Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Robinzonijada


gospcoksa
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/R/h4/3nglIsfX/1/sky.jpg

 

I LIVERPOOL PAO NA STADIONU SVJETLOSTI, MAN UTD ODNIO BOD!

 

Ispcrpljujući oktobar, bliži se kraju. Ono najgore je prošlo, ostaje još kup utakmica sa Crystal Palacom. U 3 utakmice osvojili smo 4 boda, što je za mene dovoljno s obzirom na protivnike. Očekivao sam da će sve 3 ekipe, uraditi više te da će nas "spustiti na zemlju", ali nijedna nije ponudila ništa posebno, pa ni Tottenham koji nas je pobijedio.

 

SUNDERLAND - LIVERPOOL 3:1

 

http://www.dodaj.rs/f/3Y/FJ/XnK8bOw/liverpooll.jpg

 

Nakon poraza od Spursa, dočekali smo Redse na prepunom Stadionu svjetlosti. Prije ove utakmice, za vrijeme mog boravka na klubi Crnih mački, sa našeg stadiona samo je Aston Villa izvukla bod (3:3) dok su ostali kući otišli pognutih glava. Ništa bolje nije prošao ni klub sa Anfielda.

Ruku na srce, Redsi su pružili sjajnu partiju, imali više šansi, ali smo mi u maniru velikih ekipa, iskoristili svaku priliku te kaznili Redse za brojne promašaje. Liverpool je furiozno krenuo u utakmica. Ubili su nas, bukvalno, nismo mogli preći pola centra, a do vodstva su došli u 20.minuti kada Cabaye sa 20-ak metara skida paučinu našeg gola. No, Liverpool je tada stao. Pokušao je umrtviti igru, natjerati nas da se otvorimo te preko kontri doći do drugog gola, no to im nije uspjelo. Momci su strpljivo gradili napad, čekali rupu u odbrani redsa i dočekali je. Minuta je 29, Fletcher sjajno otvara prostor, dobija loptu te je šalje iza leđa Reine, 1:1! Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena, a na pauzi sam reko momcima da moramo izdržati prvih 15-ak minuta, dati im loptu ali držati daleko od gola. Istina, uspjeli su dolatiti do gola, ali mreža je mirovala. 54 min. Surman lijepo probija ulazi u 16-erac gdje ga ruši Škrtel i sudija pokazuje na 11 metara. Siguran izvođač je Emiliano Insua i mi smo poveli 2:1. Tada smo mi uspjeli umrtviti igru, redsi su pravili šanse, mašali a za to je stigla kazna u 87.min. Ko drugi nego maestro Steven Fletcher, 8.gol u sezoni za konačnih 3:1.

 

Najbolji strijelac Sunderlanda proslavlja svoj drugi go na utakmici:

 

http://www.dodaj.rs/f/2q/Xa/1LEIXMbB/1/liverpool.jpg

 

SUNDERLAND - MAN UTD 2:2

 

http://www.dodaj.rs/f/1l/E6/m6i7ULE/utd.jpg

 

Koliko god to suludo izgledalo, ja to moram reći, više sretno nego spretno United je došao do boda. Poprilično smireno prvo poluvrijeme, bez mnogo prilika, bližilo se kraju, kada je Sessegnon svojim šutem sa distance, u 1 minuti sudijske nadoknade, na veliko oduševljenje domaćih navijača dovodi Sunderland u vodstvo od 1:0. No, drugo poluvrijeme su dosta bolje otvorili gosti te u 52.minuti preko svog ovosezonskog pojačanja Perotia dolazi do izjednačenja. 74.min, PENAL. Vidić ruši Fletchera, a ponovo je siguran Insua 2:1! Ipak do pobjede nismo došli. 88.minuta, velika greška Mignoleta, koji zaista sjajno brani ove sezone. RvP dobija loptu na 35 metara, te prejebenim lobom, daje gol Mignoletu, koji je iz nepoznatih razloga spavao na 12-13 metara od svoga gola, 2:2

 

Proslava izjednačujućeg gola

http://www.dodaj.rs/f/j/11W/lPgLfRK/sqr.jpg

Link to comment
Share on other sites

DOSTA "ŠAREN" NOVEMBAR!

 

Iako nismo pognutih glava izašli iz oktobra, u vidu postignutog rezultata, čini se da je ipak ostavio posljedice na moje momke. Uz blaže povrede Johnsona i Boilesena, umor je učinio svoje.

Dva gostujuća poraza od Chelsea i Swansea, te dvije domaće pobjede protiv West Ham-a i QPR.

 

Chelsea - Sunderland 4:1!

 

http://www.dodaj.rs/f/k/iv/1u8CbfhY/images.jpg

 

Nema se tu šta puno pričati, zaista. Od samog početka znao sam da do bodova ne možemo doći. Bezvoljno, nezainteresovano, momci su odigrali najgoru utakmicu ove sezone. U vodstvo dolaze već u 2.min, a pogađa sjajni Belhanda. Nije se dugo čekalo na povećanje rezultata, minuta 11. Frank Lampard iz penala udvostručuje vodstvo plavaca. Treći gol je djelo Demidova, našeg igrača koji nakon kornera za Plavce u 35 min, loptu šalje u sopstvenu mrežu. Adam Johnson je smanjio rezultat u 39.min ali je to bilo sve od onog što smo mi uradili. Chelsea nas je nastavio ubijati, napadati a konačnih 4:1 postavlja Juan Mata u 80.min.

 

Poslije Chelsea kući smo pobijedili West Ham sa 3:1 golovima Surmana i Fletchera koji je postigao 2 gola.

Koliko loše u gostima igramo pokazala je utakmica protiv 19.plasiranog Swansea, u kojoj smo izgubili sa 2:0. Posljednju ligašku pobjedu ostvarili smo još u 3.kolu kada smo gostovali u Cardifu i pobijedili 4:3. U ovoj utakmici lakše ozlijede su zadoboli Sessegnon i Insua.

 

FLETCHER VS QPR 3:1

 

Bio sam veoma ljut nakon poraza od Swansea, te sam im dao jako naporne treninge u sedmici iza nas. Prije svakog sam moram napraviti sastanke, koje inače ne volim, kako bi pokušao ukazati na trenutnu situaciju i očiti pad forme, pred tešku utakmicu sa QPR-om. Igrači su ozbiljno shvatili sve što sam im reko, ali se opet ponovila ista situacija, koja je prisutna od početka ove sezone, a to je kada igra Fletcher igramo i mi. Iako pojedinac ne može nikoga pobijediti sam, mi trenutno imamo samo jednog raspoloženog napadača a to je upravo on. Svojim Hat-Trickom upisao nam je važna 3 boda i novu domaću pobjedu.

 

Najbolji strijelac BPL nakon oktobra STEVEN FLETCHER!

 

http://www.dodaj.rs/f/E/7c/w8ywCS8/flet.jpg

 

Ono što treba napomenuti jeste da smo u kup utakmici pobijedili Crystal Palace sa 2:0 (Johnson i Ideye) te ćemo u 1/4 finalu igrati protiv Wolvesa na Molineuxu.

Edited by gospcoksa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |