Kao i svake godine, novi menadžer donosi i nove opcije za istraživati. Novi Football Manager 20 je do sada jedan od najinovativnijih po pitanjima kako približiti život u igri životu pravih, profesionalnih menadžera.

Razvojni centar 

razvojni-centar-fm20

Vizija kluba

Jedan od odličnih dodataka koji na prvu može da izgleda zastrašujuće, ali sa vremenom se počnu shvatati stvari kako ova novina funkcioniše. 
Kada tek dolazite u klub, uprava vam prezentuje njihovu viziju kako klub treba da se ponaša na poljima transfera, rezultata, finansija i stila igranja. U početku može biti teško da u korjenu promjenite klupsku filozofiju, ali već nakon par sezona ćete imati odrješene ruke oko toga kako će se klub kretati u budućnosti.
 

Poboljšanja u grafičkom dijelu

I ove godine je došlo do poboljšanja u takozvanom 3D Match Engine-u, gdje imamo nove animacije, jasnije kretnje i “čistiju” sliku. Barem tako tvrdi osnivač Miles Jacobson. Vama ostavljamo da procjenite koliko tu ima istine.

Savjeti stručnog stožera
 
SI je ove godine napravio sjajan potez posvetivši dio pažnje i početnicima u serijalu. Savjeti vašeg tima su sada jednostavniji, lakši za tumačiti i detaljniji u analizi. Ako niste sigurni kojeg igrača da stavite da igra, vaš tim će vam objasniti ko bi tu trebao da igra i zašto.
 
Količina igranja igrača
Veliki korak ka pribižavanju stvarnom poslu menadžera je i proširenje uloga u timu. Sada možete da svakom igraču date puno jasniju sliku koliko minuta može da očekuje kada potpisuje novi ugovor. Od “samo u slučaju nužde” do “globalna superzvijezda”, širok je spektar uloga koje možete da izaberete.

Leave a comment