Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Become a Legend #2


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://www.fm-balkan.com/fmblogo.png

 

Završena je još jedna sezona za profesionalce sa Balkana, ukupno četvrta. Neki igrači koji su ostvarili transfere lepo su odigrali za svoje nove klubove, dok neke traže i klubovi svetske klase, ali o tome više u nastavku..

 

http://www.dodaj.rs/f/1H/if/3BIdcltS/ajdin-mahmutovi-overview.png

 

Ajdin Mahmutović

 

Za razliku od svog kluba koji je ispao u Prvu ligu FBIH, Ajdin je imao dobru sezonu, bolju nego prošlu. Na 23 utakmice dao je 6 golova i upisao isto toliko asistencija što nije ni malo loše za igrača u ekipi koja je ispala iz lige. Na kraju sezone tražio je da napusti klub jer mu nije u interesu da igra u Prvoj ligi FBIH, a za njegove usluge zainteresovani su Zagrebački Dinamo i Sloboda iz Užica.

 

http://www.dodaj.rs/f/3A/xK/1IzQYYda/alves-marquinos-da-silva.png

 

Alves Marquinos da Silva Santos Oliveira Mikrofonija

 

Ako ste mislili da su Mikrofonijine igre u Šibeniku bile slučajnost prevarili ste se. Osamnaestogodišnji Hrvat koji je odigrao dobar broj utakmica za Rodu ostavio je celu Holandiju bez daha, a pogotovo svoju domovinu i odigrao jako dobro tokom većeg dela sezone. U ligi je igrao na 17 utakmica i na još 5 je ušao sa klupe i uspeo da postigne 13 golova i ubeleži 3 asistencije. U kupu je igrao na 3 utakmice i dao 2 gola. Standardan je reprezentativac Hrvatske do 21 godine.

 

http://www.dodaj.rs/f/1S/qU/1F5f4jgu/andrija-stefanovic-overv.png

 

Andrija Stefanović

 

Ovaj "Grobar" na kraju sezone napravio je potez zbog kojeg bi mogao postati omražem među nekim navijačima. Potpisao je predugovor sa Olimpijakosom, klubom čiji su navijači u bratskim odnosima sa navijačima zvezde. Ako zanemarimo to Andrija je imao još jednu solidnu ili dobru sezonu u Partizanu gde je uglavnom bio standardan, a uspeo je da postigne tokom cele sezone 12 golova i ubeleži 5 asistencija. U ligi ponovo je Partizan bio drugi iza zvezde, ali zato najslađe je došlo u kupu kada je Partizan osvojio to takmičenje na penale pobedivši upravo svog velikog rivala, a Andrija je bio jedan od boljih igrača na toj utakmici.

 

http://www.dodaj.rs/f/3v/nR/4eC41ElF/blaz-balkovec-overview-a.png

 

Blaž Balkovec

 

Karijera ovog igrača svakako da sve više i više ide uzlaznom putanjom. Blaž je bio standardan i u Bundesligašu Kelnu, a svoje sposobnosti strelca pokazao je na 31 utakmici koliko je igrao jer je postigao dobrih 14 golova, a ubeležio je i par asistencija. Istakao je se posebno u igrama za državni tim jer je u prethodnih godinu dana odigrao 11 utakmica i dao 9 golova za Sloveniju. U kupu je na 2 utakmice dao 1 gol. Ono što je zanimljivo da je za ovog igrača zainteresovan slavni Milano. Videćemo da li će od leta Blaž postati "Rosoner" ili ne.

 

http://www.dodaj.rs/f/3M/13O/voJdCmI/bojan-stefanovic-overvie.png

 

Bojan Stefanović

 

Igrač Nansi Lorijena. Odigrao je mali broj utakmica, uglavnom ulazio sa klupe, a ništa veće nije ostvario osim toga što je ubeležio jednu asistenciju. Reprezentativac je Srbije do 21 godine. Kako stvari stoje i sledeće sezone će igrati za Nansi.

 

http://www.dodaj.rs/f/3D/qA/3Dzr1wZj/bruno-bosnjak-overview-a.png

 

Bruno Bošnjak

 

Odigrao je standardno tokom većeg dela sezone za ovaj klub iz League 1, a i narednu sezonu će provesti tamo. I ako je on bio standardan sa samim učinkom se i ne može pohvaliti, ali svakako da je pred ovim igračem naredna sezona koja može dosta toga da znači i videćemo kako će je odigrati.

 

http://www.dodaj.rs/f/3r/YI/30j9gGyU/dario-pehar-overview-att.png

 

Dario Pehar

 

Dario Pehar je jedini igrač kojem stalno karijera nazaduje i nikako da konačno krene napred. Još uvek je u Slaven Belupu i igra za rezerve. Stigla je informacija tokom ove sezone da je se povukao iz reprezentacije za koju nije ni debitovao i da ne želi da igra za nacionalni tim Hrvatske. Interesantna odluka ovog fudbalera.

 

http://www.dodaj.rs/f/1W/8Q/30Ny7X9r/jose-emerick-overview-at.png

 

Jose Emerick

 

Bolje ide ovom fudbaleru nego njegovom klubu. Hajduk je ove sezone uzeo Ligu i Super Kup, dok je Dinamu pripao samo Kup. Odigrao je standardno Jose tokom cele sezone i na 40 utakmica dao 12 golova, a ubeležio 17 asistencija. Impresivna statistika, ali uvek mora bolje i može. No, pred ovim igračem je tek budućnost, ima tek 19 godina i svakako da ćemo njegov razvoj pomno pratiti.

 

http://www.dodaj.rs/f/3y/kN/1dG0S5F6/luka-marevic-overview-at.png

 

Luka Marević

 

Mladi reprezentativac Španije i fudbaler Zadra. Odigrao je standardno cele sezone, a predpostavlja se da će i sledeće biti član Zadra. Na 36 utakmica dao je 11 golova i ubeležio 2 asistencije. Videćemo kako će ovaj igrač igrati u narednoj sezoni, ali se veruje da mu je baš sledeća sezona prekratnica za budućnost.

 

http://www.dodaj.rs/f/p/xY/TZqdnWu/marko-rakic-overview-att.png

 

Marko Rakić

 

Ne baš mnogo dobra sezona za ovog igrača, više je grejao klupu (ili tribine) nego što je igrao. Ipak, uspeo je Marko da tokom ove sezone postigne 5 golova što je opet dobro sobzirom koliko je igrao. Visoko je OFK bio plasiran ove sezone pa će Marko sledeće sezone ako se nametne igrati i Evropu.

 

http://www.dodaj.rs/f/2c/Um/2gb42dC0/mislav-cepanec-overview-.png

 

Mislav Cepanec

 

Još jedan fudbaler Zagrebačkog DInama. Dobra sezona za njega tokom koje je dao 7 golova, ubeležio 6 asistencija i 3 puta je proglašen za igrača utakmice. I sledeće sezone će igrati za Dinamo, a najave su da se napada tripla kruna i iskorak u Evropi. Videćemo ima li šta od toga.

 

http://www.dodaj.rs/f/M/c3/2hHjF6ZW/petar-popovic-overview-a.png

 

Petar Popović

 

Tokom leta ovaj fudbaler je napravio veliki transfer i iz OFK Beograda prešao u Metalist za 3.7M €. Tamo je igrao manje-više standardno, ali učinak mu nije bio baš najbolji. Neka bude da je ovo bila sezona za adaptaciju, a sledeće ćemo videti. Pozitivna stvar je svakako što je često bio starter za Metalist u Evropi pa je tu skupljao dodatno iskustvo za budućnost i uspeo je da postigne i jedan gol na Evro sceni. Vredno pomena je i da je i ako ima 19 godina uspeo da debituje za nacionalni tim Srbije.

 

http://www.dodaj.rs/f/1V/Oi/dXvbkJL/slobodan-milovanovi-over.png

 

Slobodan Milovanović

 

Konačno je i ovaj igrač zaigrao i pokazao delić svog umeća. Odigrao je svaki minut ove sezone za OFK Beograd i na ukupno 35 utakmica dao 1 gol i upisao 8 asistencija. Prema nekim "glasinama" za ovog fudbalera su zainteresovani Dnjepro i Kopenhagen. Videćemo šta će biti u narednom periodu za 23-godišnjeg fudbalera, ali svakako da je ovo leto za njega odlučujuće.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

koliko znam kad sam se prijavio stavio sam najdrazi klub hajduk :) Necu biti najdrazi BBB-u :P ali ajd DInamo svakako ima 50 gledatelja pa mogu zanemariti te zvizduke

Edited by football-freak
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sutra ujtru ide update. Završavao sam svoju sezonu u karijeri pritom sam malo bio u putu tokom vikenda (konkretno nedelje) i sada je sve spremno, ali neda mi se da pišem u 4 ujtru! :D Kada ustanem (verovatno popodne :P) onda dobijate izveštaj iz pete sezone. :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.fm-balkan.com/fmblogo.png

 

Evo ga i izveštaj iz pete sezone o FM-Balkan profesionalcima.

 

http://www.dodaj.rs/f/3T/SP/4UPKzWE9/ajdin-mahmutovi-overview.png

 

Ajdin Mahmutović

 

Dobra sezona za ovog igrača. Sasvim je sigurno sada da će sledeće sezone biti u nekom drugom klubu. Uprava kluba je rekla da može da ide, za 6M € ili više.. videćemo koja će biti sledeća destinacija ovog igrača.

 

http://www.dodaj.rs/f/2W/U7/1yA2mqRO/alves-marquinos-da-silva.png

 

Mikrofonija

 

Jedan od najboljih igrača sa FM-Balkan. Nastavio je da rešeta i u Rodi, ali biće već u drugoj sredini sledeće sezone jer je potpisao predugovor sa Wolfsburgom. 22 gola je ove sezone postigao u Erdivisie što je jako dobar učinak.

 

http://www.dodaj.rs/f/3V/8z/1NVXkrKL/andrija-stefanovic-overv.png

 

Andrija Stefanović (

Statistika)

 

Dobar učinak ove sezone za novog igrača Olimpijakosa. 10 golova i 4 asistencije u jakoj Grčkoj ligi za veznog igrača je dobar učinak. Andrija je bio član ekipe koja je uzela duplu krunu u Grčkoj.

 

http://www.dodaj.rs/f/1F/dq/4m29Wi1k/blaz-balkovec-overview-a.png

 

Blaž Balkovec

 

Definitivno najbolji igrač od svih FM-Balkan profesionalaca. Sjajno je se snašao u Milanu i imao dobar učinak u ovoj sezoni gde je u Seriji A postigao dobrih 13 golova. Kako stvari stoje Blaž ostaje u Milanu i sledeće sezone.

 

http://www.dodaj.rs/f/J/V6/dSfYfgv/bojan-stefanovic-overvie.png

 

Bojan Stefanović (

Statistika)

 

Igrao je Bojan standardno ove sezone u većini mečeva za Nancy i u većini utakmica je pružio dobre partije koje su privukle čelnike ovog kluba da ga zadrže i sledeće sezone.

 

http://www.dodaj.rs/f/1H/t1/DEnAPZH/bruno-bosnjak-overview-a.png

 

Bruno Bošnjak (

Statistika)

 

Bruno je bio standardan u Caenu ali nije pružao baš dobre partije tokom sezone. Sa druge strane on verovatno ostaje u Francuskojj i u Caenu.

 

http://www.dodaj.rs/f/U/si/1Xd9H6Yt/dario-pehar-overview-att.png

 

Dario Pehar (

Statistika)

 

Bio je standardan ove sezone, ali se i nije baš napružao dobrih partija. Valjda će sledeća sezona za njega biti bolja.

 

http://www.dodaj.rs/f/1i/8L/3N8s3DmA/joseemerick-overview-att.png

 

Jose Emerick (

Statistika)

 

Standardan u redovima Dinamovaca ove sezone bio je Jose i pružao solidne partije dostojne velikog kluba sa renomeom kakav je Dinamo. Postao je jedan od igrača koje BBB poštuju i vole.

 

http://www.dodaj.rs/f/F/Cs/2SlQoDpq/markorakic-overview-attr.png

 

Marko Rakić

 

Marko nije imao baš dobru sezonu kao ni OFK, ali moramo zabeležiti da je treći najbolji igrač u kupu ove sezone, a uspeo je i da postigne pogodak u Evropi. Valjda će sledeće sezone biti bolje raspoložen golgeterski nego ove.

 

http://www.dodaj.rs/f/30/m6/2JAzoOIO/luka-marevic-overview-at.png

 

Luka Marević (

Statistika)

 

Jedan od lojalnijih igrača koji je još uvek u klubu gde je i započeo karijeru. Zadranin Luka Marević nije pružao dobre partije ove sezone, ali je bio standardan igrač u redovima "plavih" tokom cele sezone.

 

http://www.dodaj.rs/f/o/j/1kUwx5ZC/mislav-cepanec-overview-.png

 

Mislav Cepanec (

Statistika)

 

Nije bio baš dobar tokom ove sezone, odigrao je više utakmica, ali je imao slabije ocene za pružanje igara u dresu "Modrih". Cela sezona ipak nije bila dobra po njega sobzirom da je Dinamo u ligi bio tek 3, a da Hajduk je nastavio svoju dominaciju u ligi koja sada iznosi tri godine.

 

http://www.dodaj.rs/f/44/wY/2eGj3NCZ/petar-popovic-overview-a.png

 

Petar Popović

 

Jedan od najboljih igrača, a verovatno najbolji iz Srbije od FM-Balkan profesionalaca. Pružao je jako dobre partije za Ukrajinski Metalist, njegova vrednost sada iznosi preko 7M € i samo je pitanje trenutka kada će ostvariti veliki transfer.

 

http://www.dodaj.rs/f/3F/mb/4cWNsG3g/slobodan-milovanovi-over.png

 

Slobodan Milovanović

 

Na početku sezone prešao je u Gent za 1.5M € iz OFKa Beograda. I ako je prešao i očekivao da bude standardan to nije baš slučaj. Odigrao je tek polovinu utakmica u ligi, na još nekoliko ušao sa klupe i to je to. Ubeležio svega jednu asistenciju!

Edited by SlobaGrobar
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |