Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FC Karpaty - Lav, stadion i Kenia


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/MifpABv.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

Ukrajinska ekipa FC Karpaty osnovana je 18. januara 1963. godine u Lviv-u.

 

U ranim godinama ekipa Karpata je se takmičila u regionalnim ligama Sovjetskog Saveza. Uspeli su da uđu u drugu ligu 1968. godine, a 1970. godine ostvarili su jedan od najvećih uspeha kluba plasmanom u najjaču ligu Sovjetskog Saveza. Vredi pomenuti njihov jedini trofej u istoriji, a to je Kup Sovjetskog Saveza osvojen 1969. godine. Koliko je to takmičenje bilo jako dovoljno govori i činjenica da su Karpaty jedini klub u istoriji koji su osvojili taj trofej, a da nisu igrali u najjačoj ligi u državi.

 

U periodu od 1970. do 1977. godine Karpatiy su igrali u najjačoj ligi Sovjetskog Saveza. Najveći uspeh u tom periodu im je bilo 4 mesto koje su osvojili 1976. godine.

 

1981. godine ovaj klub je fuzijom sa jednim klub promenio ime u SKA Karpaty ali je originalan naziv kluba vraćen 1989. godine.

 

Od sticanja nezavisnosti Ukrajine od strane Sovjetskog Saveza, ekipa Karpata je igrala u najjačoj ligi Ukrajine, ali je po prvi put ispala u niži nivo takmičenja u sezoni 2003/2004 da bi se ipak dve sezone kasnije vratila u elitu.

 

Najveći rival kluba je Volyn i utakmice između ove dve ekipe se nazivaju "Halytsko-Volynske derby". Postoji i još nekoliko rivalstava, uglavnom su to manji klubovi, iz nižih liga Ukrajine, a vredi pomenuti jedino FC Lviv koji se takmiči u drugoj ukrajinskoj ligi.

 

U Evropi Karpatiy gotovo da i nemaju neki iole vredan rezultat koji treba pomenuti. Izdvojio bih ipak iz sezone 2010/2011 grupnu fazu UEFA Europa League u koju su se plasirali preko KR Reykjavíka, Zestafonia i Galatasaraya. U grupi su imali tri dosta jače ekipe pa su i izvukli samo bod. Borussia Dortmund, PSG i Sevilla su bili prejaki za Karpate. U narednoj sezoni su ponovo uspeli da izbore Evropu, ali su se jako malo zadržali jer ih je u play-offu izbacio PAOK.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D0%BE%D0%B2_%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BD_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0.jpg

Karpaty svoje utakmice igraju na stadionu Ukraina koji je i nacionalni stadion. Kapacitet je 28,051. Od 2011. godine prešli su na stadion Lavov, koji je bio domaćin Eura 2012. u Ukrajini.

 

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://www.dodaj.rs/f/H/12O/3hXxzsyT/karpat.png

 

Na FM nisu ubačeni uspesi ovog kluba iz U.S.S.R.

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://i.imgur.com/F2QKMbK.jpg

http://i.imgur.com/XYggYdq.jpg

 

Golmani: Definitivno pozicija gdje treba tražiti pojačanja jer pored golmana kojim raspolažete ne možete se nadati nekim većim uspjesima. Trenutno je prvi golman momčadi Bogatinov koji je kvalitetniji od Ilyuschenkova, ali opet sve je to nedovoljno za bilo što veće i velika rupa je ovdje.

 

Golmani ocjena: 4/10

 

Obrana: U obrani je ipak za razliku od golmana situacija dosta bolja. Dva glavna srednja braniča su bez ikakve dvojbe Balazic i Milosevic, dva igrača sa Balkana koja mogu u klubu biti još duži niz godina jer kvalitetom bi mogli konkurirati u ligi kakva je Ukrajinska. Pozicije uz liniju će uzeti Zhovtyuk i Oschypko koji nisu baš povoljni za igranje prema naprijed te je bolje fokusirati ih na obranbene zadaće. Što se zamjena tiče, u obrani one nisu bajne i može biti problema ako se netko ozljedi. Girskyi i Plastun pokrivaju desnu stranu i sredinu, lijeva strana je ostala prazna i treba se popuniti transferom.

 

Obrana ocjena: 7/10

 

Preporuke transfera: Nevmyvaka je odličan igrač koji je zainteresiran za dolazak u klub na posudbu, a također je stavljen i na listu igrača koje će klub pustiti da ode na posudbu pa to treba iskoristiti.

 

Vezni red: Slobodno mogu reći da je ovo najbolje pokrivena pozicija, najbolje igrače ovdje imate i probajte nastojati da se preko ovoga kreće. Centralni vezni igrači za izdvojiti su Daushvilli i Golodyuk iako nisu previše talentirani, ali mogu biti prvi sastav. Što se tiče ofenzivnog veznog i krila, tu imate prednost. Najbolji igrač momčadi, mladi i prespektivni Kenia će zauzeti mjesto lijevog krila, a u sredini i desno će biti Marcelinho i Cristobal. Zamjene u veznom redu su poprilično dostojne. Stilic i još nekoliko mladih igrača mogu odlično doći kao ''džokeri'' s klupe pa se ovdje i ne treba previše mijenjati.

 

Vezni red ocjena: 9/10

 

Napad: U napadu će konkurirati tri igrača, od toga samo jedan ima sigurno mjesto u startnih 11, a to je Španjolac Lucas. Odličan mladi napadač sa veoma dobrim predispozicije za napadača. Ostala dva napadača gotovo i ne trebaju imati šanse jer su poprilično loši, a to su Kas'yan i Gladkyi.

 

Napad ocjena: 8/10

 

 

 

Preporuka taktike:

 

http://i.imgur.com/0UW92F4.jpg

 

Ekipa kakvom raspolažete jako je ''izmiješana'', obrana ne funkcionira kako bi treba dok su vezni red i napad sasvim dobri pa bih zbog toga više išao na direktna dodavanja kako bih smanjili broj pogrešaka koje mogu biti kobne ako protivnik ima dobre kontra-napade. Također bih se fokusirao na igru preko krila te napadača koji je dobar.

Od srednjih braniča pa sve pozicije ispod, ne bih davao previše slobode na terenu, disciplinirana igra i oprezni startovi na protivnika kako bi što manje kartona dobivali jer svaka suspenzija nam nije dobrodošla zbog slabe klupe. Obranbeni zid nema drugog zadatka osim zaustavljanja napada protivnika, a bekovi ne bih trebali previše ići naprijed.

 

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

Karpaty su klub izuzetnog potencijala. Poznati igrač Levan Kenia (Schalke), Plastun, i ostali talenti koji se polako pretvaraju u sve veću i kvalitetniju momčad.

 

Svakako da vam dodatni razlog zašto uzeti ovaj klub treba biti i prelijepi stadion igrađen za vrijeme Eura prošle godine.

 

Poznat nam je slučaj velike trojke ili četvorke Ukrajinskog nogometa, pogotovo Shakhtar koji redovno kupuje skupe i kvalitetne igrače, te za male novce prodaju svoje mlade,ali i dosta talentirane igrače, to neka bude vaša prilika.

 

Vi morate biti taj 5. klub, pa polako, Shakhtar i Dinamo Kijev će pasti, motivacije neće nedostajati.

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Pošto nam je ovo prvi klub iz Istočnog dijela Europe, ne računajući ekipu Steaue, dodatni izazov nek vam bude da imate samo igrače iz bivšeg SSSR-a, ako ste jedan od oni koji vam je i ovo malo, kupujte samo igrače iz domaće (Ukrajinske) lige.

 

Sretno svima tko bude igrao sa ovim klubom.

 

 

 

radili još:

Madridista

SlobaGrobar

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |