispali od Borca, koji nam je stvarao i najviše problema u ligi.Glavne zvezde tima: Boya (20 golova, 11 asistencija), Lomić (je ono, što je nekad u NBA ligi bio John Stockton - poštar-the mailman), Nenad Djordjević standardno odličan; u sredini iznenađenje Omoduemuke, u napadu dobri i Stojkov i Markoski.

 

http://i.imgur.com/SE78S2Y.jpg

 

U Evropi smo imali zanimivu-na žalost samo-jesen. U kupu UEFA smo izbacili Kaunas i neočekivano lako starog rivala Groningen (3:0, 3:0), da bi u grupi za protivnike dobili Hearts, Valerengu, Villareal i AEK. Sad, ako bi brojili samo prva poluvremena, Partizan bi verovatno bio pobednik grupe. U Škotskoj smo vodili 1:0 do 15 minuta pre kraja, ali onda primili dva gola, drugi u sudijini nadoknadi. Valerenga je pala sa 2:0, da bi onda išli na najteže gostovanje u sezoni. Odigrali smo najboljih 45 minuta u sezoni, ali ni to  nije bilo dovoljno.

 

http://i.imgur.com/q3xxvl9.jpg

 

U poslednjem kolu nam je odgovarao i remi protiv Grka, ali je obrana več u pola sata primila tri komada i tako to ne ide (1:3).

 

 

Sezona 2007/08 (august 2007)

 

Sad smo znali, gde nam trebaju pojačanja. Iz prvog tima su otišli Asprogenous i Maletić, a za pojačanja mislim, da nije moglo bolje.

 

 

http://i.imgur.com/nGl3WrZ.jpg

 

Sa malom lepotnom greškom - Kolarova sigurno nečemo videti ove jeseni, jer si je na pripremama polomio nogu. Apula Bete (21) je golman, za kojeg sam prvi put čuo, Kameruncu sa armenskim pasošem je istekao ugovor sa Rapidom iz Bukarešte, pa je došao kao rotacija (možda čak za prvi tim, ima odlične atribute) sa Pantićem  - Kralj je prošle sezone primio previše gola izvan 16-erca. Janczyka i Radovića več znate, možda i Aleksandrova, mlado krilo, koje igra i na levoj i na desnoj strani. Radović može igrati i na beku i na krilu.

 

U prvi tim su iz Teleoptika prekomandirani Petrović i Perendija, koji če pojačati konkurenciju u zadnjem redu.

 

Do sad smo odigrali samo jednu utakmicu u ligi, več u prvom kolu savladana je Zvezda sa 2:1, ali naravno priča ovog leta je Evropa. U kvalifikacijama za LŠ smo prošli Ventspils, da bi u 3. kolu kvalifikacija (poslednje pre grupa) dobili - kladionice su pogodile u puno - starog znanca, Žutu podmornicu, protiv kojega smo tako nesretni izgubili prošle sezone.

 

Da li če biti drugi put bolje, da li smo se nešto naučili?

 

http://i.imgur.com/1ORH0tW.jpg

 

Liga Šampiona kuca na vrata. Ovaj put vodstvo od 2:0 na poluvremenu nije poništeno. Kralj Boooya...

 

Samo, ako se ne desi neka Tikva... U prošloj sezoni je recimo Barca (inače šampion Evrope) u polufinalu protiv Valencie nadoknadila 5 golova (1:6, 5:0).

Edited by Sir Aleš
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

PARTIZAN 2007/08: JESENSKI JUNACI, PROLJEČNI...?

 

 

HIT EVROPE NA JESEN

 

Vrata Lige Šampione bila su na široko otvorena več  nakon prvog meča 3. pretkola kvalifikacija protiv Villareala (3:0). U uzvratu videli smo pet golova i dva strelaca: Janczyk je u 86. smanjio na 2:3 i tako je Forlanov hattrick bio jedino, što se gostujuči fudbaleri "veselili". 

 

Grupa u LŠ nanela nam je Milan, Porto i Zenit. Crno-beli su takmičenje počeli sa čak tri remija 0:0 - prvo na San Siru, onda kuli protiv Porta i onda još u Rusiji. Na sva tri gostovanja odigrali smo odlično i time počeli povečavati svoje ciljeve. Prvo, kad je u Humskoj pao Zenit, a kad nam je Gattuso poklonio nova tri boda, več kolo pre kraja bili smo ne samo u evropskom prolječu, neo u Šampionskom europskom prolječu! I ne samo to, uspeli smo ostati neporaženi u grupi i osvojiši prvo mesto: remijem 2:2 kod Porta Portugalci su čak ispali iz svih europskih takmičenja.

 

http://i.imgur.com/hsaiOWs.jpg

 

U žrebu 1/8 finala dobili smo Man Utd. Bili smo možda malo previše naivni, ali smo se barem spustili u otvorenu borbu. Nismo se pravili hrabre, da jih napademo sa 4 napadača, ali nismo ni postavili bunkera. Ipak, osmina finala je drug svet. Crveni vragovi su u prvom meči igrali bez Ronalda i suspendiranog Rooneyja, ali su nas uspeli pobediti sa 3:0; u revanšu, kad je igrala obojica, nadigrali su nas još više (1:4). Ali i smo imali svoje prilike, kad imaš na golu golmana poput Akinfejeva, nemaš baš puno šansi.

 

 

Nakon europskog izlaska očekivali smo, da če nam biti barem malo laže u šampionatu. Na jesen igrali smo u nekom grču i doživeli čak tri poraza (Borac, Rad, Zvezda). Problem je bio, da nismo imali pravih igrača za rotaciju, pre svega u odbrani. Na golu je bio svetli izuzetak Bele, Pantić se puno puta žalio, zašto ne brani, ali kad god je dobio priliku, bio je krivac za primljene gole. Štoperski par Djordjević-Bajić bio je naša jedina nada: zamene Perencija i Petrović delovale su prosječno, ipak pre početka prolječa nismo se pojačali ni sa jednim igračem, jer smo računali, da če se glavni nosioci igre (još Lomić, Brnović, Smiljanić, Boya) još malo dignuti tempo igre. Plus naravno: čekali smo još povređenog Kolarova i Janczyka.

 

Možda smo napravili grešku.

 

 

PROLJEČE: BOŽE MOJ...

 

Ekipa, koja je nadigrala Milan, našla se u sasvim drukčijem položaju na početku marta, kad je Man Utd več bio prošlost. Kad bi bio 5-10 godina mlađi, bio bi euforičan i rekao momcima, svaka čast, idemo sad u prvenstvo, vi ste za mene več pobednici ove sezone, ako pobedimo ok, ako ne, isto ok. Ali pošto sam u FM-u doživeo več sve, prvo sam igrače 45 minuta zadržao u slačionici nakon domačeg remija protiv Hajduka Kule (2:2), gde su svi igrači na slikovit i sarkastičan način na predavanju mogli pronači svoju porodicu do 3.  koljena dalje. Ovo nije pomoglo, jer smo nakon toga izgubil na Banjici (0:1) ali onda u dva uzastupna domača okršaja osvojili samo po bod (Smederevo, Vojvodina). Tim iz Smedereva je očigledno Barca za nas - na našem terenu usudili su se igrati fudbal i hitrim tempom sasvim nas nadigrali. O nosiocima igre sve najslabije: Lomić, naš Bale nije N od ništa. Kolarov, koji se vratio nakon sloma noge, nije pokazao ništa. Napadači suvi, pogotovo Janczyk.

 

Zvezda nas je na kraju rednog dela več prehitela za bod. I kad nas je u 24, kolu na stadionu Rajka Mitića još jednom ponižala (1:3), na vrhu tabele pobegla je za +6. U kupu več smo izgubili nadu za trofej, jer smo ispali od Smedereva na penale več prošle godine.

 

Tad mi je puko film. Lomića i Kolarova sam poslao nekamo: i na levi bek vratio Radosavljevića a na levo krilo Lazića. U napadu je pored Boye zaigrao reaktivirani Radonjić, na kojeg do sad nisam računao (Teleoptik) i eksplodirao je sa pet pogodaka u naredne četiri utakmice. U sledečem kolu dao je dva protiv Sremaca (5:0), kad se razlika smanjila na -4; dao je i jedini Partizanov u Čačku (1:1), kad se pet kola pre kraja opet popela na -6.

 

Pobeda u Novom Sadu i Zvezdin remi u Sremskoj Mitrovici opet su dali nadu (-4), posobno, jer je nakon toga, u 29. kolu sledio odlučujuči večiti derbi sezone. Več tad smo izgubili jednog od štoperske dvojice (Bajić), nakon te, se povredio još  Mihajlov, ali mi smo si sa pobedom od 1:0 napravili duplu uslugu. Došli smo na samo -1, a u slučaju jednakog broja bodova mi bi bili u prednosti zbog bolje gol razlike u međusobnom duelu (pre šest kola izgubili smo 1:3). Do kraja sezone bila su još tri kola, a mi smo imalu teži raspored, jer moramo iči još kod Srema i u Smederevo, da bi u poslednjem kolu dočekali Borac. Zvezda ima dve domače utakmice (Smederevo, Voša), a jedino gostovanje biče jima u Čačku. 

 

Razlika nije se smanjila ni nakon 30. kola, a ni nakon 31., kad smo ostvarili važnu pobedu kod odličnog Smedereva. Uoči poslednjeg kola nismo se nadali ničemu (PFC-Borac, Zvezda-Vojvodina). Nakon 45 minuta u oba meča 0:0. U 47. minutu Lomić (koji  menja povređenog Lazića) asistira Stojkovu za vodstvo! Na Mitiću još 0:0 i sad su crno-beli šampioni. Praktično nije bilo uoče važno, šta se događa u Humskoj, jer su svi čekali "zle" vesti iz Mitića. No tamo se mreže nisu tresle. Napetost je rasla.

 

Oni, koji ste pročitali report sezone iz druge karijere (2118/19), znate, šta se tad dogodilo.

 

Tad je Zvezda u Ivanjicu slala kamion poklona.

 

Sad smo mi slali to u Novi Sad.

 

Zvezda-Voša 0:0, Partizan šampion! Za bod.

 

 

http://i.imgur.com/k7hMzqT.jpg

 

(Levo: susreti Zvezde u plejofu; desno susreti Partizana)

 

 

http://i.imgur.com/ZdySQ3f.jpg

 

http://i.imgur.com/HEnUA5S.jpg

 

 

 

Zvezda je ipak osvojila jedan trofej: u finali kupa je pobedila Bežaniju sa 4:2.

 

Kako napred? Prolječe nam je otvorilo oči. Pojačanja trebaju na štoperskim pozicijama, možda na DR (Rnić previše orientiran u napad), dobro bi bilo, da dovedemo još nekog snažnog veznjaka. Krila i napad su ok, ali može to bolje. Boya nije bio takva UBOYICA kao prošle sezone (16 golova, 11 asistencija), ali on je za sad prvo ime napada. Pitanje je sad: s kim - sa prerođenim Radonjićem (ako čemo u pravo vreme potpisati novi ugovor); sa "perfekcionistom" (opis u profilu) koji to nije (Janzcyk), sa igračem, koji uvek pruža puno, ali  neki kao da to ne cene (Stojkov)...?

 

Do tad, uživajmo u pogledu na tabelu - stvarnost, koja je pre mesec dana bila samo san.

 

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

FM 2007. Napravio sam pauzu od životnog sejva i počeo novi sa mojim omiljenim klubom u Engleskoj, Man Utd-om. Na početku sam druge sezone, i samo, da kažem, da nisam osvojio ništa (3. mesto u PL, polufinale LŠ), ali to je priča za neki drugi put. Ovde ču samo staviti jedan ludi SS, a ni taj nije iz mog tima. Prvi put u životu sam video jednog igrača iz drugog kluba (da ga vodi komp), da tako rastura. Možda to mogu samo Ronaldo i Messi u novijim FM-ima. Na početku druge sezone ima več 3 iz 5 utakmica. Zato je Arsenal bio prvak sezone 2006/07 i postigao 30 golova više od drugih. 

 

http://i.imgur.com/z8xrMG8.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Bice treca sezona srecna za tebe, valjda ekipa nije jos uigrana pod tvom rukovodstvo. Thierry Henry je imao sezona iz snove, sigurno je osvojio i Zlatnu loptu, mozda i Zlatnu kopacku :D Jako postujem taj covek, svu srecu u 3 sezonu i da osvojis sve sto mozes pozdrav :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://e2.365dm.com/football/badges/192/210.png

 

Završena je druga sezona u Teatru snova. Ali, da prvo kažemo, kako sam si zamišljao celi projekt. Od početka.

 

U prvoj sezoni je bio moj cilj poboljšati sredinu terena, pre svega defenzivne pozicije. Došli su: Fabrizio Coloccini (DC, natreniran na DM-MC); Alberto Zapater (DM). Iz Chieva smo kupili Franca Semiolija, koji može igrati na obe krilne pozicije. U odbrani smo bili dosta jaki, možda tanki na bekovima. Najjači na štoperima (Rio, Vidić), krilima (Evraja smo natrenirali na AML), a u napadu smo imali Rooneyja, Sahu, Smitha, Olea i Larssona na pozajmici iz Helsingborga. I eventuelno CR7-a (natreniran na ST). Rekao sam  -neka svi dobe priliku.

 

Bile su dobre i slabe stvari toga. Prvo se pokazalo, da bekovi ni slučajno nisu top klasa. Gary Neville, Silvestre, Wes Brown, Heinze... U napadu je bio Rooney ozleđen od marta na tri meseca, i bez njega smo sasvim drugi tim. Na golu nisu blistali ni Kuszczak ni van der Sar zato je u januaru došalo fenomenalno pojačanje. Prvi put sam ga kupio u FM-u. Nije Akinfeev (blista u Villi), ni Ustari, nego sam sin velikog Schmeichela - Kasper Schmeichel. I kako je bilo lepo videti - mislim, da prvi put nakon CM3 - prezime SCHMEICHEL u Manchesteru - i u FM-u.

 

Previše poraza (8) i remija (11) na kraju je ipak bilo dovoljno za čak treče mesto. Šteta, jer su i drugi gubili bodove, zato je bilo Arsenalu za naslov dovoljno "samo" 80. Nismo imali baš sreče ni u drugim takmičenja, osim možda u LŠ. Tamo smo dogurali do polufinala, gde nas je izbacio kasniji prvak Inter. Na Old Traffordu izgubili smo od 1:2, u revanšu bili na pragu senzacije. Junak finala iz Barcelone 1999 Solskjaer zabio je hattrick, ali konačni rezultat bio je 3:3.

 

Treba spomenuti i, da nismo imali nikakve sreče ni u kupovima! U FM 2007 imamo na voljo samo 5 izmena (stari sistem), zato je manja šansa za rotaciju, pa sam se nadao, da če u kupu dobiti priliku neki rezervisti. Ali nam je žreb pomešao planove. U Liga kupu dobili smo Tottenham kuči i izgubili sa 0:1, ali još gore - povredila se čak trojica igrača! U FA kupu u 3. kolu (prvo, gde smo došli na red), dobili smo nikog drugog nego Arsenala, koji nas je isto na OT savladao sa 2:0.

 

 

2007/08

 

Još pre nego sam ja nešto uradio, bilo je jasno, da čemo u sledečoj sezoni imati barem dve odlični pojačanji. Pique i Giuseppe Rossi vračeni su iz pozajmica. Finansijska situacija popravila se dobro - zbog američke filijale, koji je kasnije sledila još japanska. Zato je forum Uniteda premlevao, koju napadačku zvezdu čemo kupiti. Ali se moje ime nije odlučilo za napadača, nego sam si zadao cilj, da u 2. sezoni izboljšamo BEKOVE. Zato su na rate dovedeni Dani Alves iz Barce te Giorgio Chiellini iz Porta, a kao slobodnog igrača dobili smo solidno pojačanje u Ludovicu Giulyju na desnom krilu. Iz rezerva je vračen Darren Fletcher, a Kieran Richardson, kojeg sam gurao več u prvoj sezoni, a za kojeg se i pretpostavljao, da če napustiti OT, ostao je u prvom timu iz kojeg je izrinio Giggsa. 

 

No, na pritisak navijača, ipak sam malo popustio, ali nisam dao ni centa za napadača. Na pozajmicu je za godinu dana iz Valencie stigao Hugo Rodallega.

 

Samo pobeda i četiri remiji u poslednjih pet kola prošle sezone donele su nama treče mesto u Premier Ligi. Ja glupan u glavi imao, da je formula za LŠ 3+1, ali zaboravio, da u FM 07 postoji stari sistem 2+2, gde i trečeplasirani igra kvalifikacije. Naš protivnik bio je Slovan Liberec, koji je iznenadio. Glupost i crveni Piqueja pripomogli su, da su Slovaci kuči otišli remijem (1:1) i navijači su opet polemizirali, gde su world klase napadači. U uzvratu demantirao sam jih - Evra je postigao hattrick (3:1) - ko uopče treba napadače?

 

Period do kraja 2007. bio je period poezije. Igrali smo odlično U 5. kolu zauzeli smo vrh tabele. U 16. kolu smo protiv Tottenhama (3:0) pobedili več osmi put zaredom i tad su bile jasne najmanje dve stvari. Arsenal se domačim porazom od Cityja oprostio od naslova (-11) i Mourinhovom timu (koji je u prošloj sezoni ostao čak bez Evrope). No, druga stvar je tužnija. Wayne Rooney je kolo pre, na gostovanju kod Cityja doživeo povredu, i biče izvan pogona čak četiri meseca. Nova povreda na dugo vreme miljenika Old Trafforda - slučaj ili... 

 

http://i.imgur.com/EQHtrET.jpg

 

Crveni vragovi su onda remizirali kod Readinga. Budučeg drugoligaša, koji jih je izbacio u Liga kupu. Tu je Man Utd "poboljšao" rezultat iz prošle sezone, jer je u prvom susretu savladao Liverpool na Anfieldu (opet blistao žreb). Zatim su sledile dve domače pobede (WBA, Charlton). No, tad nitko nije slutio, kakva če biti 2008.

 

U prvoj utakmici u novoj godini, Man Utd je u 3. kolu - opet na prvoj prepreki - u FA Kupu deklasiran od Aston Ville od 0:3, od tima, kojeg je pre tri nedelje savladao sa 5:0. Da bi bila stvar gorija - to je morao zaboraviti, jer ga je nekoliko dana zatim čekao derbi za naslov na Stamford Bridžu. Plavi su na prvoj utakmici na jesen (2. kolo) bili nadigrani na Old Traffordu, no odlučio je gol kapitena Vidića iz kornera (1:0). Četiri meseca kasnije Chelsea je preuzeo pobudu. Gosti nisu imali ni šuta u okvir - a presudio je 88. minut i slobodnjak Geremija. To je bio prvi poraz Uniteda u ligi posle 25 susreta.

 

http://i.imgur.com/L4S0peB.jpg

 

16. decembra u gostima pao je City. Od tad dalje pune tri mesece United nije više mogao pobediti u gostima. Osam utakmica - četiri remija (Reading, Bolton, Newcastle, Portsmouth) i četiri poraza (Chelsea, West Ham, Middlesbrough, Aston Villa). A Chelsea je krenuo u neverovatan niz. Od 5. januara do 24. marta Peter Cech je na 16 utakmicama u nizu ostao nesavladan. Sve je išlo tako daleko, da su u 28. kolu plavi zauzeli vrh tabele. Prvi put u sezoni. Ironija je bila ta, da je jedan od glavnih krivaca za nesigurne igre u gostima bio kapiten Nemanja Vidić - junak pobede u 2. kolu.

 

Ali to se videlo prekasno.

 

Posle 32 kola, Chelsea je sa utakmicom više imao +3. Na žalost, protiv Redsa kuči osvojen je samo bod. To je bio poslednji remi na Old Traffordu - na kraju sezone Unitedova bilanca bila je 17 pobeda i 2 remija. Pao je i Arsenal 5:0. 

 

Gostujuči tereni so možda poslednji udarac Unitedu zadali u 33. kolu kod Sunderlanda. Na toj utakmici sam kao trener proslavio moju 100. utakmicu na klupi Uniteda. Pobeda bi nas donela na -2, remi 2:2 nas je oddaljio na čak -4. Uz to, eliminisani smo bili iz LŠ, tad mi je pukao film. Iz prvih 11 sam umesto Vidića stavio Coloccinija, a u odbrani Chiellinija (natreniranog) na desnog beka, da bi na levom igrao Evra (koji inače više blista na AML). Precedens u mojem igranju FM-a: u četiri ili pet utakmica zaredom igrao sam u istoj postavi. U sledeča četiri kola postigli smo same pobede i postigli 13 golova  i tako sam prvi put nakon decembra dobio nagradu za naj trenera -  u aprilu.

 

Na poluvremenu pretposlednjeg kola vodili smo protiv Readingu kuči, a Chelsea je gubio kod Boltona. Poslednja šansa za nas. Samo, da bi u nastavku gosti zabili 3, i naša pobeda je bila uzalud. Pre poslednjeg kola ostalo je -2. Nadali smo se čudu.

 

http://i.imgur.com/rqOmlv4.jpg

 

http://i.imgur.com/15cM1HD.jpg

 

Koje se  nije desilo. Kad smo videli rezultat, prestali smo igrati, zato smo i primili gol za 1:1. Neverovatno, tako nešto još nisam doživeo. Postigli smo 16 bodova više nego prošle sezone , imali drugi napad i odbranu lige. Ali šta je Mou napravio, to je... za knjige.

 

http://i.imgur.com/y4J9EUK.jpg

 

http://i.imgur.com/jB0H8dv.jpg

 

Definitivno Man Utd je največi luzer ove sezone. Imali smo odličnu priliku za trofej i u LŠ, gde če u finali igrati Atletico i Arsenal (Henry: 37 golova na 49 utakmica). U LŠ smo u grupi sa Atleticom, Šahtarom i CSKA Moskvom imali 100% učinak, onda u 1/8 finala dvaput eliminirali i PSG, ali zaustavio nas je Torres (0:1, 0:0). U svakom slučaju Atletico je jedan od pobednika te sezone, a Šahtar jedan od gubitnika! Dva kola pre kraja grupnog dela Ukrajinci su imali +5 ispred Atletica. Atleti su u 5. kolu savladali CSKA u Moskvi 4:3, a Šahtar je u 90. minutu primio gol za 0:1 protiv nas (Uniteda). To je značilo, da mu je na Vicente Calderonu trebao bod, ali izgubio je sa 2:3 i otišao u kup UEFA, gde ga je u 1/8 finala izbacio splitski Hajduk!

 

A Arsenal? Ima čak priliku za duplu krunu. Igra i finale FA kupa protiv Aston Ville.

 

 

TIM

 

http://i.imgur.com/jqT5rY6.jpg

 

U sledečoj sezoni verovatno dolazi i 3. cilj, to je pojačanje(a) u napadu. Huntelaar? David Villa? Ko zna. Transfer budžet biče verovatno največi do sad, jer nam je balans na granici 200 mil. eura.

 

Još zanimiva (i sad več stara) vest iz Nemačke (Bayern je kolo pre kraja tek 13.):

 

http://i.imgur.com/ZRBYcqZ.jpg

 

Ima šansu za prvi trofej: u finalu kupa igra protiv Werdera - susjeda na tabeli (14). 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

http://e2.365dm.com/football/badges/192/210.png


 


2008/2009      


 


Na kraju prošle sezone prosudila je završnica. Da li če biti isti slučaj i u novoj sezoni?


 


http://www.prediksibola.today/wp-content/uploads/2015/09/3-300x350.png


 


Na Old Trafford stigla su dva prava pojačanja (ako izuzmemo automatski dolazak Fabia i Rafaela). Na leto  iz Ajaxa stigao je Klaas-Jan Huntelaar. Od njega nismo očekivali 30 golova po sezoni , za to je zadužen dr. Wayne. Zašto upravo Klaas-Jan? Jer je od svih mogučih pojačanja bio najjeftiniji. Moguče mete bile su: Villa, Pazzini, imali smo u vidu u Salomona Kaloua, ali ga je Mou odlučio slati Milanu na pozajmicu. Drugo pojačanje stiglo je na zimu, za ukupnih 43 milijuna doveli smo zamenu za Scholesyja – Raula Garciu, on je ipak kraj sezone, poslednje tri mesece proveo na tribinama zbog povrede.  To je inače bila najgora povreda Crvenih vragova u toj sezoni – ako izuzmemo nedostatak CR-a na nedelju dana i još neke manje, možemo reči, da smo u tom smislu imali dosta sreče.


 


Najviše, 82 milijuna eura za transfere je potrošio Liverpool, ali mu to na kraju nije pomoglo ni za Ligu Šampiona.  Brzo se izpostavio vodeči trio – Man Utd, Arsenal (osvajač FA kupa 2008) i Chelsea (aktualni prvak), koji je dominirao praktično celu sezonu. Man Utd je sezonu započeo sa 8 pobeda u nizu, ali suparnici, pogotovo Topničari nama nisu dali daha. Tako su bili i oni odlični, ne odlični nego fenomenalni. I tako smo nakon deset kola oboji imali skor od 9 pobeda i jedan remi, ali je u tom 10. kolu Arsenal izbio na prvo mesto, kojeg nije dugo dugo izpustio.


 


Topničari su prvi put u sezoni izgubili kraj novembra kod Portsmoutha, a isti tim je pobedio Crvene vragove 1. novembra na Old Traffordu (1:0) i time smo nakon septembra 2006 prvi put izgubili domači prvenstveni meč.  Dve nedelje kasnije gostovali smo na Emiratesu, gde su nas ludi Henry i kompanija uništili (1:4). Tad je na plin pritisnuo i Chelsea i uključio se u boj za naslov prvaka. Nama nisu pomogle bolje igre u gostima nego prošle sezone,  jer Londončani praktično nisu gubili bodova. Na početku decembra izgubili smo još gradski derbi u gostima (2:3). A 30. decembra kuči smo gostili Plave iz Londona, aktualne prvake.


 


Prošle sezone je početak nove godine značio početak kraja naših snova.


 


Ove sezone se činilo, da če se istorija ponoviti. Da čemo lakše pratiti, rečičemo, da je još uvek išlo za staru godinu. Od nje smo se oprostili porazom! Bilo je to u znaku slova R. Gosti su poveli golom Robbena, vragovi smo preokrenuli (Ronaldo, Richardson), da bi na kraju Robben i Ribery (ne, bio je Chelsea, ne Bayern) Mourinhu doveli pobedu od 3:2, zbog koje smo izgubili čak 2. poziciju.


 


Da bi bila stvar interesantnija, smo novu godinu u EPL počeli utakmicom protiv Aston Ville. Timu, protiv kojeg smo počeli i prošlu godinu 2008 u FA Kupu, i izgubili 0:3! Ovaj put je pobeda od 1:0 značila početak nekog niza. No, ne znam, šta je više nerealno, naš  niz ili to, da se je prvenstvo rešavalo opet u poslednjem kolu.


 


Neču več sad reči, kakav je to niz bio, samo čemo fast forward do 11. marta. Utakmica na Stamford Bridge-u i prvi mali finale dvojice rivala, koja su bila na tabeli izjednačena ne samo po broju bodova, nego su imala i sasvim jednaku gol razliku – i broj postignutih i primljenih pogodaka.


 


http://i.imgur.com/jEVXsJ7.jpg


 


Terry  je u 15. minutu doveo domače u vodstvo, ali ta utakmica je značila doktorsku disertaciju iz mentaliteta i još jedan slatki revanš u odnosu na 2008. Rooney, Rossi i Vidić su doneli preokret i pobedu od 3:1, čime smo pobegli plavima na +3. Nije bilo puno, ali u sezoni, koja je više ličila na portugalski šampionat, gde moraš za vrh imati praktično 80-90% svih bodova, to je bio veliki broj.


 


Na žalost več u sledečem kolu izgubili smo dva boda protiv Charltona. Bio  je to naš tek drugi remi u 2009., i prvi nakon Anflelda pre meseca dana.  No brzo smo se vratili pobedničkom nizu. Na sredini aprila tabela je izgledala ovako:


 


Arsenal 32 utakmica i 82 bodova


Man Utd, 32 utakmica, 76 bodova


Chelsea 34 utakmica, 76 bodova


Aston Villa 34 utakmica, 63 bodova.


 


U sezoni 2006/07 imali smo 68 bodova (3. mesto), u prošloj 84 (za naslov morali bi barem 88). Sad je postalo jasno, da če za naslov trebati barem 90 bodova. Nesreča je ta, da se takmičimo sa u igrici verovatno najboljom Arsenalovom generacijom, gde Henry ne samo, da ne prestaje zabijati, nego ima ove sezone još ništa manje efikasnog Adebayora. Nekoliko kola kasnije situacija je bila slična:


 


http://i.imgur.com/94kTk6K.jpg


 


Londonski plavi u poslednja 4 kola 3 puta su gostovali, od  toga u poslednjem kolu čeka jih Emirates! Mi smo imali najugodniji raspored, u poslednjih pet kola 3 domače utakmice, od kojih če biti jedna upravo protiv Arsenala!


 


I došao je taj dan, 4. maj 2009, praznik fudbala. Bili smo nadigrani (ne prvi put ove sezone), ali je naš trio RRR poskrbeo za pobedu, koja nas je bodovno izjednačila sa Topničarima. Još uvek smo imali utakmicu manje od njih, zato smo se nadali još nekom kiksu.


 


http://i.imgur.com/U4FQJzt.jpg


 


I taj je došao več samo dva dana kasnije. Na Old Traffordu je pao Portsmouth (3:1), a Topničari su jedva spasili bod kod Wigana pogotkom Baptiste u 91. minutu.  Bio je ipak to grenak priokus, jer su Topničari osvojili taj BOD. Nas je čekalo samo još gostovanje kod Barnsleyja,  dok je Arsenal pre domačeg londonskog derbija morao još u Birmingham odigrati težak meč protiv 4. tima lige, Aston Ville.


 


Pre godinu dana kleo sam taj tim, jer nas uništio dvaput. Kleo sam Suaza, tog neralnog čitera, koji zabija nerealan broj golova. Sad, godinu dana kasnije, molio sam, da napravi to, što je nama u 2008. Za čudo. Pa ne može se desiti i ove godine, da ne osvojimo barem jedan trofej?


 


Nakon 90 minuta bili smo nadomak snova. I ko je bio moj junak?


 


http://i.imgur.com/63MGjKj.jpg


 


Kolo pre kraja imali smo 91, Arsenal 89 bodova. Bod nam ne bi bio dovoljno, ako Arsenal slavi u londonskom derbiju, jer smo imali inferiorniju gol razliku. Ajmooo.


 


U 41. minutu bili smo prvaci. Rooney je svojim 34. im pogotkom u sezoni doveo delirij. U 58. minutu Henry je poveo Arsenal u vodstvo. Nedovoljno.


 


U 62.  minutu domači Barnsley iz jedinog pokušaja na utakmici preko Nathana Jarmana izjednačuje. Sad je Arsenal prvak.


 


U 71. minutu Huntelaar menja Rossija, 10  minuta kasnije akcija Alves-Rooney-Rossi i nizozemski joker sa klupe zabija gol za konačnu pobedu od 2:1 i naslov prvaka! Zapravo bili smo toliko u deliriju, da nismo ni primetili, da bi nama bio dovoljan i  bod. Topničari su ponovo odigrali dramu – u 85. minutu Ševčenko je izjednačio na 1:1, Reyes u 87. zabio za 2:1, a u 95. minutu Ballack još jednom izjednačuje, i bilo je konačnih Arsenal-Chelsea 2:2!


 


http://i.imgur.com/KP5JXcW.jpg


 


Od timova, koji su ispali u Championship, jeste i Sunderland, što ne bi bilo ništa posebno, da njihov trener nije moj nekadašnji pomočnik, Carlos Queiroz, koji nas je napustio usred sezone...


 


LIGA PRVAKA


Dužni smo vam još rezultat finala iz 2007/08: Atletico-Arsenal 4:2! Dakle, u dve sezone ispali smo protiv budučih prvaka Evrope. Pre žreba grupa 2008/09 bili smo smešteni u 2. šešir, a naši suparnici su bili ¾ kopije iz prošle sezone! Aktualni šampioni Evrope (Atletico), CSKA Moskva i Salzburg. Grupu smo odradili odlično, sa čak 100% učinkom!


 


U osmini finala i treči put smo morali u Francusku. Lyonje bio lak pljen (1:1, 3:0). Sledeči bio je Milan i sad se potvrdila  moja filozofija, da je puno lakše odigrati prvi meč kod kuče. Odigrali nismo ništa posobno, ali bili veoma efikasni, Rooneyjev (45) gol je poništio Gourcuff (61), no golovi Scholesa (64), Huntelaara (65-ušao pre tri mnute) i još jedno Rooneyja (90) su nama doveli lepu pobedu od 4:1, koju smo na San Siru jedva obranili (0:2).


 


Ako protiv Milana nismo odigrali ništa posebno, onda smo protiv Barce odigrali još malo gorije. Priznajem, da smo bili nadigrani i spašavao nas je sin legendarnog  danskog golmana, koji je sa Vragovima pre 10 godina slavio protiv Bayerna na Camp Nouu. Ali rezultat je bio protiv svih očekivanjima isti kao protiv Milana i opet je jedan od junaka bio nizozemski joker. Zaista je neverovatna činjenica, da je protiv Milana u igru ušao u 62. minutu i zabio u 65., a protiv Barce (bez umornog Messija-pogledaj njegovu kondiciju nakon meča sa Levanteom!) je ušao u 81. i zabio u 83. za 3:1! Skoro copy paste utakmica, samo, da je za 1:0 zabio Rossi (4), za 1:1 Etoo (8), a za 4:1 opet dr. Wayne i opet u sudijskoj nadoknadi. U Kataloniji bili je 0:0, što je značilo, da se kraj maja vračamo na San Siru, gde čemo igrati protiv…


 


…Arsenala, tima, koji se je jedva plasirao u Ligu Šampiona protiv Brage.


 


I tamo sam tek nakon utakmice saznao, da sam napravio grešku. U utakmici preokreta izgubili smo 2:3.


 


http://i.imgur.com/vALpWPv.jpg


 


U prvih 11 stavio sam Vidića i poljskog čuvara mreže (zbog izkustva), ali su obojica razočarali, kao i Ronaldo, koji se oporavio od male povrede. Na žalost u finalu odigrao je najgoru utakmicu verovatno u životu (ocena na prvom poluvremenu 4). Ipak na kraju mogu biti zadovoljan: ako bi birao između LŠ i Premier lige, izabrao bi ligu. Pokazali smo pravi mentalitet, na žalost to je bila jedna utakmica. Nemamo mi igrača poput Henryja (50 utakmica, 44 golova), a probudio se i Adebayor (29 golova), Lord Bendtner jih je dodao još 19.


 


O Henryju samo još to: u tri sezona u 156 navrata zabio je 136 golova.


 


 


KUPOVI


»Napredak«. U ligaškom kupu smo pobedili čak dva suparnika (Aston Villu, Middlesbrough) i ispali protiv Tottenhama. U FA kupu smo došli čak do polufinala, gde nas je izbacio Everton. Do tad izbacili smo: Yeovil, Chelsea (!), Bournemouth i Blackburn. Zanimivo, da je u toj sezoni več utakmica u kupu značilo i više svežine za naše glavne igrače – jer su više prilika za igranje dobijali mlađi i rezervni igrači.


 


 


TIM


 


http://i.imgur.com/FfJ7rig.jpg


 


Osim Rooneyja treba izostaviti još novog Giggsa. Taj igrač je bio rezerva, kad sam došao, a sad je postao i engleski reprezentativac i kralj asistencija TE NAJBOLJI IGRAČ PREMIJER LIGE 2008/09.


 


http://i.imgur.com/jZzzz6f.jpg


Edited by Sir Aleš
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Iako zmislim da znam odgovor, zanima me:Ako ti ponude neku astronomsku sumu za Cristiano Ronaldo, dal ces da je prifatis? :D Ja ne bih dao nikad takve kvalitetne igrace ni za ceo svet! Sa takav kalibar oni nose trofeje i prave klub sve jaci, naravno svako ima svoje misljenje, transfer politiku, razlicni pogled na stvari i drugacije ambicije. Brdo para mogu da promene stavove, i ne kazem da je to losa ideja nekih 100M odjednom je super! Ja na to vidim da ako se ponuda odbije, a ujedno si svesan kvaliteta tog igraca - onda pare ce doci sa uspehom i sa sve ono sto taj igrac doprinosi u timu sa njegovim kvalitetima koji su bolji od 70% ostalih igraca. Svaki igrac ima nesto u sebe, neki imaju puno vise od drugih. Bas te koje dele od ostalih zelis da zadrzis u svome timu i da ne igraju protiv tebe. Richardson je dijamant neobradjeni i zamisli scenario da ga das Arsenala i svoje kvalitete iskoristi protiv tebe!  Koje je tvoje misljenje druze? pozz :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalda ne dam za ni jednu sumu, nemam sad SS-a, ali ta 3. sezona je bila daleko najbolja za njega, u prve dve je bio prosječan!

I onako sam u FM-u slab u prodaji igrača i generalno i kad ide za slabe igrače, ne znam, da jih nekome uvalim. Richardson me je iznenadio,  postao je i standardni reprezentativac Engleske. A to, što ti zabijaju bivši igraći-mogao bi, da napišem knjigu... :P

 

(Nisam sad igrao FM-a, jer imam spisak 10 potencialnih pojačanja za United, i ne mogu se odlučiti, koga da kupim). 

Edited by Sir Aleš
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Drago mi je da delis moje mislenje. Pa dobro nekad i najbolji ne mogu staln da budu na vrhunsko nivo, mislim da u te 2 sezone pokazao se u klucnim situacijama, a celokupno je bio prosecan (kao match-winner ili igrac koji moze da resi utakmicu sa jedan poteg dali je to gol, smrtonosni pass, nenormalni dribling, pa cak i rakerni pogon :D) siguran sam da je imao bar nekoliko takvih situacija u te 2 prethodne sezone! Bice puno bolji nadam se, trebalo bu malo vreme da se navikne na tebi kao menadzer, kad zna tacno sta trazis od njega bice ubojiti. Ocekujem puno bolje izdanje od njega i celi tim u sledecu sezonu. Ako treba pomoc oko kupovanja, tu smo da spodelimo nase predloge :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://www.redmancunian.com/wp-content/uploads/2012/07/old-trafford-manchester-united1-620x299.jpg

 

MART 2011

 

Ako je ko još ostao… ne strahujte, nema bombe na Old Traffordu. Još ostajem na FM 2007, i to mi je peta sezona sa Unitedom, sa kojim igram, kad želim dobiti utisak, da možeš dovesti skoro svakog igrača, kojeg želiš bez obzira na reputaciju lige.

 

Trenutno smo u martu 2011, što znači, da sem dužan update i iz prošle sezone. Osvojili smo dva trofeja, koje čete videte dole u SS-ima. Na žalost, nismo ubranili naslova u ligi, nenormalni Arsenal je opet bio ispred nas (90 bodova), mi smo sa 81 osvojili drugo mesto, a treče je zauzeo Chelsea sa 74. Velike razlike! Četvrtoplasirani Liverpool osvojio je još osam bodova manje. Osvojili smo inače dva trofeja.

 

http://i.imgur.com/KfURi5b.jpg

 

http://i.imgur.com/1rjifNU.jpg

 

Na leto smo doveli tri pojačanja, nemačkog golmana i napadača (oba regena) te Asamoaha Gyana iz Udinesea, koji se pokazao kao odličan izbor. Za naslov izgubili smo previše bodova u gostima, a za osvajanje bilo kojeg domačeg kupa morali bi imati i bolji žreb (kad u liga kupu dobiješ prvo Chelsea, onda Arsenal…). Nismo bili konsistentni i sa taktikom, moja filozofija je bila 4-3-3 sa tri špice. U prvoj utakmici sa njom izgubili smo kuči od Arsenala 1:3, onda smo igrali malo bolje, ali u gostima si praktično nismo stvarali šansi. Uteha, i to velika, bilo je osvajanje Lige Šampiona! Te nismo počeli dobro, jer smo u grupi sa Lyonom, Deportivom i Feyenoordom nakon dva kola imali samo bod! Ali onda je voz krenuo – u osmini finala pao je Ajax, a do finala eliminirali smo dva najjača konkurenta, Arsenal i Chelsea (!), da bi u finalu naleteli na Capellov bunker sa Realom, kojeg  smo probili tek nakon lutrije, a strelac odlučujučeg pogodaka bio je Dani Alves!

 

U sezoni 2010/11 doveli smo dva velika pojačanja. Kad idem na skauting screen,  dobijam same preporuke golmana. U prošoj sezoni broj 1 je bio Tomasz Kuszczak, koji je u finalu LŠ obranio tri penala. No, on je doživeo sudbinu svog rojaka Dudeka iz Liverpoola iz 2005 – na kojeg se nakon toga praktično nije računalo. Slan je na pozajmicu u Deportivo, a kao broj 1 iz  Zvezde doveden je na preporuku skoro svih skauta taj mladič, koji je koštao 30 miljuna eura.

 

http://i.imgur.com/HBBiSl1.jpg

 

Vezni red je pojačan i Danielem de Rossijem. Tim sam zaključio, da če biti glavna taktika te sezone 3-4-2-3-1. Međutim, opet je problem stvaranje prilika, zato smo preklopili na 4-3-3. Ne igramo lepo, igramo u stilu van Gaala, ali za razliku od njega, barem kad pobedimo. Osvojili smo – opet na penale – još dva takmičenja:


http://i.imgur.com/n85LRET.jpg

 

 

http://i.imgur.com/uMNkc75.jpg

 

Nekoliko kola pre kraja sezone 2010/11, stanje u ligi je ovako:

 

http://i.imgur.com/d6WRS00.jpg

 

Kod Arsenala u napadu su vanzemaljci. Adebayor je u prošloj sezoni zabio 47 golova u svim takmičenjima, u toj je trenutno na broju 32. Henry je na brojki 34 i ništa ne kaže godina. Ta dva igrača su u ligi zabila više golova nego ceo naš tim! Naša prednost je raznolikost (Huntelaar 22, Rooney 13, Ronaldo 10…) , ali do kraja sezone moramo iči još na Emiratese. U toj sezoni smo u derbijima odlični: pobedili smo Gunnerse 4:1, dvaput Chelsea, a protiv Redsa imamo jedan remi i pobedu. Ali mi i Arsenal igramo svoju  ligu, sve ostalo je daleko iza nas, trečeplasirani tim zaostaje več 19 bodova. Glavni naš problem su opet igre u gostima, gde recimo nismo uspeli pobediti ni Forest!

 

U Ligi Šampiona branimo trofej, prošli smo Sporting (1:2, 6:1) i sad idemo na Milan u četvrtfinalu. To je jedina naša preostala nada za koji trofej.

 

Još nekoliko reči o našim mladim nadama, to zbog čega mi je gušt igrati FM. Bili to produkt naše akademije ili neki, koje sam kupio. I baš zbog tog sejva, sad sam naučio, da moram gledati igračeve PPM.

 

U pet sezona, kreirali su se neki zanimivi igrači, ali je teško reči, da li su zaista spremni več za prvi tim, i da li če ikad biti. Sa 18 godina, igrači su več premeščeni u rezerve, u Italiji recimo sa 20, tako, da imaju manje šanse za neki razvoj, a kad uzmemo u obzir i, da u FM 2007 ima u Engleskoj samo pet igrača na klupi na utakmici, onda treba dobro premisliti, kad se odlučiš slati u vatru nekog mladiča.

 

Prvo ču predstaviti »nade«, koje imaju status REZERVE, to je, ili da igraju u rezervnom timu,  ili su na pozajmici.

 

http://i.imgur.com/4eFBd5M.jpg

 

Taj igrač je do sad za mene največe pitanje. Produkt naše škole, stvoren u 2007, smatran kao zvezda svoje generacije. Dakle, prva stvar, koja mi pala u oko, je njegov Finishing i Composure. Pozicija mu je AM/FC. Pass i tehnika isto dobra, kreativnost isto. Kad sam forsirao 4-4-2, bio sam uveren, da če to biti jedan od napadača. No, onda sam išao njegov profil i vidim, da ga mediji vide kao sledečeg Paula Scholesa.  Ok, idem pogledati Scholesa, on je bio MC-AMC, ali je isto imao neverovatan Finishing i Composure. Dam njega kao tutora, oni se slaže kao brača i uskoro Bouma dobija njegove PPM (ne gledajte zelenu poziciju MC, jer ju je dobio tek sad, kad sam ga tako istrenirao).

 

http://i.imgur.com/1CBFnXZ.jpg

Dakle, imamo solidnog napadača, kojemu fali slab Off the ball atribut i koji redovno ide u Tacklinge, ali nije Vardy!

 

Imamo možda solidnog playa, koji bi morao igrati za špicem u npr. 4-2-3-1, ali čovek je naučen, da usporava igru, da ima duge pasove.

 

Zato sam ga ja, kad sam video, kakve PPM- je je dobio, natrenirao na MC. Ali na žalost ga nisam puno isprobao, on sad igra na pozajmicu u Antwerpu, a pošto nemam te lige uključene, ne mogu, da vidim, gde igra, mogu samo, da predpostavljam, da igra fenomenalno, jer je zabio več devet golova. Najviše sam ga forsirao u sezoni 2008/09 (6 nastupa, 4 golova) i 2009/10 (10 nastupa, 1 gol).

 

Treča hipoteza: kako bi izgledao na poziciji MC sa strelicom gore?

 

 

 

http://i.imgur.com/lpckN0X.jpg

 

Doveden iz Torina,na pozajmici u WIganu. Ono što me najviše fascinira je njegov status Wonderkid. PPMs: Gets into opposition area, Looking for pass rather than trying to score, Playing no through balls.

 

Dakle, imamo napadača, Wonderkida, sa passingom 10, koji če više puta dodavati loptu nego šutirati (Finishing 17), a kad če šutirati, promašiti če puno prilika. Natrenirao bi ga na krilo, ali može igrati samo u napadu.

 

To je više ili manje sve, imamo još 20 g. Urugvajca, DM-a sa odličnim passingom, ali slabom fizikom, sve ostalo je negde prosjek (Eikrem, Galbraith…).

 

 A sad i nekoliko reči o U18 timu. Poslednja 2-3 youth intejka su bila katastofalna, ne u smislu toliko kvalitete nego zbog gomilanja istih pozicija. Trenutno u u18 timu imam 5 golmana, 6 napadača, 2 igrača, koji mogu da igraju centralno u vezi, jedno desno krilo, i četiri prosječne braniče!

 

Po trenutni vrednosti najviše vrede ovi trije napadači, a sledi jim talijanski novi Pirlo!

 

http://i.imgur.com/FeAVpH0.jpg

 

 

http://i.imgur.com/Ac3DjnP.jpg

 

 

 

http://i.imgur.com/QQc8rB6.jpg

 

 

http://i.imgur.com/6RkcZBO.jpg

 

 

Doljnjeg igrača stavljam, jer očigledno i regeni imaju svoje face. Baš su pogodili sa ovim. Ali biče ništa od igrača, ne može u smokingu, da se driblja.

 

http://i.imgur.com/ilDXJGz.jpg

 

 

A ovog za kraj, da vidite šta se desi, ako se venčaju Danac i Tajka na Tajlandu, a Wenger kum.

 

http://i.imgur.com/zBNEyQh.jpg

Edited by Sir Aleš
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ajde, da se podsečamo. :D Neke iz mojeg rukovnika, prve dve su iz onog, kojeg sam koristio za diplomski rad, jeste ostalo na kraju puno papira, ali je lepše ugurati ove stvari negde na manji prostor. :D


 


http://i.imgur.com/uZUn0Ta.jpg


 


Mislim, da sam to pisao čak na WC-u, ali ne bi dao ruke u vatru. :D


Taj papir je star 7 godina, iz mojeg sejva sa Partizanom, početak sezone 2015/16, kad sam probavao taktiku 3-5-2. Neuspešno. Na golu Pyatov, štoperi Perendija, Obradović i Rajkovič; bekovi Mayola (argentinski regen) i Smiljkovič (regen), taj Cveto ne pamtim više koje bio, ispred njega Alex (brazilski regen) i Sipho Phillps (južnoafrikanski diamant), a napadači Gilberto te Škuletić.


 


http://i.imgur.com/cwYeKD0.jpg


 


Nekad sam koristio papir i za razporejanje trenera. Partizan, ne znam, koja sezona.


 


http://i.imgur.com/h87aPSu.jpg


 


Kad dobijem neku ideju, dam ju na papir. Možda samo 2-3 promenjene instukcije. Tom taktikom je razvaljena Zvezda na Marakani, 2120-ta. Potrvda uspešnog rada: gore desno piše Vsi goli izbrani (svi goli izabrani) - sva tri gola (pobeda 3:1) su izabrani za gole kola.


 


http://i.imgur.com/Bxpgddd.jpg


 


Važne stvari tokom karijere su uvek zabeležene (na slovenačkom). 


Edited by Sir Aleš
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |