Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Hercegovački neobrađeni dragulj


denkatto
 Share

Recommended Posts

Nikad mi nije bilo zanimljivo igrati FM sa bogatim i jakim klubovima. U prvoj, eventualno drugoj, sezoni osvojiš ligu i kup, pa nakon toga euro ligu ili ligu šampiona, dovodiš igrače koji koštaju 30 miliona, i poslije tri sezone razvaljuješ ostale klubove sa po pet golova razlike, kopaš nos pred kompjuterom, deinstaliraš menadžer i razmišljaš : "Koji sam ja ženski polni organ pa ne smijem uzeti klub iz ranga Sutjeske". Tako da sam odlučio da uzmem neobrađeni dragulj nogometa centralne Hercegovine, NK Čapljinu. Samo ime kluba je nakaradno i kao takvo je dovoljan razlog da NE uzmete ovaj klub, ali ovog puta sam išao metodom obrnute psihologije. Nakon završetka prve sezone, čovjek dođe do samospoznaje i zaključka koji glasi : "Loš klub je kao ružna žena, ne pokazuješ je prijateljima, stidiš se pred rodbinom, na glavu joj stavljaš fišek i ne držiš je za ruku dok hodate šetalištem. Onda ti da bez kondoma, u dupe, i da joj svršavaš gdje hoćeš, pa je nekako zavoliš, i napraviš joj dijete kako bi je oženio". Tako je bilo i sa Čapljinom. U početku sam htio da uzmem Branitelj, zato što je ime vjerovatno dobio po nekom zagorjelom ratniku koji se herojski zaletio na protivničku artiljeriju naoružan produžnim kablom, nego neki klub koji je ime dobio po ptici neproporcionalno dugih noga koja vadi hranjive sastojke iz govana krupne stoke. Ali šta je tu je, vrijeme je da se počne.

U početku mi nije palo napamet da pišem karijeru, ali evo sada ih vodim već pet sezona i imam veliku potrebu da započnem. Prve sezone ću opisati ukratko, jer sam imao paraplegične igrače i budžet ekvivalentan BDP-u Somalije.

 

Ime kluba : NK Čapljina

Godina osnivanja: 1945

Država : Bosna i Hercegovina

Liga : Prva Liga Federacije BiH

 

 

Sezona 2011/2012

Cilj

 

Sastavljanje ekipe, dovođenje novih igrača u klub, što bolja pozicija na tablici. Uigravanje taktika, dovođenje trenerskog kadra i kojeg skauta.

Transferi

Klub sam preuzeo u lošem stanju. Loši igrači, loše financije, medijska predviđanja - donja sredina tablice. Odlučio sam dovesti par igrača, sa free transfera, većinom iskusne starije igrače, koji će tu biti jednu do dvije sezone dok ih ne zamijenim mlađim. Dakle neko trenutno rješenje, čisto da imam neki temelj za stvaranje dalje momčadi. Jedini transfer vrijedan spomena je bio Josip Bojo (NK Trnje) koji je u drugoj polovini sezone postigao 18 golova. Na posudbu u GOŠK iz Gabele je odveden devetnaestogodišnji Robert Grbavac koji će kasnije postati jedan od ključnih igrača Čapljine. Iz kluba je otišao Predrag Jurić koji je, prema neslužbenim informacijama, svoju karijeru nastavio igrajući sa osmašima iza škole.

http://i39.tinypic.com/30ww51g.png

 

Utakmice

 

Prije početka sezone odigrali smo četiri prijateljske utakmice, a rezultati su bili sljedeći :

NK Čapljina - GOŠK Gabela 1:4

NK Čapljina - Mlada Boleslav 1:2

NK Čapljina - Trinec 2:5

NK Čapljina - Kamešnica 1:1

 

Očekivanja u ligi nisu bila velika, pojačanja su stigla, osmi mjesec nije zakucao na vrata, nego ih razvalio pneumatskom bušilicom i donio nam mnoštvo zabavnih utakmica popraćenih hektolitrima piva i dehidracijom organizma uslijed velikih vrućina. Prve dvije utakmice - Budućnost Banovići i Radnik Hadžići - Čapljina dobija na vrlo lako i ubjedljivo. Problemi nastaju nakon tih utakmica, gdje nas sustiže crni niz koji će nas odvesti na samo dno tablice. U idućih osam utakmica, zabilježili smo jednu pobjedu, četiri poraza i tri nerješena rezultata. Međutim, ove utakmice su bile od velike važnosti za nalaženje rupa u obrani i na sredini terena, te slaganje taktike. Nakon utakmice sa Iskrom iz Bugojna, naš klub bilježi odlične rezultate i na kraju sezone završava na drugoj poziciji (Iskra iz Bugojna je za tri boda bila bolja).

http://i42.tinypic.com/2emh1tl.png

 

Liga

 

Klub je bio prosječan, uvijek se vukao po sredini tablice. Klubovi iz Prve Lige Federacije su obično ulazili u Premijer Ligu, gdje su tamošnji klubovi javno bludničili nad njima i nemilosrdno im gazali po ramenima dok su ovi pokušavali da ostanu na površini i ne utope se u okeanu poraza. Ali, Premier liga nije Bejvoč i nema Pamele Anderson sa plutačom da ih spasi, pa su se često tako vraćali gdje pripadaju. Bilo je tu solidnih ekipa, kao Iskra, Orašje i Budućnost, a u sezoni 2011/2012. Iskra je uspjela da se izbori za PL, dok je u Ligu Federacije ispao Travnik.

http://i41.tinypic.com/2gwfgut.png

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

hahahaha plačem :odvala: uvod ti je genijalan thumbup

 

Ovo će biti prva i jedina karijera na FM12 koju ću pratiti, samo neka bude svaki report ovako zanimljiv :D

 

Šteta što nisi promociju izborio, ali vjerujem da ćeš u drugoj sezoni već biti na tom mjestu ;)

Link to comment
Share on other sites

Sezona 2012/2013

 

Cilj

Promocija u Premier Ligu, odmjeravanje snaga sa prvoligašima kroz utakmice kupa BiH

Transferi

Sjetih se svog pokojnog dede, znao je uvijek da izgovori mudrolije u rangu Kanta, iako je od škole imao četiri osnovne i bukvar kojeg je ukrao kad su Talijani zapalili selo. Kako je on govorio, bez kurca ne možeš u svatove, tako bez novih transfera ne možeš u novu sezonu. Doveo sam osam igrača, u cijeni od 35K, uprava nije dala više jer eto, kao, ni oni nemaju, pa pred kraj mjeseca ispumpavaju gorivo kamiondžijama pa prodaju Gazpromu u pola cijene. Sa kupljenim igračima sam pogodio, popunio rupe u odbrani i na sredini terena i imao koliko-toliko jaku momčad. Iz kluba je otišlo deset igrača, jednostavno za njih nije više bilo mjesta u klubu, samo su bili financijski teret.

 

http://i39.tinypic.com/1oq4ut.jpg

 

Liga

Kao što već rekoh, ove uvodne sezone ću da skratim, ništa se posebno nije događalo, jedino je Travnik imao bolju ekipu, tako da sam na kraju završio na prvom mjestu, sa 25 pobjeda, 5 nerješenih i bez poraza, petnaest bodova više od drugoplasiranog Travnika.

 

http://i40.tinypic.com/fbc0lu.jpg

 

Kup

Kvalifikacijska utakmica je bila protiv Proletera, koju sam dobio 4-0. Kasnije izvlačim Rudar iz Ugljevika i tu utakmicu smo jedva prošli, 1-0 u produžetcima. Vjerovatno su igrači bili omamljeni alkoholnim supstancama i iskorišteni od strane maloljetnica. Pa da, ko ne bi spavao sa pripadnikom ponajboljeg drugoligaša? Tu sam najviše ja pogriješio, trebao sam uradit isto što i Mihajlović. Fino on, zabranio igračima seks par dana prije utakmice, pa izgubiše dva nula od Hrvatske. Nakon Rudara dolazi Široki, kojeg sam već pobijedio u prijateljskoj utakmici pred početak sezone. Pobijedio sam ukupnim rezultatom 3-1. U četvrtfinalu i polufinalu me dočekuju SAŠK i Kozara, tako da to prolazim bez problema. Neočekivano dolazim u finale, gdje nas je čekao Velež, tada među lošijim klubovima Premijer lige. Osvajam kup uz male poteškoće, tako da sam izborio mjesto za kvalifikacije EURO lige.

 

http://i40.tinypic.com/334m7w9.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ma to su neki bezveze igrači, jer su financije loše, kao i scouting range. U idućoj sezoni ću staviti neke slike dobrih transfera :)

 

Sezona 2013/2014

 

Cilj

Opstanak u Premier ligi, po mogućnosti osvajanje kupa, nesramoćenje u kvalifikacijama za EURO ligu

 

Transferi

 

Kao što već rekoh, scouting range je bio malen, pa nisam mogao dovoditi strane igrače, a i ko bi došao? Niko. Iz kluba je otišlo osam igrača, došlo novih šest.

 

http://i43.tinypic.com/2nkl9jq.jpg

 

Pogriješio sam sa Spahićem, Hasanovićem i Zlomislićem, dešava se, nisam puno otišao na glavu. Kesetović, Lakičević i Malbašić su postali dio stalne postave, Malbašić u sezoni zabio 11 golova, sa 10 asistencija. Jedan od najboljih u toj sezoni. Lakičević je bio među najboljim igračima u klubu, doveo sam ga sa free transfera kad mu je istekao ugovor s Veležom. Igrao je za Čapljinu dvije sezone, ugovor nisam produživao jer je tražio 2,500£ sedmično, što je bilo previše (ova slika je uzeta sada, otišao je u Poljsku prošle godine, sada sam u sezoni 2015/2016)

 

http://i43.tinypic.com/ebekqu.jpg

 

EURO Liga

 

U drugom pretkolu izvukao sam makedonski Metalurg. Činilo mi se da su daleko bolja ekipa, u početku sam igrao defanzivno, a na poluvremenu uradio promjene taktike. I završilo se 1-1, iako sam imao inicijativu na terenu, ali lopta nije htjela u gol. U Skoplju bez problema pobjeđujem rezultatom 3-1. U trećem pretkolu igram protiv francuskog Monaka. Htio sam samo da se ne osramotim, izgubim dva do tri gola razlike i posvetim se kupu i ligi BiH. Prva utakmicu igrao sam na domaćem terenu. Taktika 5-3-2, pa šta bude da bude. Desilo se ono što sam najmanje očekivao. Pobjedio sam jedan nula. Očito su brabonjci od ovaca koji su ukrašavali pašnjak, koji je pogrešno nazvan stadionom, bili problem Francuzima. Tako im i treba, baletani, nije vam ovo Boljšoj teatar. Kako naši igrači, imaju samo jednu loptu, pa na treningu cigle šutaju. Ni kopačke nemaju, na opanke stavili čepove od piva. Francuzi imali 30 šuteva na gol, ja jednu kontru i zabio ga.

U uzvratu opet defanziva, rezultat bio 3-3, pa sam prošao dalje. Ali tu se javio onaj fenomen europskih utakmica. Imaš posjed lopte 15%, zabiješ tri gola, od toga jedan penal, jedan slučajni sa 50 metara dok je golman radio zgibove na prečki i jedan autogol protivničkog štopera. Oni imaju tridesetak udaraca po golu, zabiju ti sedam a ponište im četiri. Tako ja prođem dalje, ničim zasluženo.

U četvrtom pretkolu igram protiv Fiorentine. Prva utakmica se igrala u Firenci, i tu sam opet pobijedio rezultatom 2-1. Nikakav posjed lopte, dvije kontre i dva gola, opet ničim zasluženo. Kod kuće sam se uskurčio i igrao ofanzivno, umjesto da sam čuvao rezultat. Izgubio sam 3-1, tako da se nisam uspio kvalificirati u grupnu fazu.

Sve u svemu, prezadovoljan sam uspjehom, i popravio sam loše financijsko stanje parama od kvalifikacija.

 

http://i39.tinypic.com/2wmnrlj.jpg

 

Liga

 

Prvobitni cilj je bio opstanak u ligi, ali sam se brzo uvjerio da to neće biti nikakav problem. U početku sam nakupio par poraza, jer sam bio zauzet kvalifikacijama za EURO ligu, kasnije sam to popravio, ali se nisam previše opterećivao i završio sam na sredini tablice. Naučio sam dosta o protivnicima, njihovim igračima i taktikama. Sa svim ekipama sam se mogao nadigravati, od nekih sam čak bio daleko jači, osim Sarajeva, Čelika i Širokog, koji su bili za klasu jači. Prezadovoljan sam sedmim mjestom na kraju sezone.

 

http://i44.tinypic.com/2z3xah4.jpg

 

Ispali su Rudar (Prijedor) i Leotar, a promociju dobili Jedinstvo i Sloboda (Novi Grad)

 

Kup

 

U kupu su me zapali lagani protivnici, osim Sarajeva u finalu. Prošao sam Rudar (koji je te sezone ispao), Zvijezdu i Slogu iz Doboja. U polufinalu me čekao Zrinjski. Prošao sam, te sezone bili su jako slabi i borili su se za opstanak. Tri gola u gostima, kući čuvanje rezultata, noga u guzicu, kurac u vjerenicu i eto me u finalu. Iako je Sarajevo imalo jaču ekipu, do sada smo se susreli dvaput, jednom mi dobili dva nula, jednom oni, istim rezultatom. Kao što rekoh gore, njihova ekipa je osvojila ligu, svoje sam igrače par kola prije finala odmarao. Tako da sam opet osvojio kup, čak mi je bilo lakše nego u utakmici sa Zrinjskim. Opet sam izborio kvalifikacije za EURO ligu.

 

http://i42.tinypic.com/kz3p3.jpg

Edited by denkatto
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sezona 2014/2015

 

Cilj

Osvajanje Kupa BiH, dobar plasman u PL

 

Transferi

Ove sezone tražio sam od uprave da mi dopouste scouting po cijelom svijetu, na što su pristali, tako da sam imao priliku da dovodim strane igrače. Pošto je budžet još uvijek ostao nizak, morao sam ih dovoditi sa free transfera. Ali sve u svemu, prezadovoljan sam, što ćete vidjeti i kasnije. U klub je došlo sveukupno deset igrača, a otišlo njih osam. Najupečatljiviji je bio odlazak Josipa Boje, nekadašnjeg glavnog napadača. Izgleda da ga je neko udario kopačkom u predjelu sljepoočinice i izbio mu talenat iz glave, druge opcije nema.

 

Došlo je dosta dobrih igrača, od kojih izdvajam Clebera, Alexandrova, Šunjića.

http://i44.tinypic.com/2lm9c9h.jpg

 

Cleber - Golman iz Brazila, Regina mi je nudila 1M, ali sam odbio jer mi je dobar golman bio prijeko potreban.

http://i43.tinypic.com/20t5lcl.jpg

 

Toni Šunjić - Dvadesetsedmogodišnji Mostarac, u karijeri igrao za Zrinjski i Željezničar. U klub došao kad mu je istekao ugovor sa Željom.

http://i44.tinypic.com/2dj14dc.jpg

 

Alexey Alexandrov - Mladi Ukrajinac, koji polako izrasta u dobrog igrača. U prvoj sezoni (iako je ubacivan u slučaju ozlijede ili umora nekog od glavnih igrača) imao je devet golova, pet asistencija i tri puta je bio igrač utakmice.

http://i43.tinypic.com/2hgxn9t.jpg

 

Kup BiH

Prethodne dvije godine nisam imao nikakvih problema sa kupom. Slabiji klubovi su bili jednostavno slabiji, oni bolji su više ulagali u PL ili neko od europskih takmičenja, tako da bih ga osvajao bez poteškoća. Tako je bilo i ove godine, davao sa priliku novim igračima, isprobavao taktike jer sam htio sami vrh na tabeli PL, a tamo nije bilo mjesta za zajebanciju. U prvom kolu sam minimalnim rezultatom prošao banjalučki Borac, dok su Sloga, Kozara, Sloboda i Slavija bili dosta slabiji protivnici. Opet osvajam Kup i kvalifikacije za EURO ligu.

 

http://i42.tinypic.com/2hr3czt.jpg

 

PL BiH

Ove godine u PL sam izgubio dvije utakmice - prvu i zadnju, od Zrinjskog i Zvijezde. Prvu zato što sam bio zauzet kvalifikacijama za grupnu fazu EURO lige, a zadnju jer sam idiot. Ali svejedno, sve ostale utakmice sam prošao bez poraza, pa sam uzeo krunu. Čitave sezone me pratilo Sarajevo, i međusobno smo se utrkivali i bježali na gol razliku, sve do međusobnog susreta par kola prije kraja. Tada sam u gostima dobio 2-0 i pobjegao na tri boda razlike, do kraja sezone me nisu stigli.

 

http://i41.tinypic.com/n5omec.jpg

 

Prvi put u povijesti kluba osvojili smo PL i izborili kvalifikacije za Ligu prvaka. Dupla kruna u četvrtoj sezoni, zadovoljan sam. Iz lige su ispali Jedinstvo i Sloboda Novi Grad (klubovi koji su došli prošle sezone) a promociju izborili Krajišnik i Rudar iz Prijedora.

 

Nakon ovog uspjeha, dobio sam par ponuda za posao od Sarajeva, Širokog i Borca, ali sam odbio. NIKO KAO ČAPLJINA IZ... ČAPLJINE.

 

Evo jedna slika sa kraja sezone (EURO ligu ću opisati u idućem postu, jer stvarno previše događaja ima)

http://i43.tinypic.com/2qlvmom.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sezona 2015/2016

 

Ciljevi

Osvajanje kupa i PL BiH, punjenje budžeta kroz europske utakmice

 

Transferi

Dobio sam budžet 6M, tako da sam se pravo istrošio na transferima, sveukupno je otišlo 2,8M. Počeo sam da pravim i training facilities i youth facilities, tražio sam i proširenje stadiona, nisu dali. Iako imamo 2000 mjesta i one tribine što izgledaju kao stepenice, bez sjedala. Travnjak se tijekom ljetne i zimske pauze koristi za sadnju krompira, dobar krompir bude. Pito ja gazdu da mi srede travnjak,prošire stadion ili u najboljem slučaju da novi naprave. Kaže on ne može, to je zemlja čika Laze, reko Laza ako budu zajebavali da će im srušit tribine bagerom, i bludničit nad suprugama i spolno zrelim kćerima članova uprave tako da sam odusto. Ali eto, doveo sam igrača, ko oće da igra nek igra, ko neće, ko ga jebe, umjesto da šuta loptu, mogo je ko sav normalan svijet prodavat spid na exitu.

Predstavljam vam listu transfera:

 

http://pokit.org/get/img/41867de205fb7e43b57738f242b91897.jpg

Hector Cespedes je bio prošle godine na posudbi, pa sam ga kupio ove sezone jer se pokazao kao dobar igrač. Veliko iznenađenej je i Diego Rocha, kao i Nicolas Oteras.

 

Nicolas Oteras - Osamnaestogodišnji Argentinac, najskuplji transfer u povijesti NK Čapljine. Igra DM ili M( C ), ove sezone je imao tešku ozljedu pa je van terena bio 5 mjeseci. Nadam se da će iduće sezone pokazati kvalitete.

 

http://pokit.org/get/img/fb685647ffc1002433168c33081f156a.jpg

 

Diego Rocha - Dvadesetčetverogodišnjak, stigao iz Brazila, karijeru započeo u Parani. Najbolji napadač momčadi i ponajbolji napadač lige. Ove sezone je odigrao trinaest utakmica, zabio četrnaest golova i imao šest asistencija. U kombinaciji sa Alexandrovom je mnogo opasan.

 

http://pokit.org/get/img/b6f4fc7258b6578fb8284d7247086c7a.jpg

 

Liga

Sa ovakvim pojačanjima, liga je bila kurčev plamen (pičkin dim op.a.). Izgubio sam samo jednu utakmicu, i to od Iskre nekad pred kraj sezone. Imao sam 21 pobjedu i 8 nerješenih utakmica, dakle 71 bod na kraju sezone. Iz lige su ispali Rudar i Krajišnik, a vratio se Travnik i Laktaši nakon dugih godina. Jedina zanimljiva stvar ovde je što ćemo upoznat Dodika i hoće li uspjet da financira Laktaše i Igokeu istovremeno.

 

http://pokit.org/get/img/78360b3b5bf1a90f7f0a2554ac69c3b8.jpg

 

Kup

Kup je bio lakši od lige, osim prvog kola, gdje tijesno prolazimo Sarajevo. Stavio sam tu malo bolje igrače da igraju, dok su ostali timovi bili dosta slabiji. Ostale utakmice su igrale mlade nade, lošiji igrači i igrači koji nisu baš bili u formi, ili im je moral bio loš.

 

http://pokit.org/get/img/922ab39cb77738ac9fde0a57ee843c7d.jpg

 

Jedna od ovih ekipa, ne sjećam se koja, mi je crncu slomila nogu. A pošteno sam ga platio. Mlađa ekipa definitivno ima potencijala za razvoj. Dupla kruna i ove godine.

 

Europske utakmice

Najzanimljiviji dio sezone, pogotovo jer sam postigao uspjeh kojem se nisam nadao. U kvalifikacijama za ligu prvaka sam imao sljedeće protivnike

http://pokit.org/get/img/be4fb7b7b050a30ce67105b0cbbac86a.jpg

 

Irski Derry City, kojeg sa dobio ukupnim rezultatom 9-1, bez problema. Žalost, možda sam pretjerao, ali nema veze. U idućem kolu me zapao beogradski Partizan, kojeg prolazim na jedvite jade, kući sam dobio 1-0 iako sam imao više prilika, dok sam u gostima čuvao rezultat i prošao ukupnim rezultatom 2-1.

U plej of fazi me zapala Sparta iz Praga. Prva utakmica se igrala u Češkoj i završila rezultatom 0-0. Kod kuće smo igrali jako, imali smo trinaest udaraca, dok su oni imali samo jedan. U desetom minutu im je isključen Miroslav Slepička, tako da mi je posao olakšan. Pobjedio sam rezultatom 2-0 i kvalificirao se prvi put u grupnu fazu Lige šampiona.

 

http://pokit.org/get/img/7dda3efc99406b236f481aa258ee2921.jpg

 

Dobio sam jako tešku grupu, gdje sam imao daleko najgoru momčad. U grupi su bili PSG, Real Madrid i Olimpijakos. Nisam imao šta za očekivati

 

Čapljina - PSG 0:4

Real Madrid - Čapljina 6:0

Olimpijakos - Čapljina 2:0

PSG - Čapljina 2:0

Čapljina - Real Madrid 2:7

Čapljina Olimpijakos 4:1 !!

 

Zbog boljeg međusobnog omjera i junačke igre mojih drvosječa, dobio sam priliku za nastavak natjecanja u EURO ligi. Zauzeli smo treće mjesto u grupi. Evo i slika junačke utakmice protiv Grka.

http://pokit.org/get/img/9c4f6bf9432d3a917904e11c1332a70a.jpg

 

EURO Liga

Nakon uspjeha u Ligi šampiona, dolazimo u nokaut fazu EURO lige, gdje smo, gledajući imena i povijest klubova, daleko najlošija ekipa. U prvoj fazi igramo protiv amsterdamskog Ajaxa, kojeg šibamo rezultatom 3-0. Jako su me razočarali, imali smo bolji posjed lopte i više udaraca po golu kroz obe utakmice.

U drugom krugu nokaut faze, dobijamo portugalsku Benficu. Prošle sezone su nas osramotili u grupnoj fazi EURO lige, pa je ovo bio dobar način za osvetu. Moji momci su pokazali kako se igra, i pobjedili daleko jači klub od nas. U gostima smo ih dobili 4-1, a kod kuće 2-1, i potpuno zasluženo smo se pojavili u četvrtfinalu elitnog europskog natjecanja.

 

http://pokit.org/get/img/aecf6ac89fc1378bbb4e789d565f08e8.jpg

 

Četvrtfinale je samo po sebi teško, tako da smo dobili težak klub, Tottenham. Izgubili smo, naravno, ali se nismo osramotili, igrali smo čvrsto, ali bolji je pobijedio. Jako sam sretan postignutim rezultatom, financije su odlične, reputacija lige je porasla, igrači su poskupili i postali su traženi od strane većih klubova. Ja, kao menadžer, sam postao poznat i mislim da ću iduće sezone uzeti neku mladu reprezentaciju pored mog kluba. Evo kako je to izgledalo. EURO Ligu je osvojio Liverpool.

 

Tottenham - Čapljina 7:5

http://pokit.org/get/img/9bbfd2ec714f5460ea30d857fa0a4a5a.jpg

Edited by denkatto
Link to comment
Share on other sites

Bravo za rezultate i upornost. Brzo napreduješ, već dominiraš ligom i jedan si od najjačih balkanskih timova u Europi.

Da bar više ljudi igra sa takvim timovima, odnosno da bar neko igra sa mojim trećeligašima. Ne moraju čak ni biti trećeligaši, drugoligaši kao Čapljina su odlični.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bravo za rezultate i upornost. Brzo napreduješ, već dominiraš ligom i jedan si od najjačih balkanskih timova u Europi.

Da bar više ljudi igra sa takvim timovima, odnosno da bar neko igra sa mojim trećeligašima. Ne moraju čak ni biti trećeligaši, drugoligaši kao Čapljina su odlični.

 

To je pomeni upravo čar igre. Ono iz sezone u sezonu dovodiš besplatne igrače, pa polako napreduješ, i onda ti najboljeg uzme FK Đerzelez, jer imaju bolju ekipu od tvoje. Pa opet ispočetka. Hvala za podršku.

 

Na kraju sezone sam dobio jednu ponudu, ali jasno je ko dan, u mom srcu ima mjesta samo za Čapljinu i za moju djevojku. Koja me ostavila radi Čapljine. Ali nema veze, sad vidim njezinu pravu stranu. Lako te zavoli kad ti dobro ide na fakultetu, ili si zaposlen, redovno se tuširaš i ne smrdi ti iz usta. A gdje su te djevojke kad odustaneš od fakulteta, kad uprava proda Jusufbašića bez tvog znanja, kad ti račun za struju bude ko da držiš akcelerator čestica u podrumu? NIGDJE! To je pravo njihovo lice, PARAZITI!

Tako da mi je ostala samo Čapljina.

 

 

http://pokit.org/get/img/825beddd747edaf38512b6ad904d95f0.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |