Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Getafe FC- Realova "Lokomotiva" ili ne?


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/6OWAoOB.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

Getafe CF je osnovan u istoimenom gradu koji se nalazi u predgrađu Madrida. Klub je zvanično osnovan 24 februara 1946. godine pod imenom Club Getafe Deportivo. Kroz nekoliko godina klubu je krenulo dobro, izborio je nekoliko promocija, bili su blizu promocije u Segundu u sezoni 1957/1958. ali su u zadnjem kolu poraženi od Almerie. 1970. godine klub je izborio promociju u Tercera Division (4 liga), da bi odmah sledeće sezone preskočio i tu ligu i ubrzo je se našao u trećoj ligi. Šest godina kasnije klub je ostvario istorijski rezultat i plasirao se u Segundu.

 

Getafe je u Segundi igrao šest sezona, ali bez nekih većih uspeha. Na kraju sezone 1981/1982. nisu isplatili igrače i ispali su u nižu ligu. Kako god, sa druge strane osnovan je 1976. godine klub koji su podržavali navijači Reala, ali klub je se kroz nekoliko godina spojio sa Getafe-om i klub je zvanično reformiran 8 jula 1983. godine. Od te sezone krenuli su iz najniže Španske lige. Startovavši u sezoni 1983/1984. godine iz regionalnih liga, u naredne četiri godine izborili su četiri promocije zaredom do Segunde Division B. U sezoni 1994/1995. su izborili Segundu, ali su tamo ostali samo dve sezone, nakon čega su u kratkom periodu ispali u Tercera Division (četvrta liga) izgubivši od Huesce u play-out meču. Ipak, u sezoni 1999/2000. vratili su se nazad u Segundu. U narednom periodu usledili su novi problemi, igrači nisu bili isplaćivani, dug je bio oko 3 miliona eura, a jedan fudbaler Getafea je ubijen. U sezoni 2003/2004. su se konačno konsolidovali, i odigrali fantastičnu sezonu u Segundi na kraju koje je usledio fantastičan uspeh i istorijski plasman u Liga BBVA. Tim uspehom Getafe je napravio neverovatan podvig jer je za samo 20 godina od ponovnog formiranja kluba uspeo da pređe celu Špansku strukturu fudbala i uđe u najelitnije društvo.

 

U Liga BBVA se Getafe još uvek nalazi i igra trenutno desetu sezonu zaredom. U prvim godinama im nije išlo sjajno, ali su na kraju uvek uspeli da izbore opstanak u ligi što je i bio primarni cilj ekipe. Najveći uspeh i u istoriji kluba do sada im je bio u sezoni 2007/2008. kada su igrali u Evropi jako važnu ulogu, kada su u UEFA Cupu stigli do 1/4 kada ih je Bayern izbacio na gol u gostima. 2007. i 2008. godine su poraženi u finalu Copa Del Rey. U ligi najveći uspeh je 9 mesto u sezoni 2006/2007.

 

Najveći rival kluba, istorijski, ali i po geografskom položaju je Leganes. Prisutna su i rivalstva sa još nekoliko klubova koji se takmiče u nižim španskim ligama.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/Panor%C3%A1mica_Coliseum_Alfonso_Perez.jpg/800px-Panor%C3%A1mica_Coliseum_Alfonso_Perez.jpg

 

Stadion na kojem Getafe igra svoje utakmice se zove Coliseum Alfonso Perez i prima 17,700 gledalaca.

 

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://www.dodaj.rs/f/1t/GZ/4f01L8gc/getafe-no-trophy.png

 

Ovaj klub nikada nije osvojio titulu prvaka države ili nacionalni kup. Osvajali su pehare za promocije iz nižih liga ako bi zauzeli prvo mesto, dok su u Copa del Rey igrali u finalu dva puta i oba puta su poraženi.

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://www.zaslike.com/files/yyl4v9rwbproo7oyzur.png

http://www.zaslike.com/files/vgmlfw4zzqp70bbd69fe.png

 

 

Golmani

 

 

Golmani u ovoj ekipi su: Miguel Angel Moya i Jordi Codina koji su podjednako dobri golmani. Ako se odlučite za ovu ekipu ipak bi trebali malo više forsirati

Moyu jer je dvije godine mlađi od Codine, a i ima neke atribute dosta bolje. Codini je dovoljno da ga stavljate da vam brani utakmice u kupu (kao Pinto u Barecloni). Ali ipak ako mislitte postići neke bolje rezultate dovedite si nekog kvalitetnijeg golmana.

 

Ocjena 6/10

Potencijalna pojačanja: Na kraju sezone možete dovesti Davida Ospinu kao slobodnog igrača, to je golman koji puno poboljšao kvalitetu na golmanskoj poziciji u klubu

 

Odbrana

 

Meni je osobno odbrana Getafea malo "preslaba" i "širomašna" za ovakvu ligu. Od stopera na raspolaganju imate

Rafukoji je veoma dobar u skok igri i uvijek se drži svoje pozicije. Nakon Rafe imate Alexisa koji je u Getafeu na posudbi iz Seville, on je isto isto kao i Rafa veoma dobar u skok igri, a i dobar je za razbijanje protivničkih napada. I od stopera je još u ekipi Alberto Lopo koji ima 32 godine, prosječan je igrač, a jedina mu je mana to što je previše agresivan. Jajbolji bekovi u ekipi su Miguel Torres i Federico Fernandez. Miguel Torres je odličan timski igrač , baca veoma duge aut-ove i odličan je u defanzivnim zadatcima. Federico Fernandez je na posudbi iz Napolia, Federcio je odličan u skok igri, jak je u duelima, i rijetko kad ide u napad.

 

Ocjena: 6/10

Potencijalni transferi: U prvoj sezoni pokušajte dovesti Raul Albiola na posudbu, to je igrač koji bi vam puno pomogao da dođete do gornjeg dijela tablice.

 

Vezni red

 

Najbolji zadnji vezni u ovoj ekipi je

Xavi Torres koji je odličan u razbijanju protivničkih napada. Osim njega za poziciju zadnjeg veznog igra i Juan Rodriguez koji je isto veoma dobar u oduzimanju lopta, ali malo je pre agresivan. Poziciju napadačkog veznog igra Pedo Leon koji je na posudbi iz Madridskog Reala, Pedro ima odličan driblig, odlične ubačaje, odličan pas i jako je kreativan i okretan igrač. Na lijevoj strani može igrati mladi Marokanac Abdel Barrada koji je jako brz igrač s odličnim driblingom. Na desnu stranu možete staviti Diega Castra , igrača koji je jako siguran u sebe i ima odličan dribling

 

Ocjena: 8/10

 

Napad

 

Od napadača na raspolaganju imate: Alvara i Paca Alcacera.

Alvaro ima samo 21 godinu, osim što je mlad Alvaro je igrač koji je veoma brz i ima odličnu završnicu. Paco Alcacer ima 18 godina i na posudbi je iz Valencie, Paco je igrač koji ima odličnu završnicu i tehniku.

 

Ocjena: 8/10

 

Preporučena taktika

 

Preporučujem vam taktiku 4-2-3-1 s Alvarom kao najisturenijim igračem, iza njega stavite stavite Leona, Castra i Barradu. Xavi Torresa stavite iza njih, a na gol stavite Moyu.

 

http://www.zaslike.com/files/iqb7b73rxue0ao4cn9dq.png

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

Čuvanje igrača, dovođenje igrača na posudbu, i primicanje ka vrhu Španjolske .

 

Dobru bazu imate, stadion-kostur ekipe, na vama je da to probate spojiti u jednu kvalitetnu cjelinu i pokušate osvojiti poneki trofej u Španiji i van nje.

 

Kao što sam naziv teme kaže, Real Madrid je poznat po ispuštanju svojih velikih talenata, vi ste vjerovatno prvi izbor takvih igrača. Dovodite mlade igrače iz jačih klubova, pratite TL igrače, i polako gradite tim.

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Getafe nikad nije osvojio nijedan značajnici trofej u Španjolskoj, probajte vi biti prvi trener koji će im to "donijeti"

Probajte složiti ekipu koja će juriti ka naslovu i odvesti vas u Europu.

 

 

Radili još:

SlobaGrobar

Mitro

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Slični sistemi, ne naravno isti, jer i zato stavio navodnike.

 

Dva primjera.

Esteban Granero- Real junior- Getafe- posudba- igrač- Real- odšteta.

Domagoj Antolić- Dinamo- junior- Lokomotiva-posudba-igrač-Dinamo- odšteta

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |