Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

prodo
 Share

Recommended Posts

  • 3 months later...

Mozda sam i pogresio mesto na kome cu postaviti ovo pitanje,al ajde...Jel neko pokusavao da napravi i uspeo ,All Star utakmicu zeljene lige ? Npr...posle zavrsene sezone da se odigra revijalana egzibiciona utakmica izmedju recimo ekipa svih zvezda zapadnog dela drzave/lige vs. istoka...na taj fazon,kao u NBA ;)

Nasao sam u editoru da je u Grckoj i Kini,ja mislim,postojala takva utakmica...ali nisam uspevao da je primenim i na moju ligu...Jel zna neko nesto o ovome ? Zeleo bih da cujem iskustava,ako ih ima,da vidim kako ja da napravim svoju All Star Game....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

mozda glupo pitanje al jbg.. idem u editor i premjestavam igrace.. idem pamica i husejinovica stavit u dinamo, znaci upisem u editor pamica odem na njega i pod contract stavim da je u dinamu.. i sejvam to sve normalno i odem na new game i nema mi ga tamo.. a fora je u tom sta sam u hajduk prebacivao takoder neke igrace i njih ima, a s dinamom imam problema

Link to comment
Share on other sites

nemoguće. nešto nisi dobro spremio ili označio pri new game. ili ako si to radio na 2 file jedan od njih nisi uključio. pogledaj ovo:

http://www.fm-balkan...itor-tutorijal/

http://www.fm-balkan...date-tutorijal/

 

edit: i ovo što kruno kaže. traži gnk dinamo umisto dinamo zagreb i sl.

Edited by prodo
Link to comment
Share on other sites

a kako da klubu dodam novce, npr od transfera?

 

Pod Clubs nađeš klub koji te zanima zatim biraš Finances i pod General imaš Balance (ovisi i o iduće 2 stvari), Transfer Budget (za transfere), Remaining Wage Budget (preostalo za plaće). Inače tokom igre ti zarada od transfera ide u Tranfer Budget i Balance ovisno koliko % ti uprava daje od transfera. Prema tome želiš li klubu dodati zaradu od transfera realno je da je staviš u Transfer Budget ili Balance. Imaš tu još neke stvari kao Debts (dugove) pa pogledaj malo i sredi kako misliš da treba. Ako nešto ne bude jasno pitaj.

Link to comment
Share on other sites

hvala i jos jedno pitanje, zadnje nadam se: kako da u jednu vec postojecu ligu, npr spanjolsku, dodam odnosno zamjenim klubove, recimo hocu da mi sotanu barcelona i real npr, a espanyol npr hocu zamjenit s man unitedom i tako redom da bude liga od najjcaih klubova, razumijete?

Link to comment
Share on other sites

pod Competitions nađeš natjecanje koje te zanima. Kad klikneš na to natjecanje imaš dio Teams. Onda označiš tim koji želiš izbacit i dole klikneš Remove. Kad izbaciš koji ti ne trebaju, na istom mjestu gdje si našao Remove, klikneš na Add i nađeš klub koji želiš dodati.

Link to comment
Share on other sites

mislio sam jel se moze natjecanje liga prvaka maknut

LS se moze ukloniti, ali ne znam koliko je to pametno. Ona je sastavni dio originalne DB i njeno uklanjanje bi dovelo do crash dumpa, siguran sam 99,99%.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

 

molim malu pomoć,ako tko zna..

radi se o tome da se igram s editorom,tako da sam prebacio klub iz 3 HNL, (trešnjevku) u 2 HNL,ali ne mogu nikako dobit da mi se klub ubaci u kup natjecanje (hr kup).

uzeo sam podatke šta se tiče klubske povijesti od kluba koji je zadnjih 4 godine igrao 2 hnl,najnormalnije bio u draftu za kup,i zamijenio ih-stavio sebi, tako da je moj klub imao povijest rezultata igranja zadnjih 4 god u 2hnl,ali svejedno me nema u kupu..

nema previše kemijanja,znam se koristit editorom i nemam inače problema s njim,al ovo me buni,zašto me ne ubacuje u kup natjecanje..

 

jel se tko susreo s ovim problemom-zna gdje griješim?

 

hvala

Link to comment
Share on other sites

pretpostavljam u čemu je problem:

 

...točna pravila hrv kupa koja su vjerojatno stavljena i u default fm13 kažu da u 1. kolo hrv kupa ulazi 16 najuspješnijih klubova u hrv kupu u zadnjih 5 godina, a njihovih 16 protivnika se dobije kroz pretkolo hrv kupa u kojem međusobno igraju 32 kluba (21 pobjednik županijskih kupova i još 11 finalista iz županija sa ukupno najvećim brojem klubova).

 

sad fm vjerojatno negdje radi ovu listu od 16 najuspješnijih klubova u zadnjih 5 godina, a ova 32 uzima na temelju npr. reputacije (s obzirom da u fm-u ne postoje županijski kupovi) s tim što su vjerojatno prekopirali pravilo da u tih 32 kluba maksimalno 2 kluba mogu bit iz iste županije (i to onih 11 najvećih županija dok ostale mogu imat samo 1 predstavnika). i onda se desi da iz zagrebačke županije i grada zagreba tvoja trešnjevka ne upada u ta 2 kluba sa najvećom reputacijom nego u pretkolo uđu ...bezveze bubam... lučko i rudeš. znači to kopiranje povijesti igara u 2. hnl ti ne pomaže jer bi ti trebala povijest igara u hrv kupu što je ne moguće izvest.

 

rješenje kako da ovo središ je da igraš dobro par godina i digneš joj reputaciju ili da nanovo kreiraš hrv. kup u kojem ćeš napraviti sustav plasiranja koji će uključit tvoju trešnjevku :thumbup:

Edited by prodo
Link to comment
Share on other sites

@ prodo, hvala na detaljnom pojašnjenju =)

malo je gnjavaža ić se igrat-redizajnirat kup sad,to ću ostavit za zadnju opciju,i ako će mi baš bit toliko bitno :)

evenutalno mogu probat dignut više reputaciju klubu,i provjerit bolje regionalne lige,pod koje spadam,jer ok,zamijenio sam trešnjevku sa junakom-čini mi se,i prebacio te lokalne-regionalne lige,dakle da mi trešnjevka spada pod dolje,jug,dok sam ostao u zagrebu..i namjerno sam ostavio reputaciju kluba na nekih 2500,tako da,vidjet ću još s tim..

 

@ kruno, ajde neću te sad gnjavit,budem prvo probao na drugi način..

-skinuo sam ovdje bazu šta se netko potrudio i aktivirao i 3 hnl (croatia.dbc od SlobeGrobara),nisam ju ni isprobao dali radi kako spada već odma uskočio u editor i krenuo si pimpati trešnjevku (ova jedna igra će mi bit fantasy,di će trešnjevka grdo trpat,imat sugardaddya,wonderkidove,i sl.. xD)

vidjet ću kako se ponaša igra s tom bazom,dal me drafta u kup ili ne..

 

ako mi propadne,javim se opet pa Vam ostavim tu svoju bazu da bacite pogled već

 

hvala na pomoći

 

 

 

edit: ok,skužio sam..caka je sa reputacijom kluba,bar što se tiče hrvatskog nogometa.

riješenje u mojem slučaju je bilo to da sam provjerio pod koje sve regionalne lige mi klub spada,

znači Trešnjevka, osim što pripada: 2.hnl, croatian counties - zagreb, izgleda da mi je najbitnija stavka

3. hnl sredisce (central) ..

u kupu,u preliminary roundu,pick bi dobili lučko i lokomotiva,oba kluba pripadaju isto pod regionalnim ligama u 3 hnl sredisce.

njima smanjio reputaciju kluba,samo da im je ispod mog,i voila,evo me u kupu :)

 

ako nekog isto muči takav problem,nadam se da sam pomogao :)

 

pozz

Edited by Aj Dobro
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pozdrav iz Slovenije, obratio sam se več na Sigames i nema odgovora. Imam sledeči problem:

 

Napravio sam par liga (scandinavia,ex yu,ex ussr, benelux, itd..) onda sam napravio svetsko ligo šampiona in sve je ok sve radi, samo imam jedan problem. Kod kreiranja lige šampiona sam napravio da se mi 6 timova iz engleske,njemačke,španjolske,..plasira u ligu šampiona, onda sam dao da se mi 3 timova iz skandinavije plasiraju i tako dalje. I poslje par sezona sam ugotovio da se mi je recimo iz engleske plasirao newcastle koji je završio na 7om mestu, ili recimo umjesto tri timova iz skandinavije ubace mi se dva koja uopšte nisu bili između prvih tri i tako dalje..ako neko zna šta ima da se rješi puno hvala...

 

p.s. stranica razturava...

 

lp

Link to comment
Share on other sites

evo slovenac pogleda sam sad tvoj file i najvjerojatnije ti je problem u tome što si svoju svjetsku ligu prvaka kreirao mijenjanjem podataka za uefa ligu prvaka, a nisi pravio novo natjecanje. mislim da ti je rješenje ovo:

1. duplicate tu fifa champions league i ostavit sve iste podatke

2. nakon toga bi trebao imati 2 fifa champions league i obrišeš onu staru (nastalu mijenjanjem podataka uefa champ league), a ostaviš ovu novu (koju si duplicate u točki 1)

3. nakon toga u nation rules svugdje gdje je pisalo fifa champions league (misli se na staru) promjeniš u fifa champions league (misli se na novu)

...ove 2 tj. staru i novu ćeš najlakše razlikovat po unique id

 

da te još pitam par stvari...

događaju li ti se ti problemi sa plasiranjem već 1. sezone ili samo u kasnijim sezonama?

jel ti se u igri slučajno pojavljuju champions league i europa league bez obzira što si ih obrisao?

Edited by prodo
Link to comment
Share on other sites

Evo sad sam počeo novu sezonu pa da vidimo. U vezi ovog što si pitao: Od samog početa je tako il tako sve u startu (znači prva sezona), a odma poslije u drugoj sezoni počinju problemi...u igri nemam ni champions league ni europa league što je uredu. svakako ču javit kako ide..hvala

Link to comment
Share on other sites

ako je tako mislim da bi ovo gore napisano po točkama moglo riješiti problem. osim toga nevidim drugu "grešku"

 

edit: očisti još i pod fifa champions league, history jer vidim da ti stoje za 2013 i 2014 stadioni za odigravanje finala pa je možda i to buni.

 

inače ubuduće kad praviš neka fantasy natjecanja napraviš novo natjecanje umjesto mijenjanja staroga jer ovako vidiš i sam da moraš mislit na tisuću stvari, a nemožeš znat koja radi grešku

Edited by prodo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |