Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

VfB Stuttgart - "Švabe" žele iskorak


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/atYD7HR.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

 

VfB Stuttgart je njemački fudbalski/nogometni klub iz Stuttgarta. Osnovan je 9. septembra 1893. u jednoj kafani u kvartu Bad Kanschtat. Stuttgart je u nepromenjenom obliku deo nemačkog fudbala još od 1912. godine. Pre Drugog svetskog rata bio je bitan u lokalnim okvirima (šest šampionata Wurttenberg(pokrajine), jedno finale šampionata Nemačke), a zlatno doba "Švaba" usledilo je odmah posle rata.

 

Natječe se u Bundesligi, u kojoj je pet puta osvajao naslov, zadnji u sezoni 2006-07. Od međunarodnih natjecanja, igrao je u finalu Kupa pobjednika kupova 1998., te u finalu Kupa UEFA 1989.

 

Već u prvoj posleratnoj sezoni oni su osvojili južnu Oberligu, a to će u sledećoj deceniji učiniti još dva puta. Prva titula šampiona izborena je u duelu sa Kickersom iz Offenbacha 1950. godine, a druga je usledila dve godine kasnije. Usledilo je finale lige u 1953. i prvi trofej u Kupu Nemačke godinu dana kasnije.

Na kraju pedesetih osvojen je još jedan kup, a Stuttgart će biti jedan od 16 osnivača Bundeslige. Taj uspeh je izuzetno značajan za nemačku fudbalsku istoriju - Sttutgart je poslednji kvalifikovani klub sa juga zemlje, a prvi ispod crte ostao je Bayern Munchen, danas najuspešniji klub Nemačke.

 

http://stadiums.football.co.uk/Images/Photos/Large/134-0.jpg

 

Stuttgart svoje domaće utakmice igra na Mercedes-Benz Arenau, kapaciteta 60100 (51709 sjedišta).

 

http://i.imgur.com/clNUEq2.png?1

 

Neki od poznatih igrača ovog kluba su Guido Buchwald, Karl Allgöwer, Robert Schlienz, Rolf Blessing, Hermann Ohlicher, Dunga i još mnoge legende koji su mnogo toga pridonjeli ovom klubu..

 

Treba spomenuti i generaciju Mario Gomez, Serdar Tasci i Sami Khedira, koja je 2007 osvojila Bundesligu, po peti put i time vratila naslov u Stuttgart nakon 15 godina. Koji su se poslije raspali, te Sttugart nije još dosegao taj nivo kao 2007.

 

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://i.imgur.com/dOYIpUU.png?1

 

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://i.imgur.com/s6ctE7j.jpg

 

 

 

Golmani : Na golu ekipe Sttugarta se nalazi mladi Sven Urlich bivši mladi reprezentativac Njemačke. Vrlo dobar golman koji sa svoje 23 godine može još da napreduje. Kao njegova zamjena tu je Mark Ziegler golman kojem je ovo posljednja sezona prije odlaska u mirovinu , ali bez obzira na to može biti dostojna zamjena mladom Urlichu. Kao mladi vratari ističu se Srbin Rastko Šuljugić kao strašan talent.

 

Golmani ocjena 7/10

 

Odbrana : Ekipa Stuttgarta posjeduje solidnu odbranu jer na svim pozicijama ima vrlo dobre igrače. Kao najbolji igrač zadnje linije tu je desni bek Gotoku Sakai odlični Japanac koji je sigurno najkvalitetniji igrač zadnje linije Stuttgarta. Njegova zamjena na tom mjestu je Tim Hoogland. Na lijevom beku tu je povremeni talijanski reprezetativac Christian Molinaro koji svojom brzinom može i jako puno pomoći u napadu. Štoperske pozicije pokrivaju Serdari Tasci i Filipe igrač koji je na posudbi iz Wolsburga. Sve u svemu dosta dobra zadnja linija koja je pokrivena na svim pozicijama solidnom zamjenom.

 

Preporuke transfera: Apsolutno uloviti Aleksandra Dragovića koji bi se sigurno savršeno uklopio u sastav.

 

Odbrana ocjena : 7/10

 

Vezni red : U veznom redu također imamo nekoliko izrazito kvalitetnih igrača. Na pozicijama centralnih vezni imamo Williama Kvista igrača kojem je glavni zadatak osvajanje lopte na sredini terena. Pored njega imamo Christiana Gentnera vrlo dobrog razigravača. Na poziciji prednjeg veznog se nalazi glavni playmaker ekipe Tomas Hajnal koji svojim odličnim pasovima i kreativnošću može da hrani napadače odličnim loptama. Što se tiče krilnih igrača tu imamo odličnog Austrijskog reprezetativca Harnika koji na desnom krilu igra fantastično te može stvoriti jako puno problema vašim protivnicima. Na lijevom krilu tu je super brzi Ibrahima Traore koji vrlo lako može se ubaciti iz drugog plana i pobjeći svakoj odbrani. Pored svih ovi igrača za svakog od njih možemo pronaći barem jednu kvalitetnu zamjenu i upravo iz tog razloga vezni red je najbolji dio ekipe Stuttgarta. Polako davajte priliku Holzhauseru i Kevinu Stogeru, kao i mlađem Khediri, koji polako kreće put starijih i puno poznatijeg brata.

 

Vezni red ocjena : 8/10

 

Napad : Što se tiče napadača i ovdje imamo odličan izbor kvalitetnih igrača. Kao najbolji napadač tu je Bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević koji je sposoban svakoj ekipi postići gol , te vam u sezoni sigurno neće dati ispod 15 golova . Kao njegove zamjene tu su Njemački reprezentativac Cacau i mladi Macheda koji je stigao na posudbu iz Manchester Uniteda. Sva 3 napadača su vrlo kvalitetna te kojom god formacijom da igrali dobro je znati da imate uvijek vrlo dobre igrače za sve role a uz to ih možete rotirati a da vam kvaliteta u napadu nikad ne opada. U juniorima se razvija strašan talent, a na vama je da otkrijete tko je to.

 

Preporuke: Nothe, Pedersen (Bayern,Werder), ali i skandinavci Helenius te Cornelius bi bili sjajna pojačanja kada Vedo i Cacau više ne budu mogli.

 

Napad ocjena : 8/10

 

 

Stručni stožer :

Što se ovog dijela tiče uveo bih par promjena. Zamjenio bih asistenta te pojačao skauting službu sa par novih skauta. Nakon toga bi i stručni stožer bio definitivno jedan od najjačih u ligi.

 

Preporuka taktike :

 

 

 

 

http://i.imgur.com/GDBa4GT.jpg

 

Moja prva postava bi izgleda ovako kako vidite na slici. Stil bi postavio na fluid a strategiju na control. Pasovi bi bili kratki radi kontroliranja utakmice. Tackling bi stavio na agresiv , markiranje zonsko. Forsirao bi igru preko krila s obzirom da ekipa posjeduje vrlo brze krilne igrače. Također bi uključio i dio za kontre jer svojom brzinom moguć je vrlo velik broj golova nakon kontri.

Za prekide bi mi bio zadužen Hajnal kako za kornere tako i za slobodne udarce. Također kod ubacivanja sa strane postavio bih Kvista sa desne i Molinara sa lijeve strane jer oba igrača mogu vrlo dobro ubaciti loptu rukom u kazneni prostor te na taj način stvoriti gužvu pred golom protivnika.

 

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

Po nama, klub je izrazito neujednačen i nehomogen,a strašan potencijal Stuttgart ima kao klub. Novi prelijepi stadion, sjajni uvjeti za treninge, te bogata povijest.

 

Sastav nema zvijezde, ali ima temelje koje svaki klub treba na putu prema uspijehu, domaći dečki Tasci, Holzhauser, Urleich, te legenda kluba Cacau, Brazilac pod Njemačkom zastavom.

 

Sjetiit ću se generacije iz 2006/07, koje sam pratio kada su bili najbolji. Gomez je bio najbolji strijelac, Khedira zaslužio transfer u Real, sjajni domaći dečki Weis,Hilbert,Beck,Gentner,Hildebrand postali su širi dio reprezentacije i poslije prešli u druge klubove.

 

Strašne financije,(bilanca 35, TB 4,5), sitni kredit(8), ali ako želite kupiti neke bolje igrače, prodavajte neke lošije igrače i manje bitne u sastavu, i s time kupite par igrača koji su preko potrebni za neki veći rezultat.

 

Krenite polako slagati momčad, preporučavam da kupujete i tražite po 2.Bundesligi, ali i da polako vraćate i "Germanizirate" momčad.

To je naša preporuka, ako tako krenete igrati, motivacije za dalje, neće izostajati.

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

Sastoji se od 3. dijela:

 

Nazivom kupujmo domaće cilj je u tri koraka doći do savršeno homogene ekipe:

 

Polako vraćati igrače koji su iz Stuttgarta i okolice, nabrojati smo u gornjim dijelovima teksta tko su oni.

 

Oslanjati se na klince/regene iz domaće škole, ja sam nabrojao najmanje 8 kvalitetnih regena u 6 sezona, koji su proizveli i sada vrijede milione.

 

Prilagoditi situaciju potrebni: Kupite jefitno- prodajte skupo, polako gradite tim, neka vas Stoger, Khedira jr vode k uspjehu, možda to ne bude odmah rezutlatski uspjeh, ali sigurno to vrijeme nećete bezveze izgubiti.

 

 

 

radili još:

Flekica

Football Freak

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Složit ćemo to već nekako, za sad su Yttergard Jansen i Kvist dobri i siguran dvojac, rotacija Bah, Holzshauer, kao i mali Rani Khedira koji će biti budućnost. Na krilima rotiram Harnika, Traorea, Gentnera i Okazakija. Tu mogu odigrati i Tunay Torun i Alex Maxim, za prvu sezonu dovoljno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sezona 2013/2014

 

Bundesliga

Europa League

 

Za jedan ovakav iskorak, potrebno vam je ovo.

 

Vedad Ibišević

Guido Marilungo

Cacau

 

Raspoloženi napadači, nisu iznevjerili.

Vedadova i naša nesreća je ta što je propustio mart, april i maj zbog povrede. Možda smo mogli držati i bolji priključak za vodećim dvojcem i napraviti veći iskorak u Evropskoj ligi, ali i ovo je dosta dobro za prvu sezonu.

 

Best Eleven

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |