Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Genoa CFC- Odavno smo trgovci stari


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/H5FFza8.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

 

Genoa Cricket and Football club je klub iz istoimenog grada poznatog i kao najveća luka Italije. Klub je osnovan 1893., u svojim vitrinama ima 9 naslova prvaka Italije, mada je zadnji naslov bio još 1924.

 

Svoje utakmice igra na stadionu u Genovi, Luigi Ferraris, koji prima oko 36,5k ljudi. Stadion dijeli sa glavnim rivalom Sampdoriom, s kojim ima i derbi della Laterne, nazvanom po svijetioniku u Genovi.

 

Neki od poznatih igrača koji su igrali u ovom klubu su Herman Crespo, Kakha Kaladze, Bruno Conti, Palacio, Ranochia, a dres Đenovljana nosili su i Hrvatski igrači Saša Bjelanović, Mario Cvitanović, Ivan Jurić, i danas Šime Vrsaljko.

 

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://i.imgur.com/H6aaQPW.png

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://i.imgur.com/0e537pu.png

http://i.imgur.com/4F01egf.png

 

*Napomena:

Opis radim sa novim transferima

 

Golmani:

 

Na vratima imate iskusnog Bizzaria,i solidnog Grčkog golmana Tzorvasa, znači ništa posebno, i tu će vam trebati pojačanje.

 

Ocjena: 6/10

 

Preporuke pojačanja:

Bardi iz Intera, Leali iz Juventusa, dva mlada vratara koja će vam biti na golu sigurno 10-tak sezona ako se odlučite toliko igrati.

 

Obrana:

 

Desno imate Šimu Vrsaljka, odličnog talenta, lijevo Antoninia, tu ste dobro pokriveni, na stoperima imate spoj mladog Velasqueza i iskusnih Portanove i Manfredinia.

 

Ocjena: 8/10

 

Preporuka pojačanja:

Ja ne bih ništa mijenjao, ni dovodio zasada, barem dok ovi iskusni još mogu držati nivo igre Seria A.

 

Vezni red

 

Preporučio bi vam da igrate u romb sustavu, ili 4-1-2-1-2, gdje vam Bertolacci može biti zadnji vezni, ispred njega Kučka-Koffi/Rossi, i ispred njih odlični izvođač prekida Lodi. Ukoliko se odlučite da igrate sa krilima, trebati će vam neki kvalitetni igrač, ili možete koristiti mladog talentiranog Centuriona koji je na posudbi.

 

Ocjena: 8/10

 

Napad:

 

Kao jedini kvalitetni napadač nameće se Gilardino, ostali igrači nisu toliko kvalitetni, osim možda ako ćete se kockati sa Kounateom, koji zna biti kvaltietan u budućnosti, a tu je i Mario Santana, koji može biti kao povučena špica.

 

Ocjena: 7/10

 

Preporuka pojačanja:

Zanimljiv igrač je Simone Zaza, kao i Ciro Immobile, on bi mogli biti odlični kao napadači Genoe.

 

Preporuke taktike sam napisao u gornjem dijelu analize sastava, znači romb ili možda 4-5-1 varijanta sa puno igrača u sredini bez krila. Možete sastaviti taktiku i formaciju sa guštom.

 

 

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

Ukoliko ne pratite previše Talijanski nogomet, zanimljivost je da je Genoa ušla u Seriu A 2008/09 kada je došlo do proširenja lige na 20 klubova.

 

Ono što je također zanimljivo da klub je u dugovima 120 miliona eura, i zato je osuđen na dogovore sa raznim klubovima o prodaji i preprodaji igrača, kao što vidite naziv same teme.

 

Klub ima par starosjedioca tipa Marco Rossi, Portanova, Bizzari, par talenata Vrsaljko, Bertolacci, Koffi, Velasquez, koje ćete u budućnosti moći kvalitetno preporodati.

 

Dovoljno je da posjetite transfermarkt.de i vidite dio za Genou, njihove transfere između sezona.

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

 

Dodatni izazov nek vam bude da zaradite više od 200 miliona eura, od prodaje igrača. I pod broj dva, da osvojite ligu barem još jednom do 2024, kada će biti 100 godina od zadnjeg osvajanja lige od kluba sa Ligurije.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |