Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FC Sion - dvije riječi: Gennaro Gatusso


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/qPjMfR6.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

 

Sion je profesionalni klub iz Švicarske iz istoimenom grada. Osnovani 1909. a igraju sa stadionu Stade Tourbilionu.

 

Od 1909. klub je rastao zbog lokalnih ljudi te prijatelja kluba, a već 1932 probijaju se do 4. lige, 1942. do treće, 54' do druge lige, do za par godina već su u prvoj ligi. Prvi kup osvajaju 1965. u doba Grande Intera.

 

Prvo bitno stadion Tourbilion imao je samo 16300. mjesta, ali je obnovljen 1989. na sadašnjih 20000. Sve do kraja devedesetih Sion je bio važan kotačić Švicarskog nogometa u kojem će čak osvojio 2 lige i 10 kupova, a "devedesete" bile su "Zlatno doba" Siona kao kluba.

 

Zatim kluba upada u financijsku krizu, najviše zbog korupcije i Gilberta Kadjia, te ispada u drugu ligu 1999.

 

Klub je spasio arhitekt Consantin, a do danas osvojena su još dva kupa, financije su stabilizirane, a liga još jedna nije osvojena, tu je red na vas...

 

http://i.imgur.com/WzcQbrI.png

 

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

http://i.imgur.com/E8UCHww.png

 

Golmani: Čvrstvo jedinicu drži Latvijac Lanins dok sve ostale rezerve nisu dovoljno dobre da ga zamjene zar koju sezonu jer je Lanins već veterean.

 

Potencijalna pojačanja: Oliver Zelenika, Lossl, Aleksić, Iliev, Leinder sve mladi odlični golmani, ali nemate novac na početku da ih dovedete, budite zadovoljni sa Laninsom, pa ako se financije podignu, investirajte u nekog od ovih igrača.

 

Ocjena golmana: 7/10

 

Obrana: Vanchak, i Dienstag su odličan a iskusan stoperski par za početak, ali očigledo da u ekipi fali desni bek/bočni igrač. Buhler je čisto solidan igrač, dok bi ja prodao Adailtona (29 godina, 1 milion možete dobiti), i investirati u desnog beka.

 

Potencijalna pojačanja: Ja bi uzeo Kevina Biglera, dečko je investicija čista u budućnost i nebi trebao biti skup kao pojačanje. Poslije možda da uzmete Sviatchenka, ili Cardirolu koji bi bili idealan stoperski par.

 

Ocjena obrane 7/10

 

 

Sredina terena: Wurtrich, veliki Gatusso, Margairaz, te Gelson Fernandes čine vrlo respektabilnu sredinu, dodajte još vrhunskog playmakera Darragi, ali fali desno krilo ako želite igrati sa 4-2-3-1 treba vam jedan brzi igrač koji može čini razliku. Sauthier je jedan od rijetkih talenata u ekipi, i Gatusso mu može biti idealan tutor.

 

Potencijalna pojačanja: Allione, Halilović, Hassan, Feltscher su sve igrači koji su odlični za ovaj klub i naša je preporuka da ih dovedete.

 

Ocjena veznog reda: 9/10

 

Napad: Laferty, Mrđa, N'djeng, i Itaperuna su odličan napad, imate skoro sve role u napadu,ali bolje da prodate nekog ovih momaka, tipa N'djenga, i kupite beka i krilo, jer za tog igrača možete dobiti vrlo solidnu cifru, a i dalje vam ostaje vrlo kvalitetan kadar u napadu.

 

Ocjena napada: 8/10

 

 

Taktički dio sam objasnio kada sam opisivao preporuke za kadar koji bi trebao igrati prvi sastav. Fokusirao bi se na igranje kontri, agresivnost na čelu sa velikim Gatussom.

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

 

Sion je klub ne male povijest, ali trenutno su "prosjek", ali imaju ekipu koja ako se bolje pripremite i kvaltetno odradite "Mercato", možete imati ekipu koja je dorasla Baselu, Zurichu, te ostalim konkurentima.

 

Simpatičan stadion, te zanimljivi dresovi su nešto što bi vas trebalo privući u ovaj klub.

Ima tu zanimljivih priča tipa Sionski priorat, ili izbacivanje iz Europe do prije par godina zbog krivog registriranja igrača, ali to je sve sporedno.

 

Što se tiče daljnjih godina, pazite na free transfere, uzimajte što god kvalitetno se ponudi, Gatusso i ostali iskusniji će služiti kao dobar primjer mladima, i konačno dovedite Sion na vrh Alpa..

 

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

 

Sion je zemljopisno pobliže Italiji, i to bila naša ideja oko izazova. Kupujte Talijansko, koji obiluju talentima i mladim igračima i blizina Siona sa Italijom (Milanom), je razlog zašto je veliki Rino danas član ovog kluba.

 

Ako se pitati da li će Talijani biti stranci u Švicarskoj? Neće, jer je Italiji u EU, a u Švicarskoj se EU igrači broje kao "domaći".

 

Talijanski dio Švicarske, vi i Gennaro Gatusso, jedna riječ- Sion.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |