Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Real Sociedad - Nekada Xabi Alonso, danas Xabi Prieto


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/Di6aiGn.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

U San Sebastianu fudbal je krenuo da se igra 1990-ih godina kada su se nekoliko radnika i studenata vratili iz Velike Britanije. Zvanična godina osnivanja ovog kluba se vodi kao 1909-a ali kao klub deluju od 1904. godine. 1905. godine su učestvovali u Copa del Rey i to je bilo prvo takmičenje u kojem su se pojavili kao klub.

 

Uspešan period za ovaj klub dolazi u 80-im godinama prošlog veka. U sezoni 1979/1980. su završili kao drugi i za samo bod iza tadašnjeg prvaka Reala iz Madrida. U sezoni 1980/1981 su i prvi put osvojili Primeru. Tada su imali isti broj poena kao Real, ali bolju gol-razliku. U sezoni 1981/1982 su i konačno izašli u Evropu. U Kupu Šampiona ipak već na prvoj prepreci su stali jer je bolja od njih bila bugarska ekipa CSKA Sofija.

 

Ipak u toj sezoni su ponovo osvojili titulu, a ovaj put ispred Barselone pa je tako ovaj klub osvojio dve titule prvaka države zaredom. U sledećoj sezoni, u Evropi su znatno bolje odigrali izbacivši do polu finala Vikingur, Seltik i Sporting. U polu finalu je od njih bio bolji Nemački HSV. U narednoj sezoni su osvojili odmah na startu sezone i super kup Španije, a u sezoni 1986/1987 su osvojili drugi Copa del Rey u svojoj istoriji i zadnji. U sezoni 1987/1988. su prvi put od kada su izgubili titulu završili kao drugi u jednoj sezoni. Sledeći najbolji plasman su ostvarili tek u sezoni 1997/1998. kada su završili kao treći, a vredi pomenuti da su se godinama borili sa velikim rivalom, Athletic Bilbao za dovođenjem najboljih Baskijskih fudbalera.

 

U sezoni 2002/2003 Real Sociedad je završio kao drugi iza Real Madrida i ako je samo jedna utakmica delila ekipu iz San Sebastiana do titule. Naime pred zadnje kolo su imali bod više od Real Madrida, a izgubili su tu utakmicu zadnjeg kola dok je Real pobedio i osvojio titulu. Direktno su se kvalifikovali za grupnu fazu Lige Šampiona u narednoj sezoni. Uspeli su da u toj sezoni prođu grupnu fazu Lige Šampiona, ali su ispali od Liona u osmini finala. Usledilo je nekoliko teških godina za ovaj klub, ispadanje iz lige i povratak u sezoni 2009/2010.

 

20 decembra 2012. godine na utakmici protiv Seville, svi fudbaleri su na svojim dresovima imali ispisana imena svih članova fan kluba čime su hteli da se zahvale svojim navijačima što su ostali uz njih i u teškom periodu za klub.

 

Poznati igrači koji su sa ovih prostora igrali za Sociedad su: Darko Kovačević, Dragan Mladenović, Andrija Delibašić, Igor Cvitanović i Meho Kodro.

 

Svoje utakmice Real Sociedad igra na stadionu "Anoeta" kapaciteta 32,076.

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://www.dodaj.rs/f/2R/lJ/fjRyDxe/1/1.png

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

 

http://i.imgur.com/Y5D4i6E.jpg

 

 

Golmani : Ekipa Real Sociedada u svom kadru posjeduje samo jednog kvalitetnog golmana. To je

Claudio Bravo. Vrlo dobar i iskusan golman za ekipu kao što je Sociedad. Većina atributa koji su potrebni za jednog golmana su njemu na jako visokom nivou i upravo iz tog razloga je ovaj golman odličan za ovu ekipu. Problem predstavlja nedostatak solidne rezerve u kadru. Postoji nekoliko kandidata u u mladoj ekipi ali još ti igrači nisu ni blizu nivoa Španske Premiera lige te s toga bi bilo dobro dovesti nekog iskusnog rezervnog golmana u ekipu

 

Golmani ocjena : 7/10

 

Moguća pojačanja : iskusni golman Maribora Jasmin Handanović bi po meni bio idealna rezerva za Brava u ekipi Sociedada. Svojim iskustvom bi sigurno mogao uskočiti umjesto Brava i biti mu dostojna zamjena u ekipi. Ako se odlučite za mlađeg vratara,naše preporuke su Plamen Iliev,Noring,Bardi,Leali.

 

Odbrana : Odbrana ove ekipe je po meni najjači dio ekipe. Na desnom beku tu je vrlo dobri Carlos Martinez. Agresivan , hrabar i vrlo zahvalan bek sigurno može jako puno pomoći ovoj ekipi. Stoperski par cine Mikel Gonzales i fantastični Inigo Martinez. Dva odlična igrača pogotovo Martinez koji je jedan od boljih štopera u igri. Sa ova 2 štopera u ekipi možete biti sigurni da će te primati mali broj golova. Na poziciji lijevog beka odličnu zadnju liniju popunjava Jose Angel igrač koji je stigao na posudbu iz Rome. Igrač kojeg krasi brzina i koji može pomoći kako napadu tako i odbrani . Pored ovih prvotimaca ekipa posjeduje i jako dobre rezerve na svim pozicijama u zadnjoj liniji.

 

 

Odbrana ocjena : 9/10

 

Vezni red : Kako zadnja linija tako također i vezna linija ekipe Sociedada ima nekoliko vrhunski igrača. Na poziciji zadnjeg veznog tu je Asier Illarrmedivrlo dobar zadnji vezni koji može jako puno pomoći zadnjoj liniji u odbradbenim zadatcima. Zatim imamo 2 centralna vezna David Zurutuza odličan kreativac te najveća mlada nada ove ekipe i veliki potencijal španskog nogometa Ruben Pardo koji sa svojih 19 godina igra veliku ulogu u veznom redu ove ekipe. Na krilima se nalaze 2 poznata imena. Na lijevom tu je odlični Antonio Griezmann igrač koji je uvijek velika opasnost za gol protivnika. Na drugoj strani desno krilo igra Xabi Prieto također još jedno odlično krilo. Vezna linija je također vrlo jak segment ekipe Sociedada te će te ukoliko izaberete ovu ekipu biti vrlo zadovljni sa izborom igrača koje imate u ovom dijelu ekipe.

 

Vezni red ocjena : 8/10

 

Napad : U napadu se kao prvo riješenje nameće mladi meksikanac Carlos Vela. Jako brz igrač , dobar dribling i finiš i što je najbitnije mlad tako da se može jako dobro razviti uz prave uvjete. Kao njegova zamjena tu je Imanol Agirretxe solidan napadač koji može poslužiti kao dobra zamjena za mladog Velu.

 

Preporuke: Facundo Pereyra, Wolfsvinkel, Alberto Bueno bili bi solidna pojačanja u ovom dijelu.

 

Napad ocjena 7/10

 

Stručni stožer :On nije na nekom posebno dobrom nivou tako da bi vam preporučio da probate promjeniti ukoliko uspijete barem 75 % trenutnog kadra.

 

Preporuka za stučni stožer bi bila da dovedete Francisca Ayestarana odličnog pomoćnika koji je trenutno bez kluba. zatim Ivana Couota i Jorgea Valadana kao trenere i Pantalea Corvina i Luciana D'Onofria kao scoute . Svi redom su trenutno bez angažmana.

 

Preporuka taktike :

 

http://i.imgur.com/n0Ap2gH.jpg

 

S obzirom na jako dobar kadar ovo je taktika koju bi vam preporučio.

Na svim pozicijama pozicijama ekipa je pokrivena jako dobrim igračima. S obzirom na to da se u Španiji forsira igra sa posjedom lopte mislim da bi trebali igrati sa control strategijom uz kratke pasove i disciplinovanu igru. Zonsku odbranu bi trebalo postaviti te forsirati igru preko krila koja su ipak nosioci igre ove ekipe. U zavisnosti od jačine protivnika bi dizao i spuštao zadnju liniji isto kao i širinu ekipe. Na SS sam postavio kako bi to izgledao ukoliko bi igrali protiv Reala ili Barcelone.

Što se tiče prekida ekipa psojeduje velik broj igrača koji kandidiraju za sve prekide tako koga god da izaberete mislim da ne možete pogriješiti.

 

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

 

Ključna stvar: Minimalne promjene. Španjolska liga je možda i najteža za osvojiti, obzirom na Real i Barcelonu, ekipa ima skoro sve što vam treba da se maksimalno približite Atleticu, Valencii, ili Malagi koje se bore za 3. i 4. mjesto.

 

Što se tiče kupnje igrača: Uzimajte samo što je neophodno, i što je kvalietno. 2-3 igrača maksimalno kroz sezonu i imati će te temelj, koji se samo nadograđiva kroz svaku godinu.

 

Financija, kao i navijača na tribinama neće nedostajati, čeka vas zanimljiva avantura na klubi Sociedada!

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Već smo ustvrdili da je jedina šansa Sociedada da se približi vrhu zajedništvo, mi vam stoga nudimo dva izbora:

 

Da imate cijenu ekipu sa Španjolskog govornog područja:

Znači moraju govoriti Španjolskim jezikom. (Meksiko,Argentina,pa i sama Španjolska i njene pokrajine)

 

Druga stvar je maksimalno jedno pojačanja kroz godinu, znači kroz dva prijelazna roka smijete dovesti u sezoni samo jednog igrača.

 

Izbor je na vama, prijedlozi su zanimljivi, trebali bi vam još više zaintresirati i otežati igru,a to je valjda i cilj FM-a.

 

Sretno.

 

 

radili još:

 

SlobaGrobar

Football Freak

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Odlican klub, sa njima se moze pisati karijera, igrao sam sa njima i bilo je odlicno, preporucam svakome da krene igrati sa njima, vidjet cete isplati se

ps: ja tek sada vidio ovaj klub ovdje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |