Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Francisco Guillermo Ochoa Magaña


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Francisco Guillermo

Prezime:Ochoa Magaña

Godina rodjenja:13. srpnja 1985.

Nacijonalnost:Meksikanac

Klub za koji nastupa:Club América

Omiljena osoba:/

Omiljeni klub:/

Klubovi za koje je nastupao:Club América(pomladak)

Utakmice za reprezentaciju:36(0)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/ba/MemoOchoa1.jpg/250px-MemoOchoa1.jpg


Ličnost

Guillermo Ochoa je započeo nogometnu karijeru igrajući u Americi iz Mexica. Kao i svaki nogometaš prvo je prošao mladi pogon, ali je ubrzo svojim nastupima označen kao potencijalne zvijezde. Igrao je za nekoliko klubova u Mexicu, ali volonterski bez pravog ugovora. Debitirao je za prvi tim Americe 10. ožujka 2003. god. u finalu kupa gde je uspeo obezbjediti svom timu trofej obranivsi 2 od 4 udarca sa 11m. Iste godine je sa Americom osvojio i Primavera ligu.

Prvu zvaničnu utakmicu u Meksičkoj ligi za Americu odigrao je 13. ožujka 2008. u meču protiv Guadalajara.

Pozicija

Francisco Guillermo Ochoa Magaña je golman.

Prednosti

Kao i u real life tako i na FM ovaj golman ima odlican osećaj za čitanje igre. Ono sto je neverovatno jeste da udarce sa 11m brani sa velikom lakocom sto još nisam primetio na FM da se penali lako brane. Ochoa ima neverovatne fizicke predispozicije, njegovi fizicki atributi sa ne punih 25 godina su zapanjujuci. Talenat koji ovaj golman poseduje ne oboriva je presumcija.Uz sve to još je mlad i pravi golman za duge staze.

Slabosti

Moje skromno misljenje je da Guillermo Ochoa nema izrazene lose strane. Kad uzmemo u obziv njegove godine, talenat, trenutne atribute itd., lose strane postaju gotovo zanemarljive. Ipak jedan stvar koje moze da Vam zasmeta je definitivno njegova visina, naime Ochoa je visok “samo” 183cm, sto je realno malo za modernog golmana danasnjice, ali i tu “losu stranu” on nadopunjuje svojim neverovatnom odrazom.

Trenutna sposobnost

Dosta su mu izražene one bitne karakteristike kao što su reflex, command of area igra one to one, ali to nije nista jer on ipak ima 24 godina sto je za tu dob i više nego dobro. Podsječa me na Casillasa i njegov početak u Realu kada je jako mlad stao na gol i čudnim odbranama stekao svetsku reputaciju. Jednom rečju tesko mu je zabit gol osim ako nije imao loš dan, sto je u malim granicama vjerovatnoće da se dogodo. Odlično brani jedanaesterce sto sam se dosta puta uvjerio. Ima dobar pregled igre i dobro surađuje sa odbrambenim igračima. Pravi vođa odbrane ili još bolje reći EL Komadante kaznenog prostora.

Potencijalna mogucnost

Opet ja sa mladim igračima i o njihovom razvoju.Naime ono što je sasvim očigledno jeste da je Mexico u buducnosti dobio nasljednika Óscara Péreza Rojasa. Ovaj mladić koji je u svom uzrastu proglašavan za najboljeg igrača, odlicni nastupi privukli su veliku paznju tako da je nedvojbeno da ce Ochoa postati prvi pik na golu Mexikanaca. Isto tako i America je nakon dugo godina dobila pravo rešenje na golu, jer im je to uvek bila velika boljka. Pitanje je da li ce ga uspet zadrzat jer je zanimanje za ovog golmana veliko posebno od strane Milana i Arsenala koji traze dostojne zamene za Didu tj. Almuniu.

Informacije o transferu

Mlad golman kojemu je vrijeme da ode u neku jacu ligu, vec dugi niz godina igra u Meksiku tj. od 2003. Do sad je skupio 201 utakmicu u nogama.

Vrijednost: 6M

Opci utisak

Opći utisak mozete i da zakljucite iz predhodnog texta. Dakle Francisco Guillermo Ochoa Magaña je definitivno igrac tj. golaman koga morate imati u svojoj ekipi, golman koji ce Vas zadiviti svojim napredovanjem, svojim odbranama. Kada bi gledali odnos cijena-kvalitet, Sergio je jedan od najisplativih golmana na Football Manager-u 2010.


Video informacije:

http://www.youtube.com/watch?v=wHolIsV0ZGg


http://www.dodaj.rs/f/1a/es/2afKgLU3/scouting-reports-250x249.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |