Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nezaposleni Manageri


Dino151
 Share

Recommended Posts

Započeti nezaposlen?


Dobrodošli u Juanesovu školu, kako započeti bez posla. U ovom vodiču naučit će te par koristih savijeta ukoliko se odlučite na ovakav izazov. Te savijete sam naučio kroz osobne nekakve spoznaje i iskustvo(kolko je-tolko je :D) te uz pomoč nekih drugih. Naravno to su samo moji savijeti, ništa nije pod moranje.

http://static.technorati.com/10/03/17/10717/uk-unemployment-march10.jpg

1. Razmislite o reputaciji - Prije nego li napravite manađera, razmislite koju reputaciju odabrati. Ukoliko odaberete nižu i ponude će te dobivati od slabijih timova. Ukoliko postavite 'Sunday League Footballer' onda ne možete očekivati ponudu Reala ili Cheasea i samo će te biti razočarani. Ukoliko ne želite krenuti od dna onda nemojte postaviti reputaciju na nisku. Nego stavite na high i sigurno će te dobiti poziv iz nekih klubova Premier League ili Championship-a.

2. Interes - Ne šaljite interese za poslove koji nisu slobodni osim ako niste sigurni da će te preuzezi klupu tog kluba. Jer ukoliko to uradite to če izledati neprofesionalno, ekipa će se samo nasmijati i ostati vjerna trenutnom izborniku. Ukoliko ste sigurni da trenutni trener ne stoji baš najbolje onda ponudite interes i nadajte se da će to biti šlag na torti.

3. Aplicirajte na sve poslove - Dok ne bi trebali iči od vrata do vrata i govoriti da bi trebali postati menađer određenog kluba, trebali bi aplicirati na sve slobodne klubove. Postavite sebi "limit" ligu i aplicirajte na sve klubove koji su u tom nekakvom rangu gdje bi htijeli radit, ništa manje-ništa više. Također ako vam i dođu same ponude od klubova prihvatite.

4. Počnite planirati - Na temelju vašeg ugleda počnite planirati stvari koje će te raditi kada sjednete na klupu nekog kluba. Potražite igrače koje bi htijeli imati, tražite mlade i jeftine LLM igrače. Također probajte osmisliti taktiku i treninge, jer kada dođete u neki klub dat će te do znanja da vam je bitna disciplina i organiziranost. S time će te uštedjeti i potrebno vrijeme.

5. Budite strpliivi - Budite strpljivi kada čekate posao. Ako imate slabu reputaciju onda se pripremite da će te dobivati rijetko pozive, tj. tek nekoliko poziva tijekom sezone. Imajte na umu da bi mogli i raditi u nekim drugim zemljama tj. nemojte se razočarati ako dobijete poziv iz Luksemburga, a vi htijeli Engleze.

6. Odaberite lige pažljivo - Ako započinjete bez kluba pažljivo proberite lige koje će te pokrenuti. Na primjer ukoliko uzmete reputaciju 'Sunday League Footballer' i odaberete 2. englesku ligu i iznad, odma znajte da posao nećete dobiti. Tako da odaberite par zemalja i pokrenite njihove najniže lige. Po mom izboru uzmite sve talijanske, 3. engleska i iznad, te belgijske ili austrijske sve.

7. Reprezentacije - Tražite i reprezentacije, tj. timove kao što su U19 ili U21. Na početku ih je dosta bez trenera, a ovisno o reputaciji mogli bi čak odma u svibnju dobiti posao. To bi vam bio dobar posao jer bi mogli ostvariti razna prijateljstva sa igračima i nekim klubovima, te izviditi situaciju prije "ronjenja" u nepoznato.

8. Provjeravajte centar za posao redovno - Svakom prilikom "otrčite" do centra za posao i pogledajte koji su klubovi u krizi i koji imaju problema, također i one koji su bez trenera. Pogledajte sigurnost rada kod klubova i one koje su svoje trenere stavili na odstrel. Važno kod ovog jeste da i smanjite brzinu "prelaska" dana da bi mogli redovno pregledati stanje na burzi. Jer uostalom želite taj posao.

 

Nadam se da vam je pomogao ovaj vodič za nezaposlene. Naravno vi ovo ne morate slijediti jer to je vaša igra i slobodni ste u igranju iste.


 

 

 

U originalu: juanes.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |