Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Rosanero Con Lo Stadio Renzo Barbera


dijamant!
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

 

U.S. Citta di Palermo je klub iz italije koji trenutno igra u Serie A. Osnovani su 1900-te godine pod nazivom 'Anglo Panormitan Athletic

and Football Club', a od 1987 su poznati po sadasnjem nazivu. Ovaj klub ima dva nadimka a to su Rosanero (rozo-crni) i Aquile (orlovi), te takode igraju na stadionu Renza Barbera.

 

http://i.imgur.com/CAno0.jpg

 

 

Palermo ima dosta rivala, među najvećim njihovim rivalima sigurno spadaju Catania i Reggina, takode tu su i Atalanta, Inter, Fiorentina itd. Oni bas i nisu poznati po nekim velikim uspjesima u bilo kojem natjecanju, naime, najveća pozicija u Serie A im je bila 5. Pozicija, a u TIM kupu su dva puta bili poraženi u finalu, i ništa više bitno se nije desilo u historiji ovog kluba.

http://i.imgur.com/F3iu1.pnghttp://i.imgur.com/8nASm.pnghttp://i.imgur.com/wWodY.png

Igrački Kadar

 

Igrački kadar ovog talijanskog kluba je poprilično zadovoljavajući te bi bez ikakvih pojačanja klub mogao dovesti u gornji dio tabele. Njihov trenutni kapiten je

Fabrizio Miccoli 32-o godišnji napadač, koji iako je već postao dosta star igrač i dalje može pružati dobre partije, takođe tu ima i dosta drugih igrača, među njima se izdvaja sigurno i Federico Balzaretti lijevi bek. Tu je takođe i štoperski par CettoMunoz. Ono što mi se posebno sviđa u ovom klubu jeste njihov vezni red koji je sačinjen od dosta dobro defanzivno orijentisanih i borbenih igrača. Među njima definitivno je najbolji Giulio Migliaccio. Napad ništa nije manje kvalitetan, tu imaju dva vrlo kreativna napadača, Miccoli i Abel Hernandez.

 

Zadani ciljevi od uprave kluba

 

http://i.imgur.com/ahJGc.jpg

 

To bi otprilike trebalo biti to od mog prvog reporta, očekujte već večeras i prvi report predsezone, inače pisat ću tri reporta po sezoni, ako vam se šta ne sviđa, recite mi, probat ću to ispraviti.

Edited by dijamant!
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

 

Prva predsezona u klubu prošla je dosta dobro, dobio sam priliku da upoznam ekipu, da vidim rupe u sastavu, da se riješim nepotrebnih igarča, da isprobam taktike, da vidim buduce talente kluba. Kao što sam prije rekao, sviđa mi se igrački kadar ali ipak bilo je rupa, trebao mi je jedan bek, playmaker sa AMC pozicije i jedan brz napadač, sve sam uspio da pronađem te tako, sa velikim osmijehom na licu sam završio ovaj predsezonski transfer period.

 

http://i.imgur.com/sps4P.png

 

http://i.imgur.com/xzPkS.png

 

 

German Re: Na ovog igrača sam sasvim slučajno 'naletio', Estudiantes ga je nudio, a ja sam jednostavno iskoristio priliku, zasad se pokazao kao dobar igrac, ali prava konkurencija nije još došla.

 

Haris Medunjanin: Moj zemljak, znam ga veoma dobro po ostalim sejvovima, momak igra predobro tako da sam ga odmah kupio, plus nisam puno novaca potrošio na njemu.

 

Wilfried: Vjerovatno i najvece pojacanje trenutno, ocekujem mnogo od njega, dosad se vec pokazao kao dobar igrac u ostalim klubovima, a i u mojim prijateljskim utakmicama se dokazao kao dosta dobro pojacanje.

 

Bilo je tu i igraca koji su otisli, ali nemam nista posebno da kazem, jednostavno su bili visak u klubu tako da sam ih poslao u svoj 'Affiliate Club' Padovu a ove ostale sam nudio drugim klubovima te su, na moju radost, bili zainteresovani za njih.

 

http://i.imgur.com/ec7X1.png

 

http://i.imgur.com/V5R58.png

 

Odigrali smo naravno i prijateljske utakmice, prve dvije utakmice smo odigrali dosta lagano, a onda zasluzeno gubimo od Sao Paula. Četvrta utakmica je služila za zagrijavanje mojih živaca pred sezonu, jer golom u 92' oni su izjednačili na 2-2. Takođe i zadnja utakmica je prošla bez problema i s tim smo završili, te sa zadovoljstvom mogu reci da smo spremni za sezonu koja je pred nama.

 

 

 

Evo ovdje mozete vidit' i financije kluba, zasad ide prilično dobro, balance držimo onakvim kakav je i dosad bio, život u ovom klubu je sve bolji i bolji, ali Serie A tek počinje..

Edited by dijamant!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zasad pohvale za grafiku. :thumbup:

Transferi :bad: ,sry.Medunjanin ti jednostavno ne moze pojacati ekipu,German Re preskupo placen za svoju kvalitetu.Wilfried je ekstra pojacanje,ali pitanje je koliko je zanimljivo dovoditi copy/paste pojacanja.Znas da ce resetati mreze.Mozda je zanimljivije malo eksperimentirati.

 

EDIT:Sretno uglavnom,u biti German Re i jeste eksperiment,to si u pravu.

Dao si mi ideju da i ja igram s nekim slicnim talijanskim timom.Koji je tebi osim Palerma zapao za oko?

Edited by Za Hajduk zivot bi dao
Link to comment
Share on other sites

Hvala, sry, Medunjanin mi moze pojacati ekipu, rekao sam vec da sam s njim dosta puta igrao i da mi je u kojem god klubu ga ja uzeo on igrao dobro, broj 2, oko germana, ja sam mnogo rtazio pojacanja i na kraju nisam mogao naci i onda ovog nasao, eh eto sa njim experimentišem nikad ga nisam dovodio sad cemo da vidimo kakav je, zar ne?

 

A u vezi Wilfrieda, mene otprilike i nije bas briga da li je on c/p pojačanje ili nešto drugo, ako je neko dokazan zar ne bi meni bilo jednostavno ga uzeti i vec znati da ce mi pomoc ekipi? Ja da sam našao koga drugog uzeo bi ga, Sanoga necu, Fierra sam mogao na kraju nisam, Welbeck i Sturridge nece da dodu, Tomas Necid se povrijedio, Kadleca nisam htio i eto.

 

EDIT: Parma, Roma, Lazio, Fiorentina..

Edited by dijamant!
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

Odigrao sam i prvu polusezonu u klubu, mogu reći da sam jako zadovoljan igrom svoje ekipe, što se može viditi i po rezultatima, pa hajde da počnemo:

 

http://i.imgur.com/Eg4w9.png

 

http://i.imgur.com/Sc5fB.png

 

Evo i rezultata, imali smo i dosta kikseva, ali smo i pobjedivali jace od nas tako da ovo pokazuje samo kako je nepredvidljiva talijanska liga. Imali smo nekoliko velikih pobjeda, vaznih, ali evo one koje su stvarno vrijedne spomena

 

 

Atalanta: Ova utakmica i nije utakmica u kojoj smo nekog razbili nego pokazuje samo koliko sreće su imali protiv nas, igrali smo čitavu utakmicu veoma dobro, a onda korner u 93' i lopta ide na prvu stativu što njihov igrač posprema u mrežu i rezultat je na kraju 1-1..

 

Napoli: Fantastična igra mojih pulena, iako su oni dobili crveni, mi smo i prije tog kartona dominirali, a poslije samo osigurali pobjedu.

 

Milan: Ovdje je potpuna suprotnost od utakmice sa Atalantom, igrali smo, bili izjednačeni, ali ipak milan je koristio svoje šanse i lagana dva gola zabio, ali u drugom poluvremeun se vraćamo i zabijamo jedan, a onda u 92' nevjerovatan šok, i gol Balzarettija.

 

Juventus: Šta reći? Najjača ekipa u ovoj sezoni je pala ispred naših nogu, razbili smo Juventus, isto kao i sa Napolijem, crveni nam je olakšao pobjedu i 3 boda za nas.

 

Evo i player stats, kako to zasad izgleda, tu je nase i najvece pojacanje, Wilfried koji neprestano rešeta mreže protivnika, doveo je našu igru na veći nivo svojom napadačkom sposobnošću.

 

http://i.imgur.com/TnjVb.jpg

 

A evo i stanja na tabeli trenutnog, evo zasto sam prezadovoljan, drzimo se na odlicnom 3. mjestu, iako je zgusnuto, niko nema vecu prednost te moze se lahko spasti ispod 6. mjesta a takode moze se i ugroziti prva dva tima.

 

Najbolji igrači ove polusezone su:

 

 

Abel i Wilfried su naša dva špica koji olakšavaju ostalim igračima posao u napadu te dosta često sami prođu čitavu odbranu i zabijaju veoma bitne golove za moju ekipu.

Tu je i German Re, momak igra beka ali dosta često pripomaže u napadu te rezultat tome je 5 asistencija, samo ću reći: Toliko o tome da je on loše pojačanje.

 

U drugi dio sezone ćemo ući 'osakaćeni' povredama

Harisa Medunjanina i Federica Balzarettia.

 

http://i.imgur.com/sps4P.png

 

Prijelazni rok je došao, zbog dobro održanih financija, imam dosta dobar

TB i WB

 

Takođe, odradili smo još neke transfere,

tri igrača su napustila naš klub za dosta lijepu sumu novca riješio sam se nepotrebnih igrača.

 

Ovu zimu ne vjerujem da ću poslovati, mozda cu, ako se nade neki kvalitetan Deep Lying Playmaker na tržištu, onda idem u akciju, ako ne, squad ostaje isti.

Edited by dijamant!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

Ovaj put ide jedan report prije kraja sezone. Let's begin:

 

http://i.imgur.com/Eg4w9.png

 

Mogu reći da sam blago razočaran. Dosta smo kiksali u drugom dijelu sezone, mada nisu oni toliko lose igrali koliko smo imali problema sa povredama i suspenzijama zbog žutih kartona.

Taman što ekipa bude skroz zdrava povrijede se opet dva ključna igrača,

Migliaccio i Balzaretti ali bez obzira na to ipak smo se dobro držali, bilo je nekih utakmica vrijednih pažnje:

 

 

 

AC Milan: Uradili smo im opet istu stvar sto smo i u prvom dijelu sezone, međutim, ovdje sam ipak nezadovoljan, razlog: Crveni karton koji nismo iskoristili i opet na kraju se izvlačili.

 

Udinese: Kad neće, neće.. Prvo me Udinese pomeo na terenu u prvom poluvremenu, ali ipak nekako dolazimo do izjednačenja preko Medunjanina. Pravim neke taktičke promjene u drugom poluvremenu, počinjemo igrati super, a onda jedna brza kontra i ponovo smo u minusu, kako god smo opucali loptu ili je išla pored gola, ili je njihov golman to lagano branio, nije išlo..

 

Pescara: Pucanj u živac. Nakon teških kikseva i svega dolazi na red i Pescara, dosta su slabiji od Palerma, ali ipak loša odbrana i Pescara dolazi do vodstva, uspijevamo izjednačiti, ali jednostavno preloša predstava mojih pulena, tu bi htio izdvojiti našeg kapitena

Fabrizia Miccolia koji je zbog te utakmice ne samo izgubio ulogu kapitena, vođe, nego je ostao i bez ugovora u klubu, odnosno, raskin'o sam ugovor sa njim, nema zajebancije.

 

Chievo: Jedina utakmica na kojoj sam ponosan na svoje momke, odlično odigrana utakmica i laganih 5 golova trpamo u njihovu mrežu.

 

 

http://i.imgur.com/fKKOp.jpg

 

Evo kako zasad tabela izgleda, pored mojih kikseva, Catania i Fiorentina su imali loših rezultata pa se ipak držimo na odličnom 3. mjestu. No, to bi se moglo promjeniti pošto su nam sljedeće dvije utakmice upravo protiv te dvije momčadi.

 

 

 

Dva najbolja igrača zasad su definitivno

Josip Ilicic koji igra odlicno u ovom dijelu, asistira, pomaze u odbrani, te dobija dosta bodova kod mene, ali pored toga, razvija se sve više i više, te bi u sljedećoj sezoni trebali vjerovatno očekivati još bolje izdanje slovenca.

 

A ko je najbolji? Zna se,

Wilfried, naša mašina iz obale Slonovače, odlično igra i dalje, te se pokazuje kao najbolje pojačanje dosad, naravno tu je i još igrača, ali zasad samo ovu dvojicu mogu izdvojiti..

 

Sljedeći report ide uskoro, mmmmmmmbye

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

Kakva sezona, kakva igra..

 

http://i.imgur.com/Eg4w9.png

 

Nakon lošeg početka drugog dijela sezone, nakon toga, mogao bi reći da smo se probudili i održali kvalitetu svoje igre iz prvog dijela sezone, i našli se na odličnom odličnom mjestu.

 

 

U vezi pojedinačnih statistika nemam šta reći, samo to da je Wilfried održao se u vrhu tablice strijelaca.

Tu su sve utakmice odigrane, kao i dosada izdvojit cemo samo one najbolje, najvaznije:

 

 

Juventus: Ubili su nas, nismo imali riješenje z njihovu igru, ipak dobro smo se držali jedno vrijeme, ali onda kada puče bruka, nismo mogli više izdržati i brzo smo primili 3 gola, te tako poniženi otišli sa Juventusovog stadiona.

 

Catania: Jedna od najvažnijih utakmica je bila ova, jer jednostavno smo imali dosta, možda i previše kikseva dotad, ali onda, pobjedom ovdje, sve je otprilike išlo na bolje. Ovdje moram izdvojiti odličnu igru moje odbrane koja nije dopustila niti jedan šut na svoj gol.

 

Inter: Usudio bi se reći da nam je ovo bila najbolja utakmica sezone, te smo je odigrali u pravo vrijeme. Fiorentina nas je polahko stizala, te nije ostala puno vremena, tako da nam je trebala pobjeda. Odličnom igrom Abela Hernandeza uspijevamo doci do pobjede i udaljiti se od Fiorentine, te održati svoje mijesto.

 

Napoli: Nema ništa specijalno o ovoj utakmici, zadnja utakmica sezone te sam u njoj ubacio svoje mlade igrače, da vidim kako će se snaći, i moram reći da sam zadovoljan sa njihovom igrom, uspijeli su Cavanija, Hamsika i ekipu zadržati, te i osvojiti jedan bod.

 

http://i.imgur.com/Te8e2.jpg

 

Vidite, uspjeli smo odrzati fantasticno 3. mjesto, te idemo u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone, ne očekujem da ćemo igrati neku veliku ulogu u europskim takmičenjima, tamo samo želim da se finansijski popravim.

 

Najbolji igrači ove sezone

 

Wilfried - Definitivno najbolji, džaba ga spominjem opet, zabija al' zabija. mašina za golove jednostavno.

 

German Re - Jeste da mu je sada već 30 godina, ali se stvarno pokazao kao odličnim pojačanjem.

 

Haris Medunjanin - Kako sam dobro poslovao pokazuje to i da je medunjanin se pokazao kao puni pogodak, asistirao je, zabijao je, mogao je i više da su ostali dodavali kada je trebalo, ali sve u svemu, odlično.

 

Josip Ilicic - Vec sam ga pomenuo, jos bolje igrao od zadnjeg reporta, znam da ce se jos razviti, radujem se buducnosti.

 

Abel Hernandez - Uz Wilfrieda, derao je protivničke mreže, odlično su igrali u napadu što pokazuje da smo bili 3.-a najbolja napadačka ekipa, on je uz postizanje golova i dodavao, tj. asistirao ostalima.

 

Ezequiel Munoz - Moram pomenuti i jednog štopera, a na toj poziciji je definitivno najbolji bio Munoz, zaustavio je dosta jakih napadača te sam veoma zadovoljan njegovim učinkom u odbrani, a uz to, zabio je i 6 golova u ligi. Odlično.

 

Mlade nade u školi Palerma

 

Moram i ovo napisati jer stvarno ima dobrih igrača u mojoj školi, neki imaju oko 22-23 godine, neki 17-18, ajde da izdvojimo one koji imaju najveći potencijal.

 

Giuseppe Prestia - sigurno ste mnogi čuli za ovog mladog štopera, ima dosta potencijala, te mislim da ću mu davati dosta prilika da se pokaže, a dotad ići će na posudbe u ostale klubove, Roma je čitavu sezonu slala ponude, ali ja sam svaku odbio. Rekao bi da je Prestia najbolji igrač u našoj školi, to ćemo tek da vidimo.

 

Giovanni Cristofari - Ima tek 18 godina, ali ima zasada odlične ocjene, vjerujem da će dosta dobar kreativac postati, te očekujem mnogo od njega za koju godinu. Trenutno ima loš passing, ali već sada mislim da bi mogao postati vođa mog budućeg tima, zasad njegova specijalnost jesu prekidi.

 

Franco Vasquez - On je medu onim igracima koji su vec dobili sansu u ligi, protiv Napolija. Moram reci da je bio slab, ali ipak u sljedecoj sezoni igrati ce za prvi tim, gdje ce dobijati potrebno iskustvo, te ako se pokaze na treninzima, i ako bude igrao kako se nadam da ce igrati, svijetla buducnost je pred njim, iako vec sada ima 23 godine.

 

Benito Nicolas Viola - Njega i nisam planirao staviti ovdje, ali nakon što sam vidio protiv napolija, morao sam. Ovaj momak ima 22 godine, dosta dobro igra, te samo godinama i iskustvom ojacat ce psihicki te tada vjerujem da ce pokazat sta stvarno umije, i zasto smatram da bi se mogao razviti u jos jednog vodu ovog tima uz Cristofarija.

 

To je to za ovaj report, nadam se da vam se sviđa..

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

Prvo ću započeti sa tim da mi je

Palermo ponudio novi ugovor koji sam prihvatio.

 

 

http://i.imgur.com/sps4P.png

 

IN

 

http://i.imgur.com/VaBnh.png

 

Imali smo para, i prezadovoljan sam sa pojačanjima, uspio sam popuniti pozicije koje sam htio popuniti i dosta dosta sam ojačao svoj klub.

 

Mehdi Benatia - Trebao mi je štoper, jer sam u klubu imao samo dva štopera, te vjerujem da sada sa Benatiom da sam riješio taj problem, odličan igrač i vec je igrao u italiji tako da vjerujem da ce se vrlo brzo uklopiti.

 

Fernando Gago - Nisam ga planirao dovesti, ali onda kada sam vidio da ga Real Madrid nudi za 1.5M, morao sam ga kupiti, ja sam ipak poslao ponudu od 2.1M da bi bio u boljoj poziciji od ostalih, pošto je interesovanje bilo ogromno, te ne vjerujem da bi mogao ga dobiti pored AC Milana.

 

Federico Macheda - Iako nam je napad najjača strana nismo mogli igrati sa samo dva napadača tako da mi je trebao neko ko moze dođi i održati barem približan nivo igre kada jedan od njih izađe iz igre što vjerujem da sam Machedom i dobio.

 

Radja Nainggolan - Vjerujem da mi je Radja i najvece pojacanje ovog ljeta, vec se pokazao odlicnim u nekoliko utakmica, te takoder kao i Benatia igrao je u Italiji te znam da ce se uklopiti i prije nego što sezona počne.

 

OUT

 

Ovdje necu nista rec, samo vidite igrače koji su nas napustili:

 

http://i.imgur.com/0jPmk.png

 

http://i.imgur.com/ec7X1.png

 

http://i.imgur.com/7qJNE.jpg

 

Ovdje nemam ni jedne utakmice da izdvojim osim, naravno, pobjede nad plavcima, hrvali smo se sa njima, te smo i dominirali utakmicom, na kraju rezultat je bio onaj minimalni, 1-0.

 

UEFA Liga Prvaka

 

Plasmanom na trećem mjestu u Serie A, osigurali smo sebi kvalifikacije u zadnjoj kvalifikacionoj rundi Lige prvaka, nismo bili nosioci tako da samo mogli dobiti jače protivnike od sebe, ipak, mi smo dobili Werder, ekipu koju mislim da mozemo pobjediti.

 

http://i.imgur.com/a54cO.jpg

 

Početak utakmice je donio rano vodstvo Werdera, ipak, nije nam puno trebalo da izjednačimo te i povedemo preko Wilfriedova dva gola. Prvo poluvrijeme se zavrsilo vodstvom od 2:1, ali onda počinje drama. Prvo, Werder izjednačuje, te mogu reći skoro isto kao i mi, ponovo preuzima vodstvo, ali tek tada Wilfried stupa na scenu. Prvo postiže prelijep pogodak iz veoma teškog ugla, a onda za dvije miunte ponovo radi što je uradio i prvi put, zabija drugi gol u 5 minuta i donosi nam vodstvo, onda ubacujem Bacinovica, i u prvom kontaktu sa loptom on postize pogodak, te onda, Wilfried ponovo ide 1 na 1, te završava svoju perfektnu utakmicu, postigao je 5 golova i njegova ocjena je bila 10,0 ..

 

http://i.imgur.com/EPcwl.jpg

 

Druga utakmica je bila rutinska, te smo i tamo odnijeli pobjedu nad Werderom golovima Nainggolana i Bacinovica, plasirali smo se u grupnu fazu lige prvaka.

 

Grupe:

 

http://i.imgur.com/H3huf.png

 

Kao što vidite dobili smo jednu ekipu koja je mnogo jača od ostalih, te tri veoma izjednačene ekipe. Očekujem da Manchester United lagano bude 1. u ovoj grupi, a da vodim krvavu borbu sa još jednim njemačkim predstavnikom, Schalkeom, te sa Grčkim prvakom, Olympiacosom.

 

To bi završilo naše veoma uspješno ljeto, šta slijedi, vidit ćemo.

Link to comment
Share on other sites

Dobra pojačanja, zadržao si prošlogodišnju momčad na okupu te dodao još igrača, popunivši mjesta gdje si vidio da škripi. Odlično za ulazak u LP, a u ovakvoj grupi smatram da možeš napraviti pravi rezultat.

 

Očekuje se korak naprijed i još bolji rezultati u odnosu na prošlu sezonu. Samo naprijed!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

http://i.imgur.com/Eg4w9.png

 

Počela je nova sezona, očekivanja su bila veća nego prošle, došla su nova pojačanja, da li će se uklopiti u ovu ekipu, to je bilo veliko pitanje, ipak, odigrali smo odlično, i pozicija na kojoj se nalazimo, to samo može potvrditi.

 

 

Evo i naših 'fixturesa', započeli smo veoma slabo, 3 utakmice 3 boda, počeo sam sumnjati u ovu sezonu, u naš uspjeh, ali 3 utakmice nisu ništa, te nakon toga, ušli smo u formu i počeli stizati prvih 5, ubrzo i ući u najboljih 5, te smo na kraju, čekali njihove kikseve i penjali se sve više na tabeli. Izdvojit cu neke utakmice:

 

Bari - Palermo : Ovo je utakmica nakon koje je sve krenulo 'uzbrdo', razmontirali smo Bari, te nakon toga, jednostavno smo igrali sve bolje i bolje.

 

Inter - Palermo : Kad nemaš sreće, ne možeš pobjediti jedan Inter. Vrlo rano smo primili gol, ali nije nam puno trebalo da budemo ponovo u egalu, i čitavu utakmicu nismo dali da Inter dođe do naše mreže, ali onda, u 78' Inter dobija slobodni udarac, koji Nene šalje pravo pod prečku, a onda nakon toga jednostavno nismo mogli da se snađemo i izgubili.

 

Palermo - Cagliari : Još jedna utakmica na koju sam ponosan, vrlo lagano smo pobjedili uvijek nezgodni Cagliari. Macheda je zabio dva gola, te na kraju je i Abel hernandez se upisao u listu strijelaca golom u 90.-oj minuti.

 

Palermo - Juventus : Najbolja utakmica dosad, 'Stara dama' je imala nekoliko udaraca, ali ni jedan njihov šut nije bila neka izgledna šansa, a i ako jeste, Viviano bi lagano branio taj šut, a na drugom kraju, koristili smo svoje šanse, i porazili prošlogodišnje prvake.

 

Palermo - Lazio : Osveta. Ekipa koja nam je prošle sezone uzela 6 bodova, a meni živce kidali. Uspjeli smo ih pobjediti na krilima odličnog Abela Hernandeza, koji je pokrenuo 'comeback' te dva puta tresao njihovu mrežu i donio mi veoma važna tri boda.

 

http://i.imgur.com/sTDEV.jpg

 

Evo ono o čemu sam pričao, uspjeli smo doći do čak 2. mjesta, samo jedan bod iza 1.-o plasiranog Milana, ali ipak, isto tako je i Juventus iza mene, te Fiorentina iza njih, dosta je tijesno, ali nadam se da ću održati tu poziciju do kraja sezone. Moram reći da smo čitavo vrijeme mučili se sa povredama, često sam

ovo viđao kada sam birao ekipu za neku utakmicu.

 

Najbolji igrači:

Pored onih uobičajenih

Wilfried, Abel Hernandez, Josip Iličić, Ezequiel Munoz tu su i dva nova pojačanja koja su odlično igrali

 

Federico Macheda - teško je boriti se za prvih 11 pokraj Abela i Wilfrieda, ali je Macheda imao ipak dosta prilika, imao je problema sa povredom, ali ipak zasad super igra.

 

Fernando Gago - Još jedno novo pojačanje, dosta mi je drago što sam ga kupio, možda ima samo jedan gol, ali igra odlično, te moram reći da su se isplatili oni novci za njega, takođe se nalazi na 1.-om mjestu po procentu tačnih passova.

 

http://i.imgur.com/Y5jQ0.png

 

Idemo sada pričat o europi i našoj igri tamo, moram reći da sam malo i razočaran, ali razumijem zašto nam se desilo šta nam se desilo. A evo o čemu se radi:

 

Prva tri kola smo odlično odigrali te smo bili 1. na tabeli, bilo je tu odlična pobjeda nad velikim

Manchester Unitedom.

Druga tri kola smo odigrali dok smo imali one probleme sa povredama, prvo smo

izgubili od Schalkea, našeg najvećeg protivnika za 2. mjesto u grupi, a zatim onda ogroman kiks protiv Olimpiakosa na domaćem terenu, nakon kojeg smo se mogli jedino nadati da cemo izvuci jedan bod protiv Uniteda, ali smo izgubili 1:0, a Schalke je pobjedio Olimpiakos 2:0, što znači..

 

http://i.imgur.com/whClS.png

 

..da smo ispali iz Lige prvaka, i igrat' ćemo u Europa Ligi.

 

U Europa Ligi igramo u prvoj nokaut rundi, i mogu reći da sam jako zadovoljan žrijebom, evo rezultata žrijeba:

 

http://i.imgur.com/z1cv6.jpg

 

Vidit ćemo kako ćemo odigrati protiv njih, ne smijemo ih previše podcijenit.

 

Eto to bi bilo to za ovaj report, ćao.

Link to comment
Share on other sites

Lepe rezultate, probaj do kraja da zadrzis ovu formu i da osvojis Seriju A. Mogao si lako proci grupu u Ligu prvaka ali kiksnuo si sa Olimpijakosom ali naravno vise srece drugi put. Puno srece ti zelim do kraju sezone i da osvojis neki trofej :)

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/tN3st.png

 

http://i.imgur.com/Eg4w9.png

 

Nevjerovatna sezona, težu, neizvjesniju, luđu sezonu nisam odigrao. Od početne loše forme, do zasjedanja na 1. mjesto nekoliko kola, do krvave borbe za 3. mjesto.. Nevjerovatno. Prvo evo svih rezultata u drugom dijelu sezone:

 

 

Moram reći i da nisam zadovoljan našom predstavom ove godine u Serie A, dosta smo kiksali, meni jedino na pamet padaju dva razloga za ovoliko kikseva: Povrede i predvidljivost, odnosno, mnoge ekipe su 'skontale' naš način igre, te su nas tako zaustavljali, to sam kasno shvatio, te neka promjena mi i nije pomogla.

Nabrojat ću utakmice koje su najviše uticale na našu poziciju na kraju:

 

 

Bologna: Utakmica u kojoj smo pokazali svoju pravu snagu, koliko smo jaki kada nam je svaki igrač na raspolaganju, žrtva je bila Bologna, nekoliko dobrih akcija, nekoliko dobrih golova, na kraju, petarda.

 

Fiorentina: Definitivno nasi najveci rivali u zadnje dvije godine, sa njima se konstantno borimo za to 3. mjesto, koje vodi u LP, u međusobnim duelima, oni su dosta bolji, što se vidi i po ovoj utakmici, ubili su nas, svaku našu prijetnju su lagano zaustavljali, a našu odbranu stavljali pod veliki pritisak, što je dovelo do ove lagane pobjede.

 

Udinese: Udinese je i najvece razocarenje ove sezone, oni su ispali iz lige na kraju, ja sam ih dosta i podcijenio, što je moglo da me košta, prvo smo gubili 1:0, zatim nakon nekih promjena uspjeli izjednačiti te smo na kraju uspjeli, iz kornera, da zabijemo gol, preko odličnog Ezequiel Munoza.

 

Milan: Utakmica koja je opisala čitavu ovu sezonu: neizvjesnost.Prvo smo došli u vodstvo, zatim Milan pravi preokret nakon dvije greške mojih odbrambenih igrača, ali onda hernandez stupa na scenu te prvo izjednačuje rezultat u 80' a onda i odličnim solo prodorom u 88' donosi nam veoma veoma važnu pobjedu.

 

Siena: Situacija je bila ovakva: Zadnja utakmica sezone, nalazimo se na trećem mjestu, dva boda ispred Fiorentine. Mi smo prvi igrali, protiv Siene. Počela je utakmica te su igrali sa igračem manje, Wilfried zabija pogodak u 37', a onda nakon dosta vremena, u zadnjoj minuti, greška golmana i njihov napadač to koristi te na kraju rezultat biva 1:1

Fiorentina je igrala protiv Napolija, trebala im je pobjeda za prolazak dalje, Napoli je na krilima Hamsika dominirao utakmicom te obradovao me, rezultat na kraju je bio

2:2

 

Što znači..

 

http://i.imgur.com/DDdib.jpg

 

Došli smo do tog dragocjenog 3.-eg mjesta te mjesta u kvalifikacijama za Ligu Prvaka.

 

http://i.imgur.com/FOuJQ.png

 

Na početku ovo takmičenje me nije interesovalo, ali onda nakon što sam vidio da su Milan, Inter, Juventus i Napoli ispali, odlučio sam da idem punim snagama te da osvojim trofej. Prvo smo izbacili Udinese, a onda na red je došla jedna teška utakmica, protiv Catanie, na kraju akvom se i pokazala, jer smo

pobijedili minimalnim rezultatom, zatim Atalanta u polufinalu, nakon prve utakmice vec znate da smo prošli u finale. A onda, katastrofa, manjak sreće, ne znam šta već..

 

http://i.imgur.com/Un9VW.jpg

 

Na početku dobijamo crveni karton, a zatim ipak uspijevamo biti ravnopravni sa njima, nakon dosta neizvjesnosti, vodili smo 3:2 a onda Abel se povrijeduje te smo bili sa dva igrača manje (istrošio sam sve izmjene), veoma brzo primamo gol te idemo u produžetke. Tu, vrlo brzo ostajemo bez još jednog igrača, a onda, Sampdoria to koristi, jer jednostavno nismo mogli bez 3 igrača igrati, te Sampdoria dolazi do trofeja.

 

http://i.imgur.com/LEdYA.png

 

Dolazimo i do europskog takmičenja, nakon kiksa u LP došli smo ovdje, u prvoj nokaut rundi dobili smo Metalist te uz malo poteškoća uspjeli da prođemo dalje:

 

http://i.imgur.com/kbfLV.png

 

Zatim, dobili smo nase protivnike u kvalifikacijama za LP, da pokazemo da nismo na srecu prosli, opet smo ih pobjedili:

 

http://i.imgur.com/qnc2c.png

 

Onda, dolazi jedan dosta težak zadatak, portugalski predstavnik, Sporting iz Lisabona. Nakon minimalne pobjede kod kuće, bojao sam se da ćemo izgubiti u gostima, ali ipak, odlično smo i u Lisabonu odigrali te prošli dalje:

 

http://i.imgur.com/3QnHv.png

 

A onda, najteži protivnik nam je došao, njemački gigant, Bayern. Pomislio sam da nam je tu kraj, ali onda nevjerovatna utkmica na stadionu Renza Barbera, riješila je pitanje ko će proći dalje, Ribery i ekipa su bili poniženi, pobjeda od čak

4:0, Abel i Franco Vasquez su razmontirali bavarce. Na Allianz Areni sam očekivao poraz ali ne od 4 gola ili više, to se i dogodilo, iako su se bavarci zaletili u prvom poluvremenu te zabili 2 gola, u drugom poluvremenu smo pojačali igru, te odbranu nisu mogli više probiti, te prošli u veliko finale.

 

U finalu smo igrali protiv PSV-a, dosta smo izjednačni, rekao bih da smo bili i mali favoriti, osjecao sam veliki pritisak, ovo je bilo

prvo finale Europa Lige za Palermo, navijači su se nadali pobjedi, ja sam se nadao pobjedi, igrači su se nadali pobjedi. Pokušao sam smanjiti nervozu sa igračima te da donesemo trofej u Italiju.

 

Samo nakon 20 minuta utakmice, došli smo do prvog gola, Mehdi Benatia, naš štoper je zabio za 1-0. PSV pokušava probiti se do našeg gola, ali naša odbrana je bila veoma čvrsta u ovoj utakmici, sa minimalnim rezultatom smo otišli na odmor. Onda, u 74 minuti Federico Macheda još jedno novo pojačanje povećava naše vodstvo do 2-0, te time nam i dobio titulu, rekao bi i zasluženo, konačan rezultat je i ostao,

2:0.

 

http://i.imgur.com/LvAgK.png

 

Najbolji igrači na kraju:

 

 

To je to za ovaj report, komentarišite, šta valja, šta ne valja..

Edited by dijamant!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zadnja dva reporta sam propustio,ali odlična si pojačanja doveo,Gaga si pogodio vrhunski,odličan igrač za male novce...Vidi pojačavao si se u defenzivi,a što se napada tiče imaš ga za narednih 7-8 godina ;)

 

Drugi report odličan,u ligi fantastično,a kako si odvojio po tri kola LPa mislio sam u prva tri da ćeš proći dalje,ali si kiksao puno...Možeš protiv Metalista lako i ideš do polufinala EPa,garantiram...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |