Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Gubite li vremenom inspiraciju?


cgbg11
 Share

Inspiracija  

17 members have voted

  1. 1. Pa momci pisite kakva su vasa iskustva?



Recommended Posts

Neki od nas a i slusajuci razne komentare od ljudi koji igraju fm gube inspiraciju i volju za igrom kad sa svojim timom ispune neke svoje zacrtane ciljeve tj. osvoje velike trofeje(Domace prvenstvo,Liga evrope)...Pa me zanima da li je to slucaj i kod vas ili tek onda nastaje ono pravo,jos veca glad za trofejima i odbrana tih istih?

 

Kod mene se npr.u tom slucaju javlja jos veca inspiracija za igrom pogotovo ako je osvojeno nesto veliko sa slabijim klubom(a uvijek je tako)Mada mi se par puta desilo da ne osvojim nista znacajno a dovedem par zvuchih pojacanja i odjednom osjetim prazninu i gubim volju...

 

Pa momci kakva su vasa iskustva? :)

Edited by cgbg11
Link to comment
Share on other sites

sa klubom kojeg volim nikad mi nije dosadno osvajati trofeje :D

 

Sa velikim klubovima sa velikom tradicijom dode do zasicenja jer nije neki izazov dok sa malim kluboima nikad ne dosadi :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Meni se ranije dešavalo dok testiram igru i na početku igram sa jačim klubovima (dok ne pohvatam osnove) da se smorim ako za 2-3 sezone napravim jak tim. Ako se desi da u nradenoj sezoni ne osvojim Ligu šampiona ili završim na 3-4 mestu na tabeli dobijem inspiraciju za još neku sezonu a ako opet dominiram onda krećem sa slabijim timom, obično neki llm (3-4 liga).

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Slazem se da sa malim timovima nikad ne hvali inspiracije-barem meni i uvijek kad osvojim nesto sa njima dobijem dodatnu motivaciju da vidim da li to mogu ponoviti ili barem ostati u vrhu i stvarati neku novu istoriju u tom klubu...A sto se tice velikih(gigant klubova)nikad ih i ne vodim tako da o tome ne mogu pisati :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Evo npr. sto je mene na mom poslednjem sejvu natjeralo da prekinem i zbog cega sam totalno izgubio volju.Nekima bi ovo dodatno podiglo motivaciju da nastave dalje...Tako da i vi mozete postavljati svoje ss-ove ili opisati neke druge situacije koje su vas dovele do razmisljanja nastaviti ili ne?

 

http://i.imgur.com/zN0FYhr.jpg?1

http://i.imgur.com/WIG1lEj.jpg?1

http://i.imgur.com/kI8JG9G.jpg?1

Edited by cgbg11
Link to comment
Share on other sites

Meni je izazov recimo, bez obzira na koji klub vodim, da imam barem 80 % svoje momčadi. Znači ekipu iz svoje škole. To mi je primarni cilj sa svakim klubom. Jednostavno volim stvarati momčad a ne samo kupovati. Trofeji i sve ostalo dolazi samo od sebe.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

pa ovo ti je jos veci izazov da pokusas napraviti nesto i bez najboljih igrača :D

 

Naravno da jeste ali sam se u tom trenutku previse iznervirao jer to nisu bile jedine povrede i sve se to desilo u par dana...Tek onda kad sam se ohladio bilo mi zao ali jbg :)

Link to comment
Share on other sites

Naravno da jeste ali sam se u tom trenutku previse iznervirao jer to nisu bile jedine povrede i sve se to desilo u par dana...Tek onda kad sam se ohladio bilo mi zao ali jbg :)

 

Meni je u mom saveu sa hajdukom 7 dana prije gostovanje u zagrebu protiv rivala za titulu dinama ( razlika u tom trenutku 3 boda za mene ) povriejdila se kompletna zadnja linija skoro ostao sam ja 1 stoperu bez bekova bez icega :D Poludio potpuno i na kraju kombinovao na razlicite nacine juniori igrali i dobijem 2-1. Bit priče je da sam bio toliko ljut kad sam vidio sve te suspenzije i povrede da mi je došlo da izbrišem fm a onda nakon pobjede ti ne mogu opisati srecu , mozda i najdrazi trenutak od kako igram fm :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ne jer ima dosta drugih stvari osim osvajanja trofeja a to je rušenje svvih mgućih rekorda sa svojim timom...naravno pri kraju kada već regeni dolaze i potiskuju real igrače i ti rasturaš dođe ti mali pad inspiracije ali kada svi real igrači nestanu i svaki tim ima samo regene i to sve world class igra bude opet zanimljiva i opet dobiješ inspiraciju...ne važno jel to jači klub ili slablji...kada ti se mladić iz tvoje škole razvije i igra DC-a i osvoji golden ball znaš da možeš napraviti još mnogo takvih stvari i čar igranja je da ne odustaneš nakon 2-3 sezone već da utiskuješ sebe i mijenaš povijest kroz igru...moj način gledanja

 

http://i1299.photobucket.com/albums/ag79/ZakNik/EnglishPremierDivision_HistoryPastWinners_zps51f680dd.png

 

http://i1299.photobucket.com/albums/ag79/ZakNik/EuropeanChampionsCup_HistoryPastWinners_zps3e1d9cc6.png

 

http://i1299.photobucket.com/albums/ag79/ZakNik/Game__mantud2__HallofFameWorld-wide_zpseea75fe9.png

 

http://i1299.photobucket.com/albums/ag79/ZakNik/WorldCup_HistoryPastWinners_zps7d9a23bf.png

 

ligu nisam osvojio sam druge sezone ali tu sam osvojio ligu prvaka,capital i fa cup...nema sezone di od 7 trofeja ja ne osvojim barem 5 i opet imam inspiracije...također tu su uvijek države sa kojima možeš igrati evo sad sam osvojio WC sa engleskom sada ću možda uzeti neku afričku državu i osvojiti kup afričkih nacija ali prvo ćemo uzeti i europsko prvenstvo sa engleskom tj. barem ćemo probati tako da uvijek postoje neki drugi izazovi...kada osvojiš sve sa nekim klubom uvijek možeš otići u drugu ligu i tamo probati to osvojiti...po meni je to odigravanje 2-3 sezone najveće glupost i ne mogu smisliti kada netko kaže da ne želi igrati sa regenima jer onda ni ne voli igru :D

 

Usput svaka čast na temi :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hvala :)

 

Tebi svaka cast sto si izdrzao da igras toliko god.sa jednim klubom tj.Man utd i sto si imao inspiraciju,ja sigurno to nebih mogao...

 

Evo ja npr.ne volim igrati sa regenima a obozavam ovu igricu :P

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

na početku imaš 30M u prvoj sezoni a to što sada imam 800M koji mi ni ne trebaju jer imam svoje regene dovedene u 15,16 godini je druga stvar...sav taj novac sam zaradio sam kroz ovih 18 sezona. nije pao sa neba samo tako :D

Link to comment
Share on other sites

Gubim inspiraciju za igranje sa voljenim klubom, ako taj isti klub u realnom zivotu igra lose... Ili kada mi liga postane prelaka, pa dok stvorim tim za ligu sampiona, izgubim draz za igranje u domacoj ligi.

Link to comment
Share on other sites

Gubim inspiraciju za igranje sa voljenim klubom, ako taj isti klub u realnom zivotu igra lose...

 

E ovo prvi put cujem :) Nije mi jasno kako mozes izgubiti inspiraciju i prestati voditi neki klub zato sto oni igraju u realnom zivotu lose,kakve to veze ima sa tobom?

Al ok ako je to tako,svi mi imamo razlicita misljenja :P

Link to comment
Share on other sites

Pa tako lepo, aktuelna uprava mi je toliko zgadila klub, da ne mogu ni u menadzeru da pomislim na njih.

Pauziracu taj sejv do daljeg... Kad se pozelim vraticu se sejvu...

 

sent from u20i using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meni lično bar nikada inspiracija ne zavisi od toga da li osvajam previše trofeja sa tim klubom ili ne. Zavisi samo od toga da li mi se još uvek igra sa tim klubom, ako mi se igra tu je i inspiracija. Trofeji ne igraju ulogu.

Edited by SlobaGrobar™
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nikada.Sto vise vrijeme odmice dobijam sve vise ,i vise inspiraciju da igram ,postajem ovisan o tom klubu,na pocetku mi je bas taj smor ,poslje 5-6 odigranih tekmi dolazi do male opesije,a onda iz svake utakmice,sve vise i vise,zelim da igram vise i vise!

Edited by crozzerinho
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uvijek si na početku nametnem neki posebni cilj, i tome težim od početka do kraja savea. Putem si namećem sve kompliciranije izazove, pokušavam si što više otežati igru, i kada završim taj neki cilj, najčešće osvojiti sve trofeje, igram sa svim klincima iz svoje škole.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kod mene nedostatak inspiracije nije vezan na klub, nego na samu igricu. Tako recimo više od mesec dana nisam igrao FM-a, da razbistrim glavu.

 

Pre nekoliko dana sam gledao video o transibirskoj železnici. Putovanje skoro bez kraja. I setio se, da je zapravo svako vođenje nekog kluba zapravo putovanje oko sveta, na kojem sedneš u voz te izabereš gde češ izlaziti. Gledaš kroz prozor i gledaš vani pokrajinu, kako prolazi. Od početnog oduševljenja, poznatih kuča, susednjih zemalja polako prođeš u nepoznate zemlje (=regeni). Kad treba prolaziti kroz planine (napor). Oduševljenje. zatim lepota Bajkalskog jzera. No, onda dolazi ravna pustinja bez meja. Čini se ti, da si video več sve. Nema ji kraja. Dosada. Sve se čini jednako, čak i kaktusi postaju sve zanimljjvi. Čini se ti, da si na kraju sveta, da više neče biti nikakvih uzbuđenja. Tamo daleko nazad još, kad je rasla trava, pustio si tvoje največe rivale. Ipak još hiljadu km i možda, verovatno (tako sam čuo), dolazi civilizacija. Možda neki novi rivali? Negde te čeka etapni cilj, zvan "Svih 11 iz omladinske škole" (cilj osvojiti sve trofeje je bio postignut več pre ulazka na rusku granicu, u Ukrajini); slede "Hall of fame rekordi" i tako...

 

Poanta toga je, da je lepota u FM-u ta, da si ti manager i ti določiš tempo... Ako se ti čini, da je voz prebrz, izlaziš iz njega i ideš peške. Ako misliš, da ideš presporo, napraviš iz tog voza raketu i odeš na Mars, tehnika napreduje, pa tako i materijal (ciljevi, izazovi).

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |