Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FC Derby County- Nova era "Ovnova"


Mitro
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/Alugc1Y.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

Derby County je jedan od najstarijih klubova. Osnovani su 1884. godine, a jedni su od 12 klubova koji su osnovali Football League 1888. godine i jedni su od svega 10 klubova koji su se svake godine takmičili u Engleskoj fudbalskoj strukturi. Ovaj klub je osnovan od strane William Morley.

 

U svojoj dugoj istoriji ovaj klub se ne može pohvaliti nekim uspesima za razliku od nekih drugih klubova, ali vredi pomenuti da su dva puta osvojili Premier League (1972, 1975), FA Cup (1946) i FA Community Shield (1975). U Evropi najveći uspeh im je polu finale European Cup 1973. godine. Tada je od njih bio bolji Juventus u jednom meču koji se može podvesti pod kontraverzan.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/26/Pride_Park.jpg/300px-Pride_Park.jpg

 

Stadion na kojem igraju se zove "Pride Park" i prima 33,579 gledalaca, a na njemu igraju od 1997. godine.

 

Najveći rivali Derby Countya su: Nottingham Forest, Leicester City i Leeds United. Utakmice sa Nottigham Forest se popularno nazivaju East Midlands Derby.

 

Između ostalog za ovaj klub su kroz istoriju igrali i Robbie Savage, Paulo Wanchope i Igor Štimac koji je posebno poznat ljubiteljima fudbala na Balkanu.

 

Boje kluba su tradicionalno crno-bele.

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

http://www.zaslike.com/files/329r3ypq08gkgp0uv7ty.png

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

http://www.zaslike.com/files/lu76471x5m6lnoikqiph.png

 

Golmani

Golmani su u ovoj ekipi veoma mladi i neiskusni. Prvi golman je Adam Legzdins, a njegova zamjena na golu je Frank Fielding. Adam Legzdins ima 25 godina krasi ga odličan refleks. Frank Fielding je godinu dana mlađi od Adama, ima bolji refleks od njega, ali se baš ne snalazi u situacijama 1 na 1. Ako uzmete ovaj klub neka vam ligaške utakmice brani Adam, u kupu stavite malo Franka.

 

Ocjena: 7/10

Potencijalna pojačanja:

Na kraju 2012/13 sezone ističe ugovor Davidu Ospini, David je mlad i talentiran golman, uz dobar trening može postati golman svjetske klase.

 

Odbrana

U Derbyu su stoperi vrlo mladi. Mark O"Brien ima 19 godina, brz je, jak u duelima , i dobro pokriva igrače. Josh Lelan ima 17 godina, brz je i izdržljiv, ali jedina manu mu je to što se loše postavlja na terenu. Valentin Gjokaj ima 19 godina, također je brz i izdržljiv, dobar je u skok igri, ali se i on loše postavlja na terenu. Richard Keogh igra na poziciji desnog bočnog, on ima 25 godina i jedan je od najvrijednijih igrača u timu, Richard je odličan timski igrač i dobro se postavlja u odbrambenim zadacima. John Brayford ima 24 godine i odličan je timski igrač. igra na poziciji lijevog i desnog bočnog, i veoma je izdržljiv.

Ocjena: 6/10

 

Vezni red

Paul Coutts igra na poziciji centalnog veznog, jak je u duelima i siguran u sebe, i vrlo je kreativan. Jamie Ward je najskuplji igrač ove ekipe, i jedan je od najvažnijih igrača, on može igrati na lijevo i desnoj strani , a može i igrati u napadu. Jamie je veoma brz igrač s odličnim driblingom, i jedan je od najboljih igrača lige. Michaels Jacobs ima 20 godina, igra na pozicijama desnog veznog i desnog krila, brz je i ima dobar dribling. Will Hughes je jedan od najtalentiranijih igrača na svijetu, on ima 17 godina, kreativan je i ima dobar pas, ako se odlučite za ovu ekipu, Will je jedan od igrača koje ne bi trebali prodavati ako mislite napraviti veliki tim od Derbya.

 

Ocjena: 8/10

 

Napad

Ova ekipa ima samo dva prava napadača , a to su Theo Robinson i Conor Sammon. Theo Robinson je najbrži igrač lige, uz pomoć njegove brzine već u prvoj sezoni možete izboriti prvu ligu, uz brzinu, on ima i odličnu završnicu, jedina mana mu je to što nije baš tehnički potkovan. Conor Sammon je igrač koji je dobar u skok igri, jak je u duelima i glavom može pospremati centaršute koje mu upute suigrači

 

Ocjena: 7/10

 

Preporučena taktika

 

Na inside forwarda stavite Thea Robinsona jer je brz i uz pomoć krilnog igrača će se probiti do gola, a u špicu stavite Sammona koji će pospremati centaršuteve krilnih igrača i Robinsona.

 

 

http://www.zaslike.com/files/kwioxeoze6z0d5nqf734.png

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

Čuvanje mladih i talentiranih igrača, nadograđivanje ekipe, riješavanje nepotrebnih igrača, i primicanje ka vrhu Engleske.

Imate dobar omladinski pogon, stadion i tradiciju, na vam je jedino da to spojite u jednu kvalitenu cjelinu i odete do vrha Engleske i Europe.

 

Odredite si određenu visinu transfera, recimo da smijete kupovati igrače samo do 2,5-3 miliona eura.

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

U klubu već dugo vlada "suša" klub već dugo nije ni "primirisao" trofeju. Vratite ih gdje im je mjesto, u prvu ligu, i osvojite to najelitnije Englesko natjecanje.

Dodatni izazov nek vam bude dovođenje igrača samo iz druge-treće, i ostalih nižih liga, i naravno prve lige.

 

 

Radio još:

SlobaGrobar

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |