Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FC Fulham - Najstariji klub Londona, još je bez trofeja..


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/TibcxMi.png

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

Fulham je profesionalni klub iz Engleske osnovan 1879. godine u Londonu i to ga čini najstarijim profesionalnim klubom iz tog grada. Ekipa Fulham-a se trenutno takmiči u Barclays Premier League ili samo Premier League kako svi zovu ovo takmičenje. Od domaćih uspeha nemaju gotovo ništa, jer su samo dva puta uspeli da osvoje npower Championship.

Najveći uspeh u Evropi im je osvajanje Euro Vase 2001. godine, čime su zaradili nastup u tada UEFA Cupu. Fulham je 2010. bio blizu osvajanja takmičenja koje je nastalo iz UEFA Cupa, a to je UEFA Europa League. Zaustavljeni su u finalu od strane Atletico Madrida posle produžetaka rezultatom 2-1.

 

 

Klub je svoj najteži period imao od 1994. do 1997. godine kada mu je pretio bankrot. Tada je klub kupio egipatski milioner Mohamed Al-Fayed koji je uspio da spreči propast ovog kluba.

 

Fulham igra na stadionu Craven Cottage, jednom od najpoznatijih stadiona u Engleskoj. Stadion prima 25.000 gledalaca. Nadimak im je Cottagers ili Kolibnjaci.

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://i.imgur.com/xXzXEwH.png

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

Golmani:

U timu se ne ističe niko od golmana. Jedini golman u timu koji nesto vrijedi jeste iskusni Mark Schwarzer. On možda i može jos da posluži ovu sezonu, ali od naredne će vam sigurno trebati golman. Druge opcije nemate, jedan golman vam je na posudbi, i on će da se vrati na kraju sezone, ali on nije Schwarzerove kvalitete, a kamoli oslonac za nešto veće.

 

Ocjena: 3/10

 

Potencionalna pojačanja: Ja bih doveo Ruddy-ja iz Norwicha, košta oko 5 miliona i cini se kao dobar golman u sljedećih nekoliko sezona. Još bih doveo Bena Amosa za trećeg golmana iz Manchester Uniteda. Obično bude na transfer listi i besplatan.

 

Odbrana:

Odbrana je najbolji dio Fulhama, bar sto se tiče kvaliteta. Naravno, tu najviše odskače Brede Hangeland, Norveški Viking i prava ikona kluba. Sem njega u odbrani imate i Aarona Hughesa koji može da posluži još ovu sezonu, kao i Cris Baird, koji također pokriva i desnog beka. Na poziciji desnog beka imate dva posuđena igrača. Odličnog Sashu Richtera i solidnog Manoleva. Manolev ce vam biti izuzetno važan igrac jer će vam pokrivati dvije pozicije. Sem desnog beka on može da igra i desno krilo. Na lijevoj strani je jos jedan norvežanin, dobro poznati John Arne Riise.

Igrač sjajne lijeve noge i motoričkih sposobnosti. Bolji bi bio kao lijevo krilo, nego kao bek, ali ta njegova defanzivna slabost se i ne osjeti toliko u igri ako imate krilnog igrača koji pomaže ekipi. Problem sa odbranom je u tome što su svi stariji od 30 godina i što većini ugovor ističe na leto. Prodajte Senderosa i Richardsona kako znate i umjete. Jednostavno nisu dovoljno dobri, a i imaju velike ugovore. Izvucite bar 8 miliona od njih za pojačanja.

 

Ocjena 6/10

 

Potencijalna pojačanja:

Potencijalna pojačanja su Fallu Diagne, štoper Nurnberga koji je relativno jeftin, a veoma dobar. Možete ga kupiti do 3.5 miliona. Od ostalih pozicija izdvajamo desnog beka jer su tu uglavnom posuđeni igrači, ali o tome razmišljajte na ljeto kada oni napuste klub. Richter i Manolev su sasvim dovoljni za prvu sezonu.

 

Vezni red:

Pored golmana najslabiji dio Fulhama. Kreativnog igrača u timu gotovo da i nemate. Jedini u veznom redu jeste Bryan Ruiz, koji bi uz Berbatova trebao biti najveća prijetnja za gol protivnika. Od ostalih veznjaka bih izdvojio Emanuelsona, odlično lijevo krilo koje je na posudbi iz Milana, te njegovu zamjenu Kačaniklića. Tu je i iskusni Duff da pokriva obe strane. Od defanzivnih veznih i nema nekog izbora. Jedini igrač tu je Mahmadou Diarra, igrač čija je karijera rastrgana povredama. Tako će biti i u Fulhamu. Izuzetno je osjetljiv na svaki start, baš kao i Bryan Ruiz. Desno krilo je najtanja pozicija, tu je Dejagah koji igra toplo/hladno, dok je Duff ljevak pa nije pogodan za krilnu poziciju.

 

Ocjena 4/10

 

Potencijalna pojačanja:

Tesko je naći bolje igrače od ovih koje imate sa novcem sa kojim raspolažete. Ukoliko niste prodali nekoga, nećete moći sebi priuštiti bolje igrače. Jedan od gamechangera koji hoće da dođu u Fulham jeste Victor Wanyama. On košta oko 15 miliona, ali ako imate sreće mozete ga dovesti za 9m, jer je često na transfer listi.

 

Napad:

U napadu imate dva iskusna i veoma dobra igrača. Prvi je Dimitar Berbatov, najbolji igrač u timu. Po ocjenama je stvoren za poziciju playmakera na AMC-u, ali može da veoma dobro posluži kao Target Man u ekipi ako mu namjestite da mu dodavaju lopte u noge. Krasi ga fenomenalna tehnika, pristojne fizicke ocjene te veoma dobre mentalne ocjene. On je igrač u timu koji mora da ima komplentu slobodu, da radi sta želi. Jedini igrac u timu osim Ruiza koji može da napravi razliku. Njegova zamjena je igrač sa ovih prostora, sjajni Mladen Petrić. Petrić je klasicni killer, da li pred golom, udarcima iz daljine ili iz slobodnjaka. Ako mu se ukaže prilika, on će je iskoristiti. Veoma pouzdan igrač.

 

Ocjena 7/10

Potencijalna pojačanja:

Smatram da nisu potrebna. Mozda samo neki igrač na posudbu u slučaju neke povrede. Često Danny Welbeck bude i na transfer i na loan listi, pa možete njega da dovedete.

 

Stručni stožer:

Izuzetno skroman. Sem solidnog asistenta i jednog skauta, ja bih promjenio svo drugo osoblje.

 

 

Preporuka takike:

http://i.imgur.com/piecCdn.jpg

Fulham ima dosta defanzivnu ekipu, i morate da igrate na svoju snagu. U napadu Berbatov i Ruiz mogu dosta toga da učine, jer su tehnički veoma dobri. Probajte da uključite i jednog igrača iz veznog reda u igru, te dva krila i bićete opasni po gol protivnika.

 

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

 

Mali klub iz Londona još uvijek čeka neki svoj veći uspjeh. Finale Kupa Uefa prije par godina još stoji kao najveći uspjeh momaka sa Craven Cottagea.

 

Vidjeli ste gore u tekstu da financije nisu bajne, kao ni ekipe predvođena istrošenim koji budemo realno nemaju više ambiciju prema visokim rezultatima u Premierligi.

 

Što mora krasiti vašu ekipu:

Pun stadion

Momci sa Otoka

Pobjede protiv Londonskih klubova

 

Na tome bi temeljili naš projekt kluba.

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Dodatni izazov bi ogračinio na transfere do 5 miliona eura, i da se mogu dovoditi samo igrači iz engleskih liga.

 

Ovaj puta vam nudimo i izravne bodove i izazov:

Radi se o pobjeđivanju Londonskih klubova.

Za pobjede protiv Arsenala,Chelsea, Spursa, dobijete 3 boda.

A za pobjede protiv West Hama, QPR-a, Millwala, Chaltona dobijete 2 boda.

 

Morate postaviti SS i odmah dobijate bodove u FM tablicu.

 

Sretno i neka Fulham konačno bude prvi klub Londona!

 

 

Radili još:

SlobaGrobar

Ling

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |