Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Robinzonijada


gospcoksa
 Share

Recommended Posts

Zdravo drugari. Novi sam na forumu, čitao sam dosta tema sa fm 2013 i jednostavno sam morao napisati jednu svoju. Ne znam kako da dobijem 13-ku tako da igram fm 12 ali sa transferima kao na 13-ci. Mogu reći da sam iskusan manager igrač. Igrao sam sve fm od 2005 do 2012. Nadam se da ćete me pratiti i pomoći da napravim lijepu karijeru.

Link to comment
Share on other sites

Ovu karijeru sam počeo kao trener Malage. Napravio lijepu ekipu, sa kojom sam već prve sezone završio na 4.mjestu, te sa u UEL došao do 1/4 finala gdje me je zaustavio PSG. Proveo sam tu 18 mjeseci i istinski želio mnogo. Ušli smo u grupnu fazu LP nakon izbacivanja Benfice u play off-u. Grupa je bila preteška Chelsea, Juve i Maribor. Završio sam na 3 mjestu sa bodom manje od Juveta. Doveo sam fantastične igrače kao što su Bojan, Jovetić, Rodrigo, Bassong, Musachio Tiote, te na posudbu Chicharita i Bonucci. No nakon što je bogati vlasnik odlučio prodati klub, finansije su pale u potpunosti, željeli su da se smanji troškovi jer smo bili u velikom minusu, pa sam ja odlučio da krajem decembra 2012 podnesem ostavku na mjestu trenera Malage.

 

Transferi prve sezone:

http://www.dodaj.rs/f/13/oh/OCvDT4e/mlaga-transfers-history.png

Edited by gospcoksa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Slike ubacuješ prvo na neki upload sajt, preporučujem ti dodaj.rs. A da sliku ubaciš imaš dva načina, kucati kod ] LINK SLIKE [/img (Ovo samo sastavi, ove zagrade.)

 

ili da klikneš na opciju image i samo kopiraš link slike koju si uploadovao. Ikonica 'image' ti se nalazi u ovoj tabeli gdje uređuješ tekst. (To ti je četvrta ikona sa lijeve strane ikonice 'Twitter', ne znam kako lakše da ti dočaram.) :D

Edited by Sema^
Link to comment
Share on other sites

Slike ubacuješ prvo na neki upload sajt, preporučujem ti dodaj.rs. A da sliku ubaciš imaš dva načina, kucati kod ] LINK SLIKE [/img (Ovo samo sastavi, ove zagrade.)

 

ili da klikneš na opciju image i samo kopiraš link slike koju si uploadovao. Ikonica 'image' ti se nalazi u ovoj tabeli gdje uređuješ tekst. (To ti je četvrta ikona sa lijeve strane ikonice 'Twitter', ne znam kako lakše da ti dočaram.) :D

Ma znam je gdje je to "image" . Već sam pokušo dodat preko toga, al mi je očita i ja napis'o ovaj tekst u vezi Malage, i onda mi nakon što sačuvam ne očita tu sliku :/

Link to comment
Share on other sites

Nema problema, samo ne moraš odmah počinjati karijeru. Kažem ti, predstavi se forumu, budi aktivan i tako će ostalo članovi bolje upoznati tvoje kvalitete i naravno dobit ćeš na praćenju svoje karijere. ;)

Edited by Sema^
Link to comment
Share on other sites

Nakon što sam odlučio podnjeti ostavku na mjestu trenera Malage, odlučio sam da sebi priuštim malo odmora od trenerskog posla. Taj odmor je trajao oko 4 mjeseca. Iskren da budem, već mi je počelo faliti trenerski posao, treninzi, utakmice, nerviranje i slavlje. Za vrijeme odmora nisam mogao a da ne propratim šta se dešava u mom bivšem klubu, Malagi, ali i u ostalim ligama 5. Ubrzo sam saznao i svog novog nasljednika na mjestu trenera Malage. Realno, očekivao sam da će to biti neko zvučno ime, realno, ko ne bi volio voditi klub sa takvim ofanzivcima kao što su Isco, Formica, Rodrigo, Jovetić, Joaquin, Bojan, Juanmi .. ? No eto, novi "chairman" odlučio je da na moju fotelju sjedne 57-godišnji Gregorio Manzano!? I sada me valjda razumijete zašto sam napustio Malagu. Ali tek nekoliko dana nakon što je imenovan za trenera Malage, počinje za mene pravi horor! Taj stari, jebeni luđak radi toliko glupe poteze da to nije moguće. Prodaje Jovetića Milanu za 13.5M €, a ja sam od Reala imao ponudu od 27M i lagano je odbio. Prodaje Rodriga za samo 7.5M €, dva mlada bisera koji su igrali na poziciji zadnjeg veznog Camacho i Recio prodaje za 3 odnosno 5M € !! Bounanote-a, igrača koji nas je svojim solo prodorom i golom protiv Benfice odveo u LP prodaje za samo 2M!! Jedini "normalan" transfer, u vidu dobivenog novca, jeste transfer golmana Kameni-a, koji je otišao u Porto za 13M€ .

Igrače koje je ovaj "stručnjak" doveo su Paloschi (4M) te Djalo i Arteta (posudba).

Samo mogu reć, žao mi je svih navijača Malage, koji su zaista fantastični i koji su punili La Rosaledu u gotovo svakoj domaćoj utakmici, jer su za trenera dobili takvog degena.

http://www.dodaj.rs/f/4/Rk/1Pfa8QUY/images.jpg

 

Neka im je sretno.

Edited by gospcoksa
Link to comment
Share on other sites

Nema problema, samo ne moraš odmah počinjati karijeru. Kažem ti, predstavi se forumu, budi aktivan i tako će ostalo članovi bolje upoznati tvoje kvalitete i naravno dobit ćeš na praćenju svoje karijere. ;)

Tebi ću uzeti za svog mentora :D Daj mi upute, šta i kako da radim. Ovo ću samo počet, jer od toliko čitanja svih karijera, imam jebenu inspiraciju i želju da i Vi čitate moje karijere, kao što sam ja vaše :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I'm back!

 

 

I evo ga, konačno je došao i taj dan. Moj odmor od trenerskog posla potrajao je duže nego sam ja očekivao. Nakon ostavke na La Rosaledi i proslavi novogodišnjih praznika sa svojom porodicom, te zimovanja u Austriji, očekivao sam da ću već po povratku kući imati nekoliko ekstra ponuda na stolu, no to se nije desilo. Istina, dolazile su ponude, ali nijedna nije bila ono što sam ja očekivao. Zanimljiv mi je bio posao trenera Udinesea, ali su za trenera imenovali, na moje veliko iznenađenje, Pep Guardiolu!

No, nije prošlo dugo vremena, dobio sam ponudu koja me je zadovoljila. Dobio sam ponudu od kluba, koji po meni zaslužuje biti stalan u gornjem domu lige u kojoj nastupa, ima solidnu omladinsku škola te odlične uvjete da se bori za europu, a to je ono što sam ja želio. Klub koji želi osjetiti čar intoniranja himne Europskog takmičenja, ali su duže vremena daleko od toga..

Sezona 2012/2013, koja je pred samim krajom, nije donjela ništa novo za ovaj klub, pa je njihov vlasnik, očito zasićen lošim rezultatima, odlučio meni uputiti poziv i ponuditi da vodim njegov klub ...

http://www.dodaj.rs/f/2i/iP/10Vx8oLq/arfwqrqw.jpg

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2V/xQ/FuyZ4pK/1/novi-manager.jpg

SUNDERLAND IMENOVAO HUSEJNOVICA ZA NOVOG TRENERA!!

 

http://www.dodaj.rs/f/3z/sN/2WTUvGV0/sudner.jpg

 

Moj novi dom. Sunderlan A.F.C, klub osnovan 1879.godine, poznat pod imenom Crne mačke. Od 1997 godine svoje domaće utakmice igra na Stadionu svjetlosti (STADIUM OF LIGHT), kapaciteta 49.000 gledalaca. U svojoj historiji su 6 puta bili prvaci EPL (zadnji put 1936, kada su osvojili i Community shield), te prvaci FA CUP-a 2 puta, ali zadnji put davne '73.

 

http://www.dodaj.rs/f/L/c7/3ZFwKFHk/stadion.jpg

Na sastanak sa predsjednikom kluba, Niall Quinn-om, bio sam pozvan 10.4.2013 u 10h. Na putu prema Stadionu svjetlosti, provirio sam malo dublje u ono što me čeka tamo. Iznenadili su me sezonom prije ove, kada su završili na 7 mjestu, ali ove sezone vratili su se starim navikama. Bili su plasirani na 14 mjestu, nisu strepili od ispadanja, ali nisu mogli ni puno toga učiniti. Roster ekipe nije bio loš. Odmah mi je za oko zapao Martin Demichelis, igrač kojeg sam ja prodao iz Malage za 7.5M, zatim iskusni O'shea i Brown, veznjaci Adam Johnson te Sebasitan Larsson, a napad su predvodili Fletcher i Ideye Brown. "Stigli smo, gospodine", reče mi vozač. Tu sam! "Dobro došli, Mr.Husejnoviću", reče mi dama na ulazu, "Gosp.Quinn Vas čeka u uredu".

Dočekao me je u veselom raspoloženju, osjećao sam se kao da se znamo nekoliko godina. Uslove ugovora smo brzo dogovorili, tako da sam potpisao ugovor na 4.godine, uz mjesečnu platu od 70,000€.

http://www.dodaj.rs/f/31/Wx/4X8R80yI/potpis.jpg

" Čestitam! Od danas Vi ste naš novi trener, želim Vam puno uspjeha i nadam se uspješnoj i dugoj saradnji.", reče mi moj novi šef. Vrijeme je da se počne, posao ne može čekati. Finansije kluba nisu bile kao u mojoj prvoj sezoni u Malagi, ali nije bilo loše. Debi sam imao već za 3 dana, protiv Readinga, tako da nisam imao puno vremena. Pozvao sam svog novog asistenta, večini vama poznato lice, Sammy Lee-a, bivšeg pomoćnika Liverpula, Engleske reprezentacije, te trenera Boltona, na sastanak u moj ured.

http://www.dodaj.rs/f/2c/il/1TUKfN7h/download.jpg

Rekao sam mu da će on imati sigurno puno više posla nego sa prethodnim trenerima. Ne želim da se ijedna stvar dogodi u klubu a da ja budem zadnji koji će zato saznati, na treningu će imati puno više posla i vodit će većinu prijateljskih utakmica, a za početak će mi reći sve o dosadašnjim odnosima igrača prema klubu, tj. koji igrači su imali problema sa Martinom O'Neilom i iz čega ti problemi vuku korijene, koji su bili nezadovolji statusom u klubu, odnosno svojom minutažom, koji igrač je ne ozbiljan itd.. Zajedno smo popričali o nekim stvarima koje želim/o napraviti, šta se tu treba mijenjati, a šta ne .. Rekao mi je da u več poslijepodne imamo zakazan trening, koji ću iskoristiti za upoznavanje ekipe, te konferenciju za novinare u 18:30. Pošto smo do kraja imali 7 utakmica, rasterećeni, znajući da ne možemo ispasti niti biti u gornjem domu, odlučio sam to iskoristiti te dati šansu svim igračima koji su bili u rosteru, da bi vidio ko može a ko ne biti dio ekipe od sljedeće sezone kada se planovi mijenjaju. Moj "staff" je bio dobar. Pored Sammy-a, od poznatijih imena, tu je bio nekada veliki Arsenalov igrač Martin Keown, te jedna od ikona kluba Kevin Ball. Sve je na prvi pogled izgledalo super, predsjednik, igrači, moji pomoćnici, no šta će se dešavati kada počnu utakmice, preostaje nam da vidimo.

Edited by gospcoksa
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kraj sezone 2012/2013!

http://www.dodaj.rs/f/1Q/rk/3zV15EjR/epl.jpg

 

Kao što sam napisao u prethodnom postu, nakon što sam potpisao ugovor za odigrati sam imao još 7 utakmica, koje mi nisu ništa značile, pa sam to iskoristio, te dao priliku svim igračima koji su bili u rosteru da zaigraju i pokažu šta mogu. Na rasporedu su mi bile 4 utakmice kući (Reading, Aston Villa, Man.City i Chelsea) te 3 gostovanja (Wolves, Arsenal i Liverpool). Uspjeo sam osvojiti 10 bodova od mogućih 21, a svih 10 sam ubilježio na domaćem terenu (pobijedio Chelsea, City i Reading, te neriješeno sa Aston Villom). Iako sam dosta opušteno pratio sve utakmice, nisam mogao a da "ne poludim" u utakmici na Molineuxu. Na poluvrijeme smo otišli sa prednosti od 2:0, golovima Sessegnona i Fletchera a onda primili 3 gola i izgubili sa 3:2, da bi pravi pornić nastao na Anfieldu gdje smo primili petardu !! :omg:

 

http://www.dodaj.rs/f/3d/YS/2RUw5CbX/sunderland-fixtures-fixt.png

 

Kao što vidite u mom debiju, briljirao je Demichelis sa 2 gola, a pored njega u ovih 7 utakmica impresionirali su me Johnson, Fletcher, Brown Ideye te Sessegnon, koji je bio jedan od onih igrača koji su bili nezadovolji minutažom kod mog kolege Martina. Ono što sam primjetio da se mora popraviti jest pozicija Golmana jer su me Mignolet i Westwood razočarali, te pozicija desnog bočnog, na kojoj je zbog povreda Browna i O'shea prve 4 utakmice igrao Bramble.

 

Možda i previše postova za početak, ali već sam bio završio sezonu, a i imam volju za pisanjem, tako da sam odlučio ovako početi. Nadam se da će biti čitanja i komentarisanja, pohvala i kritika. Pošto sam novi, volio bi da mi ukažete na greške ili pohvalite ako sam lijepo počeo. Do pisanja BOKICIC

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dobro je za sada, za novog forumaša je odlično, možda da centiraš, smanjiš font i dodaš neka svoja zapažanja, bilo bi bolje ali ok je i ovako.

 

Ja ne pratim karijere iz 12-tke, jer igram 13, tako da neću previše komentirati, ali ću lajkati pa nek ti to bude nagrada za trud, mada i nije nešto posebno. lol

 

Ništa, samo se trudi i radi, samo tako ćeš se dokazati ovdje ljudima i pokazati im da na tebe mogu računati.

Link to comment
Share on other sites

Dobro je za sada, za novog forumaša je odlično, možda da centiraš, smanjiš font i dodaš neka svoja zapažanja, bilo bi bolje ali ok je i ovako.

 

Ja ne pratim karijere iz 12-tke, jer igram 13, tako da neću previše komentirati, ali ću lajkati pa nek ti to bude nagrada za trud, mada i nije nešto posebno. lol

 

Ništa, samo se trudi i radi, samo tako ćeš se dokazati ovdje ljudima i pokazati im da na tebe mogu računati.

Hvala :D Budem tako radio odsad. I ja bi rado 13-ku igro, ali je nemam, tako da sam skinuo patch sa transferima kao na 13, ono "bolje išta nego ništa".

Link to comment
Share on other sites

Neka igre počnu!

 

Nakon kraja sezone i pobjede protiv Chelsea na našem stadionu, moji pomoćnici te igrači su otišli na zaslužen odmor, te smo okupljanje sazvali 5.jula. Moj odmor nije dugo trajao. Želio sam što bolje pripremiti plan rada, odraditi što bolje pripreme, organizirati dobre prijateljske utakmice, odlučiti koga dovesti a koga prodati..

Zamolio sam predsjednika kluba i svog asistenta Sammy Lee-a, da organizujemo sastanak 15 dana prije okupljanja kako bi im predstavio šta i kako sam planirao, vezano za predsezonu, te da vidim kakva su očekivanja uprave za sezonu koja je pred nama, sa kojim finansijskim sredstvima raspolažemo i koliko ćemo novca imati na raspolaganju za pojačanja.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1n/8I/evsyLOF/qwe.jpg

Uprava je pristala na sastanak, koji je odražan u predsjednikovom uredu. Uprava je bila jasna, povratak u gornji dom EPL, te najmanje plasman u 1/4 finale kupa, a kao pomoć u ispunjenju tok cilja, na raspolaganje su mi dali 15M€ + 70% novca od prodaje igrača. Bio sam zadovoljan ovim sastankom jer mi je uprava dala odriješene ruke kada su u pitanju igrači koje želim prodati ili dovesti. Također, dogovorili smo da idemo na turneju u Južnu Afriku 7 dana, gdje ćemo odigrati 3 utakmice, te smo uspjeli dogovoriti još 3 pripremne utakmice, od čega sam zahtjevao da posljednja pripremna bude na našem stadionu.

 

http://www.dodaj.rs/f/r/NG/1aqSk7tX/sunderland-fixtures-fixt.png

Momci su ozbiljno shvatili pripremne utakmice, što sam ja od njih i zahtjevao, te smo ubilježili svih 6 pobjeda, uz gol razliku 13:4!

http://www.dodaj.rs/f/3F/iv/4AVqyuTB/transfer.jpg

Nakon što sam dobio odriješene ruke, kada su u pitanju transferi, odlučio sam popričati sa igračima, koji mi nisu bili u prvom planu, odnosno da neće imati očekivanu minutažu. Nažalost, Lee Cattermole, nije želio produžiti ugovor, te je postao prvi igrač koji je pokupio stvari iz naše svlačionice. Cattermolovim putem, uz odgovarajuću oštetu, otišli su Colback (Sheff Wed), Westwood, Kigallon (Blackpool), Elmohamady, Ji Dong-won (Deportivo), Vaughan (Nott Forest), Folley (Cardiff) i Kigallon (Ipswich).

Novi stanovnici "Stadiona svjetlosti" su Jack Butland, Seamus Coleman, Pierre-Emerick Aubameyang te dva mlada igrača Umaro Dju i Amin Affane.

 

Jack Butland na konferenciji za novinare:

http://www.dodaj.rs/f/2k/1E/3rdc0JU8/butland.jpg

 

 

Seamus Coleman na ljekarskom pregledu:

http://www.dodaj.rs/f/3Y/rR/3cf3kn08/cole.jpg

 

Aubameyang na aerodromu:"Radujem se što sam ovdje. Želio sam novi izazov, u Milanu su me davno precrtali. Golovima ću se zahvaliti svima u klubu".

http://www.dodaj.rs/f/1I/sM/17v1cm9p/atqw.jpg

 

Ljetni prelazni rok je završen. Evo kako je se trgovalo u Sunderlandu:

http://www.dodaj.rs/f/m/h3/35ZV89xB/sunderland-transfers-his.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/1J/Ok/epDgbbd/images.jpg

 

Sezona je počela. Mjesec august je završen i odlučio sam da nakon svakog završenog mjeseca postavim report, dokle budem imao vremena.

U augustu smo imali 4 utakmice, 3 u EPL, te 1 utakmica u okviru kupa.

 

http://www.dodaj.rs/f/13/WP/34qiftHm/images-1.jpg

 

Prva utakmica i odmah derbi. Gostovanje kod Newcastla tkz. TYNE WEAR DERBY. Utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1. Poveli su golom Demba Ba, dabi mi izjednačali samo 5 minuta poslije, kada je pogodio rezervista Andrew Surman. Pobijedili smo poslije ovog derbija Blackpool, na našem stadionu, rezultatom 2:0, te Cardiff-a u gostima sa 4:3. U prvom kolu FA cup-a, pobijedili smo Millwall sa 3:1.

 

http://www.dodaj.rs/f/1t/PR/13bONjMp/sunderland-fixtures-fixt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/R/h4/3nglIsfX/sky.jpg

Sunderland izgleda moćno!

 

Nakon utakmice protiv Cardiffa, uslijedila je pauza zbog kvalifikacija za SP 2014. Ono što me je jako obradovalo, jeste to što je čak 11 mojih igrača nastupilo je za A reprezentaciju svoje zemlje (Coleman, Demidov, Insua, Mignolet, Adam Johnson, Steven Davis, Demichelis, Larsson, Oviedo i Aubameyang).

http://www.dodaj.rs/f/1n/rG/1dmsuHha/braz.jpg

 

Nakon što su završili sa reprezentativnim obavezama, igrači su se vratili klupskim obavezama. Prva utakmica je bila protiv Wolvesa pred domaćom publikom.

 

http://www.dodaj.rs/f/1k/dz/3hQZNo9z/download.jpg

Prošlosezonska utakmica na Molineux-u ostala mi je u sjećanju i naravno da smo se htjeli osvetiti za taj poraz od 3:2, iako smo na poluvremenu imali prednost od 2 gola.

No nije sve počelo kako treba. Wolvesi su bolje otvorili utakmicu i stvorili nam nekoliko dobrih prilika na samom otvaranju meča, da bi se mreža zatresla već u 15.minuti, kada je Roger Johnson pogodio za vodstvo ekipe sa Molineuxa. Do poluvremena, Fletcher je imao 2 prilike da zabije go svom bivšem klubu, ali je golman Deola odlično intervenisao. Sunderland je preuzeo terensku inicijativu, stvorio nekoliko 100% šansi ali gola nije bilo. Nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena, gosti istrčavaju odličnu kontru, te preko David Davisa u 51.minuti dolaze do 2:0. Činilo se da je sve već riješeno, no tada na scenu stupa Larsson, te šutem sa distance u 59.min vraća nadu svom timu. Sunderland je konačno izgledao onako kako smo ga naviliki gledati. Napadali su, igrali lijepo, gradili napade, a iz jednog takvog dolaze do izjednačenja. U 67.minuti, Johnson probija po lijevoj strani, ubacuje loptu u 16-erac, gdje se iz drugog plana ubacuje Coleman, te svojim prvijencom u dresu Sunderlanda izjednačuje na 2:2! Wolvesi su izgledali bespomoćno, a domaćini nisu prestajali sa napadima. Pritisak i silni napadi su se ponovo isplatili u 80.minuti, kada se nakon gužve pred golom gostiju najbolje snalazi Surman te dovodi Sunderland u vodstvo od 3:2. Do kraja utakmice Wolvesi su krenuli na sve ili ništa, no nisu uspjeli ugroziti gol Mignoleta. Pred sami kraj susreta rezervista Sessegnon istrčaje sjajan kontra napad te pogađa za konačnih Sunderland-Wolves 4:2!

SLAVLJE IGRAČA SUNDERLANDA NAKON 4.GOLA

http://www.dodaj.rs/f/41/n2/27hZ8DZQ/gol.jpg

 

Poslije velikog preokreta protiv Wolvesa, slijedilo je gostovanje kod zadnjeg na tabeli, Ipswich Town-a, na kojem sam odlučio malo prošarati ekipu, u cilju odmaranja za sljedeće utakmice, ali mi se obilo o glavu te smo odigrali mrtvih 0:0! Momci su se za lošu igru protiv Ipswicha iskupili novom domaćom pobjedom, protiv WBA rezultatom 3-0, u kojoj je svoj prvijenac postigao Aubameyang, dok su mrežu gostiju još zatresli Boilesen te Fletcher.

 

Aubameyang postigao prvi pogodak u dresu Sunderlanda:

http://www.dodaj.rs/f/3c/Zg/2BGTm05D/auba.jpg

 

U okviru 4.runde Capital One cup-a, u goste nam je stigao Blackburn, a moje mačke su pobijedile sa 2:0 golovima Spearinga i Wickhama.

Septembar je bio odličan, nastavili smo igrati sjajno i nastaviti seriju dobrih rezultata, no dali ćemo se dobrom formom moći pohvaliti i krajem oktobra, u kojem imamo pretežak raspored (Spursi, Redsi i United, te Crystal Palace u kupu) ostaje nam da vidimo. ;)

Pokoji komentar, kritika ili pohvala, dobro bi došla za nastavak pisanja :)

Šta nam donosi oktobar, nastavak odlične forme ili kraj serije dobrih rezultata, vidjet ćemo u sljedećem postu BOKICIC

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mislim, da pišeš i grafično uređivaš sve bolje. :)

 

U vezi utakmica, ja se zaista pribojavam tog oktobra; ne ide samo sa rezultat, nego i za povrede i to. Nadam se, da češ ostati ceo nakon tog cunamija. :) Pa da se Aubameyangu otvori.

Link to comment
Share on other sites

Mislim, da pišeš i grafično uređivaš sve bolje. :)

 

U vezi utakmica, ja se zaista pribojavam tog oktobra; ne ide samo sa rezultat, nego i za povrede i to. Nadam se, da češ ostati ceo nakon tog cunamija. :) Pa da se Aubameyangu otvori.

Hvala ti. Trudim se koliko god mogu i mislim da će možda čak biti i bolje :)

 

I meni se gadi ovaj oktobar. Nadam se da neće proći puno loše. Hvala što pratiš moju karijeru :D

Link to comment
Share on other sites

SUNDERLAND ZAUSTAVLJEN NA WHITE HART LANE-u!

 

http://www.dodaj.rs/f/3N/ZG/3IZJ7mzR/totenham.jpg

 

Oktobarski ciklus utakmica počeo je na White Hart Lane-u, gdje smo gostovali Tottenhamu. Tottenham nije počeo sezonu onako je planirao, (imali su 4 boda manje od nas), ali su svejedno imali jaku ekipu koja je mogla pomrsiti račune svakome. Utamica je bila dosta otvorena, sa dosta šansi. Tottenham je bolje otvorio utakmicu, ali smo mi pravili dosta izglednije prilike perd golom Cariza, koji je branio moguće i nemoguće. Kako to obično biva, kada mi nećemo hoće oni. 42.minuta, Coleman ruši Yarmolenka i sudac, Lee Probert, dosuđuje najstrožiju kaznu. Siguran realizator bio je Klass-Jan Huntelaar na veliko oduševljenje domaćih navijača. Dok smo se još oporavljali od ovog udarca, stigao je još jedan go. Igrala se 44.minuta, Spearing gubi loptu na sredini terena, šalje je za Yarmolenka koji pogađa za 2:0. Na poluvremenu sam rekao momcima da nije gotovo, da se sjete Wolvesa, te da izađu i napadnu na gol Tottenhama. Momci su poslušali moj savjet, napadali smo, stvarali šanse ali je njihov golman branio sve. Ipak, uspjeli smo doći do utješnog gola, preko našeg najboljeg strijelca Stevena Fletchera, koji u 81.minuti, vara svog čuvara te postiže svoj 6. ovosezonski gol. Ali gol Fletchera bio je posljednje što su moji momci uradili. Tottenham je mogao doći i do 3 gola, ali je Mignolet odbranio udarac Yarmolenka, koji je s njim izašao 1 na 1 u 89.minuti. Kraj serije odličnih rezultata od 8 utakmica bez poraza.

 

Prvi poraz nakon 8 utakmica:

http://www.dodaj.rs/f/28/Nr/2rc2N6vm/totto.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |