Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Destroyer 4-2-4


Hugo Boss
 Share

Recommended Posts

Evo i ja sam odlucio postavit taktiku jednu. Nadam se da ce vam se svidjet. Puno sam "ucio" i naucio o taktici pa mislim da je vrijeme da i ja jednu postavim. Taktiku sam sam slagao, znaci nikoga nisam kopirao. Taktiku sam isprobao s Chelseajem i to 2 sezone vec igram s tom taktikom i mogu vam rec da rijetko gubim a uzivam u igri. Zasto sam je nazvao Destroyer? Zato jer sa njom unistavam protivnike. Nece bit nesto graficki lijepo napisano no mislim da je to najmanje vazno ovdje. Pa krenimo..

 

http://www.pohrani.com/f/2J/yd/16UfjGwu/uo3bcta.jpg

 

Dakle, Chelsea je klub koji mora igrati Napadački nogomet pa tako i ja igram. Moja igra se ne svodi nikako na posjed iako ga u vecini slucajeva imam oko 63%. Igra se svodi na to da se sto prije dodje do gola. A to krece najcesce od obrane, ako ne krene onda je u vecini slucajeva pokupe u mom sastavu Fellaini i Ramires (Prioritet je imat takva dva igraca). Fellaini i Ramires su dva buldoga koji ce sto prije prosljedit loptu Hazardu i Mati koji imaju onda svu moc u svojim nogama. Tu ovisi kakve igrace imate na tim pozicijama. Hazard je ipak malo skloniji tome da sam zna zavrsit akciju dok Mata vise gleda kako dodati. Dakle, oni proslijede loptu do Napadaca i oni znaju dalje svoj zadatak. Neymar ipak posto igra Dlf zna doc u sredinu po loptu i gurnut Falcau ili sam zavrsit. Bekovi dolaze ponekad naprijed tek tolko da ubace koju loptu, cesto Falcao zna ubacit loptu u gol nakon nabaca. Preporucam vam da ne stavite odma fluid nego Balanced jer nece odma biti uigrani i izvrsavat zadatke koje taktika namece. Passovi su na default jer nece svi dodavat kratka pa ni direktna dodavanja. Standardno je stavit more disciplined jer se moraju drzat mojih zapovjedi. Igram Pressing jer takvu ekipu imam i brzo oduzimam loptu najvise zbog dvojca Ramires i Fellaini. Agresivno igram sa svakom ekipom jer ne volim mekani nogomet a i ipak je to Engleska, pa i nije lose dobit koji zuti karton. Znat ce protivnik da nismo mi mekusci. Marking je na defaultu zbog toga sto svako ima drugaciji posao sto se tice markiranja. Crossing i Roaming su takodjer na defaultu jer svako ima takodjer svoju zadacu sto se tice toga. Defenzivna linija nije visoko podignuta zbog toga sto ne volim da mi se preskace obrana a i zato i imam tu DM-a. Širina je na wide da sto vise rasirim protivnika a lopta mora ici brzo pa zato i tempo je na quick. Vrijeme ne treba trosit, nema potrebe protiv slabijih ekipa. Kontre sam stavio jer imam brze igrace koji mogu povuc kontru a i dvojicu koji prije toga mogu oduzet loptu.

 

http://www.pohrani.com/f/3t/U4/3EISSC8t/huhc8da.jpg

 

GK - Nema tu nekakve filozofije. Njegov je zadatak da brani (ako) sto dodje do gola.

LB/RB - Njihov zadatak je da dodju koji put naprijed nabacit loptu, a neki put posebno Santon koji je desnjak znaju iznenadit protivnika pa krenut prema sredini. U obrani odma napadaju protivnika i nema cekanja.

CDL/CDR - Njihov zadatak je da odma proslijede loptu prema naprijed cim je dobiju, zato je tu i DLP-d. U obrani je vazno da ne izlaze previse sa pozicije. Takodjer bolje je stavit lijevo onog koji je bolji u skoku.

DML - Eh sad, njegov je zadatak da prenosi lopte iz obrane prema naprijed, no on ima i jos jednu ulogu ovdje, a to je da osvaja lopte. Zato vam je potreban jedan buldog kao sto je Fellaini. Passing blizu short jer igra ipak DLP. Vazno je da ima dobar off the ball da mu mozete ukljucit Move into channels.

CMR - On mora imati work rate i staminu sto je najvaznije. Velika radilica, stavio sam da ne vuce puno loptu posto nema potrebe jer je vezni. On kao i Fellaini ima oko 10 oduzetih lopti po utakmici.

AML - Njegov je zadatak da kad dobi loptu proba pronac napadace. Posto je to Hazard on vrlo cesto zna i sam zavrsit tako da on igra i uz AP i inside fowarda. Treba svakako imat passing i creativitiy dobar kao i Dribling kojim lomi protivnika.

AMR - Njegov zadatak je isti ko i od AML samo sto je on ipak mrvicu vise sklon asistenciji, i tu treba imati igraca kao sto je Mata.

STL - Njegov zadatak je osim sto mora zabijat, da koji put krene u sredinu po loptu. Obavezno mora imati dobar off the ball.

STR - Njegov jedini zadatak je da zabija golove, rijetko sudjeluje u gradnji igre. Obavezno mu istrenirajte Likes to try to beat offside trap i bit ce ubojica.

 

Ofanzivni i Defanzivni korneri.

Ofanzivni i Defanzivni slobodnjaci.

 

Sezona 2015/16

Sezona 2014/15 #1

Sezona 2014/15 #2

Sezona 2014/15 #3

 

Tablica 2014/15

 

Neke utakmice:

 

vs Sporting

vs Tottenham

vs QPR

 

...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Naveo si kako nema potrebe staviti ništa kod ubačaja ili u FMu Crossing i da svatko ima svoj zadatak. Tada sam pogledao krilne igrače kao i bekove i stavljeno, odnosno nije dirano i stoji na mixed što znači da rade što hoće, a ne da imaju svoj ''zadatak''. Da sam na tvoj mjestu stavio bih float crosses jer imaš dva inside forwarda i dva napadača tako da će uvijek netko biti na drugoj stativi ili će jedan od krilnih napadača doći iz zasjede.

 

Igrati press more i obranu staviti prilično nisko je suluda stvar, to još nisam vidio i to pored super-brzog Luiza u obrani. Ako igraš visoko i vršiš pritisak na protivnika tada ti je dobro staviti jednog od braniča na Cover duty, a golman Sweeper keeper i tada ćeš raditi pravi i korisni presing.

 

Također, staviti igračima more disciplined i fluidnu igru ne možeš, kvariš im sve i zabranjuješ im da rade ono što znaju, ali ovo opet u jednu ruku i nije loše, ali pored Hazarda i Mate u ekipi, a da ne govorim za Neymara i Falcaoa more expressive je najbolja opcija, osim ako ne koristiš neke touchline ins pa hoćeš da to slušaju, ali onda ti nema koristi od Fluid.

 

Marking je stavljen na default što kod presinga ne bih trebalo biti već igrač na igrača, ovdje će raditi osrednje i ako je protivnik dovoljno pametan izbacit će ti svakog igrača i može ti zabiti gol kako hoće, pravi primjer ti je Real protiv Barce, oni stisnu, ali koristiti najbolju kontru u svijetu protiv Barce je ubojito oružje i ako je ona dovoljno brza tu nema pomoći, možda je pravo to razlog zašto je Barca izgubila zadnje dvije tekme. To se i tebi može dogoditi ovdje, ali FM automatic je glup -.-

 

Kod napadačkih kornera si stavio Neymara na Lurk outside area, nisam upoznat sa njegovim long shotsom, ali mislim da Hazard i Mata imaju puno bolje ocjene za udarce iz daljine, a Hazarda i Matu koji su skupa visoki metar i prst prašine staviti u 16 erac ne bezsmisleno...

 

Eto komentar od mene, a znaš zašto ti nitko drugi nije komentirao? Zato što je taktika korištena sa Chelsea lol ja sam opalio da ne misliš da sam toliko loš :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Madri prije svega hvala sto si prokomentiro :) E sad kako si ti sve naveo to nebi bila moja taktika, mozda bi bila uspjesna al nebi bila moja. Presing je tu jer imam ta dva igraca u sredini koja ga u najvecem dijelu vrse, obranu nepostavljam nikad na push up, najvise do dvije crte preko pola, ipak tu imam Fellainija najcesce koji je red ispred njih i koji igra DLP-d. Mata i Hazard izvadjaju kornere a Neymar je tamo jer mi je tamo najkorisniji (ne zbog udarca) jer kad i Lamparda stavim tu udarac nikad ne zavrsi u golu. More discipl. i fluid stalno koristim jer ni da iam Boga u ekipi mi nece ekipa igrat more exp...Balanced je bio na pocetku a Rigid koristim najvise sa slabijim momcadima. Uglavnom tu u ekipi da bi igro ovu taktiku je najvaznije imat igrace poput Fellainija i Ramiresa u sredini. Za mene je i mixed zadatak kod Crossinga, dao sam im da ubacuju kako hoce posto ne igram previse na te nabacaje da bi im nesto odredjeno stavio... Uglavnom igram tako da lopta dodje sto prije do gola. Nadam se da si pogledo rezultate. Prosle sezone sa tom taktikom sam bio bez poraza :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Evo par kritika:

 

Formacija je bljutava

Taktika nerealna, objašnjeno sve gore.

Kao i sama neuporabljiva,osim ako nemaš megatim, pa što god staviš,biti će dobro.

 

Kako si upario DLF+ Inside i kako si upario contra napade sa napadačkom taktikom?

 

Inače, pohvale za trud.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

AP i Dlf mislis? Kontre sam upario zbog dvojca u sredini kojeg imam. Taktika nije nerealna, nego moja :) Objasnio sam zasto i kako igram i uspijeva. Igra je lijepa i ucinkovita sto je najvaznije. Eh sad formacija je bljutava, neznam sto bi to trebalo znacit al oke ;)

 

Hvala ti sto si prokomentiro.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da. DLF+ ADV, manje više i IF i ADV imaju slične karakteristike, ADV ulazi u sredinu, dok se DLF spušta da tako napišem i dolazi po loptu, tako da tu imaš malu grešku.

 

Taktika ti uspjeva jer imaš megatim, ne želim da misliš da ja mislim da je taktika loša, nije ako daje rezultate, ali Falcao-Neymar, da samo pogledaju loptu, ona je već u golu 50%, nemaš ti tu neke velike zasluge.

 

Da si recimo probao u LLM klubu, pa u nekom prosječnom klubu lige petice, i ako uspije, svaka ti čast.

 

Formacija je bljutava jer se vidi da se igra samo na rezultat, takvih u RL nema.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

dino ovo je igra i svatko može sa bilo kojom taktikom tu pobjediti...ono kad je na početku FM bio pretežak ja sam sa svrakama bio 2 u engleskoj ligi igrao sam 4-4-2 standardu formaciju i taktika je bila na nivou...a sada i sa nekom bezveznom možeš biti prvi...kad mi netko sa swanseom prve sezone osvoji ligu onda znaš kako je ova igra lagana ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Licno nmg da verujem da imas ovakve rezultate,posebno sa ovom formacijom....Igram menager 3 godine i igrao sam ovu formaciju do sada...U Premier ligi,tj Engleskoj primao sam po 5 sa ovom formacijom od bilo koga...Rasrafe me... A ekipa vrh...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Evo i ja sam odlucio postavit taktiku jednu. Nadam se da ce vam se svidjet. Puno sam "ucio" i naucio o taktici pa mislim da je vrijeme da i ja jednu postavim. Taktiku sam sam slagao, znaci nikoga nisam kopirao. Taktiku sam isprobao s Chelseajem i to 2 sezone vec igram s tom taktikom i mogu vam rec da rijetko gubim a uzivam u igri. Zasto sam je nazvao Destroyer? Zato jer sa njom unistavam protivnike. Nece bit nesto graficki lijepo napisano no mislim da je to najmanje vazno ovdje. Pa krenimo..

 

http://www.pohrani.com/f/2J/yd/16UfjGwu/uo3bcta.jpg

 

Dakle, Chelsea je klub koji mora igrati Napadački nogomet pa tako i ja igram. Moja igra se ne svodi nikako na posjed iako ga u vecini slucajeva imam oko 63%. Igra se svodi na to da se sto prije dodje do gola. A to krece najcesce od obrane, ako ne krene onda je u vecini slucajeva pokupe u mom sastavu Fellaini i Ramires (Prioritet je imat takva dva igraca). Fellaini i Ramires su dva buldoga koji ce sto prije prosljedit loptu Hazardu i Mati koji imaju onda svu moc u svojim nogama. Tu ovisi kakve igrace imate na tim pozicijama. Hazard je ipak malo skloniji tome da sam zna zavrsit akciju dok Mata vise gleda kako dodati. Dakle, oni proslijede loptu do Napadaca i oni znaju dalje svoj zadatak. Neymar ipak posto igra Dlf zna doc u sredinu po loptu i gurnut Falcau ili sam zavrsit. Bekovi dolaze ponekad naprijed tek tolko da ubace koju loptu, cesto Falcao zna ubacit loptu u gol nakon nabaca. Preporucam vam da ne stavite odma fluid nego Balanced jer nece odma biti uigrani i izvrsavat zadatke koje taktika namece. Passovi su na default jer nece svi dodavat kratka pa ni direktna dodavanja. Standardno je stavit more disciplined jer se moraju drzat mojih zapovjedi. Igram Pressing jer takvu ekipu imam i brzo oduzimam loptu najvise zbog dvojca Ramires i Fellaini. Agresivno igram sa svakom ekipom jer ne volim mekani nogomet a i ipak je to Engleska, pa i nije lose dobit koji zuti karton. Znat ce protivnik da nismo mi mekusci. Marking je na defaultu zbog toga sto svako ima drugaciji posao sto se tice markiranja. Crossing i Roaming su takodjer na defaultu jer svako ima takodjer svoju zadacu sto se tice toga. Defenzivna linija nije visoko podignuta zbog toga sto ne volim da mi se preskace obrana a i zato i imam tu DM-a. Širina je na wide da sto vise rasirim protivnika a lopta mora ici brzo pa zato i tempo je na quick. Vrijeme ne treba trosit, nema potrebe protiv slabijih ekipa. Kontre sam stavio jer imam brze igrace koji mogu povuc kontru a i dvojicu koji prije toga mogu oduzet loptu.

 

http://www.pohrani.com/f/3t/U4/3EISSC8t/huhc8da.jpg

 

GK - Nema tu nekakve filozofije. Njegov je zadatak da brani (ako) sto dodje do gola.

LB/RB - Njihov zadatak je da dodju koji put naprijed nabacit loptu, a neki put posebno Santon koji je desnjak znaju iznenadit protivnika pa krenut prema sredini. U obrani odma napadaju protivnika i nema cekanja.

CDL/CDR- Njihov zadatak je da odma proslijede loptu prema naprijed cim je dobiju, zato je tu i DLP-d. U obrani je vazno da ne izlaze previse sa pozicije. Takodjer bolje je stavit lijevo onog koji je bolji u skoku.

DML - Eh sad, njegov je zadatak da prenosi lopte iz obrane prema naprijed, no on ima i jos jednu ulogu ovdje, a to je da osvaja lopte. Zato vam je potreban jedan buldog kao sto je Fellaini. Passing blizu short jer igra ipak DLP. Vazno je da ima dobar off the ball da mu mozete ukljucit Move into channels.

CMR - On mora imati work rate i staminu sto je najvaznije. Velika radilica, stavio sam da ne vuce puno loptu posto nema potrebe jer je vezni. On kao i Fellaini ima oko 10 oduzetih lopti po utakmici.

AML - Njegov je zadatak da kad dobi loptu proba pronac napadace. Posto je to Hazard on vrlo cesto zna i sam zavrsit tako da on igra i uz AP i inside fowarda. Treba svakako imat passing i creativitiy dobar kao i Dribling kojim lomi protivnika.

AMR - Njegov zadatak je isti ko i od AML samo sto je on ipak mrvicu vise sklon asistenciji, i tu treba imati igraca kao sto je Mata.

STL - Njegov zadatak je osim sto mora zabijat, da koji put krene u sredinu po loptu. Obavezno mora imati dobar off the ball.

STR - Njegov jedini zadatak je da zabija golove, rijetko sudjeluje u gradnji igre. Obavezno mu istrenirajte Likes to try to beat offside trap i bit ce ubojica.

 

Ofanzivni i Defanzivni korneri.

Ofanzivni i Defanzivni slobodnjaci.

 

Sezona 2015/16

Sezona 2014/15 #1

Sezona 2014/15 #2

Sezona 2014/15 #3

 

Tablica 2014/15

 

Neke utakmice:

 

vs Sporting

vs Tottenham

vs QPR

 

...

može download link ?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |