Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Dider Deschamps


Recommended Posts

-Didier Deschamps-

 

Didier Claude Deschamps je rodjen 15.10.1968 u Francuskom gradu Bayonne. Svoju fudbalsku karijeru pocinje u Nantesu, odakle prelazi u Marseille gde se nije dugo zadrzao, pa nedugo zatim odlazi u Bordeaux gde je odigra jednu sazonu, a zatim se vraca u Marseille gde igra znatno duze nego ranije, a tada pravi prelazak u Juventus gde je odigrao znacajni deo karijere cak 5 godina, a nakon toga odlazi u Celzi gde se nije dugo zadrzao, te prelazi u Valencia-u gde 2001. godine zavrsava karijeru. Svoju fudbalsku karijeru proveo je na pozicije zadnjeg veznog, koja je u Francuskoj jako cenjena i znacajna. Inace Didier Deschamps je poznat pod nadimkom "vodonosa".

 

http://www.dodaj.rs/f/2n/M4/2CcLMbei/igrac.jpg

 

Odmah po okoncanju karijere dobija posao kao trener u Monaco-u gde prve sezone osvaja francuski Liga Kup, sto je mnogo iznenadilo jer je on do tada bio anoniman kao trener, a 2003/2004 sokira ceo Svet i pravi najveci uspeh u svojo karijeri i dolazi do finala Lige Sampiona, gde je naspram sebe imao Porto i kolegu Jose Murnho-a koji ga je takticki nadjacao i odneo titulu. Ostaje u Monaco-u sve do 2006. godine, kada dobija posao u Juventus-u nakon skandala koji se dogodio i izbacivanja Juventus-a u Seriu B, ali je Deschamps uspeo da izvuce Juventus i odmah ga vrati u Seru A, ali u Seria-i A ne pravi veci uspeh tako da odlazi sa mesta trenera i biva nezaposle sve do sezone 2009/2010 kada dobija posao u Marseille-u gde pravi veliko iznenadjenje i ispred favorita Boreaux-a i Lyon-a uzima titulu sampiona Fracuske, ali i osvaja Liga Kup Francuske.

 

http://www.dodaj.rs/f/3h/wv/1IxtoTLI/trener-2.jpg

 

Osnovica uspeha Deschamps-ove taktike je zadnji vezni fudbaler kome on pridaje dosta paznje, jer Francuzi zasnivaju svoju igru na ovoj pozciji. Mnoge je iznenadio zato sto sa Marseille 3-4-2-1 formacijor, jer znamo da vecina francuskih timova igra 4-2-3-1 ili 4-4-1-1, ali on svoju odbranu zasniva na tri defanzivaca, dva zadnja vezna, dva centralna vezna, dva bocna igraca i jednog napadaca, a ova taktika ispostavila se kao ona prava za Marseille. Mnogi koji znaju ovog mladog trenara, koji ima vec mnogo trenerskog iskustva iza sebe nazivaju ga magom za taktike. Njegova igra pretezno se zasniva na ofanzivi, a svojim protivnicima ne da da udju u sesnesterac jer dva zadja vezna resavaju sav posao.

 

http://www.dodaj.rs/f/2l/12l/3mlKTj9y/trener.jpg

 

Dider Deschamps je mentalno veoma jak trener koji nikad ne posusteje. Imam sjajan osecaj za protivnika, a moze i da prepozna koji igrac ima kvalitet, a koji ne. U uvek motivise svoje igrace da "guraju" ka napred, da nikad ne posustaju, a u porazima ume da ih utesi. Ovo je jedan od retkih trenera koji ima sve taktike u "malom prstu".

 

http://www.dodaj.rs/f/3c/X0/15m9Ubqc/motivator.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |