Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[Nove lige]Jak fudbal u regionu


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

File Name: Jak fudbal u regionu

File Submitter: SlobaGrobar™

File Submitted: 24 Mar 2013

File Category: Nove lige

 

Da li ste se ikada zamislili šta bi bilo da su pojedini igrači "ponikli" na ovim prostorima u domaćim klubovima odlučili da provedu ceo život u jednom klubu? Ili u klubu koji ih je afirmisao?...

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c1/Jelen_superliga_logo.jpg

 

Krenimo od Srbije...

 

Crvena zvezda bi imala možda i jedan od ozbiljnijih evropskih timova. Vidić i Stanković bi predvodili taj tim sastavljen od nekolicine vrhunskih fudbalera.. tim bi možda bio bolji od onog iz 91 koji je se popeo na krov evrope. Tu su još Boško Janković, Milan Biševac, Marko Pantelić, Nikola Žigić, Hernan Barkos, Aleksandar Luković, Dušan Basta, Dejan Milovanović, dva mlada igrača koja nikada nisu dobila pravu priliku.. Filip Đuričić i Nemanja Matić.

 

Partizan bi verovatno napred predvođen od strane Jovetića i Klea bio i više nego ubojit. Opasnost za svaki tim u Evropi. Tu bi još bili Ljajić, "Bambi" Tošić, Lomić, Rukavina, Radović, Savić i Nastasić najbolji evropski štoperski tandem.. te Radovanović, Raća Petrović i mnogi drugi "povratnici" sa nekim postojećim (Markec, Džigi, Joja..). Sve to da ukomponuje bi imao zadatak Lotar Mateus, dok je prvi čovek kluba Tole.

 

Voša je izuzetno opasna i uvek vreba iz prikrajka. Brkić, Stepanov, Kačar, Medojević, Tadić, Mrđa, Jovanović i Krasić su igrači sa kojima Vojvodina može da bude ozbiljan klub i da parira onim najvećim domaćim klubovima - Partizanu i Crvenoj zvezdi.

 

OFK-a bi imala možda i najjaču odbranu u Srbiji. Kolarov i Bane bi igrali pozadi zajedno sa Bašom i Rajkovićem. U timu bi još bili Babović, Stefan Šćepović, Đorđe Rakić..

 

Neki "manji" klubovi bi bili dosta ozbiljniji. Naprimer Rad, ili recimo neki drugi klubovi iz domaće lige koji bi bili pojačani igračima kao što su Fejsa, Tomić, Danko Lazović...

 

U nižim ligama bi igrali igrači poput Devića igrača našeg porekla, ali reprezentativca Ukrajine.. te Vladimira Stojkovića i sl. fudbalera koji bi nižim ligama davali na zanimljivosti.

 

Tu su i bolji finasijski uslovi za neke klubove.. nekoliko njih su u dobroj situaciji iz prve tri lige.. a u najboljoj su Partizan i C. zvezda dok ni Voša, odnosno OFK-a nisu daleko.. :)

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/77/PrvaLigaLogo.png/250px-PrvaLigaLogo.png

 

U Hrvatskoj je bar što se tiče Dinama i Hajduka suvišno bilo šta pričati.

 

Dinamo predvođen trenerom Robertom Prosinečkim, te fudbalerima poput Mandžukića i Modrića je svakako jak rival svakom timu iz druge zemlje. Hajduk se uzda u svog kapitena Srnu te Jelavića i Perišića napred. Trener je Slaven Bilić.

 

U malo slabijim klubovima Hrvatske prve lige igraju dosta dobri igrači. Jedan od njih je i Ivica Olić.

 

Dinamo je uz Crvenu zvezdu i Partizan finasijski najjači klub. Hajduk više nema dugove, ali nemaju ni nešto previše para.. sve što imaju je dobar tim, da se kolju sa Dinamovcima.. ali sada je Hrvatska liga zahvaljujući tim manjim klubovima koji imaju dobre igrače koji su ponikli u tim klubovima možda i najkvalitetnija liga u regionu.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/bs/thumb/2/2b/BHT_Premijer_Liga.jpg/140px-BHT_Premijer_Liga.jpg

 

Šta reći o ovoj ligi? Prva asociacija mora da vam bude Edin Džeko. Edin Džeko sa nekolicinom još kvalitetnih igrača predvodi Željo. Sarajevo za razliku od Želje nema u zadnjih nekoliko godina dobre i poznate igrače u svetu fudbala.. ali ih zato sa klupe predvodi Safet Sušić. Borac, Široki i Zrinjski su solidne ekipe sada.. Zrinjski samo zbog jednog čoveka (Mamba Di - Lamine Dijara).

 

Željo je i jedini koji ovde ima bolje finansije.. zasluženo.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/d/d6/%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%9B%D0%B8%D0%B3%D0%B0.gif

 

Da se vratimo na onu rečenicu iz uvoda.... jedan Goran Pandev bi recimo bio u trećeligašu Belasici. Vardar je jako ozbiljna ekipa, Škendija isto, dok par ekipa poput Rabotničkog preti iz prikrajka.

 

Vardar ima dobre finansije.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0e/T-com_Prva_CFL.gif

 

Prve zvezde u Srbiji su Jovetić, Stanković, Kolarov.. u Hrvatskoj su to Olić, Modrić, Srna.. u Makedoniji Pandev koji igra čak treću ligu, dok u BiH jedan jedini Edin Džeko! U Crnoj Gori svakako da je prva zvezda Vučinić koji će predvoditi posrnuli Sutjesku sa još dva ili tri solidna igrača. Budućnost ima dobar tim predvođen Mladenom Božovićem i Simonom Vukčevićem, dok Mogren je skup dobrih pojedinaca.

 

Finansije su malo bolje kod nekih klubova. Budućnost odskače po finansijama od drugih.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/50/Slovenian_PrvaLiga_logo.jpg/290px-Slovenian_PrvaLiga_logo.jpg

 

U Sloveniji jako treba obratiti pažnju na recimo Goricu. Solidni su Koper, Celje, Domžale kao i Olimpija.. dok je Maribor taj koji bi trebao kolo da vodi, ali neke stvari tu mogu da izmene recimo već pomenuta Gorica kao i Domžale za koje brani Samir Handanovič.

 

I ovde sam se usresredio na finansije.. Maribor odskače u odnosu na druge što je i realno.

 

Evo sada i nekih skrinova:

 

http://imageshack.us/v_images.php

 

Fajlove: Serbia, Croatia, Macedonia, Slovenia, Montenegro, Bosnia raspakovati u my documents/sports interactive/football manager 2013/editor data

 

:)

 

Click here to download this file

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Čop- Hajduk

Zvonko Pamić- Rijeka

 

Mandžukić- Marsonia

Rukavina- Šibenik

Brozović- Dragovoljac

Badelj- Zagreb

Husejnović- Slbooda

Krstanović- Hašk

Šimunić- Australija

Pokriivač- Varteks

Lucho- Boca

Cibalia- Kelić,Kerić

Osijek- Daniel Ljuboja? lol Tadić, Ljubojević,Marko Babić,Vida;Vranješ,Kardum,Josip Knežević,Marko Dinjar

Zagreb- Pavlović,Stojkić,Vrdoljak

 

Nemam više snage pisati. lol Uglavnom super ideja, samo dosta još fali do realizacije..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Walter Zenga. Partizana je Matheus. Recimo Slobodu vodi Antić jer je jedan od poznatih igrača koji su bili u tom klubu.. dok je Mačvin trener Miroslav Đukić jer je najpoznatiji šapčanin. Dinama je Prosinečki, a Hajduka Bilić, Dostanić Vardara, Sušić Sarajeva.. ima dosta zanimljivosti.. :D

 

Dino@ Šimunić i Mandžukić imaju prednost ka Dinamu. Malo sam radio po afirmaciji, a malo po tome gde su ponikli.. :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |