Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Sporting Lisbon - Figo, Ronaldo, Diego Capel?


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/tVnORYl.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

Sporting Clube de Portugal ili kraće Sporting je nogometni klub iz glavnog grada Portugala, Lisabona. Osnovan je 1906. godine od strane nezadovoljnih igrača i funkcionera koji su napustili Benficu, također nogometni klub te osnovali novi nogometni klub i športsko društvo - Sporting.

 

Klub se natječe u prvoj portugalskoj ligi te je isto natjecanje osvojio čak 18 puta, ali je ipak u sjeni Porta i Benfice. Što se međunarodnih natjecanja tiče, osvajali su Europsku ligu(2005.) i Kup pobjednika kupova(danas Europski super kup), oba dva natjecanja po jedan put.

 

Najbolje godine ovog kluba bile su vrijeme 40.-tih i 50.-tih kada su i osvojili najveći dio trofeja u svojoj povijesti. Prvi put osvojena liga 1941. godine kada su uzeli također i kup. Do 1960. godine osvojili su 16 važnih trofeja. Treba napomenuti da su u svojoj veoma bogatoj povijesti izbacili mnoge talente, trenutno velike zvijezde kao što su Cristiano Ronaldo, Pepe, Luis Figo, Paulo Futre i druge.

 

http://www.best-of-european-union.eu/wp-content/uploads/2012/06/Estadio-Jose-Alvalade-Sporting-Clube-de-Portugal-468x351.jpg

 

Sporting svoje domaće utakmice igra na Estadio Jose Alvalade koji prima 50 049 ljudi. Trenutno je jedan od najljepših stadiona Europe, pa i svijeta.

 

http://i.imgur.com/WkXALxv.jpg

 

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://i.imgur.com/G18IJHX.jpg

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://i.imgur.com/jWbJonk.jpg

http://i.imgur.com/AMVchGm.jpg

 

Golmani: Jedna od bolje pokrivenih pozicija sa mladim vratarom Rui Patricio-m koji ima 24 godine te su pred njim najbolje godine. Zamjene za njegovu poziciju nisu baš bajne.

 

Golmani ocjena: 7/10

 

Preporuke transfera: Antonio Adan, Baptiste Reynet.

 

Obrana: U obrani se miješa iskustvo i mladost. Jedan od najstarijih igrača u momčadi, iskusni Khalid Boulahrouz koji može još nekoliko godina igrati na kvalitetnoj razini. Na posudbi imate dostupnog Xandao-a koji je solidan branič, dok na bekovskim pozicijama imate raznovrsne igrače. Na lijevoj strani se može istaći Marcos Rojo, a desno veoma mladi i talentirani Cedric Soares. Zamjene koje su vam pružene nisu loše, za bekove imate Joaozinho-a, Goncalvesa i Lopeza.

 

Obrana ocjena: 8/10

 

Preporuke transfera: Raphael Guerreiro, Ruben(Maritimo), ukoliko se dovede kvalitetni netko može se premjestiti Rojo na poziciju stopera.

 

Vezni red: Definitivno najjača pozicija u momčadi gdje konkurira poveći broj velikih nada i već sada dobro izbalansiranih igrača. Ako krenemo od početka treba izdvojiti Fabian Rinaudo-a kao ''razbijača'' te Stijn Schaars-a na poziciji povućenog playmakera. Ulogu glavnog playmakera uzet će Andre Martins, a glavni na krilima biti će Zakaria Labyad te Diego Capel. Ima više varijanti oko postave svih igrača, pa je sve na vama. Klupa na ovoj poziciji je veoma široka sa Jeffrenom, Adrienom, Brumom te Viola-om.

 

Ocjena veznog reda: 10/10

 

Napad: Što se napadačkog dijela tiče imate veoma kvalitetnog Ricky van Wolfswinkel-a koji će zasigurno biti glavni izbor u napadu, a leđa će mu čuvati veoma mladi i veliki talent Rubio, te iskusni Chhetri.

 

Ocjena napada: 9/10

 

 

 

 

 

 

Preporuka taktike:

 

http://i.imgur.com/v0OppVf.jpg

 

Zbog raznolikosti igrača u veznom redu formacija, ali ne i taktika se može mijenjati u zavisnosti od dostupnosti određenih igrača. Labyad se može veoma korisno ''prebaciti'' na poziciju ofenzivnog veznog, a njegovu poziciju krila bi preuzeo Jeffren, dok bi Martins tada uzeo mjesto Schaarsa sa zadatkom glavnog playmakera. Stil igre bi bio fluid te bi igračima dao više slobode, ali opet bi pojedinci imali drugačije zadatke. Dodavanja kratka i visoki pritisak te čvrsti ulazak kod duela. Igra se može mijenjati najviše u zavisnosti od pritivnika jer protiv jačih momčadi sigurno nećemo vršiti pritisak već ćemo se povući i čekati kontru tako da se odmah priča druga priča.

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

Klub koji je kroz povijest imao i uspona i padova, klub koji ima veoma kvalitetan potencijal u ekipi te veoma lijep stadion. Uvjeti za trening i mlade igrače je na gotovo najvišem nivou, a

financije su i više nego zadovoljavajuće sa čak 9 milijuna eura u banci i 4 milijuna dostupna za transfere, a kredita nema.

 

U svojim redovima je imao slavnog Figa, Ronalda i Pepea koji su činili svatko svoju generaciju. Ipak, uz njih klub nije osvajao trofeje, misli se na veće kao što su liga ili neko europsko natjecanje pa su i ti igrači odlazili iz kluba veoma rano, ali su ipak u kratkom roku postale zvijezde kluba.

 

Slagati veoma jaku momčad u Sportingu nije teško jer najvažnije temelje imate. Veoma mladi igrači(Labyad, Rubio, Soares, Bruma, Martins, Rojo, Adrien...) te nekoliko iskusnih igrača koji čime okosnicu savršene momčadi. Preporuka bi bila da se bazirate na Španjolskoj, Nizozemskoj i Brazilu, te naravno Portugalu. Zašto? Države prepune mladih talenata koji se mogu za sitne novce dovoditi u klub te nastaviti sistemom kojim sada portugalki prvoligaš posluje.

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Dodatni izazov je da se fokusirate samo na Španjolce i Portugalce te da u klub ne dolaze već stvorene zvijezde već da vi radite takve. To bi značilo da se kupuju veoma mladi igrači, može se reći do 21. ili 22. godine i uz pokojeg iskusnog igrača da pregnjači u ekipi.

 

Još jedan izazov bi bio da u banci držite balancu od 5 milijuna po kraju svake sezone ili početkom iste te da postanete najbolja škola nogometa u Europi, dosognete razinu Ajaxa i Barcelone.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Uzimanje lopte ili šta već ? Kako bi se prevela ta ocena ?

 

Dino@ Ma ok je to, ali ja kažem šta ja gledam kod štopera tj šta je meni bitno kada uzimam štopera i kada ga stavljam da igra.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Tako je. Tackling je sposobnost oduzimanja lopte. Marking je koliko igrac stoji blizu protivnika. Positioning je ocjena igraca u odbrani, tj. sposobnost prepoznavanja gdje ce protivnicki igrac da se nalazi. Anticipatiom je opste prepoznavanje situacije, dok je decision donosenje odluka. Work rate nije toliko vazan za stopera koliko je vazan za beka, za stopera je mnogo vazniji Team Work (ko je god imao Mertesackera u timu zna o cemu govorim).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jako lijepo...svidaju bi se i Porto i Benfica i Sporting...imaju zaista sjajne igrace u timu, i svakako cu probat sa jednim od ta tri kluba, svidaju mi se tu Labyad, Capel i Wolfswinkel i nekako se sad ipak najvise dvojbim izmedu Porta i Sportinga :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |