Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FC Internazionale Milano- Amala Pazza Inter


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/pNcvviL.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

Inter je klub koji dolazi iz grada Milano (Italy). Klub je osnovan 9 marta 1908. godine, a važan podatak je da nikada nisu ispadali iz najvišeg ranga italijanskog fudbala od postanka profesionalne italijanske lige (Seria A), a to je od sezone 1920/1930.

 

Klub je osnovan od strane Italijana i Švajcaraca sa ciljem da prekinu dominaciju Italijana u Milanskom timu i one najkvalitetnije privuku u Inter, a sa ciljem da klub prihvata i strance kao domaće igrače i osnivači su se vodili sa tom idejom. Odatle potiče naziv kluba Internazionale. Svoj prvi Scudetto osvojili su 1910. godine, a drugi 1920. godine. Kapiten i trener ekipe koja je osvojila prvi Scudetto je bio Virgilio Fossati koji je ubijen u Prvom svetskom ratu.

 

 

Prvi put Coppa Italia je osvojen u sezoni 1938/1939, a tu ekipu je predvodio legenda kluba - Giuseppe Meazza, kako se stadion San Siro i zvanično zove. 1940. godine je osvojen peti Scudetto uprkos povredi ove legende, a na kraju Drugog svetskog rata klub je vratio svoje staro ime. Šesti Scudetto je osvojen 1953., a četvrti 1954. godine.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Inter1964-65.jpg

Tim Intera koji je osvojio Intercontinental Cup 1965. godine

 

Period "Grande Inter" je trajao u periodu od 1960. - 1968. godine.

 

1960. godine i u narednim godinama Inter je bio pojačan nekim novim igračima koji su bili svetska klasa, i u to vreme Inter je smatrao jednim od najvećih klubova u Evropi, ako ne i najveći. Inter je u tom periodu igrao sa taktikom koja je se zvala "Verrou", a sa klupe su bili predvođeni sa sjajnim Herrerom.

 

Herrera je tek u svojoj trećoj sezoni uspeo da osvoji Scudetto sa Interom, a osvajanjem Champions Cup-a u 1964. i 1965. godine dobio je nadimak ll Mago. U tom periodu Inter je uspeo da osvoji i dva Intercontinental Cupa 1964. i 1965. godine. 1968. godine su u finalu Intercontinental Cupa bili poraženi.

 

Zlatne godine Intera praćene su jedanaestim i dvanaestim Scudettom 1971. i 1980. godine, dok su za taj period osvojili i još po neki trofej ili su bili uvek u vrhu skoro svake godine, igrali su dobro, ali trofeji nisu dolazili.

 

Ne baš trofejni period je iza nas, gde je Inter uvek bio u vrhu, ali nije mnogo osvajao trofeja, a onda je usledio mračni period od 1990. godine pa sve do 2004. godine kada Inter nije uspeo da osvoji Scudetto. Ovaj period u istoriji Intera poznat je kao "Dark times". Tokom ovih godina za klub su igrali Vladimir Jugović, Hakan Sukur, Robbie Keane, Angelo Peruzzi, Christian Vieri, Fabio Cannavaro, Alvaro Recoba, Laurent Blanc... ali i pored ovih mega zvezda Inter u tom periodu nije uspeo da osvoji Scudetto.

 

Ipak, ostaće zabeleženo da je Inter u ovoj mračnoj eri po klub ipak uspeo da podigne tri UEFA Cupa, ali je problem bio tu gde nisu mogli da dođu do trofeja u svojoj državi.

 

Od 2004. godine Inter je konačno krenuo da radi ono što su navijači od svog kluba i očekivali - da osvaja trofeje. Sa nekoliko većih promena Inter je u periodu od 2004. do 2012. godine osvojio: Serie A (5x), Coppa Italia (4x), Supercoppa Italiana (4x), UEFA Champions League (1x), UEFA Super Cup (1x) i FIFA World Cup (1x)

 

Rekorder po broju odigranih utakmica za Inter je još uvek aktivni Javier Zanetti sa 838 odigranih utakmica. Najbolji strelac u istoriji kluba je Giuseppe Meazza sa 284 postignuta gola u 408 odigranih utakmica.

 

2006. godine iz upotrebe je povučen broj 3 u čast Giacinto Facchettia.

 

Inter je jedan od klubova koji broje najviše navijača u Italiji. Grupa Ultrasa koja podržava Inter se zove Boys San i jedni su od najstarijih ultrasa na svetu jer su osnovani 1969. godine. Politički su opredeljeni desno i u dobrim su odnosima sa navijačima Lazia. Tu su i ostale manje grupe navijača: Viking, Irriducibili, Ultras, i Brianza Alcoolica.

 

Inter ima nekoliko rivala, ali ono sa gradskim rivalom Milanom je svakako najveće i utakmice između ova dva kluba su poznate kao "Derby della Madonnina", a od 2006. godine posebno je i rivalstvo sa Juventusom zbog već poznatog skandala sa nameštanjem utakmica kada je Juventus preseljen u Seria B. Utakmice između Intera i Juventusa se nazivaju "Derby d'Italia". Atalanta i Napoli se takođe smatraju rivalima.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Scudo2009.jpg/800px-Scudo2009.jpg

 

Stadion "San Siro" na kojem igraju i Inter i Milano ima kapacitet od 80,018 sedećih mesta. Stadion je zvanično poznat pod nazivom "Giuseppe Meazza" po igraču koji je u svojoj karijeri igrao i za Inter i za Milano.

 

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://www.dodaj.rs/f/33/lI/6agzKcu/internacionalni.png

 

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://i.imgur.com/qyqB7Um.jpg

http://i.imgur.com/gaWxe9X.jpg

 

Golmani: Na vratima će bez ikakve dvojbe biti Slovenac Samir Handanović koji je u vlasništvu dva kluba, Intera i Udinesea. Klub na posudbi ima dostupnog Carizzoa iz Lazia koji je veoma dobra zamjena za prvog vratara kluba te na toj poziciji zaista ne ''škripi''.

Golman na kojeg morate pripaziti je mladi Francesco Bardi, sjajni talent koji je došao iz Livorna. Obavezno otkupite Handanovića!

 

Golmani ocjena: 10/10

 

Obrana: Što se obranbenog zida tiče glavna mjesta uzimaju iskusni Walter Samuel i Ranocchia kao srednji braniči te veliki i legendarni kapetan Javier Zanetti i Yuto Nagatomo kao bekovi. Dosta ofenzivni bekovi vam daju veliku potporu u napadu. Na bekovskim pozicijama ste odlično pokriveni i nema nikakve rupe u obrani. Lijevi bek će pokrivati Alvaro Pereira,koji je došao za velike novce iz Porta, na FM-u je puno bolji nego u RL. Također, kao i bekovi tako i srednji braniči ukoliko dođe do ozljeda ili slično imaju odlične zamjene u vidu Matiasa Silvestrea i mladog, talentiranog Juana Jesusa. koji nije dovoljno dobro napravljen. Kao mladi talenti tu su Mbaye, Donati, Biraghi, te Luca Cardirola, koji je prešao u Cesenu, ali njega možete lako otkupiti.

 

Obrana ocjena: 8/10

 

Vezni red: Vezni red je možda i najjače oružje Intera. Ako krenemo od zadnjeg veznog, tu je Cambiaso, dokapetan i igrač bez kojeg se Inter ne može zamisliti. Nove nade Crno-plavih su Mateo Kovačić, naš wonderking, te Freddy Guarin, momak besprijetnog talenta, ali vrlo čudan u ponekim situacijima. Ekipa obiluje prosječnim, da se osudim reći i ispod prosječnim igračima tipa Gargano, Stanković (ozljede nažalost), Kuzmanović, te se njih obavezno rješite. Na AMC-u je solidni Ricky Alvarez, prije dolaska u Inter najbolji, ili među najboljim veznjacima Argentinske lige, dok danas igra samo kada ima puno ozljeđenih. Desno je poznati Schelotto, u FM-u također odličan, dok u RL rupa najveća na svijetu. Spomenuti ću 4 talenta: Luca Garritano, pozicija Interu vrlo bitna,gdje je vrlo slab, AML. Duncan,mladi veznjak, Obi, već dobivao prilike, te Crisetig, mladi playmaker kojeg morate otkupiti od Parme. Da sada ne spominjem Tassia,Bessu, i ostale talente, najbolje da ih sami pogledate.

 

Vezni red ocjena: 8/10

 

Napad: Jedna od pozicija gdje se ne mogu naći dva napadača koja bi nekoliko sezona mogli igrati na najvišoj razini, ali još uvijek su tu odlični Antonio Cassano te Diego Milito. Na klupi nemate dostupnog čistog napadača, ali rotacijom bi se moglo osloboditi mjesto za Palacia. Mala preporuka je da prodate Milita, jer čovjek ima mislim 5 miliona plaće, a Inter sa financijama je vrlo slab. Također, Palacio i Cassano se vrlo brzo istroše, tako da bolje da zaradite nekih 15-tak miliona na njima, nego da ih trpite za plaće koje će biti iste za koliko možete dobiti za njih. Samuele Longo i Livaja su velike nade Intera, pazite na njih.

 

Napad ocjena: 8/10

 

Preporuke transfera: Mattia Destro bi se mogao dovesti dosta jeftino kao mlado ''zlato'' u napadu, a ukoliko se ukaže prilika za dovođenje Borinija iz Liverpoola bila bi to također odlična kupovina, Ciro Immobile bi bio idealan igrač za Inter, dajte mu 32 i dobiti će te novog Boba Vieria.

 

 

 

Preporuka taktike:

 

 

 

Po dolasku u klub i zatečenog stanju u kadru ovo je formacija koja bi bila idealna ukoliko se ne dovode pojačanja. Kao što se vidi, fokus bi bio kroz sredinu jer je i sigurno jedan od jačih pozicija u momčadi. Bekovi bi svojom brzinom mogli pridonijeti napadačkom dijelu što je vrlo dobro jer preko krila i nemate igrača. Preferirao bih kraća dodavanja i zonsku obranu, dok bi protiv slabijih momčadi igrao sa opcijom ''čovjek na čovjeka'' jer brzina i spretnost u obrani ne nedostaje. Ponajviše bih tražio u napadu Cassana koji ima zadatak ''lažne devetke'' te bi preko njega bili veoma ubojiti, dok bi vezni red bio dosta rigidan i bez previše srljanja. Kontrola lopte i posjed bilo bi vaše oružje.

 

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

Svi znamo tko i što je Inter. Jedan od najjačih klubova Italije, Europe, Svijeta. Možda ne u ovom trenutku, ali sigurno u zadnjih 10 godina.

 

Zašto je došlo do raspada one ekipe, i što Moratti pokušava?

Pokušava složiti jefitniju momčad kako bi konkurirao Juventusu prvenstvenu, pa i Napoliu, Milanu i ostalim klubovima koji su trenutno iznad.

 

Možemo napisati da je Inter pokosila recesija, a možemo i reći da je Inter i Borussia imaju nešto zajedničko, samo razlike je u tome što Borussia koji je trenutno Europski i Svjetski hit, pogodila sa svim transferima, počevši od trenera, ideja je bitna.

 

Tu mislim da je Moratti nema,ali to je već sada druga tema. Tu ideju trebate imati vi. Počevši od izradnje nove generacije,(Juan,Guarin, Mateo, Ranochia, Schelotto), ali, to nije to.

 

Cilj glavni vam mora biti da imate jeftini tim, dati ću vam primjer: Prodate Milita, dobijete 7 miliona, kupite Destra, ili Immobilea, Icardia, za slične novce, ali za razliku od 60-70 mjesečne plaće, i dobijete igrača koji može igrati za vaš klub sigurno 7-8 sezona.

 

Druga stvar je ako imate sreće, vidio sam po raznim sejvovima da Moratti često napusti kormilo Intera, tu vam se može zalomiti neki bogataš, i evo vam razloga da imate megatim, da se ne morate mučiti sa sklapanjem financija, prodavanjem glavnih zvijezda, ali to nekako nije to, znate to vi, znam to ja..

 

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Čim začujete Amala Pazza Inter, što je i naziv teme, začujete Campioni di'Italia, to vam mora biti dodatni izazov..

 

Da nebi ostalo na tome, morao sam smisliti i neki izazov koji bi vam bio zanimljiv, ne brinite se nije nešto tipa: "E,momci, Inter je prošle godine osvojio juniorsku(Primavera), Ligu Prvaka, forsirajte što više klinaca", isfurao sam ovu rečenicu, znam.

 

Tako da je danas nešto drugo mi na pameti: Plaće Interovih igrača su strašno visoke, ne znam točno, 5,5-6 miliona po mjesecu, strašno previše,ozbirom na kredit, te slabu zaradu jer ne igra Inter Ligu Prvaka prve sezone.

Tako da vam dodatni izazov je smanjiti do na max- 3,5 miliona po mjesecu, i s takvom momčadi pokoriti svijet.

 

Dokažite da za Interov uspjeh nije potreban Mourinho!

 

Sretno i

 

radili još:

SlobaGrobar

Madridista

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Pisao sam ovaj dio kao i uvijek zadnji i predzadnji i malo doradio igrački dio, mislim da smo kvalitetno prenijeli pučanstvu na forumu ideju kako i što sa ovim klubom.

 

Meni je on najdraži od 2002. Tada su Zanetti, Recoba, Vieri, Toldo, Cordoba bili ključni igrači.. Kada sam počeo pratiit Inter, bilo je to sušno razdoblje, taman nakon osvojenih Euroliga današnjih, i to nesretno izgubljeno Scudetto.

Poslije su došli Adriano, Cambiaso (još kada je imao kosu lol), Samuel, Stanković (4-0, golčina Didi za 4-0), pa je nastupio Calciopoli, pa Mancini, i za kraj moje osnovne škole Mourinho, nisam mislio da može napraviti iskreno veliki rezultate, iskoristili smo propad Juvea, bio je Ibra tu, Patrick Viera, i polako su počeli dolaziti Julio Cezar, ( od Intera do najboljeg golmana svijeta), pa eto za dvije sezone pade i Liga Prvaka konačno, nemate pojma koliko sam bio ponosan..

 

I sada opet sve ispočetka, nisam htio previše načimati temu tko i kako može spasiti Inter, reći ću samo dvije riječi: Diego Simeone.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |