Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FC Midtjylland - Crno-bijeli svijet


Dino151
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/n3cozSg.png

 

http://i.imgur.com/dZUiQZ4.png

 

 

Midtjylland je profesionalni klub iz Danske, klub iz grada Ikasta i Fremada. Član je sportskog društva Ikast, koje su uz nogomet, i tenis, odbojka, te rukomet.

Trenutno se natječe u prvoj Danskoj nogometnoj ligi, koja se zove Superliga. Prošle godine su bili treći, te tako izboriti Europsku ligu, odakle ćete i vi krenuti, odnosno od 2. prekola.

 

Klub je osnovan 2.2.1999, od strane privatnih "biznismena" Johnnya Ronea,i Steena Hessela. Zanimljivo je ta da su dvojica novih vlasnika spojili tadašnje rivale Ikast (današnju drugu momčad), te Herning Fremad, klubovi koji nisu nikada imali neki veći uspjeh u danskom nogometu.

 

2000. već ulaze u Superligu, a najveći uspjeh im je drugo mjesto 2007. te 2008. 2011. u klub ulazi Dempo kompanija sa 34% vlasništva.

 

Stadion im se zove MCH Arena, kojeg "rentaju" godišnje za 320k eura a stadion prima 11k ljudi. Navijači se zovu Crni Vukovi, čije je službeno ime prvi puta spomenito 1999.

 

 

 

http://i.imgur.com/S7fcF5s.png

 

Neki od poznatih igrača ovog kluba su Simon Kjaer, Winston Reid, Morten Skoubo, Dennis Sorensen, Leon Jenssen, te još dosta igrača koji su igrali važnu ulogu u danskoj Superligi.

 

Ono po čemu je ovaj klub zanimljiv je da je klub "oskočna" daska za igrače iz Nigerije(Salami,Igboun,Hassan),Egipta(Zidan),te Gane s kojim Midtjlland ima prijatelji odnos.

 

 

http://i.imgur.com/B8N8UTd.png

 

http://i.imgur.com/y7Q5cVB.png

 

 

http://i.imgur.com/wJWSx7C.png

 

http://i.imgur.com/AXLg1FA.png

 

 

Golmani: Kao prvi vratar kluba ističe se Jonas Lossl, vrlo kvalitetni mladi vratar, koji bi trebao biti godinama vaš prvi izbor, te reprezentativni potencijal. Haugaard je dobro riješenje, pogotovo ako budete primorani prodati Lossla. Još jedan talent naziva se Korch, dečko ima samo 17 godina, i za par sezona bi mogao dobiti priliku.

 

 

Ocjena golmana: 8/10

 

Obrana: Prvi izbor desnog bočnog biti će Kofa Afriyie, iskusni Njemački branič. Za njega zamjenu i nemate, što je jedan od problema na početku. Stoperski par čine vrlo kvaliteni Bak Nielsen, kapetan ekipe, te talentirani Sviatchenko, vrlo potentni stoper Danske reprezentacije. Lijeva strana obrane je vrlo kvalitetna, vrhunski igrač Juelgard, a uz njega je i mladi Jesper Lauridsen, koji će od backup igrača postati vaš sigurno first team player, prodali bi Juelgarda ili ne,jer Lauridsen može igrati i ispred lijevog beka.

Ojoula je solidno rješenje, ali u "Ikastu" imate Kristijana Ipšu i Mortena Kocha koji su ozljeđeni na duži rok (3 mj),ali kada se vrate, bili će solidna konkurencija. Frederik Moller se na početku druge sezone vraća s posudbe,te će također biti dobar izbor u rotaciji. Argentinac Vilaffane je solidan kao backup na više pozicijama, od desnog beka, krila, srednjeg te zadnjeg veznog.

 

Potencijalna pojačanja: Remmer iz Kopenhagena se čini kao igrač koji bi mogao s godinama postati vrlo kvalitetan izbor, ali ja vam preporučavam ako prodate neke bitnije igrače iz vezne linije da će se otvoriti mjesta za Andersena iz Horsensa.

 

Ocjena obrane: 7/10

 

Vezni red: Na mjestu zadnjeg veznog imate Izzunu,mladog Nigerijca, vrijednog već sada preko 1milion eura. Danny Olsen, te Petter Anderson daju ekipi iskustvo, dok mladi kapetan Mads Albaek je najbolji igrač ekipe, koji ima vrlo kvalitetan "passing" te kreativnost, a i odlično izvodi prekide. Hassan je definitivno najjače krilo u vašoj momčadi na početku, igrač koji donosi prevagu na terenu, i njega NEMOJTE nikako prodavati. Od mladih nada tu su Oliseh, te Rommer, koji možda sada nemaju snage da igraju u prvom sastavu, ali ih polako uvodite u isti. Nnah,te Asfiru su mladi Nigerijci koje bih ja poslao na kaljenje. Na posudbi imate Marcusa Pedersena, budućeg vjerovatno oslonca u ekipi.

 

Preporuke pojačanja: Na free uzimite Andreya Sidorenkova, on igra lijevog veznog, ili prebacite Lauridsena u veznu liniju. Solidni se još čine Racu, Ibekwe Leonard, ali pošto sam radio na small DB, vjerovatno će se naći još netko, ali ponavljam, financijsko stanje u ekipi je vrlo loše, tako da morate prodati nekog da bi kupiti bilo koga.

 

Napad: Napad je možda i najjači dio ove ekipe, Igboun je svima poznati napadač, korisite foru: 0 i reject all offers, i imati će te strijelca od 15-20 golova, ja to nisam napravio i uprava ga je riješila za 2,5 miliona. Iskusni Morten Rasmussen i Kristensen će pomoći dok Larsena mladog bi ja prebacio u srednji red. Preporuka napadača nije potrebna, jer i ako prodate Igbouna, možete se pokrpati sa ovima, te Timom Janssenom koji ima također ozljedu na više mjeseci.

 

Stručni stožer:

Za početak možda i najbolji stručni stožer u cijeloj ligi, tako da tu ne treba velikih promjena,osim možda Fitnes trenera, Kvoring se nameće kao solidno rješenje.

 

Preporuke taktike:

 

 

 

http://i.imgur.com/2CSt2mw.png

 

 

Kao što vidite prvi sastav na slici, a u njih bih stavio "more disciplined", te "more agressive", uz nabacivanja na prvu stativu i zonsku obranu.

 

Trenirao bi Igbounu da zaobili golmana (round goalkeeper), postavio Albeaka da izvodi sve kornere, Hassanu PPM da ide sa loptom često, ali i da češće dodaje nego da puca, jer nema kvalitetan udarac iz daljine.

 

 

http://i.imgur.com/HDnMWeS.png

 

 

Naglasio sam gore u tekstu, igračko stanje toliko i nije loše koliko je stanje u financijama, -6 miliona, 250k mjesečno za plaće, prodaja Dannya Olsena, kojeg može zamjeniti Lauridsen ili Oliseh. Na zimu probajte smanjiti plaću Baku, Rasmussenu, ili čak prodati njega ili Janssena, ne možete na početku jer je došao tek u klub. Koffi Arifyea nemojte prodavati, osim ako ne mislite dovesti nekog drugog beka, ali on vam može poslužiti kao stoper te kao vrstan tutor mladima.

 

Apsolutno davati priliku svakom i ole talentiranom igraču, jer osim financijske situacije, klub ima politiku proizvođenja mladih igrača koji poslije postaju kvalitetni i donose klubu potreban kapital, nešto kao naš Hajduk.

Tema koja vam može pomoći kako da se brže rješite ove financijske krize, i savjeti su u ovoj temi, koja se zove "

Kako zaraditi novac". Neki od savjeta mogu biti da prodavati igrače na rate, igrate puno prijateljskih u gostima i slični savjeti koji su u ovoj temi.

 

http://i.imgur.com/YGFuLUD.png

 

Ali, nešto po čemu je klub ovaj posebno zanimljiv, a mogli ste primjetiti velikih broj Nigerijaca, jer dogovor sa klubom iz Nigerije, koji se zove, Ebedei, odakle Danci crpe svakog mladog talenta kojih polako školuju jer imaju dobre uvjete za trening i dobre objekte za mlade igrače. A i u FM-u imaju "entensive" youth recruiement,što u prijevodu kaže da crpe talente iz mnogih dijelova svijeta koji dolaze kao mladi u taj klub.

 

 

http://i.imgur.com/R5pITQP.png

 

 

U gornjim dijelovima teksta mogli ste vidjeti ono što bi vas trebalo privući da uzmete ovaj klub: Očajne financije, odlični uvjeti za proizvodnju mladih, te povezanost sa Nigerijskim Ebedeiem.

 

Naša ideja je da spojite domaće Dance sa Nigerijskim štihom (već sada ima 10-tak mladih momaka iz te zemlje), i stvorite kao što naziv kaže: Crno-bijeli svijet. Glavna otežanost bi vam trebala biti to da ne SMIJETE dovoditi igrače osim iz vaših satelitskih klubova.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Igrao sam sa njima dvije sezone na FM12 i odmah sam prodao to desno krilo Rwlan ili nesto slicno. Mogu reci da sam se grdno prevario jer nisam uspio da nadjem dovoljno kvalitetnu zamjenu za njega. Liga je interesantna, tu je dosta klubova izjednacenih, a Danci imaju sasvim solidne regene.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Igrao sam i na prošlom serijalu i na ovom nešto malo. Ekipa je malo reći tanka, ja sam se razveselio kada sam dobio nekog prosječnog igrača koji se vratio sa posudbe jer nisam nikog dovodio. Hassan je genijalac, toliko me puta izvlačio da to nije moguće. Ostao sam bez Lossla, Igboouna, Izonne, i Juelgarda, ali opet se borio za naslov..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Odigrao sam sa ovim klubom jednu sezonu, finansije su ogroman problem. Ako želite da dovodite igrače moraćete nekog prodati. Prodao sam Izunu za 3 miliona Herenvenu, Albeka sam prodao Monaku za 2 miliona. Jansena sam za milion prodao Blekpulu. Rilwana nemojte prodavati, veoma je važan igrač i često će vas baš on spašavati. Ja sam uspio dovesti Jonasa Svensona iz Rozenborga na polusezoni za milion, veoma mlad i kvalitetan igrač koji će biti nezamjenljiv u veznom redu.

http://imageshack.us/a/img16/8434/cgy.png

 

 

Što se tiče lige, ako već želite da je osvojite biće vam potrebno mnogo sreće prije svega. Nekako sam uspio osvojiti ligu u prvoj sezoni jer je Kopenhagen imao jako lošu sezonu, dosta utakmica su gubili. Od ostalih "favorita" OB vam može praviti probleme.http://img829.imageshack.us/img829/3461/23uo.png

Edited by VladoMadafaka
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |